LaRedoute.fr - 194 - Всичко за поръчката и вече с променени условия за БГ!

• 49 429
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И на мен идеята за писмо до френския посланик ми харесва, но само след отговор от Ла Редут на писмото, което пуснахме вчера.

Vanina_nina    Hug имаме ли отговор?

Нахвърлях едно писмо до посланика/или който би могъл да помогне в посолството. Тонът е молко по...как го нарекоха някои-сервилен.
Моля за всякакви коментари, промени, препоръки...нека поумуваме заедно.

Уважаеми Мосю Отие/Мосю Талпен-Съветник по Сътрудничество и Културна Дейност/Мосю Бела-Икономически съветник/Г-це Тодорова-Търговско аташе – Услуги и нови технологии
        Обръщаме се към Вас с призив/ молба за съдействие. Ние  сме малка част от потребителите на френският сайт Ла Редут/laredoute.fr/. Някои от нас са имали удоволствието да посетят Вашата прекрасна страна, да се запознаем с  богатата Ви култура и добър вкус и стил. За други от нас това е само мечта и беше възможно досега само виртуално.

Пазаруваме от laredoute.fr от години и винаги сме се радвали на почтенно и коректно отношение. Това за нас беше възможност да се докоснем до Франция, макар и само чрез стоките, които купувахме. Ето затова бяхме много неприятно изненадани, когато на 14,03,2011/дано не бъркам датата/ Ла Редут без предизвестие или уведомление увеличи таксата обработка на поръчките до България от 10% на 20%, което условие дори не е упоменато в сайта.  За всички останали страни в ЕС таксата остана 10%. От проведената ни досега кореспонденция с Ла Редут не получихме конкретен отговор защо се налага това увеличение.

Както знаете, България е член на ЕС от 2007, и ние, като български граждани би трябвало да имаме същите права и задължения, както и всички граждани на ЕС. Искрено вярваме и във фразата, която е и Ваш девиз-„Свобода, Равенство, Братство”. Ето затова Ви молим/призоваваме -бъдете наш съюзник/тази думичка много я употребяват на сайта на посолството/, ако е във Вашата компетенция и правомоция-да договорим равни условия за България, валидни за всички европотребители.
        Искре
но вярваме, че ще откликнете на нашият призив, защото за нас Ла Редут беше повече от магазин и бихме искали той да остане наше любимо място за пазаруване, което при сегашните условия за нас е невъзможно/непосилно икономически.

Прилагаме досегашната ни кореспонденция с Ла Редут:
Писмото е подписано от ,,,,, /дано цифрата започва с 1/ българи-европотребители.

Страхотно!!!!! :newsm20:
Но за да бъде по-достоверно ще трябва да си сложим истинските имена май, както с петициите дето подписваме наляво надясно ...

# 691
  • София
Айви самата идея за писмо до посланика ли не ти харесва, или тонът му. Защото ако е второто, бихме могли да го променим така, че да се хареса на всички-все пак това е само чернова.
То не е и сигурно, че ще има такова писмо. Бихме могли да пуснем една анкета.
Но нека първо изчакаме отговора на Ла Редут

# 692
  • Пловдив
И на мен ми е мъчно точно колкото и на вас за промяната в условията, но все си мисля че човек трябва да знае кога да спре.
Какво очаквате като резултат от писмото до посланика?  newsm78
Според мен разумното поведение на един уважаващ се потребител, в случая е да се оттегли. Като не ни ценят (поне колкото останалите европейци) значи просто не заслужават парите ни.
Всички повтарят, че има ибей и други магазини, но на всички ни мъчно, че се промениха условията точно тук, защото далаверата си беше наистина голяма. Нека не правим обаче от това прекалена драма. Живота продължава  Hug

# 693
Според мен разумното поведение на един уважаващ се потребител, в случая е да се оттегли. Като не ни ценят (поне колкото останалите европейци) значи просто не заслужават парите ни.
Не съм съгласна, точно с този начин на мислене ние сме най-зле в Европа - изобщо не се борим за правата си.
След малко ще си дам и данните за петицията.
Имаше една агенция за защита на правата ни е ЕС - http://ecc.kzp.bg/ . Аз лично съм им писала по казус със сайта на Esprit и се отзоваха.

