ОКТОМВРИйче се върти и скоро май ще почне да седи!

• 25 025
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Консултанти, дано още ни хвърляте по едно око  Praynig - може ли да имам болка в гърдата без бучка или някакво запушване? Много ме боли от снощи лявата гърда, чак не можех да спя на нея. Давах два пъти на Мая, сука добре, мекичка е гърдата, нищо не напипвам. Правих си и топъл душ и се цедих после - всичко си върви нормално. Обаче боли  Tired

# 376
Момичета, на всички разкази за дълго чакано бебче ми става тъжно и гузно. Confused Но се радвам, че забременях преди да се усетя. И аз като Сънито изобщо не го очаквах и изтормозих бебето си с работа. Беше натоварено на работа и помагах с каквото мога, непрекъснато тичах по стълбите, даже мъкнех каси ooooh!, бях много нервна, болеше ме кръста и документацията ми се мрежелееше пред погледа.
И нещо смешно: непрекъснато ми се ядеше сирене! Сънувах огромни буци сирене, на ден си хапвах по 250 - 300 грама!! Като се върнах в София, гледам мъжо изчистил, спретнал се, сгтовил и ме чака. А аз: "Имаме ли сиренце?" Joy Joy На теста за бременност така и не повярва! Crossing Arms Вика: "Иди купи нов, че на тоя може да му е изтекъл срока!" Twisted Evil

Ноел, най-накрая затвърдих мнението си, че глутена трябва да се въведе между 5 и 7 месец. Аз окъснях де, но какво да се прави..  Thinking

# 377
Здравейте милички!

Много ми е домъчняло за всички ви, не ми оставаше време да влизам във форума заради поредния ми триместър (който завърши успешно в неделя Party).. Сега имам 2 седмици почивка от ученето и после отново с пълна пара..По план, септември ще завърша това свое начинание Simple Smile

Първо - Целувам си ви всичкиии  Hug

Второ - хайде да се впиша по актуалните теми:

За анкетата: При нас беше планирано. Исках да завърша бакалавър и след това да си имаме бебче. Лятото си взех държавните изпити, декември - дипломата, а януари - ами януари съм получила най-големия подарък в живота ми  Heart Eyes Пусто, нали съм Дева и обичам всичко да върви по план  Laughing

За обръщането - Николай вече няколко пъти се обръща от гръб по корем, а още като беше на 3 месеца се въртеше от корем по гръб, но напоследък не се върти на никак  Grinning Иска да седиии, а аз не му давам и е голяма борба  Mr. Green

За захранването: На 17ти бяхме на консултация (тежеше 7430гр. на 66 см - 5 месеца и 2 дни) и педи ми каза да го почвам с картоф. Купих на Хип, а продавачката ми каза, че било абсурд кърмено бебе да хареса картофа..Да, ама не! Яде с такъв кеф ви казвам... Mr. Green естествено му го разреждам с кърма, че е много гъст. На 3тия ден вече му дадох 1/2 бурканче от 125 гр., вчера му дадох Картоф с тиква, другиден мисля и още нещо да му въведа и от утре ще му дам цялото малко бурканче, че ми е много апетитен малчугана  Grinning

В този ред на мисли - мисля и водичка вече да му предлагам. А до скоро се оплаквах, че като свърши "голямата работа" понамирисва и че не било вярно, че при кърмачетата е "по-приятна" миризмата..Сега вече си мечтая за "кърмените" му пампита  Laughing

За ваксините: Ние имаме 2 Пентаксима ( сега на 17ти нямаше още доставка) + 3 Сим (нещо си), както естествено БЦЖ и 2та приема на Хепатит Б. Дефакто ни липсва само 1 Пентаксим и то не по наша вина.

За обичките: Ами нали съм мама на мъж, нямам идея, но на мен ми пробиха ушите на 7 годинки и нямах проблеми  Peace

Инфома - супер новини!

Наденце, Мирче, Краси, Тони, Дианче ( Смехи), Йоанче (Зеленоочке), Съни Hug  Hug  Hug специално!!!

Малко сега да споделя (дано не ви притеснявам): другата седмица ще ми правят лапароскопия, за да премахнат кистата на левия яйчник, която ми откриха след раждането... Днес ходих да ми вземат кръв и микробиология, а в четвъртък трябва да съм в Шейново от 08:30 до към 12:00, за да ми правели ЕКГ и да се консултирам с анестезиолог...
Евентуално ще ме приемат във вторник, но се уговорих да се прибера да си спя в къщи. Сряда сутринта ще ме приспят и ще ме "надупчат", после ще нощувам вечерта и в четвъртък по план ще съм си в къщи. Замразила съм 22 пликчета кърма по 160-170-180 мл., ще трябва да питам колко време след упойката ще мога да кърмя. Доколото разбрах било много гадно като те пусне упойката... И ме е шубе, защото неразбрах дали ще ми слагат катетър  Rolling Eyes Оффф - казах на сестрата, че предпочитам да отида да родя още 1-2 деца, от това  Mr. Green

Е, излях си душата..Извинявайте милички, че ви занимавам, особено след като не успявам да съм редовно тук   bouquet

Хубав ден на всички и хайде на разходкаа Party

# 378
Здравейте, момичета! Simple Smile

При нас слънцето малко е стиснато и се крие из-зад разни облаци, та ще поизчакам следобеда да видим как ще е.

Радвам се, че ви харесва анкетката и съжалявам, че не съобразих още 1-2 отговора, които ми хрумнаха в последствие... Надявам се да ми простите.  Hug

По повод нашата история, бях писала преди време, че си беше гръм от ясно небе. Ние бяхме временно разделени от около половин година, аз даже се бях изнесла на квартира през това време. Виждахме се, но някак си стояхме на разстояние. И двамата имахме нужда от време да преосмислим отношенията си и всеки да израсте проблемите (тъй да се каже). Януари обаче решихме да отидем на хижа с приятели и никой не е мислил за предпазни средства да взима и ние на принципа "бегай". Така или иначе и преди сме го правили така "успешно". Нооо, този път уцелихме 10-ката. Simple Smile Закъснението на цикъла ми съвпадна с почване на нова работа и го отдавах на стреса от това и много късно си направих теста. Обадих се на най-добрата ми приятелка рано сутрин и не мога да произнеса нищо по телефона. А тя, директно отсече "Бременна ли си?"  Whistling Вечерта се виждаме и решаваме пак да направя тест - е пак беше положителен. Тя ми каза, че за първи път вижда 2 чертички на теста, а аз й викам: "Аз пък за втори"  hahaha Та, така... малко ми е гузно какви мисли ми минаха през акъла в него ден... но в крайна сметка това беше най-доброто, което можеше да се случи. С Дани (голямото ми момче)  Party решихме да се съберем и да се върна при него и така до ден-днешен.

А през цялото време, докато бяхме разделени, аз исках да си взема куче и само оглеждах чуждите кучета на хората....  Party (както се казва: "Внимавай какво си пожелаваш!") Simple Smile
Стана дълго обяснението, простете...

Щях да ви питам нещо интересно, ама ей на... разчувствах се от миналото и забравих...  Blush

# 379
  • София
Саюри - и у дома си правим хляб. Моят е смес от типово и пълнозърнесто брашно, понякога слагам и малко ръжено. Чудя се, като захраня Гого с  къшей хляб какъв да е?

Ноел, най-накрая затвърдих мнението си, че глутена трябва да се въведе между 5 и 7 месец. Аз окъснях де, но какво да се прави..  Thinking

Аз като не съм почнала още със захранването май ще въведа глутена след 7-мия месец.

За ника ще пиша после, че сега Гого е в мен и натиска по клавиатурата.

# 380
Хипо, да не си се бъгнала нещо? какво туку се разписа?  Laughing

Зарат, ще ме умориш жено. Ще видим какво ще измислиш на следващата месечинка за почерпка. Ако искаш мини лично да черпиш, няма да те върна.  Hug  Joy

Ние бяхме решили да почваме да работим за бебе, за да след два три месеца упорит труд и много пот, да хване. Със Симона ни взе 3 месеца. Е, да ама този път стана от един път. Мартин беше съкрушен, че ще се отдадем на незаслужена дълга почивка, без никаква борба и пот.  Laughing

Ифома, супер новини!

Илка, не е ли рано за глутен (коричката хляб)  Thinking

Нещо ги претръпнахте май тези месечинки, а? Една честитка не видях вчера, а даже успях да черпя.  Crossing Arms

# 381
  • София
RadiValio, ще ти стискам палци  Peace За катетъра конкретно в Шейново се договорих с лекарите да ми го сложат след упойката и така не го усетих изобщо, препоръчвам ти да пробваш  Peace

# 382
  • У дома
Ех, страхотна седянка сме си спретнали   bouquet

За ника, ами мисля е видно. Според мен съм позитивен човек и винаги гледам да помогна с нещо, особено в работата си се отдавам на 100 %, от което и доста съм си патила.
А в БГмама се регистрирах когато видях положителния тест за бременност  Hug

И сега да питам нещо относно въвеждането на глутена: не мога да реша с какво да го въведа. Дали е добра идея с тези бисквитки бебешките, например да му дам да си ги смуче и после да ги давам с плодово пюре за следобедна закуска, така ще разнообразя менюто.
У дома ядем хляб от магазина, мечтая си за една хлебопекарна, но нямам място къде да я сложа, та като се има впредвид с какво правят хляба не ми се ще така да го давам.
Другото, което ми идва наум е със сухарчета.

