Юли 2006 - 99

• 76 017
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Малее Деска снимай и изпрати на БТВ Новините! Звучи ужасно  Confused

Ети пиши какво е,дано го открият скоро.

Нан,хихи нашето легло също си седи неоправено.Ама нали е в спалнята,голям праз.Айдее,аз да не съм домашна прислужница.Имам си приоритети и те са децата,да е сготвено,подът да е чист и толкова.Иначе мн рядко ми идва музата да подреждам.Ама то не става 3-ма да разхвърлят,един да подрежда  Crossing Arms

# 256
  • Варна
 Hug

Ети,много жалко за приятелката ти.Дай Боже сила и кураж да има,да се справи със ситуацията.За съжаление,много често така стават нещата..като гръм от ясно небе ти идва.
Много е гадно,за единия секс да се разпадне семейство..моето съпруже,секс не е видял от 6 месеца.ако щете вярвайте.забранено беше,контракции имах,посе раждането,още не съм се оправила,ако ме разбирате.и така...а иначе за чистенето,и аз имам проблем.да не говоря до колко седя да мия със стирки,ами то след яденето на Димитър,една лопата събирам от земята.как яде,на колена застава на стола,много му било удобно така,и сипе ли сипе по земята  Sick Sickужас.
и за готвенето моите са свикнали винаги да има,по две неща,и закуски,и сега като съм и с бебе,закуската от предната вечер я правя.Димитър и той е така,майка му е готвачка,била съм най-добрата на света ooooh!.като отидох да раждам,казал на комшийката"Кой ще ни готви сега"? :
Но ако не сготвя,Иво няма да ми направи проблем де,ще яде каквото има.Димитър ми е по такъв..

Пиги,звучи просто потресаващо това което описваш.незнам какво да кажа.Тук в Терапията,са по добри условията май.то не че и тук са Розови де,но поне татко като го оперираха,не беше зле.
Наистина не може ли да отидете в друга болница?Стискам палци всичко да е наред Hug

Ети и за майка ти. Hug

Вчера излизахме за първи път с Рали с количката.е то няма такова чудо.още докато я сложа и реееееееееееев,ама реве ще се скъса.А тя не обича да седи легнала,все повдигната трябва да е.ужас,ходих в един магазин да я кърмя малко да се успокои.нали сме без биба.божееее,страшна работа ви казвам ooooh! и така....вече не е така спокойна,мина и жълтеницата Mr. Green гледайте сега ,какъв глас вади,луд да станеш ooooh!.и само на ръце иска,докато я сложа в кошарата,готова събудена Crazy
Днес сме на Хомеопат от 15.30ч.да видим.. Thinking
Между другото червените петна изчезват,ако си измия тялото с бебешки сапун.ако се допре до нещо,прано с друго или някаква грапава материя,веднага става на петна.

Арлина,какво е работното време на изложбата?

Отиваме на разходка  bouquet

# 257

После как някой като Ронка например, ще иска да се върне тук- ами няма ooooh! такава болница на запад щеше да е атракция за страшилище- филм на ужасите ooooh!
Единственото нещо което ме кара да мисля за евентуално връщане в Бг-това са близките ми! Нищо друго не ме блазни, нищичко. Това явно не е достатъчно, защото нямаме намерение да се прибираме. Не само здравеопазването тук е на ниво, а всичко! Кой не би желал да живее по-добре, по-чисто, по-подредено и по-красиво??? Има ли такива хора? Няма, нали!? Ссега да не прозвучи така, че агитирам за имиграция. Laughing

Деси, бързо да се оправя татко ти. Заведи го в друга болница, че това което описва не е човешко. По ветеринарните клиники не е така. Naughty

Ети, всичко ще е наред с майчето ти! Hug Съжалявам за приятелката ти. Обаче на мен ми направи следното впечатление-Във Враца е модерно хората да се развеждат и да се хващат с по-млади, вървежни и т.н. курветинки, без извинение. Останах потресена, хората сякаш без ценностна система са останали. ooooh!

Вкъщи гледам да е що годе подредено и чисто. Пода задължително! Децата са все по земята. Без сготвено вкъщи също не остава, но с 2 деца и мъж по друг начин не си го представям.
И разбира се, че секса е важен за една връзка! Нежността между двама души, ако изчезне то стават изнервен...абе непоносими. Поне при нас е така. Докато сме млади ще правим секс, пък като остареем ще си почиваме и домакинстваме.