# 694
  • София
...защото далаверата си беше наистина голяма.

Това е истината. Дреме ни за ЕС и за равнопоставеност. Просто ни секнаха кранчето. И ние се нацупихме. Вместо да им благодарим за това, че толкова години пазаруваме от там буквално без пари, сега дайте да пишем и да плюем... Смисълът на писмата се свежда до следното: "даваха ни да ядем от баницата, ама ни я дръпнаха и сега ни е неудобно да се пресягаме, че да лапаме пак."
Аз съм една от сериозно пристрастените и обичащите ЛаРедут. Но смятам, че хората са си теглили чертата и са предприели тези мерки наистина от икономическа гледна точка. Вие превнесохте какви ли не свои страхове и предположения, че дори и сте лично обидени. Събудете се, хора! Далаверата свърши!!! Сега може да пазарувате, с пари и с доставка, както е редно. Така, че и двете страни да са доволни. ЛР е частна собственост и не знам кой кога реши, че посланникът на Франция в България има време, пълномощия и ангажимент да се занимава с това, че от България не е изгодно да пазаруваме от ЛР. Ами не пазарувайте! Никой не ви кара насила. Беше пределно ясно, че това положение - ДЧЛ за 0 стотинки - не може да продължи дълго. Който мисли иначе, да си отвори онлайн магазин, да определи цените на ЛР, желателно от тези по разпродажбите, и да доставя с ДЧЛ. А ние, всички 1000+ верни шопърки, ще нападамне с пълна сила. А, да не забрави и подаръци да слага в пакетчетата!
Срамота, момичета, срамота!
А ЛР продължават да са номер 1 и ще бъдат, просто защото са професионалисти. Но сиренето е с пари навсякъде по света, дори и във Франция!

П.С. Много интересна формулировка на нарушени права - не ни е изгодно. Е, не знам коя харта има залегнали подобни положения и ще защитава подобни права. Разбира се, че доставката до България и до Германия струва различни пари и разбира се, че всеки има право даопределя кое колко му струва и дали му е изгодно или не. На ЛР не му е изгодно да доставя с ДЧЛ в България без пари. На българите не им е изгодно да плащат редовно 6 Е доставка + 20% върху стойността на покупките. Значи просто няма сделка, много е просто.

# 695
Айви самата идея за писмо до посланика ли не ти харесва, или тонът му. Защото ако е второто, бихме могли да го променим така, че да се хареса на всички-все пак това е само чернова.

Самата идея.
1000 българки пишат писмо до френския посланик да се намеси в търговската политика  на онлайн- магазин, защото на въпросните не им е изгодно да пазаруват при новите условия и съответно не могат да се докоснат до Франция - ей това последното го прочетете пак и помислете как звучи, понеже не искам да го коментирам.

# 696

Самата идея.
1000 българки пишат писмо до френския посланик да се намеси в търговската политика  на онлайн- магазин, защото на въпросните не им е изгодно да пазаруват при новите условия и съответно не могат да се докоснат до Франция - ей това последното го прочетете пак и помислете как звучи, понеже не искам да го коментирам.
Съгласна Peace  Аз ще го изкоменирам - еми аз лично като пазарувам от Ла Редут не си мисля за Айфеловата кула, нито за Френската ривиера...Не знам за какво "докосване" до Франция и културата им става въпрос newsm78 Въобще и аз не мога да разбера за какво ни е да се излагаме и пред френския посланик Tired

# 697
  • София
Бях започнала поста си по друг начин, но mimiska ме провокира в друга посока.
Проблемът, е че  отново се опитват да ни направят на „маймуни”. Не става дума нито за кодове, нито за референтни номера. Ако Ларедут не могат да си оправят софтуера за да проверяват кодове, да не правят интернет търговия. Напротив, това беше част от зарибявката. Колко от нас изкупиха куп боклуци покрай изгодните неща. Да, направили сме си сметката, че това е рискът на интернет търговията, но и те трябва да приемат своя риск. Тук просто става дума за пари, за доста пари. И къде другаде ако не в БГ. Въобще не сме незначителен пазар. Ако беше така нямаше дори да ни обърнат внимание. Стратегически ходът им е много добре премерен. Те увеличават такса опаковка от 10 на 20%. Това е 100% увеличение на печалбата им. Ако приемем, че транспортните такси изцяло са за транспорт (а това не е така) и печелят само от опаковката, кажете ми кой си позволява да увеличи 100% цената на услугата си. Дори и 50% от българите да спрат да пазаруват (а това едва ли ще стане, щом емоциите отминат), те ще имат същия приход с наполовина работа. Ако се опитат този номер в други страни просто няма да мине. Там клиентът има права и знае как да си ги защитава. В Америка след коледните празници се скъсват да си връщат подаръците щом са с етикет, а и за други страни съм чувала, че си носят дрехите с етикети и после ги връщат. „Кокошкарска работа”, но не е там въпросът, а че никой не може да им наруши правата. Да изписа се, че е частна фирма и може сама да определя пазарната си политика, и това е така. Но мен ме боли, че все едно хвърляме „камък в блато”. Пишем интелигентни, аргументирани писма до тях, а някаква секретарка отбива номера с две заучени фрази.
И ще е така, защото от Ларедут са напълно наясно, че „кучетата си лаят, а керванът си върви”. Заслужават да ги засипем с протестни писма, защото излиза, че те повишават таксите поради собствената си некадърност да направят софтуер, който да не позволява „злоупотреби”. Но повярвайте, това не е така. А относно това, че и ние има за какво да се оплачем, просто не искам да започвам тази тема. Припомнете си часовете загубено време пред бъгясалият им сайт, номерата с изчерпани количества, подменени стоки и много други неудачи, но ние великодушно им прощавахме в името на емоцията наречена Ларедут. И сигурно и това повишение щяхме да простим, ако не беше едно голямо ЗАЩО? Защо само ние.