Абе много пиша днес нещо  newsm78

# 383
RadiValio, и аз стискам палци. На мен катетър не са ми слагали, защото нама никакви шевове Peace
За ника легео идва от Елена Георгиева Grinning

# 384
Lady - да, знам и затова й я взех, бисквитката. Иначе можеше цялата да я хапне, както се беше засилила  hahaha
bebzz - аз взех на същата фирма, но с пустата му разсеяна глава съм нацелила тези за биберон  ooooh! Сега се чудя дали да взема и от другите или не - че глутенови си имам, както вече писах.
Саюри - мъжа ми редовно пече хляб и кекс, но трябва да си взема подходящо брашно. Все си мислех, че има време, а то - ей го на - дойде си  hahaha
Radi - ето те и теб  Hug Домъчня ни! Дано имаш възможност по-честичко вече да пишеш. Стискам ти много силно пръстчета. А колкото до катетъра - не е чак толкова неприятно изживяването  Wink

За ника - винаги съм била позитивно настроена към живота и първоначално си мислех за Позитив, но някой ме бе изпреварил Hug  От друга страна много обичаме да се смеем в нашето семейство и от там ми хрумна настоящия  Grinning

# 385
  • София
Има цели и без глутен Peace И на мен ми харесаха Mr. Green

# 386
Мерси мамчета за стиснатите палчета   bouquet

Мен като че ли повече ме притеснява факта, че няма да съм с бебо  Tired Той, миличкия, толкова е свикнал с мен и трудно ще преживее един ден без мама. Вчера имах час работа извън нас, баба ми дойде да го гледа и той беше се съдрал от рев..Успокои се чак като го гушнах. Той Валъо ще си вземе отпуск де, с него също си е свикнал. Все пак, трябва да се научи да се дели от мама, че колкото по-късно, толкова по-трудно (и за двама ни)  Blush

Ох, надух ви главите с моите работи - обещавам - няма повече!

Позитивче, Смехоранке - и на двете много си ви отиват никовете  Grinning

# 387
Ради, успех и не се притеснявай за бебето. В такива моменти са учудващо спокойни и добри. Усещат и разбират нещата, нищо че са дребни.  Hug

Моя ник е толкова прозрачен, колкото и аз. Прочетена книга.... Crazy

# 388
Честити месечинки  Heart Eyes!

Ради, леко да мине  Hug. Аз също не съм се отделяла от Ев, а и мен ме ръчкат да си махам апендесита, че ми бил хронично възпален, но аз отлагам докато мога  Simple Smile.

Ника ми е татуировката ми  Simple Smile.

# 389
ААА, Оле,
не си права! виж ся, ще цитирам :
пост 267 на MISHANA13-Честити месечинки на нашите октомврийски съкровища Палмина, Мира, Алек, Радо, Петър и Георги!
Само хубави весели моменти и игри без край!

пост270 на мама-смехорана-Честити месечинки - много щастие и здраве на малките душички  bouquet
пост 273 на Орхидейка- Честити месечинки  Love!

276- Дайла- Честити месечинки
311- Мириамс-честити месечинки на първите скорпиончета от октомври,да са много здрави и послушни
пост 315-deizy_9-Честито на месечинките!
пост 320 на Веси-Барабеси -ХАЙДЕ И АЗ ДА НЕ ОСТАНА НАЗАД, ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ, КОЯТО ТАЗИ ГОДИНА СЪВПАДА С НАВЪРШЕНИТЕ НИ 5 МЕСЕЦА, ЧЕСТИТО И НА РАДО НА ОЛЕТО И НА ДРУГИТЕ БЕБЧОВЦИ РОДЕНИ НА ТАЗИ ДАТА  newsm51
Има и още, ама ще се скрие слънцето докато да ги изредя, пък и Йоана се сърди вече Party

Еее, има и такива( като мен), дето си и похапнахме сладко-сладко от бонбоните само и забравихме да честитим, ама другия месец ще честитя дваж! Crazy

айде, ние отпрашваме на разходка 1stroller  Nature Sun With Face, после пак
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт