ОКТОМВРИйче се върти и скоро май ще почне да седи!

• 25 026
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Мишанче, гледам твоя сладур първо с чаршафчето си се е позахранил Joy. Пък после поел инициативата, както и лъжичката си  hahaha.
Ама, моля ти се... hahaha Мама го учи със салфетка да сяда да се храни,.... Joy Той човека,сигурно си е казал,абе какво ме баламосват,чакай да взема нещата в свои ръце поне да се наям...  newsm62
MartakEly,приел е нещата присърце...моя младеж... hahaha
pise, успех с организацията! Страхотна е станала малката,толкова е пораснала...
Веси, на нас на тази консултация ни прегледаха пишока и аз се  Shocked как рязко го дръпна,но малкия й се хилеше през цялото време. Таткото е поел ангажимент да се грижи за мъжкото достойнство и ,ако съдя от прегледа, добре се е справил. Не се шашкай предварително, все пак това е индивидуално.  Peace

# 406
ей ме и мен Simple Smile

За пишока - не забелвам и не смятам. Природата си знае работата. На една от лекциите ни казаха "да забелвате пишката и да почистване, за да не се инфектира е все едно да се дефлорират момиченцата и всяка вечер да им се почистват влагалищата" или пък да се извадят сливиците само защото някой ден може да създата проблем Peace . Та не забелвам, за щастие и педи не се интересува, а само да е пипнал ще бъде моментално сменен. Ако не се забелва в зряла възраст само между 4 и 5% от момчетата имат нужда от хирургическа намеса.

За ника дълга и сложна, но на кратко http://www.youtube.com/watch?v=uYwINy_boZY

Oле, аз честитих месечинките преди да си почерпила, ама и това се брои Mr. Green . Че даже и поименно Grinning

Мишана, хахаха, твоя Нестор ще ме съсипе от смях  Joy човека вече сам се храни Party .

Писе, прекрасна е Бубето!!! Пу-пу-пу красавица! И още веднъж - МНОГО УСПЕХ В НАЧИНАНИЕТО!!!
А за седенето - когато бяхме на ортопед ми каза да го слагам когато е готов и да не се съобразявам с "правилото" след 6м. , защото всяко дете си е индивидуално. Peace

И на мен ми е токлова мъчно като чета за родители, дълго чакали за появата на бебоците им, за загубени бебоци и т.н. Толкова ми е тъжно. И за това още повече се радвам , че нашият бебок стана толкова лесно и го обичам още повече Heart Eyes

Мога ли да въведа глутена преди месето?

# 407
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!

Четох до някъде и направо пиша, за забелването, да кажа и аз като препатила - не забелвайте насилствено, моля, не водете в поликлиника при хирург! Ако много ви се иска да правите нещо за пишката, леко и внимателно издърпвайте колкото може, като внимавате да не го заболи бебето и да не сцепите кожичката, да няма зачервявания и тн. Толкоз. Аз с Георги не знаех и послушах лекарите в поликлиниката и нямате идея колко измъчихме детето, какви възпаления  му докарахме и слепвания, а можеше да се мине и без тях, ако не бяхме пипали там където не ни е работа! Ето и малко информация - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966 , а има и цяла тема по въпроса тук във форума!  Peace

Айде сега да си довърша!  Grinning

МартаКели, вече съм по-добре, още съм хремава, ама поне носа си не чувствам като камба!  Grinning

За ника да си кажа и аз - регистрирана съм с дрг ник: адара, което е Рада наопаки, ама с едно а накрая за да звучи по женско (Рада ми е името, ако някой не е разбрал  Mr. Green). Та си го ползвах доста време, по едно време ходех с един и той започна да ми следи профила, беше доста неприятно, та тогава си смених ника първо на зъл дзвер темерут, после на Не съм аз  и накрая си остана Не съм(понеже не съм нищо от това което си мислите, че съм). И двата ника много си ги харесвам.

Мишанке,  hahaha

Писе, много е хубава!  Hug

И ние бяхме навън, ама накрая ми стана доста студено, но пък добре се разходихме.

Ох, още имам да пиша, ама сега трябва да досготвя, че чакам един мой много добър приятел да ни дойде на гости, да има нещо вкусничко!  Grinning

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 18:54 от Не съм

# 408
Здравейте и от мен!

Моят ник го измислях много дълго време, все се чудех какво име да е, и накрая си избрах испанско име - Лурдес е просто обикновено име, има и такъв град. Mr. Green

За забелването - не се пипа въобще, колкото повече се забелва, трябва да се прави постоянно. Общо взето съм чела много от форума на др Бранков, детски хирург от Пирогов, който точно описва, че не трябва да се пипа. Освен в 4-5% случаи, когато физомата е не физиологична, а друг вид - проблемна демек.

Хайли, би трябвало да няма проблем! Според мен е добре да има 3 седмици някъде между двете неща - месо/глутен.

За първи меса са подходящи - заешко, пилешко, пуешко.

Мишана, големи сте сладури! Peace

# 409
а колкото до глутена - раничко е още и ми е малко съвестно, че му давам да си ръфа коричките, но пък се успокоявам, че от няколко трошички нищо няма да му стане . абе въобще, това дете го гледам толкова по-безотговорно сякаш, че чак ме е срам от мене си  Embarassed

Глей ся, свекърва ми вика, че мъжа ми (той й е второто дете), го е отгледала "помежду другото" (разликата със сестра му е 2,6год), така че напълно те разбирам. И аз на Мая й тикам  трохи хляб в устата, да не говорим, че още преди месец вкуси "Барни". Сега, като се замисля, аз съм имала непоносимост към глутена, но съм била гледана по книга, кърмена по часовник и захранена на 4 месеца с плодове...според мен подхода е много важен! Пък и то с тия трохи си е направо Педагогическо това захранване, стара руска школа.... Нема да се срамуваш, и аз съм в твоята партия  Hug Те и за това вторите и следващите се научават по-бързо, защото имат по-силен инстинкт за оцеляване, хи хи  hahaha А пък третото хич няма и да го мислиш  Wink какво е яло, какво не....
Мишанка, голям симпатяга е твоят син!!

пишка мишка - Момо имаше един тон смегма под ципата и се налагаше да забелвам, защото иначе щеше да му се пръсне. До към 6 месец му се отвори, сега само леко почиствам и като го изпишквам леко дърпам кожата  Peace

# 410
Не забелваме нищо. Не мога да си представя такова нещо да прави и педиатър.
Струва ми се стрес за бебето и то ненужен.

Хайли, аз ще давам глутен преди месо.
Въобще месо не смятам скоро да въведа.

Днес посетих доста голям био супермаркет. Страхотни неща.
Купих си елда, киноа, зърнени миксове. А колко брашна безглутенови видях, само за бебешки бисквитки.  Laughing Обаче зеленчуците и особено моркови бяха целите в кал, хаха.
Днес дадох пащърнак, а тази седмица мисля грах и броколи да пробвам.
Както и да разнообразя оризовата каша с елда.

Нико обаче ще е фен на бейби леда. Парченца иска и му се занимава да ги държи и смуче.
Май предимно това ще практикувам, ама чакам още една седмица поне.

Ради, стискам палци всичко да е наред.  Hug

# 411
  Привет от българска земя  Party Полета ни мина супер, сега е малко лудница, но ще се справим. Поне времето е супер, днес цял ден бяхме навън. В Плевен съм за сега, някой, ако има път да се обажда  Simple Smile  Ние планувахме бебе несериозно. И аз и мъжО имаме разни проблеми, особедно той и не вярвах, че ще стане лесно. И понеже той почти непрекъснато е на разни хапчета, а аз отвреме навреме не правехме много обезопасени опити  Simple Smile Но забременях според мен бързо, на 6-тия месец и бях много изненадана и щастлива. А ника ми е в чест на моето английско Джи Пи, леля ми Добринка, за нея всичко винаги е файн  Crazy Обички искам да и сложа, ама ме е страх да не се дърпа и нещо да не и ръби на главичката, та ще е по-нататък.
   За да се запиша на педиатър трябва ли да има малката ЕГН  newsm78
   b]MartakEly[/b] благодаря, че си се сетила за нас  Hug Незнам за коя питаш, че нали и аз бях сгънала чадъра мин седмица, но вече сме добре и двете  Simple Smile Много ми стана мъчно, като прочетох за мъките ви преди. Да ви е много здравичка малката кукла и много щастие да ви носи   bouquet
  Иформа страхотни новини  Simple Smile Дано и Бобченка скоро се похвали  Praynig
  Първа страничка е чудесна   bouquet

# 412
Абе момичета с тая пролет нещо Ви доиде музата за  смяна на никове, снимчици, лентички...смилете се ще загубя дирите коя -коя е Wink
По въпроса с никовете моя е абсолютно измислен няма никкава асоциация.
 Е Оле нямаш грижи идва времето на диетите така, че колко му е да почепя, няма да фалирам я - тебе на "Букетчето" ама трудно заделяш от времевия ресурс  .
 Хипо оправиха ми количката, то детето порасна докато я взема да му се невиди, но поне заякнах в ръцете от носене. Само, че разходките остават за другата седмица - евентуално. Нещо се разболях и ни ми се иска да разнасям вируси.
За пишока ... мъжки му работи да се оправя с баща си...
Оффффффффф как ви завиждам за захранването, аз и с каша опитах същата мъкаааааааааааа плюеее , избутва с езиче... незнам как ще го стопанисвам малчо с това нежелание за нищо друго освен  бозаене...

# 413
  • София
Мис ФАйн - според мен ти трябва ЕГН, за да запишеш бебка при педиатърката. Поне ние чакахме да вземем акта за раждане с ЕГН - то за да запишем Георги.

Ника ми - нали съм си заралийче, и исках да е нещо свързано с родния ми град. Стара Загора е древен град /неолитните жилища са от 6 - 5 хилядолетие пр.н.е./. Едно то нещата с които е известна е това, че е имала 8 имена - Берое, Августа Траяна, Иринополис, Боруй, Верея, Ески Заара, Железник и Стара Загора. АЗ си харесах Иринополис за ник и почти навсякъде така се регистрирам.

Мишанка - ще му изям бузките на Нестор. Голям сладур е.

ЗА забелването -с това се занимава татето. Аз като го къпя почиствам и забелвам лекичко, но все ми се "гъне" в ръцете, дребния много рита и хич не се справям добре. Педиатърката нито е пипала нито ме е пипала дали правя нещо по въпроса.

А Гого май ще се окаже със запушен сълзен канал. До скоро си мислех, че секрета е от хремата /че нали все си беше сополив моят  Flutter Flutter/. Но хремата спря - секрета не. Сега педи изписа капки МАкситрол. Но все още има мъничко секрет. ПОказа ми как да правя масаж, но Гого много си върти главата и хич не се справям добре. А една приятелка, чиято дъщеря беше със запушено каналче ми показа друг масаж. Колко такива има? Ноел, вашата кака май беше със запушен канал. Бяха ли помогнали масажите или се наложи сонда?

# 414
  • Stavanger,Norway/ Varna
irinopolis аз пък си мислех, че се казваш Ирина и от там ника ти  Crazy

Зарат, за Букета прочетох- еххх колко спомени, колко весели нощи имам от тази кръчмичка. Как ми липсват приятелите само  Confused

Моя ник е ясен- аз съм Боряна и навсякъде ме бобчкосват, та от Бобче, ето ви Бобченка  Laughing

# 415
Моят ник има около 10-годишна история.

"Аник" ме наричаше едно от гаджетата на времето (хич не я обичам таз дума "гадже"). На мен много ми хареса и от тогава почти навсякъде се регистрирам така. Мейлите ми също са така. "бг" слагам, щото или е много кратко "аник", или вече е заето.  Peace

Аз днес през деня се сетих какво исках да питам. Имали ли сте и какви са били най-странните комбинации от храни, които сте яли по време на бременността? Аз например по едно време не повръщах само от Туикс с доматен сок... Simple Smile Имаше дни, когато ядях само това.

# 416
Мамите с момченца - ето ви един линк за този др Бранков, за който споменах преди малко - за фимозата.  Peace
Фимоза – мит и реалност

Аник, аз нямах такива комбинации по-странни, освен че като бях бременна сигурно изядох 1 тон домати Laughing, а с щерката - тон, тон и половина круши.  hahaha

# 417
   Ми,че то аз дори и не подозирах че съм бременна,та да ми се дояде нещо нестандартно  Joy!Шегувам се де,ама то пък как никакъв признак не ме удари по главата та да се усетя навреме!Ама то пък сега едно малко слънчице си имам  Heart Eyes!
  На мен мноооооого отдавна ми измислиха прякора Съни,от слънчев и лъчезарен човек (така решиха мойте приятели).Та сега смях,дори и майка ми ме нарича така и повечето ми приятели не ми знаят истинското име  hahaha.Имала съм много смешни ситуации в работата от типа на коя е па тая и т.н.Не че не си харесвам името (то е едно старо българско име и песни за мен се пеят),но така съм се срастнала с тоя прякор....А числата нали ви е ясно,че съм дърто 77-ми набор.

# 418
Аник, с тази бременност се утрепах да ям мазни дюнери и Макдоналдс  Mr. Green

# 419
sunny_77, шшш алоуу, наборке, къде отиваш едва ли не!  Laughing Аз пък се смятам за млада майка...
Странни комбинации  newsm78 хляб с шоколад странно ли е? Или мляко с разкашкани бисквити? И кисело мляко с течен шоколад? И унищожих промишлени количества сладолед  Blush
За ника - много добре ми звучи и ми харесва значението  Peace

Общи условия

Активация на акаунт