Алергия към кисело мляко

• 1 854
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета! Не съм сигурна, че правя темата където трябва и се извинявам за което. Моля за помощ, защото лекарите нямат отговор. Проблема е следния: От 8 месечна възраст давам през ден по една малка бучица сирене на детето ми и я при добре. От 11 месечна възраст му давам по малко кисело мляко след вечеря с лъжичка без подслаждане, направо от кофичката (Сердика). В момента е на година и 1 месец и сутрин яде кус-кус с бучица сирене + малко масло, вечер супа с бучица сирене + 1/3 кофичка кисело мляко за десерт. Споделям само млечните продукти, тък като лекарите твърдят, че се касае за алергия към киселото мляко и не бива да давам на дете до 2 годишна възраст кисело мляко. Алергията се състои в следното: предимно вечер (много, много рядко от сутринта) започва да се задъхва и да чувам свиркане докато диша (от разстояние). Нощно време и рано сутринта няма този проблем. Други признаци нямаме.
Ако някой е имал подобен проблем или е чувал за такъв моля да ми каже какво е направил.
Водих го при педиатърката тя ни изпрати при алерголог и алерголожката каза, че проблема е млякото. Но нямаше ли да реагира към всеки млечен продукт (масло, сирене, че и АМ). Освен това сме на детска млечна кухня (държавна), където използват млечни продукти.
Благодаря предварително!

# 1
Здравейте, момичета! Не съм сигурна, че правя темата където трябва и се извинявам за което. Моля за помощ, защото лекарите нямат отговор. Проблема е следния: От 8 месечна възраст давам през ден по една малка бучица сирене на детето ми и я при добре. От 11 месечна възраст му давам по малко кисело мляко след вечеря с лъжичка без подслаждане, направо от кофичката (Сердика). В момента е на година и 1 месец и сутрин яде кус-кус с бучица сирене + малко масло, вечер супа с бучица сирене + 1/3 кофичка кисело мляко за десерт. Споделям само млечните продукти, тъй като лекарите твърдят, че се касае за алергия към киселото мляко и не бива да давам на дете до 2 годишна възраст кисело мляко. Алергията се състои в следното: предимно вечер (много, много рядко от сутринта) започва да се задъхва и да чувам свиркане докато диша (от разстояние), чеше си очите, носа и ушите (а според педиатърката са чисти и спокойни - няма възпаление). Нощно време и рано сутринта няма този проблем. Други признаци нямаме (нито кашляне, нито посиняване).
Ако някой е имал подобен проблем или е чувал за такъв моля да ми каже какво е направил.
Водих го при педиатърката тя ни изпрати при алерголог и алерголожката каза, че проблема е млякото. Но нямаше ли да реагира към всеки млечен продукт (масло, сирене, че и АМ). Освен това сме на детска млечна кухня (държавна), където използват млечни продукти.
Пропуснах да спомена, че татко му има множество алерии: коне, котки, домашна прах, сенна хрема и т.н. както и алергична бронхиална астма.
Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 11:05 от geritka

# 2
  • Варна
Спираш да даваш кисело мляко и ако пак има алергични реакции, спираш въобще млечните продукти.В киселото мляко има и други съставки освен мляко-закваска, растителни мазнини-може оттам да идва проблемът.А може би организмът на детето не е "узрял' още за кисело мляко.
Преди няколко години ,когато ходехме по мъките с алергията на щерката, се замислих много над думите на една лекарка,според която проблемът може да се обясни с недобро функциониране някъде по храносмилателния тракт,недобро разграждане на някои храни. В резултат се натрупват токсини и стигаме до разни реакции на организма-при детето бяха обриви...По неин съвет давахме разни билки за пречистване на организма. Мисля, че това ,а също и хомеопатията ни помогнаха.

# 3
geritka, как може да храниш алергично дете с бучици масло, сирене и кисело мляко и то на година и 1 месец  Shocked #Crazy Моята дъщеря е с подобна алергия и като по-голяма - над 2 -  3 годинки и тя почна да яде сирене и масло, но кисело мляко - никога. Сега е на 5 години и наскоро е яла в градината таратор за първи път. Аз не й давам кисело мляко никога, по никакъв повод.

Само ще ти дам 1 съвет - детската кухня е супер опасна за алергичните деца. Никога не знаеш какво има в нея. Не мога да повярвам, че при заключение от лекар, че детето е алергично ти му даваш подобна храна. Спирам дотук, защото дори не мога да осмисля това, което си написала. Извинявам се за резкия си тон, но съм в потрес, че алергично дете може да бъде хранено с изброените от теб продукти.  Confused Confused

Моля те, вярвай на лекарите и слушай техните съвети, а не своите собствени убеждения в този случай. Все пак вярвам, че здравето на детето ти е най-важно  Peace

# 4
Детенцето има доста богат арсенал от алергии по линия на таткото. Дано не се проявят!
И аз бих те посъветвала да спреш млечните. Проследи дали има разлика.
Ако няма - търси проблемът другаде.

Трябвало е да изчакаш с млечните и да ги въвеждаш доста по-късно.

kikaha1, котето на аватара ти е невероятна сладост Heart Eyes. Имам си почти същия у дома.

# 5
  • София
Според мен не е алергия, но подчертавам, че не съм лекар.
Посъветвайте се с пулмолог.

# 6
Най вероятно алергия и астма към домашен прах,  но за всеки случай спри временно и млечните продукти за да видиш има ли промяна.

# 7
geritka, как може да храниш алергично дете с бучици масло, сирене и кисело мляко и то на година и 1 месец  Shocked #Crazy Моята дъщеря е с подобна алергия и като по-голяма - над 2 -  3 годинки и тя почна да яде сирене и масло, но кисело мляко - никога. Сега е на 5 години и наскоро е яла в градината таратор за първи път. Аз не й давам кисело мляко никога, по никакъв повод.

Само ще ти дам 1 съвет - детската кухня е супер опасна за алергичните деца. Никога не знаеш какво има в нея. Не мога да повярвам, че при заключение от лекар, че детето е алергично ти му даваш подобна храна. Спирам дотук, защото дори не мога да осмисля това, което си написала. Извинявам се за резкия си тон, но съм в потрес, че алергично дете може да бъде хранено с изброените от теб продукти.  Confused Confused

Моля те, вярвай на лекарите и слушай техните съвети, а не своите собствени убеждения в този случай. Все пак вярвам, че здравето на детето ти е най-важно  Peace

Благодаря ти за отговора! Само ще ти кажа, че всичко с което съм захранвала детето си е било по съвет не на един, а на двама педиатри. Нищо не съм направила на своя глава. Второ това, че татко му има алергии не значи задължително, че той ги има. Съответно не мога да лишавам детето си от важни за него продукти с тази презумция. Трето след като лекарката каза, че се касае за алергия към кисело мляко веднага преустанових даването му. Сега ще го водя в алергологията на ВМА. Разбрах, че там са най-добрите. Ще му правя другата седмица и кръвни тестове в Токуда. Така че смятам, че тона ти не е съвсем подходящ в случая. Помолих за помощ, а не триене на сол по главата. Последното си го правя сама. Благодаря ти все пак, че си се включила, но нямаше нужда.

# 8
Благодаря на всички! Ще пиша какво става по-нататък!

Общи условия

Активация на акаунт