Рени, ако искаме да е подредено, това означава постоянно след тях да ходим. И калин много ми разхвърля, само ходя по него и буча като някоя свекърва, ама то иначе край няма.

Кристиан ми е зле със събите. Confused Има абцес на горните резци. Целият горен венец е подут, червен и болящ го, а на резците изби и малко гной. ooooh! Вчера го водих на зъболекар, изписа ми свещички да му слагам и гелче за облекчаване на болката. Днес е една идея по-добре.

Вчера в училището на Ема имаше празник. Посрещаха пролетта, много беше красиво. Децата бяха маскирани с направени от тях корони и перелинки тип цвете. Всичко от хартия, изрязано и оцветено. Всеки един клас представи по нещо-танц, песен или стихче. Ще покажа снимки по-късничко днес. СЛед това се почерпихме със сладкиши и сокчета занесени от нас-родителите. По време на почерпката родителите имаха възможност да си закупят картини нарисувани от децата и ламинирани. За по 1 Е., като тези парички отиват в училищния фонд и ще се купят материали за децата.

Много се разприказвах. По-късно пак...

# 258
  • София
Ронка-много красиво звучи това за празника,много се радвам за Ема.

Пиги
-голям ужас описваш Shocked!То наистина няма смисъл да оставате там,ако и ти вкъщи си правила същото newsm78..Аз съм очарована от 3-та Градска,доскоро дори не знаех за съществуването и.Тази зад кино"Арена",до Кардиологична клиника,те даже май едно се водят.Условията са хубави,правено е ремонт видимо.Ходих 2 пъти,ами направо се шашнах колко са човечни и добри всички-като се започне от Регистратура,та през сестрите и лекарите.Никога досега такова отношение не съм виждала,бях отвикнала да се отнасят грижовно лекарите,колкото и лошо да звучи.Нали покрай болките ми вдясно и аз като майката на Ети ходих на какви ли не лекари-навсякъде започват с:"Ти за какво си дошла тука?"с един такъв тон все едно им пречиш на живота нещо..и претупан преглед,и неточни диагнози..и чакане пред спешен кабинет по 5 часа....болен да не си в България!А колко случаи станаха на починали след рутинни уж операции-направо страх да те хване да постъпиш в болница..

Пиги-не може ли да вземеш някакво направление и да отидете в 3-та Градска?

Жоржи
-мома с характер си отглеждаш,а Grinning?Може пък певица да иска да става,отсега си шлайфа гласа Grinning.Много търение ти желая Hug!

# 259
  • София
Ехоо,къде стеее?

Да ви искам съвет за яйцата...каква боя да си вема,та да изглеждат като дървени?Нали се сещате,виждала съм много наситени,лъскави  действително приличат на дървени,все едно са боядисани с лъскава блажна боя...дали се сетихте?
Другото,за което да ви питам..как и по колко време варите пустите яйца,та да не се напукат половината-нещо,което на мен всяка година ми се случва Rolling Eyes.Котлоните ми са силни и всеки път го правя тоя номер Close.

# 260
Didito, тук съм аз. Готвя едно свинско и надникнах тук да видя какво става.
Първо за теб-радвам се, че всичко с бременеенето е наред.
Дано и крака ти скоро се оправи, че голяма мъка описваш. Praynig

Колкото до яйцата... Аз нямам голям избор за боя, сега като си бях изобщо не се сетих да си купя. Имам една от миналата година и нея ще използвам. Аз първо изваждам яйцата да са поне половин-един час на стайна температура, после ги слагам в студена водичка и на котлона. Щом на теб са ти силни на най-ниска степен и след като заври водата измервам 5 минутки! Така ги варя 3 години и досега спукано яйце не съм имала. А след като ги боядисам го минавам с памуче напоено с олио, за да лъснат.
Онзи ден в един магазин видях, че и тук вече има боя, но са малки капсулки с накрайник директно да се рисуват сварените яйца. То тук по принцип нямат такава традиция, ядат се шоколадови яйца, но гледам имат напредък. Joy

Калин днес се прибра по-рано и с Ема отидоха за риба. Ема ми се обажда щастлива преди час, за да ми каже, че са хванали една рибка. Докато говорих с нея ми вика "Бащати ти праща целувки" Joy -демек нейният баща. Чакам ги всеки момент да си дойдат.

# 261
Здравейте момичета,
Съжалявам, но не съм ви чела.Нашите болести край нямат.След дълго размотаване, накрая казаха, че Аля не чува с лявото ухо.Изобщо не регистрираха никакъв слух.Сега ни пращат в София при доц.Диана Попова - ИСУЛ (аудиология).Някой чувал ли е нещо за нея..добър лекар ли е.....рових се из нета, но не намерих мнения.Казаха, че там е най добрата апаратура.Много съм притеснена, защото лекарката спомена, че ако е засегнат слуховия нерв няма оправяне, каза че може и да греши и искрено се надявала да е така.......объркана съм........цяла вечер не съм спала....незнам какво да мисля.А там в ИСУЛ с часовете как са.......дали ще можем да вземем час за другата седмица или чак след месец.Кажете моля ви ако някой има някаква информация  Praynig .

# 262
Кетрин,лоша работа Rolling Eyes незнам какво да те съветвам,отидете но не оставяйте с едно мнение,а аз знам че има много варианти да се направи и да чува не е невъзможно Thinking

Дидито, аз знам яйцата във вода от предната вечер и после със същата вода ги вариш и сол се слага,а за боята питай във кулинарния форум...аз взех тази година седефени бои Whistling

# 263
Пиги, кураж! и дано всичко се развие добре с татко ти!

Кетрин,  Hug

При нас пък напоследък има едни яйца - след 5 мин варене излизат рохки. Няма нещо по-гадно от рохки яйца Sick

Аз съм си взела обикновена и 2 седефени бои. Седефените съм ги изпробвала - обикновената взимам на око - ама досега не е имало провали.

Искам да пожелая на всички приятно изкарване - и не преяждайте с агнешко Wink охх как ми липсва на мама агнешкото печено  Sad 

# 264
  • През девет земи в десета
Етко, стискам палци за майка ти, дано да се окаже нещо банално Hug

Нашата одисея днес продължава. Минаха сутринта тумба студенти на визитация, направо им изнесох лекция относно заболяването на баща ми, доцентката нямаше какво да допълни Laughing Както и да е, съвместно решихме какво лекарство да  мажем и чакам аз да го донесат, ама нъцки. Отивам, то вече става 2 часа следобяд, при единствената сестра, да питам какво става. Mи нямало от това, имало друго подобно. Както и да е поисках да дават каквото имат, а не да се правят на ощипани или да заминавам да купувам и да се оплаквам след това. Дадоха това което имат. Освен това на визитацията решиха да правим моите компреси, действали страхотно. Даааа, действат, обаче пристига сестрата и носи един изтърбушен леген, едно шише литър и половина от бог знае чия вода с калиев перманганат , едно парченце 20х20 см. марля и един чувал за боклук от тези черните, дебелите да съм го сложела под него  ooooh! Laughing
Естествено аз си нося стерилни подложки 60х90 см., за всеки случай, марля се изсмях и донесоха парче около метър, кой знае къде подмятано. Съответно задавам въпрос, хубаво де, трябва да се правят компреси цял ден, но човека ще става до тоалетната, правят се с почивки от един час след всеки 15 минути компрес, какво правим с една марля newsm78 Отговориха ми, че трябвало тази марля да я свалям, сгъвам, после пак я мокря нея и я слагам и така цял ден с една и съща ooooh! Нали си нося, ползвах си нашата, но ако не носех........... newsm78
Разрешихме този въпрос,след което слагат абокат, няма лекопласт да го закрепят и това си носех Laughing

Дотук добре, но стана 3 часа, време за антибиотик, отивам да търся някой, намерих чак в 4,30 човек  и ми казват, ами ние го сложихме сутринта. Абе хора аз не съм сляпа, не е сложен антибиотик, само кортикостероид, не та не. Стана седем и половина и ето ти една сестра пристига гузна, с антибиотика, хъкътъ-мъкътъ,така е, сега ще го инжектираме ooooh! ooooh! ooooh!

Ами добре де, но какво правим ако аз не вися там по 12 часа. На човека от съседното легло така и не му донесоха изписаното лекарство, а той си ходи също да го иска, но нали е сам и не разбира никой не го отрази ooooh!

Ще видим как ще е сега почивните дни, освен да оставят всичко да си правим сами, поне ще спазваме часовете Rolling Eyes

Ели не става в Токуда, аз след като казаха че не може да ни приемат звъннах там и ми обясниха, че изписват всичко живо, за да опразнят болницата за празниците. Евентуално трябваше да отидем след Гергьовден.
Иначе талона е номер 7 и не се дава за точно определена болница. На него се пише номера на клиничната пътека и съответно отиваш където искаш, стига да имат такова отделение ( в превод, където имаш връзки Laughing) Проблема е, че се дава еднократно и е за болничен престой от една седмица. Което ще рече, че каквото направят за една седмица в болнцата, това е, после пак у дома. Лекарите нямат ограничение за тези талони, но мисля по една клинична пътека се полагат 7 дни болничен престой на пациент.

Диди, аз купувам от боята за яйца, която е на капсули, като антибиотик,7 капсулки на блистер Peace
Взимам си 3-4 блистера и слагам по 2 капсули вместо по една ако искам цветовете да станат по наситени. Обикновено забърквам буркани с по 1 капсула от всички цветове  и буркани с по 2 капсули пак от всички цветове, за да мога да преценя как ще станат по добре или пък правя по-тъмни и по-светли яйца Peace  Харесвам  желатиновите бои, които имат седефен блясък , с тях стават много сполучливи и идейни яйца.
Рони ти е обяснила за варенето и полирането, мога само да добява, че във водата за варене, слагам сол.

Ронка, стойте си там, хич не ви трябва да си идвате тук и преди мисля съм ти казвала. Още повече твоите родители не са в Бг. Ние сме тук все още защото при мене не съществува алтернатива да оставя майка и татко . Не мисля, че там ви е много лесно да се оправяте съвсем сами, но заради децата си заслужава усилията.

Кетрин,  ето координатите на докторката:  http://www.kungb.medfac-sofia.eu/p_popova_bg.htm можеш да ѝ звъннеш направо на нея или евентуално да и напишеш един мейл. Другия вариант е да се обадиш тук: http://www.kungb.medfac-sofia.eu/bg_kontakti.html

Нямам идея как стои въпроса с часовете в Исул, но ако не успееш да се свържеш , ако искаш мога да проверя на място другата седмица като ни изпишат с татко. Дано да му няма нищо на детенце.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 23:54 от ☼ Зла гад - Пиги ® ☼

# 265
Цитат на: Pigi
Не мисля, че там ви е много лесно да се оправяте съвсем сами, но заради децата си заслужава усилията.
Именно заради тях! Peace Заради по -доброто бъдеще, заради избор на такова или пък само заради светоглед ако щеш.
Днес и сестра ми зарадваха с такава новина. Реши да заминава за Англия, първо сама, после с Яна и мъж й. Изкара едни опреснителни курсове по английски, подаде тук там CV-та директно в англ. б-ци. Преди седмица дойдоха от една за интервю с всички кандидатствали и днес й звъннаха, че е одобрена. Тя незнае на кой свят е в момента, объркана е. Оставя си детето тук за няколко месеца, отива съвсем сама. С майка ми като се чухме, тревожна звучеше:"Аууу, ами какво ще правим?". Казвам как какво, ще живеем. Свикнали сме да си поставяме граници за всичко, а не трябва да е така. Както казва един човек:"Аз съм човек на цивилизацията".
Има скайп, има самолетни билети, ще си правим екскурзиики, пък знае ли човек след време накъде ще го отвее вятъра.
Тук в тази държава без нерви да останеш.
Ние с Кико също бяхме в университетска б-ца, там поне чистеха редовно. По два пъти на ден с дезинфектант и след напускане на бокса основно: под, стъкла, врати, дръжки. Сестрите като цяло добре се държаха с изключение на една, на която трябваше да й чета мислите. Идва посреднощ, слага в инхалатора р-р и си излиза. Нито се уверява, че съм будна, нито за колко часА е/това първия ден, когато все още не бях ориентирана/. Заради нея държах Калин да вдигне почти 39Т, след като бяха минали повече от 4ч. след Панадол. Добре, че си носех едни лепенки за чело Куул пач поне му охлаждаха наистина челото + мокри чорапи. Не можело на своя глава да давам лекарства, без да ги уведомя. Накрая се усъмни в термометъра ми, звънна на д-ката да я уведоми за Т.  и оная естествено Хексалгин. Аз отказах и му дадох Нурофен. Не стига, че и Аб му беше за първи път пък и аналгин ако бях му дала.

Деси, леле, как общо отделение за всички, възрастни и деца....ужас ?#Crazy
И без материали как да лекуват хората. Да не говорим за мижавите пари, не ще бягат ами и аз незнам. ooooh! През празниците сигурно съвсем забравят, че имат пациенти. За визитации не се и надявайте, поне при нас през почивните дни нямаше. Дори веднъж една майка почука на сестринския кабинет и сестрата й отвърна:"Айде малко по-късно, че ме боли главата и съм легнала да почивам".
Сестра ми каза, че абокат се сменя на 3-4 дни, нашият въобще не го пипнаха 8 дни. Изнудих ги поне превръзката да му постегнат.

Ох, ще дописвам в нов пост, че с това нагоре-надолу направо да откачи човек. Не ми позволява да пиша дълги постове.

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 00:39 от Nanny

# 266
Жоржи, какво стана с хомеопатката?

Ронка, това с картичките в градината е много идейно.
На Криско зъбчо да минава и да не го мъчи повече.  Tired

Ети, да се оправя майчето ти! Да поставят точна диагноза, че така в неведение да откачи човек. Стискам палци!

Мале, Ели, аз на лекции дете не бях виждала. Сигурно е шоу.
На наблюдения в градини водила ли си я или не пускат?

Ние продължаваме нашата борба в градината. Утре пак разговор с директорката.

Арлинка, успокои ме с твоята миома. Така ако изчезват...но го чувам и от други хора, така че времето ще покаже.

Кетрин, звънкай на докторката и дано не е засегнат нерва. Tired Praynig

Дидито,  не се давай на болежките, че на бебчо му трябва здрава мама.

# 267
Nanny  Party Crazy Flutter Mr. Green В нашия курс поне  има да видиш бебета,деца в колички, майки с деца като моето,идилия,редуваме се не сме ходили всички с децата наведнъж не се е случвало,ами налага се,а Юл си я познават още от 1-2 курс си ходех с нея ,вече и казват че е колежка и че завършва преди да е тръгнала на ДГ  Flutter много добре иначе си прекарваме,седи и слуша повече от колегите ми,смее се като се смеем и ние,изобщо супер,давам и да пише букви или числа в едни книжки детски и  или разглежда книжки и то 1,15ч. минали а то аз толкова седя за 1 лекция Party
Вчера бяхме във 2 клас  на наблюдение,но в ДГ на наблюдение не съм я водила защото там или е на Дг или си седи у нас ,защото аз трябва да съм там мн рано,пък и по някога имат варицели там......

Аз днес няма да боядисвам,в събота да са ми по- пресни newsm78

А реших ,то и мъжа го предложи да не правя козунаци,и се съгласих,кво ще меся бъркам 1 ден и накрая кой ще ми признае,никой,само аз ще си знам ,и така ще си купим,но за догодина ако имам хлебопекарна да ми омеси ще си направя; в новата къща живот и здраве да замирише- си е друго на домашен козунак.... направих локумки и това е ,има в магазините хубави сладки, курабии, хич няма да правя друго Crossing Arms

Пиги успех на теб и баща ти  Praynig

# 268
  • Варна
Здравейте Hug

Ще ходим на консултация,и само набързо минавам Hug

Пиги,като те чета,направо ми призлява.Незнам какво да кажа....сили и кураж да издържите и Дай Боже да има смисъл от това седене.ти в къщи се грижиш в пъти по.добре от колкото лекарите там ooooh!

Кетрин,успех и на вас,от сърце ви желая.дано да излезе грешна диагноза Praynig
Дръж ни в течение Peace

Нанни,много успехи на сестричката ти.Дано да се устрои там и да вземе и семейството си. Hug

Като чета и слушам,направо лошо ми става,къде живеем,в кой век..после как няма да бягат хората.Тъжно ми е,накрая съвсем ще изчезнем,но като нямат друг избор хората Tired

Нанни,при Хомеопата мина добре.според нея,малката се чисти,но има и друг момент.Аз имам нещо което много ме разтройва,почти постоянно.доста си поревавам..и това и влияе на малката.Трябва да си оправя проблема,но ми е много трудно.Много Sad
Даде ми едни гранулки и сега ще давам 10 дена.Нали в Хомеопатията се лекува целият организъм Peace,не само едно нещо.
Започвам ги днес след ваксината Peace

Успех на вас в градината. fingerscrossed

Дити имат тържество от градината на 15 Май.Във Фестивалния комплекс в голяма зала.и от Народните танци ще изнасят концерт Party.Ще видим как ще отидем и двамата с малката,може да се кърмим там..обаче ще е много щумно Thinking

Аз няма да мога да вляза няколко дни,и искам да пожелая на всички,весело посрещане на Великите Празници.Бог да е с вас и със семействата ви newsm17

# 269
Ели ако можеш да ми дадеш линк за кузунака на Пиги. Или някой друг Simple Smile Благодаря

Весели празници на всички желая. Много усмивки, здраве и любов. Simple Smile Нека вашите яйца са борците  Hug

Общи условия

Активация на акаунт