С чудни плетени цветя, да посрещнем пролетта!

• 107 679
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София/Овча купел 2
Изпратих моя подарък в петък,днес трябва да пристигне.С нетърпение чакам да си го вземе моето другарче,и ми е малко притеснено дали ще го хареса Rolling Eyes.Тръпна и в очакване да получа моя!

# 676
Ох влизам пак с гръм и трясък. Нямам време да чета, НО се надявам тези дни да намеря време. Някой може ли да ми преведе тази кокошка http://stranamasterov.ru/node/140026 Никак не го вдявам тоя руски Sad
С общи усилия беше преведена тази - разликата е само в тънкостта на преждата и съответно малко в броя на бримките.

Мунгусолини, страхотни произведения!   bouquet
Динори, забравих да те поздравя за страхотните бебешки дрешки които плетеш.   bouquet Много ме кефят дрешки с картинки.  Crazy
УиУи, аз плетох една шапка с голяма периферия, подобна на залената която показа Стейси, слагах рибарска корда в периферията. Всъщност шапката си стой не завършена, защото реших че няма да я нося.  Blush Другия вариант е да я колосаш.

Аз мисля днес да пусна моето колетче-изненадка, дано не забравяBlush

# 677
Стейси, много ти благодаря.   bouquet
А можете ли да ме посъветвате от каква прежда се плетат и как се колосват с тази форма?

# 678
А днес плете ли се и въобще тази седмица?

# 679
  • Стара Загора
може да се плете до сряда включително и в събота- дори се нарича работната събота. Peace

# 680
Пепи,  благодаря!!! А защо си слагала рибарска корда? Заедно с преждата ли?

# 681
Здравейте на всички. Аз изпращам изработени от мен неща за благотворителен базар .Дано се харесат и каузата да има успех.
http://storage4.album.bg/5cc/picture_001_298b6_27381736.jpg
http://storage4.album.bg/cdb/picture_002_44e57_27381738.jpg

# 682
Здравейте на всички. Аз изпращам изработени от мен неща за благотворителен базар .Дано се харесат и каузата да има успех.
http://storage4.album.bg/5cc/picture_001_298b6_27381736.jpg
http://storage4.album.bg/cdb/picture_002_44e57_27381738.jpg
Този комплект много ми хареса! Дано има успех и на базара!
Уиуи, струва ми се, че повечето са плетени от тънка прежда, от рода на Еделвайс Фроте примерно. Колосването точно на шапки и на мен ми е трудно. Пробвай първо да колосаш дъното върху балон с обиколката на главата ти, а след като се стегне и може да стои права върху масата, да колосаш и периферията. Има вариант и върху домакинска купа за салата напр. , но от значение е големината и формата на купата. Балонът по-добре можеш да го докараш на размер.

# 683
Да споделя за колосването- аз го правя с лепило С-200, разредено с вода. Накисвам шапката или кошничката /плетох напоследък кошнички/ в тази смес, и после слагам върху буркан, домакинска купа или подобен предмет, като изпъвам добре.

# 684
Имам си подарък от Руумкатаааа. Калинка-малинка-игленинка, кацнала върху зелено листенце и картичка с много мили пожелания. Благодаря от сърце! Ще снимам и ще се фръцна после.   bouquet  bouquet  bouquet

Моя подарък получен ли е вече?!  newsm78

# 685
Ana.Ivanova, в каква пропорция разреждаш лепилото?

# 686
Привет!
Аз започнах да превеждам едната кокошка, но от 11 нататък не ми е ясно. Пускам само преведеното, като преведа и останалото ще допубликувам  Rolling Eyes Едновременно с това я и плета, та става малко бавно, но пък наистина се получава красиво Grinning

1 ряд: набираем 3 воздушных петли (вп) и в третью от крючка петлю провязываем 18 столбиков с накидом (ссн). Завершите ряд соединительным столбиком (сс) и проверьте, что столбиков именно 18.
Постарайтесь, чтобы блинчик получился ровным и аккуратным, ведь это макушка нашей курочки.
Правим 3 въздушни бримки и в третата от кукака правим 18 стълбчета без наметка –sc на англ. Завършва се реда със слепена бримка и проверете стълбчетата да са точно 18. Постарайте се ”палачинката” да се получи равномерна.

7.
2-4 ряды вяжем по кругу столбиками без накида (сбн) без прибавок, завершаем ряд сс.
5 ряд: равномерно сделаем 9 прибавок. 1сбн над каждым сбн предыдущего ряда 2сбн в 1сбн предыдущего ряда и так до конца ряда.
Должно получиться 27 сбн. В конце сс.
6-7 ряды: 27 сбн.
2-4 ред плетем в кръг стълбчета без наметки без прибавки, завършваме редовете със слепена бр.
5 ред равномерно правим 9наддавки, като правим 1стълбче без наметка над стълбче от предходния ред, и 2 стълбчета без наметка в следващата бримка и така повтаряме до края на реда. Трябва да се получат 27стълбчета, завършваме със слепена бр.
6-7 ред плетем по 27 стълбчета без наметки.

8.
8 ряд: 3 вп подъема и ряд вяжем ссн, равномерно делая 15 прибавок. Должно получиться 42 ссн.
8 ред : правим 3 въздушни бримки за повдигане и плетем стълбчета с наметки, като при това правим 15 наддавки, за целта в първата бр. се правят 2стълбчета с наметка, в следващата 1 стълбче с наметка и така до края на реда. Трябва да се получат 42 стълбчета с наметки, завършва се със слепена бр. в третата бр. от синджира за повдигане.

9.
9 ряд: вяжем 14 арок из 3 вп над ссн предыдущего ряда.
9 ред правим 14 арки от 3 въздушни бр. над стълбчетата с наметки от предния ред, за целта се прави синджир от 3вб, прескачат се 2стълбчета от предния ред и се прави стълбче без наметка в третото стълбче.

10.
10 ряд: вяжем 7 мотивов - в макушку первой арки провязываем сбн, во вторую арку 5 столбиков с двумя накидами сс2н.
10 ред плетем 7 мотива – в първата арка правим стълбче без наметка, във втората 5 стълбчета с две наметки и повтаряме до края.

11.
11 ряд: 7 повторов - на мотиве предыдущего ряда из средней (третьей) петли провязываем сбн, а в сбн предыдущего ряда провязываем 6 сс2н.
Получается в ямке 6 сс2н, а на верхушке мотива 1 сбн. Похоже на перышки.
11 ред  плетем 7повторения – на мотива от предходния ред в средната (третата) бримка плетем стълбче без наметка, а в стълбчето без наметка от предходния ред правим 6 стълбчета с две наметки.

12.
12 ряд: точно также 1 сбн на макушке мотива предыдущего ряда и 7 сс2н над сбн предыдущего ряда.
А теперь примерьте курочку на стандартное яйцо.
У всех разная плотность вязания, если вы вяжете слабо, то больше прибавок не требуется, а если плотно, то потребуется еще 1 или 2 ряда с прибавкой все по тому же принципу: над мотивом сбн, в ямке 8 сс2н.
12 ред се плете по същия начин, както ред 11 – стълбче без наметка в средата на мидичката (фигурката, която се образува от стълбчетата с наметки) и по 7 стълбчета с две наметки в стълбчетата без наметки от предния ред.
Премерете кокошката по стандартно яйце. Ако е необходимо направете още един ред, като се правят 8 стълбчета с две наметки вместо 7.

13 ряд: повторяем узор 12 ряда.
13 ред повтаряме мотива от 12-ти ред

14 ряд: повторяем узор 11 ряда.
14 ред повтаряме мотива от 11 ред.

15 ряд: такой же, как 12 и 13 ряды.
15 ред същия както 12-ти и 13-ти редове.
Нитку обрезаем и прячем на изнаночной стороне работы.
Завършваме, изрязваме конеца и прибираме в обратната страна на плетивото.
13.
Давайте свяжем гребешок. Для этого сложим нашу заготовку пополам и определим центр головы, чтобы ровно вывязать гребень.
За гребенчето определяме центъра на главата.

Присоеденимся красной нитью к затылочной части головы сс в том месте, где начинается гребешок и далее 2 вп, сбн, 3 вп, сбн, 2 вп, сс. Для курочки этого достаточно, но я-то вяжу красавца-мужчину, поэтому разворачиваем работу и обвязываем арочки сбн.

Присъединяваме червения конец със слепена бримка в задната част на главата, там, където трябва да започне гребенчето и нататък плетем 2 въздушни бримки, стълбче без наметка, 3 въздушни бримки, стълбче без наметка, 2 въздушни бр, съединяваме със слепена бримка в предната част на главата. За кокошка това е достатъчно, но ако плетем петел правим по две, съответно три и пак две стълбчета без наметки в направените синджирчета.