# 698
  • София
Mimiska да, нека си я има доставката от 5,95Е-реална е. По-скоро досегашното положение с БД не беше реално, но свърши. Ние искаме само таксата да си остане 10%.

Айви да, наистина не звучи добре, но бихме могли да спретнем и по-добър вариант. Дали с писмо до ЕКЦП, до ЕПЦ, до посланика или до друга инстанция, но нека това да го решим заедно с диалог тук.

Аз само от началото на Януари пазарувам от Ла Редут. Докато „влезна в час” съм си плащала и доставка, връщала съм за моя сметка артикули поради неуцелени номера. Започнах да пиша във форума по времето, когато открих тази тема. Всички си споделяхте отзиви за артикули, кодове, референтни номера, нямаше кавги и драми. Изглеждахте толкова задружни. Нека не се разединяваме сега. Нека се борим заедно, пък ако стане-който иска да продължи да пазарува, който не иска-не.

# 699
  • София
Проблемът, е че  отново се опитват да ни направят на „маймуни”.

Никой не може да направи някого друг на маймуна, ако последният не го позволи и допусне. Царе сме да прехвърляме отговорността.

Стратегически ходът им е много добре премерен. Те увеличават такса опаковка от 10 на 20%. Това е 100% увеличение на печалбата им.

Уникално! Ти и печалбата им знаеш, че и начина на формиране, че и 100% увеличение видя! Само да ти напомня, че 100% от нула е нула. За всеки случай да го имаш предвид.

Но мен ме боли, че все едно хвърляме „камък в блато”. Пишем интелигентни, аргументирани писма до тях, а някаква секретарка отбива номера с две заучени фрази.
И ще е така, защото от Ларедут са напълно наясно, че „кучетата си лаят, а керванът си върви”.

И ще е така, защото от Ларедут си вършат работата. А ние само си чешем езиците. Залудо. Инициативата за интелигентните писма не е на ЛР все пак, нали? Или не са ни попитали какво очакваме да ни отговорят... Баровците сме ние, как!

Припомнете си часовете загубено време пред бъгясалият им сайт, номерата с изчерпани количества, подменени стоки и много други неудачи, но ние великодушно им прощавахме в името на емоцията наречена Ларедут. И сигурно и това повишение щяхме да простим, ако не беше едно голямо ЗАЩО? Защо само ние.

Загубено време? Вместо да го уплътниш с няколко поръчки, "бъгясалият им сайт" (който обаче точно защото е бъгясал, позволяваше БД!) ти разрешава да пуснеш една-единствена поръчка едвам-едвам. Е как да не се оплачеш на френския посланник!!!

И сигурно и това повишение щяхме да простим, ако не беше едно голямо ЗАЩО? Защо само ние.

Прекалено насериозно се взимате. Нито причината е в нас, бълагрите, нито целта им е да ни обидят. Хората гонят своя интерес. Ние сме просто потърпевши и толкова. Не сме им цел, не сме им мишена. Много насериозно сте се взели, че да си позволявате да прощавате на ЛР.  ooooh! То по принцип прошката е нещо наистина свято и човек ако го прави, го прави най-вече заради себе си и собственото си израстване и продължаване напред в едно по-различно измерение. Но това е съвсем друга материя, очевидно доста далечна...  

куршумчо, напълно съм съгласна с теб. И аз това го искам. Но не виждам нищо, което да произлиза от това мое желание, още повече някой да е длъжен да се съобрази с него. Напротив, аз ще трябва да се съобразя с новите условия. Дали ще тропам с крак или ще рева с цяло гърло, условията са поставени и е само въпрос на чест за начина, по който ще ги приема или отхвърля. Всеки решава за себе си. ЛР включително.
Когато кажа на някое мое дете да направи еди-какво си, а то ми отговаря "не искам", аз казвам следното: "Ами ще го направиш без да го искаш!" Аналогичен случай в наше ЛР село. Ще пазаруваме без да ги искаме новите условия, но без тях няма как да пазаруваме, уви.

