LaRedoute.fr - 194 - Всичко за поръчката и вече с променени условия за БГ!

• 49 429
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ето и последното, което аз предлагам:

Уважаеми Ларедут,
Сигурни сме, че имате основателна причина да вземете това решение, по отношение на нас, българските клиенти.
Факт е, че тези промени ще повлияят значително на нашата покупателна способност, а за голяма част от клиентите тези такси са непосилни, за да продължат да пазаруват от Ларедут. Вие разбира се знаете това, и сме сигурни, че не ви е безразлично.
Затова, много мислихме, дали няма компромисен вариант, които да е изгоден и за двете страни.
Молим ви, да помислите и върху следните варианти, които биха били защита за вас, и стимул за нас.
1. За да се избегнат злоупотреби с поръчки на ниска стойност, може тези 20% да се начисляват до определена стойност, която вие ще прецените, че отговаря на вашето финансово планиране. Над определената стойност, поръчките да са с 10% такса, както до сега. Това със сигурност ще намали малките пратки, както и поръчки, под 10 евро.
2. Наясно сме, че банковите такси за усвояване на суми под 10 евро са много високи и за да бъдете самите вие защитени, направете от системата така, че да не може да се пусне поръчка под определена стойност, например 10-15 евро. Ако даден продукт бъде изчерпан и поръчката падне под определената сума, тогава се тегли цялата сума, както до сега и се издава ваучер.
3. Доставката и фиксираната такса. Съгласни сме да е фиксирана, но може би все пак е добре, да може да бъде безплатна, след определена стойност.
Може би има и други варианти, които не се сещаме ние, но все пак биха били компромис, за да не е толкова драстично вашето решение, и да не откажат голяма част от вашите клиенти.

Прилагаме списък на малка част от клиентите ви, които ви молим, да преразгледате решението си и да ни дадете възможност да останем ваши клиенти.

Благодарим за разбирането. Сигурни сме, че като най-големия магазин в Европа, ще предприемете промяна на новите условия, с по-голяма защита за вас и стимул за нас.

# 136
Здравейте, искам да попитам нещо встрани от темата, която се обсъжда последните страници Peace

Изпратих на ларедутци писмо, че искам да ми въстановят остатъка от един ваучер, като ми върнат парите по сметка. Защото с новите условия не смятам да пазарувам при тях. Ето какво ми отговориха:

Bonjour Mme Marinova MARIANA,

Dear madam,

Thank you for your email.

You were refunded 4,55 € by a bank cheque that you will receive by postmail.

You can deposit the cheque at your bank.

But if you prefer to be refunded to your bank account, we have to prrceed for a bank transfer.

To do so, you must send back the cheque to the address below:

LA REDOUTE
SERVICE RELATION CLIENTELE
59081 ROUBAIX CEDEX 2
FRANCE

Do not forget to indicate your bank details:

- Name and adresse of your bank agency.
- Name and first name of the holder
- The IBAN number
- The BIC/SWIFT code

Yours sincerely.

Доколкото разбирам ще ми пратят чек, който ако искам може да осребря в банка или да им го върна, като приложа и банкова сметка. Правилно ли съм разбрала Rolling Eyes. Ами много тромаво ми се струва това.  Не мога ли по мейла да им пратя тия данни. Моля, ако някой знае какво да направя да сподели. Благодаря Hug

# 137
В никакъв случай не исках да разделям форума с моя вариант на писмо. На мен последната версия на вълчица ми харесва. Използвала съм определени думи, защото смятам, че добрият тон и етикетът ги изискват. Например "желали" е много по-възпитан вариант от "искаме", което вече е в заповедна форма.
Доколкото разбирам, става въпрос за писмо, с което да започнем някакви преговори с ЛР (а не да изразяваме недоволство, то вече беше изразено на стената им). Което означава, че трябва да е по-делово и дипломатично и добрият тон трябва да бъда западен и при превода.   
Който и вариант да приемете, аз ще го подкрепя. Още вчера съм изпратила клиентския си номер.
да точно, много си права.

# 138
  • Русе
Тези условия от послените няколко дни ги няма публикувани - поне аз не ги видях никъде - според мен е редно всичко това да бъде регламентирано в сайта

# 139
  • София
Здравейте, искам да попитам нещо встрани от темата, която се обсъжда последните страници Peace

Изпратих на ларедутци писмо, че искам да ми въстановят остатъка от един ваучер, като ми върнат парите по сметка. Защото с новите условия не смятам да пазарувам при тях. Ето какво ми отговориха:

Bonjour Mme Marinova MARIANA,

Dear madam,

Thank you for your email.

You were refunded 4,55 € by a bank cheque that you will receive by postmail.

You can deposit the cheque at your bank.

But if you prefer to be refunded to your bank account, we have to prrceed for a bank transfer.

To do so, you must send back the cheque to the address below:

LA REDOUTE
SERVICE RELATION CLIENTELE
59081 ROUBAIX CEDEX 2
FRANCE

Do not forget to indicate your bank details:

- Name and adresse of your bank agency.
- Name and first name of the holder
- The IBAN number
- The BIC/SWIFT code

Yours sincerely.

Доколкото разбирам ще ми пратят чек, който ако искам може да осребря в банка или да им го върна, като приложа и банкова сметка. Правилно ли съм разбрала Rolling Eyes. Ами много тромаво ми се струва това.  Не мога ли по мейла да им пратя тия данни. Моля, ако някой знае какво да направя да сподели. Благодаря Hug
Да, точно това ти пишат, че ще получиш чек.
За да осребриш чека, ще ти вземат комисион, сигурно по-голям отколкото стойността на чека... Tired
Или им го връщаш обратно с пощата или след 2 седмици им пишеш, че не си  получила чека, и че не искаш повече да чакаш и искаш да върнат парите ти по сметката.
В този случай не е нужно да им пращаш данни, те имат начин.  Peace

# 140
мерси Ева за бързия отговор Hug, азсъщо знам, че нямаш сметка да се осребрява, май ще стане по втория начин Wink

# 141
Не разбирам това изречение какво означава: "Лоялните ви клиетни  се надяват да бъде намерено друго решение/ да бъде намерен друг начин  за компенсация." И аз мисля, че изрази, като  'надяваме се' и 'възможно ли е' не са удачни за това писмо. Не искахме да се молим, а май натам отиваме. Иначе, всеки език си има подходяща учтива форма, която хората знаещи езика придават на текстовете, които превеждат.
Ми не знам ти как си пазариш, може би биеш два шамара на продавача що са му такива цените и си вземаш каквото ти трябва... Майтап, не се сърди. Peace Hug. Ама на сила хубост не става!
Ами да се сърдя! Защо? Само не ми стана ясно как дори и на шега от изказванията ми, ти стигна до извода, че бия шамари на хората за да пазарувам.  Shocked
За никаква сила не става въпрос, а за изразяване на позиция на едната страна от двустранни отношения, в които има проблем. Ей ся, се надявам, че разбра какво имам предвид.  Ако имах предвид използване на грубост и сила, щях да призовавам за щурм  Mr. Green

# 142
  • София
За писмото на Ева! съвпада с моите предложения.

# 143
Всички сме безгранично благодарни на Ева, за полаганите усилия и търпение покрай нашия "женски пазар",  Ева   bouquet   Но поне аз смятам че с този вариант си узаконяваме и без да ни карат си признаваме неща за които, аз считам че не ме нито виновни, нито в нередност   newsm78
Моля ви нека не узаконяваме неща които даже не са ни лепнали  Hug

# 144
  • Варна
Ето и последното, което аз предлагам:

Уважаеми Ларедут,
Сигурни сме,] че имате основателна причина да вземете това решение, по отношение на нас, българските клиенти.
Факт е, че тези промени ще повлияят значително на нашата покупателна способност, а за голяма част от клиентите тези такси са непосилни, за да продължат да пазаруват от Ларедут. Вие разбира се знаете това, и сме сигурни, че не ви е безразлично.
Затова, много мислихме, дали няма компромисен вариант, които да е изгоден и за двете страни.
Молим ви, да помислите и върху следните варианти, които биха били защита за вас, и стимул за нас.
1. За да се избегнат злоупотреби с поръчки на ниска стойност, може тези 20% да се начисляват до определена стойност, която вие ще прецените, че отговаря на вашето финансово планиране. Над определената стойност, поръчките да са с 10% такса, както до сега. Това със сигурност ще намали малките пратки, както и поръчки, под 10 евро.
2. Наясно сме, че банковите такси за усвояване на суми под 10 евро са много високи и за да бъдете самите вие защитени, направете от системата така, че да не може да се пусне поръчка под определена стойност, например 10-15 евро. Ако даден продукт бъде изчерпан и поръчката падне под определената сума, тогава се тегли цялата сума, както до сега и се издава ваучер.
3. Доставката и фиксираната такса. Съгласни сме да е фиксирана, но може би все пак е добре, да може да бъде безплатна, след определена стойност.
Може би има и други варианти, които не се сещаме ние, но все пак биха били компромис, за да не е толкова драстично вашето решение, и да не откажат голяма част от вашите клиенти.

Прилагаме списък на малка част от клиентите ви, които ви молим, да преразгледате решението си и да ни дадете възможност да останем ваши клиенти.

Благодарим за разбирането. Сигурни сме, че като най-големия магазин в Европа, ще предприемете промяна на новите условия, с по-голяма защита за вас и стимул за нас.

Предлагам на мястото на Сигурни сме, да се сложи Предполагаме.  Peace

# 145
  • София
Включвам се само да кажа че варианта Vul4ica ми допада най-много, като се съобразявам с искането на повечете от вас и мисля корекцията да бъде само тук...

Скъпи приятели ,

Много съжаляваме, че икономическата ситуация изисква от вас увеличаване от 10% на 20% на таксата за обработка на колетите до България.  Вдигането двойно на тази такса изключително много оскъпява поръчките до България и ще откаже от пазаруване много от потребителите ви.

Молбата ни към вас е таксата за обработка  от 10% на пратките да се запази, както е при другите ви европейски клиенти.

Ла Редут е най-популярният онлайн магазин в България и се надяваме, че ще останем ваши верни клиенти.

За нас винаги е било истинско удоволствие да пазаруваме от Ла Редут.

Писмото е подписано от (брой) лоялни клиенти на Ла Редут от България

идеята ми е да не даваме възможност за отговор с едно "НЕ", на така зададен въпрос... "възможно ли е таксата за обработка  от 10% на пратките да се запази, както е при другите ви европейски клиенти?

Прочетох много внимателно текста на Ева... допада ми, но варианта на Vul4ica е по-стегнат, ясен и според мен е по-удачния вариант....

нека ако може някой да пусне под формата на анкета запитване до всички... и да решим кой от двата варианта да пуснем....

Пак казвам, всички трябва да решим кой текст да се пусне....  bouquet

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 12:09 от vanina_nina

# 146
Да кажа и тук, който и вариант да приемете аз съм ОК и съм пратила данните на 3 акаунта (толкова си и имам само  Wink )
Иначе получих поръчки с детските дрешки от НК, всичко много ми хареса...гледах ги с мъчно чуство даже...
Чакам последно една от 14,03- би трябвало днес да пристигне в БГ.

# 147
  • София
Всички сме безгранично благодарни на Ева, за полаганите усилия и търпение покрай нашия "женски пазар",  Ева   bouquet   Но поне аз смятам че с този вариант си узаконяваме и без да ни карат си признаваме неща за които, аз считам че не ме нито виновни, нито в нередност   newsm78
Те понеже трева пасат...

Вижте, не се набутвам повече в шамарите!
Като гледам, освен критики и подхвърляния, освен Ванина и Дейзи, никой не се нае нещо по същество да свърши.

Това е от мен, ако в крайна сметка стигнете до някакво съгласие, в което вече честно казано се съмнявам, пишете ми.

# 148
Peace  bouquet

# 149
Те понеже трева пасат...

Вижте, не се набутвам повече в шамарите!
Като гледам, освен критики и подхвърляния, освен Ванина и Дейзи, никой не се нае нещо по същество да свърши.

Това е от мен, ако в крайна сметка стигнете до някакво съгласие, в което вече честно казано се съмнявам, пишете ми.

Да, и те знаят че ние знаем, и ние знаем че те знаят, но нека играем играта с техните кати  Hug

Общи условия

Активация на акаунт