На разходка всеки ден, ДЕКЕМВРИйчето е вече с тен № 6

• 30 701
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
Мамита ,утре ни предстои 4 часово пътуване с влак до видин ,направо не знам как ще е -дано малчо да слушка ,че как пищи в последно време ще ни изгонят от влака Joy Отиваме при бабите на мъжа ми да ги видим и да се разнообразим ,а и видин е голям и спокоен град със страхотен парк само като за бебета-стискайте палци да мине леко пътуването и престоя де  Praynig да видим колко време ще издържиме там

Бебешондел честит ви празник -да сте шарени като цветята,  лъчезарни като слънцето и чисти като водата!!! family

# 406
Ангуа, благодаря за отговора.
Ние си имаме дуду, още от каката, но на нея бибата и беше по -интересна.Нали сега на Алекс не давам никакви залъгалки, ако започне много да си лапа ръцете ще и дам старото Дуду на каката.Нашето е кученце и ръцете му са специално направени за лапане-гумирани.
Иначе Дуду, като цяло е любимата играчка на бебето, тази с която спи, гушка, лигави, доста се привързват дребните към дудутата си Simple SmileДори аз самата много често наричам Алекс мое дуду Grinning
Друга полезна играчка, която на нас ни свърши хубава работа, това е жирафчето Софи.Направено е с безвредни материали и е специално за лапане.Пръв приятел е на бебето Peace Виждала съм го и у нас, в големите вериги магазини за детски играчки.Сега дадох на алето нашия , много му се радва Simple Smile
http://www.sophielagirafe.co.uk/

# 407
  • Пловдив
....Мама Ива, наистина се надявам лятото да махнем памперса, на моменти супер се изнервям от ситуацията, но после си казвам, че нещата трябва да се получат от само себе си, а не насила и съответно гледам да не я притискам. Аз съмч упорита и си я слагам на гърнето, дано тя скоро да започне да си казва.

Да те успокоя, че на тази възраст лятото ще махнете памперса от раз. Първия път с каката го махнах след годинката. Беше кошмарно, научи се да се стиска и да си казва, но винаги когато вече е много на зор и се изпускаше докато я събувам  Crazy Отне ми месец и нещо до 95% успеваемост. В един момент баща и започна да я извежда и реши, че не му се бори с разчитане на ранни признаци, носене на резервни дрехи и т.н. и започна да я извежда с памперс. Резултатът - за броени дни спря да си казва и минахме наново на памперси. Миналото лято на 2,5г. един ден просто я изведох без памперс и я предупредих, до  следващия ден вече си казваше и всичко стана с лекота.

В книгата на д-р Фицхю Додсън "Изкуството да бъдеш родител" пише : "За да се научи да не се изпуска, детето трябва да  е овладяло известен брой сложни дейности, включително нервно-мускулния контрол върху свинктерите си. Този нервно-мускулен контрол е абсолютно непостижим за дете , ненавършило 2 години.Тогава е момента да се започне към привикването, а не като бебе. Не че не може да бъде обучено детето , което няма годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка. Аз лично не мисля, че си струва "
 Peace

# 408
Щях да пиша, че махнахме памперса на каката на 2г годинки.Лично аз нямах амбицията и желанието да го махам по-рано.Като гледам някой майки , особенно за прохождането, как ги държат бебоците да ходят само и само да проходят по-рано чак им се чудя.Слушам ги в парка как една през друга се хвалят коя по-рано захранила и с какво ooooh! , една даже и кюфте на 6 месеца беше дала.

# 409

Ние си имаме дуду, още от каката, но на нея бибата и беше по -интересна.Нали сега на Алекс не давам никакви залъгалки, ако започне много да си лапа ръцете ще и дам старото Дуду на каката.Нашето е кученце и ръцете му са специално направени за лапане-гумирани.
Иначе Дуду, като цяло е любимата играчка на бебето, тази с която спи, гушка, лигави, доста се привързват дребните към дудутата си Simple SmileДори аз самата много често наричам Алекс мое дуду Grinning
Друга полезна играчка, която на нас ни свърши хубава работа, това е жирафчето Софи.Направено е с безвредни материали и е специално за лапане.Пръв приятел е на бебето Peace Виждала съм го и у нас, в големите вериги магазини за детски играчки.Сега дадох на алето нашия , много му се радва Simple Smile
http://www.sophielagirafe.co.uk/
Ха, на нея и подариха точно това жирафче Софи, но честно казано не го отразява много много поне засега Simple Smile

То вярно май си стана зарибяване за дудуто, в сайта който е дала ivka _007 виждам, че им казват приятелче за сън, много сладко Simple Smile Mari много хубаво го е описала, наистина си спят с дудуто и ги го гушкат постоянно  Hug Hug

# 410
  • Пловдив
Нашето е това дуду http://kalinka.bg/ProductDetails.aspx?id=26 Simple Smile

# 411
Прибрахме се от ортопеда: Мишето е добре и ставите му са ОК! Има резултат от ортопедичните гащички и всичко ни е наред. Колко е хубаво. Сега съм по-спокойна. До следващия път, когато излезне нещо - това е диагноза: родител  Hug
Оставям Ви, че бебока нещо е неспокоен...Благодаря на всички за подкрепата  Hug

# 412
  • Пловдив
pipi_mb, много се радвам , дишай сега по-леко!

# 413
....Мама Ива, наистина се надявам лятото да махнем памперса, на моменти супер се изнервям от ситуацията, но после си казвам, че нещата трябва да се получат от само себе си, а не насила и съответно гледам да не я притискам. Аз съмч упорита и си я слагам на гърнето, дано тя скоро да започне да си казва.

Да те успокоя, че на тази възраст лятото ще махнете памперса от раз. Първия път с каката го махнах след годинката. Беше кошмарно, научи се да се стиска и да си казва, но винаги когато вече е много на зор и се изпускаше докато я събувам  Crazy Отне ми месец и нещо до 95% успеваемост. В един момент баща и започна да я извежда и реши, че не му се бори с разчитане на ранни признаци, носене на резервни дрехи и т.н. и започна да я извежда с памперс. Резултатът - за броени дни спря да си казва и минахме наново на памперси. Миналото лято на 2,5г. един ден просто я изведох без памперс и я предупредих, до  следващия ден вече си казваше и всичко стана с лекота.

В книгата на д-р Фицхю Додсън "Изкуството да бъдеш родител" пише : "За да се научи да не се изпуска, детето трябва да  е овладяло известен брой сложни дейности, включително нервно-мускулния контрол върху свинктерите си. Този нервно-мускулен контрол е абсолютно непостижим за дете , ненавършило 2 години.Тогава е момента да се започне към привикването, а не като бебе. Не че не може да бъде обучено детето , което няма годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка. Аз лично не мисля, че си струва "
 Peace
Теорията и практиката много се разминават. Когато лятото току що проходилото дете започне да се обрива от памперса по време на разходка става необходимост да го махнеш. Не е въпрос на амбиция. А и нашите майки са ни учили дори преди годинка, защото не е имало памперси. Но наистина е трудно - за майката не за детето. Излизаш с 4-5 долни комплекта за преобуване и си е сложно. За детето съм убедена, че няма травма, освен ако не му крещиш и не му вменяваш вина. Ако просто кротко го преобуеш няма как да го травмираш  Peace Но след 2г. наистина е доста по-бързо.

# 414
Здравейте от нас след дълга разходка,
днес съм доволна, излязохме към 12:30 и се прибраме окончателно в 17:00ч Имахме едно междинно прибиране за кърмене, че ми беше студено на вън да се разголвам, но общо взето поседяхме си добре Simple Smile

Бебешондел ЧРД на теб и на мъжа ти. Да сте живи и здрави, много да се обичате и много да се радвате на дечицата си. Весел двоен празник Simple Smile

pipi_mb  радвам се , че всичко е наред. То в повече случаи наистина диагнозата е "родител" ама какво да се прави... това си ни е вродено да се тревожим  Mr. Green Колкото до майчинството аз имам изплатени всичко до 28.02, което е част от третия болничен. Миналата седмица подадох и молбата за остатъка от дните до 1 годинка. КОлкото до това - защо добрите специалисти не работят по ЗК ще ти кажа... защото им е дошло до гуша от ЗК и не им се занимава  Mr. Green

Николинко, мислих си за вас и всъщност се сетих, че сте почти на 4 месеца. Съответно и наддаването на девойката е много добро. През второ тримесечие надаването става по-малко, някъде към 600-700гр на месец.  Зарежи всичкото АМ, което сте накупили и продължавай в същия дух... чайове, често кърмене и цедене и всичко ще е наред. Освен това не се тревожи за захранването, това че бебка не понася АМ не значи че няма да хареса и възприеме добре пюрета. Важното е всяко нещо с времето си.

Елли_г не се тревожи грам за памперса. МОя син е роден септември и съответно всички ме караха да му го махна лятото преди да направи 2 години. Еми мъка голяма. Просто детето не беше готово. Накрая се отказах и примирих. И така декември месец ( на 2г 3м) си пролича че е готов и го махнахме почти от раз. А твойто момиченце ще е и по-голяма лятото, освен това като чета колко е самостоятелна и доста по-развита за годините си съм сигурна, че ще стане много лесно. Имаш и голямато предимство, че си си в къщи и ще можете спокойно да направите тази голяма промяна към порастването Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Мерси на всички за съветите за аспиратор за нос. Аз докато проуча и се наканя да купя то на бебе няма да му трябва вече... дано де Simple Smile Понякога кат озацикля така и се чудя ли чудя, все едно къща ще купувам за хиляди левове, а не нещо дребно за 10-15 лв ... много съм зле понякога Simple Smile

Ивка мерси за разяснението за ваксините. Аз много подпалих първо като го прочетох, защото в повечето случаи се сменят хубавите неща с по-лоши. Дано този път да е за добро ...

# 415
Бебешондел, да сте живи и здрави и много щастливи  bouquet  bouquet  bouquet
Пак за памперса, като ги гледам в чужбина , хич не си дават зор с памперсите и бибите и с количките, почти не съм виждала дете на две без количка.Тук , у нас всичко става по-бързо.
А на свекърва ми са точно болни амбиции, с махането на памперса на децата в яслата, тя обича да поставя рекорди Simple Smile .Малко и се дразнех като ми ги приказваше, че научила децата си от годинка на гърне.По нейните критерии ние много..много закъсняхме с памперса, за бибата да не говорим Laughing, ама аз не си давам и зор де Grinning , когато малката сама реши тогава махнах всичко.
Между другото все замислям да минем на пелени за многократна, все още съм на фаза проучване.
Днес съм капнала, навъртях около 8км пеша с количката!Сега си почивам и блаженно си пийвам чаша биричка.Наздраве! Simple Smile

# 416
Мари,наздраве, beer2 И аз току що изпих една чаша студена биричка.

Незнаех, че тези играчки им викат Дуду. Много подходящо име, аз винаги съм се чудела как да ги определя и за какво служат.... Mr. GreenНа нас ни подариха такова Дуду- кученце и аз без да зная за какво служи и го давам да си играе. Ами то детето само си го вкуси и реши, че е вкусно. Така от известно  време си го дъвче него, а не ръцете. Явно си ми е умница, че ако чака майка и да и обясни какво се прави с тази играчка....

# 417
Привет, момичета!
Не съм писала много отдавна, а не успявах и да чета напоследък.
Нещо са ме налегнали едни притеснения с баткото. Той е на 2 г. и 3 м. и още не говори. Ама изобщо, дори думи като мама, тати, баба, дядо и т.н.
Досега все се успокоявах, че някои деца просто проговарят по-късно /и ние с татко му сме били от тях/, но имах неблагоразумието да седна да чета и не мога да ви опиша какви страхотии прочетох, в какъв филм се вкарах и как запончах да го диагностицирам. Май комбинацията от хормони, следродилна депресия, сатурнова дупка, недоспиване и пролетна умора се оказа неочаквано лоша за мен  Confused Та сега ходим по логопеди, психолози, проверяваме слуха и други подобни процедури.
Стискайте ни палци всичко да е наред и да е в моята глава само.

Иначе Мона е много добре. Бузките растат и тя става все по весела и бъбрива. Вече спинка по цяла нощ, пу,пу  Grinning

# 418
Хайде наздраве и от мен  cheers

Ами то детето само си го вкуси и реши, че е вкусно. Така от известно  време си го дъвче него, а не ръцете. Явно си ми е умница, че ако чака майка и да и обясни какво се прави с тази играчка....

Поли, така ме разсмя  rotfImbo

Момичета, благодаря на всички за споделения опит и съветите относно махането на памперса. Принципно имам търпение, на мнение съм, че когато детето е готово, тогава е най-добре да се случат нещата, но признавам си имам моменти, в които ми се иска това да стане по-скоро. Имам съседче на 5 години, което още е с нощен памперс, даже сама си го слагала. Майка пък изобщо не се притеснява, ама хич. На мен ми се струва малко прекалено чак пък до 5 години  newsm78
Дъщеря ми махна млякото преди сън на 1 година и 11 месеца, от раз, просо една вечер каза - не искам мляко и толкова. С биберона пак така. Количка не полваме от 1 година и 9 месеца, но тогава бях бременна, трудно ми беше да я свалям, вдигам и така, но тя си вървеше по много без да хленчи и индикира, че това я натоварва. Та така де - да се водим по детето - това май е най-правилния подход.

wondergirl, силно стиснати палци он мен, дано всичко да е наред с баткото  Praynig

# 419
wondergirl, дано всичко да е наред с вашия бати  Praynig

Аз пък да се оплача малко .... днес бяхме на консултация и Елито ми е наддала само 300 грама милата  Sad това за цял месец и 2 см на височина. Явно ми е нямаляла кърмата и не исках да се панирам щото и с баткто така стана 4 месец и нищо добро не излезе като се ошашках че не му стига кърмата, та и сега не исках, но май не се получи и ми е едно таквоа сдухано откак се върнахме. Съотвено това се отрази на заспиването ни вечерта плака сърди се, не я боли коремче, не ще от шише са суче, не ще на гърда, не ще да заспива гушната....а може би не съм аз виновна а тъпата сменена ваксина дето й я биха днес знам ли вече  newsm78

Обикновено си запива към 11-11:30 на гърда и я оставям в леглото, а сега с гушкане и дундуркане заспа чак в 1 и то в коша на количката в друагата стая че да не събуди бабтко си  Crazy

Но с 5 хранения за 24 часа и без нощно хранене от 2 месеца насам не можех да очаквам друго без да се цедя нощем това е резулата намалява си кърмата .... Сега ще почна поне преди лягане да цедя за да не ствава прекалено голяма нощната пауза, пък баткто ще го пие  Wink

elli_g ние също мислим това лято да го отказваме памперса

Общи условия

Активация на акаунт