# 700
  • София
mimiska, не искам да влизам в спорове, но увеличената такса е за опаковка и тя никога не е била нула, (без значение кой код се използва) така че изказаното от теб "Само да ти напомня, че 100% от нула е нула. За всеки случай да го имаш предвид." е невярно. И когато общуваш с хора в интернет, които непознаваш, използвай по-учтив тон и бъди сигурна, че знам таблицата за умножение.
 Не разбирам защо се правиш на "адвокат" на Ларедут. А и с доста назидателен тон се опитваш да убедиш стотици български купувачи, че те са причина за повишените такси.
Преустановявам коментарите, въпреки желанието ми за реплики по „детайлния анализ” на моя пост, но намирам, че е безсмислено.

# 701
  • Варна
Подкрепям това, което mimiska e писала. Peace
Безплатният обяд  явно свърши, аз лично като получим отговор от ЛР, не смятам да се включвам в други инициативи по този казус. Няма да спра да пазарувам от ЛР, дори при тези условия някои неща са ми твърде изгодни. Определено ще редуцирам покупките си, ще започна да правя по-големи и да включвам приятелки, които досега съветвах да си пазаруват сами.
Засега съм спряла покупките, може би ще се включа чак по летните намаления.

. Стратегически ходът им е много добре премерен. Те увеличават такса опаковка от 10 на 20%. Това е 100% увеличение на печалбата им. Ако приемем, че транспортните такси изцяло са за транспорт (а това не е така) и печелят само от опаковката, кажете ми кой си позволява да увеличи 100% цената на услугата си.

mimiska, не искам да влизам в спорове, но увеличената такса е за опаковка и тя никога не е била нула, (без значение кой код се използва) така че изказаното от теб "Само да ти напомня, че 100% от нула е нула. За всеки случай да го имаш предвид." е невярно. И когато общуваш с хора в интернет, които непознаваш, използвай по-учтив тон и бъди сигурна, че знам таблицата за умножение.

Ако прочетеш какво си написала, ще видиш две различни неща - един път че ЛР са увеличили печалбата си 100%, а сега че таксата е увеличена 100%. Спорът при тези обстоятелства е наистина излишен. Peace

# 702
  • Русе
Аз също не съм съгласна с това да се пише писмо до френския посланик или който и да било друг от посолството им - не забравяйте, те не са тук, за да разрешават проблеми на български граждани. За това си има към Еврокомомисията потребителски център.
Също така е желая нито потребителския ми номер в ЛР, нито имената ми да стоят по едно такова писмо. Peace

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 07:30 от violet

# 703
  • София
Здравейте

все още отговор нямаме от ЛР.

Тъй като има много противоречиви мнения за писмо до посолството, предлагам, ако решим да го пращаме, в даден момент...., да съберем наново, но този път имена и тогава да го пращаме... Така ще е най-удачно....

Идеята на писмото до посолството не е да се оплакваме... а да помолим за съдействие. Както знаете във всяко посолство има търговско аташе, което е назначено именно за да способства за увеличаване на стокообмена между двете страни.....

Аз съм ЗА писмото, но при условие, че преговорите с ЛР ударят на камък...

приятна събота неделя  на всички
  bouquet

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 15:55 от vanina_nina

# 704
  • Sofia
Сега може да пазарувате, с пари и с доставка, както е редно.  

Ами не, всъщност не можем да пазаруваме както е редно.
Не е редно на сайта им да пише, че от БГ мога да пазарувам с 10% такса обработка, а при плащането да начислява 20% (за пореден път моля някой да ми покаже къде на сайта им са променени процентите).
Не е редно да получавам оферта от тях (код) с която ме канят да пазарувам с БД и чак на някоя стъпка при плащането да установявам, че всъщност НЕ получавам безплатна доставка. Това е абсолютно противозаконно.

Изобщо редно беше, ако ще променят правилата да ги обявят на сайта си, да си променят условията в кодовете, които ни пращат и тогава да си въвеждат новите такси.
И това не е никаква интересна формулировка, а са си точно "нарушени права" и закони.

Колкото до останалото - винаги ми е било смешно от клиентските нагласи в БГ.
Това, че даден търговец е решил да промени условията за доставка не ми дава право да му напиша моето мнение по въпроса и да поискам обяснение?! Хайде де!
Аз съм клиент, оставил немалко пари там и диалога с тях е започнат с направата на първата ми поръчка. Разбира се могат да съобразят с моето мнение или да държат на техните условия, но що за мислене е идеята, че нямам право на този диалог?
И ако не могат да намерят учтив и коректен начин да ми отговорят толкова по-зле за тях. Всеки търговец съществува благодарение на клиентите си и толкова по-зле за нас ако нямаме самочувствието на клиенти, които имат правото да бъдат уважени поне с нормален отговор.

Общи условия

Активация на акаунт