14.
Вот как-то так. Вот как-то так.
А можно гребешок просто вырезать из кусочка фетра или ткани и приклеить.
Гребенчето може и да се изреже от подходящ плат или хартия и да се залепи.

15.
Вот мы и до хвоста добрались.
Снова определяем середину курочки.
Присоединяем нить сс к телу курочки на боку ближе к низу и делая цепочки из вп двигаемся вверх и к середине попки, а потом зеркально на второй бочок.
СС, (4 вп, сбн) 6 повторов, второй хвостик пониже 4 повтора.

Стигнахме до опашката. Определяме средата на кокошката. Присъединяваме преждата със слепена бримка в средата на едната й страна и в най –ниската й част и правейки синджирчета от въздушни бримки се придвижваме равномерно нагоре, стигайки до средата на гърба и после пак надолу огледално.
Правим слепена бримка, после (4 въздушни бримки, стълбче без наметка) това се повтаря 6 пъти, втората опашка се прави с 4 повторения и под първата.

16.
Узор для хвоста курочки: под арку из вп провязываем сбн, 2 псн, ссн, сс2н, ссн, 2псн, сбн.
Плетката за опашката е следната, под арката се плетат стълбче без наметка, 2 половин стълбчета с наметка, стълбче с наметка, стълбче с две наметки, стълбче с наметка, 2 половин стълбчета с наметка, стълбче без наметка.

17.
Обвязываем хвостик нитью другого цвета.
Обточваме опашката с прежда в друг цвят, във всяка бр. от предходния ред се правят само стълбчета без наметки.

18.
И еще один рядок сбн, лучше контрастной нитью.
И още един ред стълбчета без наметки, най-добре в контрастен цвят прежда.

19.
Приступаем к крыльям и снова ищем середину у курочки. Мысленно представляем, где мы расположим крылья и присоединяемся основной нитью к бочку курочки.
Вяжем цепочку из 8 вп и присоединяем ее прямо к туловищу сс.
Делаем на этой цепочке 4 арочки (3 вп, сбн).
Пристъпваме към крилата и отново определяме средата на кокошката. Мислено си представяме къде ще разположим крилата и присъединяваме основната прежда към хълбока на кокошката. Плетем синджир от 8 въздушни бримки и я присъединяваме направо към тялото със слепена бр. На този синджир правим 4 арки (3въздушни бр, стълбче без наметка).

20.
В каждую арочку вяжем мотив сбн, псн, 3 ссн, псн, сбн.
Във всяка арка плетем мотив стълбче без наметка, полустълбче с наметка, 3 стълбчета с наметка, полустълбче с наметка, стълбче без наметка.

21.
Обвязываем "Ирисом" двух цветов, как хвост.
Обшиваме отгоре в два цвята както при опашката
Второе крыло вывязываем симметрично.
Симетрично правим второто крило.

22.
Остался клюв для курочки и бородка для петушка.
Намечаем место клюва и присоединяемся красной нитью к голове курочки, вяжем 3 вп и снова присоединяемся к голове практически в том же месте, где и начали.
Если это петушок, то сразу вяжем и бородку по 5 вп два раза.
Определяме мястото за клюна, пръсединяваме червен конец към главата на кокошката, плетем 3 въздушни бримки и отново присъединяваме към главата, практически в същото място от където сме започнали.
Ако това е петел, под клюна правим ”брадички” две от по 5 въздушни бримки, по същия начин като клюна.

23.
Приклеиваем глазки или пришиваем маленькие черные бусины (у меня их не нашлось, а в магазин бежать не могу - болею) и курочка-петушок готовы.
Залепяме очи или пришиваме мъниста за целта.

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 18:15 от svhristova

# 687
Днес си взех подаръка от пощата - от nelito_6704 - Прекрасен комплект - колие, гривна и обици в любим за мене цвят - лилаво и чудна картичка!!! Страшно много ми хареса!
Нели, благодаря !  newsm51 newsm51 newsm51 

# 688
  • София
Здравейте момичета, записвам се и във вашата тема, понеже съм от фотографската иии ще се уча да плета на една кука  Laughing - шапки!
Днес си взех игла, кълбета си имам цял ден гледам клипчета плета, разплитам. Всеки сам се сеща как е започнал  Joy

# 689
  • Пловдив

Чудесна чанта, а откъде взехте дръжките?

От магазин "Хоби" в Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт