На разходка всеки ден, ДЕКЕМВРИйчето е вече с тен № 6

• 30 692
  • 729
  •   3
Отговори
# 600
Хайде сега , аз пак да "изкоча" с въпрос- какво обличате вечер на бебетата и с какво ги завивате и колко градуса е в стаята ? НАправо не знам как да го обличам малкия и с какво да го завивам да не му е топло/студено...
Сега му слагам или потник боди и памучна пижама , или боди с дълъг ръкав и ританки. Отгоре сега го завивам с едно плюшено одеало , но на 2 го сгъвам (олекотената завивака я прибрах , че ми се струва топло за нея вече). Днес му сложих едно  чувалче за спане и плюшеното одеало малко по-късно. В стаята е около 23 градуса средно ( изключвам радиатора още като влизаме в банята , но стаята не изстива особено защото навсякъде е топло) Как ви се струва?  newsm78

Гале , а нашето ако на 8ми ден беше дооооста голямо , но по-гъсто от обикновено... Значи направо е термометъра? На нас предния път на 7ми ден не ни помогна .

# 601
Роси ако направите пак такава голяма пауза от 7-8 дни с дуфалака, иначе пробвай през 2-3 с термометъра и ако не се изкака просто няма какво така че спокойно. Аз я наблюдавам мойта маймука почва да пръцка ден-два и то доста смръдливко  Mr. Green значи е време да влезе в действие сапунчето и термометъра  Peace

За вечерното обличане и завиване Еленка е доста студелива (явно се е метнала на майка си) обличам я с боди дълъг ръкав и пижама (задължително 2 ръкава да има) и на крачетата ританки и пак 2 ката да има. Всичко е памучно и не топли много си и без това и понеже тя спи с ръцете горе понякога сутнин съм я намирала вкоченена направо с посинели ръчички. Ние сме с локално парно и нощем като изгасне оставаме на климатик на 24 градуса го държехме през зимата , а сега на 22 но то си зависи от това какво е времето навън с тия климатици  Crossing Arms Завивам я с олекотената завивка сгъната на две.

Така както ти описваш с ританки и боди дълъг ръкав смятам през лятото да спим  Peace За вас както казваш ако е толкова топло наистина сте добре облечени и завити  Peace Важното е Марио да си е нормално топличък, а не премръзнал като мойта Ели или пък потен от претопляне (но ти както го обличаш от претопляне няма опасност).

# 602
И МАрио като пръцка мирише  Laughing Laughing
НИе също сме  с локално парно , което работи вече до към 00.00 (зимата го подържахме денонощно , но пак спирам радиатора в спалнята и оставям само лирата в банята и вратата отворена) Сутрин ръчичките са му винаги студени и той не обича да ги завива , а и аз не смея , че като ги замята и се завива през глава...Уж гледам да се ориентирам по мен , ама не става, защото на мен вечер ако ми стане топло се отвивам или ако ми е студено се завивам , ама той няма как. А аз съм доста зиморничева и не искам да го изнежвам.

# 603
......ROSSY-PM ние също имаме проблем с неакането.Аз след консултация с педиатър давам едно сиропче.Казва се Лактулоза-МИР......
Давала съм го на каката, наистина е същото като дуфалака.
Образува много газове, дъщеря ми поне е голяма и си казваше, че я боли. На нас ни го изписаха паралелно с бебешкия еспумизан Л. Спрях го. По-скоро биха ви помогнали пробиотици. Вярно, че не действат веднага, но пък ефекта е по-траен.

# 604
Добро утро,

мерси момичета за подкрепата. Дано пожеланията ви се сбъднат и нещата да не станат по-сериозни с нашите обриви. Вчера си бяхме цял ден в къщи ( то и къде да се ходи в това "хубаво" време )и много старателно му ги мазах при всяко преобличане и вечерта бяха почти изчезнали. За храна съм сигурна, че не е от нещо конкретно, то целия ми хранителен режим е по всякаква критика , така че може да се окаже нещо по-мащабно. Аз си хапвам от всичко, наблягам яко на млечените продукти, шоколада го нямам за нищо... абе общо взето свинска работа. Дано не ми се налага да минавам на диета, защото няма да се справя. Аз без сирене и мляко не мога. Оня ден не бях пила мляко и се събудих по нощите от такава жажда, че се въртях, въртях и накрая станах да си пийна. По-зле съм и от бременните Sad

Ада много се зарадвах както видях поста ти... надявам се по-често да имаш време да пишеш занапред. Много е сладък този твоя малък мъж...
 Добре дошли отново и на останалите позагубили се напоследък мами... разбира се добре дошли и на новите попълнения. Надявам се да си бъдем полезни Simple SmileSimple SmileSimple Smile

За Дуфалака аз имам опит с баткото . Той е изпил индустриално количество от него.  Беше на около 2год и половина, когато започнах да му го давам и първо го давах при нужда, но ефекта идваше след втора доза. После след консултация с лекар започнах всеки ден да го давам и тогава нещата се оправяха, но спирах ли го пак старото положение. освен това задължително за да има ефект му давах двойна доза от указаната на опаковката. Общо взето в критични ситуации помагаше, но иначе ефект голям нямаше. И аз мисля, че пробиотиците ще са по-ефикасни ... а дуфалак само в краен случай  Simple Smile

Успех на всички борещи се с кърмаческата криза. Много неприятна работа. Дано все пак да е нещо временно и всичко да се нареди  Hug

Тежки дни чакат мързеливата майка на Филип  hahaha  hahaha  hahaha
  Joy Joy Joy  Ей дано не се налага да идват такива тежки дни и Филип да може да папка от всичко съвсем спокойно  Hug

Иначе и аз също съм се замислила за детската кухня, всичките ми познати ползващи тези услуги са много доволни. Незнам какво и как готвят, но мисля че все пак има някакви стандарти и критерии съоразени с възрастта на децата. Освен това менюто е разнообразно и аз никога в къщи няма да мога да го постигна... гледах , че има и био кухни, също така има и кухня за алергични деца,така че варианти много  Hug

# 605
Добро утро,

мерси момичета за подкрепата. Дано пожеланията ви се сбъднат и нещата да не станат по-сериозни с нашите обриви. Вчера си бяхме цял ден в къщи ( то и къде да се ходи в това "хубаво" време )и много старателно му ги мазах при всяко преобличане и вечерта бяха почти изчезнали. За храна съм сигурна, че не е от нещо конкретно, то целия ми хранителен режим е по всякаква критика , така че може да се окаже нещо по-мащабно. Аз си хапвам от всичко....
Радвам се, че нещата при вас се оправят. Без да говорим за диета, но може леееко да се опиташ да намалиш млечните. При нас мисля, че те отключиха проблема с тежкото разтройство. По-точно и аз прекалих с млечните. Доктора, който виках в къщи след изписването ми каза да консумирам кисело мляко, не повече от 2%, но като не знаех причината и си купувах от 4% и нагоре. Мислех, че така подсилвам себе си и кърмата. А то всъщност съм натоварила бебо с твърде много белтък, който неговата храносмилателна система не може да обработи. Другото, което може да махнеш от менюто си временно са пушени сирена, те били с по-висок % лактоза.

Да питам някой подаде ли вече документи за ясла  кампания 2011/2012 година? От ОДЗ-то на каката ме агитираха да подам, пък после да не го водя, да си пазя място един вид. Но винаги съм била против такава политика. Има крайно нуждаещи се семейства, защо да заемам място. Ако не ни сполети някаква тижка финансова неволя, пу-пу-пу мисля да го гледам в къщи до градина като каката.

# 606
Здравейте!
Беба е със запушено носле. Такова хъркащо, задна хрема. Пак след ваксината. Имам друг проблем обаче и той е, че рязко намали количеството на АМ. Преди ми ядеше по 140-150мл, а от вчера следобед едва, едва 100-110мл. Дали е от запушеното носле или от нещо друго?!? Шашкам се сигурно излишно пак ама... Иначе е весела.

P.S. Дойде ми и на мен музата за заглавие на темата " Вънка ясно слънце грее, декемврийче хубавее Simple Smile!"

# 607
Здравейте мами Simple Smile

Аз дадох на малкия само веднъж лактулоза 2,5мл и се изака след 2 часа. Понесе го много добре. От вчера не ползваме еспумизан за количките. По съвет на пепеляшка промених позата на хранене на бебо и сега всичко е ОК.
Вечер и моето бебе проплаква в съня си, но при него минава бързо като го обърна от една друга страна да си намери удобно местенце, в повечето случаи пръцва. И на него пръцкото му мирише.
Продължаваме с опитите да се върнем на гърда.
Днес май ще е хубаво времето за разходки Simple Smile

# 608
Здравейте!
Беба е със запушено носле. Такова хъркащо, задна хрема. Пак след ваксината. Имам друг проблем обаче и той е, че рязко намали количеството на АМ. Преди ми ядеше по 140-150мл, а от вчера следобед едва, едва 100-110мл. Дали е от запушеното носле или от нещо друго?!? Шашкам се сигурно излишно пак ама... Иначе е весела.

P.S. Дойде ми и на мен музата за заглавие на темата " Вънка ясно слънце грее, декемврийче хубавее Simple Smile!"
и Гошко е с хрема от вчера, а не сме слагали ваксина. Мисля, че са циркулиращите пролетни леки вируси. Но си права, че от ваксината имунитета пада и е възможно по-лесно да ги прихваща.
Заглавието е много хубаво  Peace

# 609
Наистина краят на темата наближава, давайте предложения за заглавия, от мен това:

"Чук, чук яйчица, Великден ще празнуват декемврийските деца!"

# 610
  • София
здравейте Simple Smile

По отношение на обличането за лягане вечер - боди с дълъг ръкав и пижама , завивам с олекотена завивка. Температурата в стаята е 20 градуса през нощта, а през деня 21. Лошото е, че започна да рита и няколко пъти като се храним през нощта го намирам отвит и с измръзнали ръчички. Но имам чувалче с което ще сменим завивката.

Днес се очертава слънчево време и ще излизаме на разходка.Simple Smile

# 611
Върнахме се от ДК: сложиха ни ваксините и сега спим. Дано ми е спокоен и да не вдига Т  PraynigВече сме 7 кг и 61 см., започвам и с вит.Д по 1 к. За захранването не ме притисна и този път педиатърката ама мисля след около седмица да захраня с готово пюре морков - смесва ли се с мляко, когато се дава за пръв път и до кога?

Бях питала по-горе ама не ми отговори никоя мама Rolling Eyes мажите ли вече с нещо венците? Аз се спрях на пансорал гел, защото е без лидокаин, но все още не съм започнала да го ползвам...

И двете предложения за заглавие на темата са много хубави и за анкетата съм съгласна  Peace
На новите мами  Hug
Хубав ден и на  1stroller

# 612
  • София
За неакането - моето мнение е, че това с термометъра е също достатъчно вредно. Така се губи рефлекса на дебелото черво да изпраща сигнали за изхвърляне на акото....Специално, когато ходих при гастроентеролог за себе си ми го обясниха мноооооого подробно. Така че всякакви механични намеси са нежелателни.
То не че с Дуфалак или Лактолоза е по-различно, т.е. привиква се, но все пак не е механично.

А за пробиотиците - на нас гастроентероложката ни изписа ПРотексин Рестор - доволно скъп пробиотик /26лв./ заради течното ако и слузта. Не знам дали съвпадна просто или наистина ни запече, но откакто го дадох 4-5 дена и Филип започна да не ака....
А аз така се кълнях в пробиотиците, но явно нещо се обърка, не знам

# 613
Аз давам Био Гайа(само  за 19лв  Laughing)  от няколко дена (защото спрях капките за колики) . Док каза ,че те не регулират запека. Ще видим. За сега ще се въздържа от Дуфалак или ЛАктулоза , че като знам какви са отврятни  Sick Sick Sick
Кимбърли страхотно заглавие , точно навреме за празника  Peace
И при нас днес има слънце УРААААААААААА ще излизамееееее
Приятен ден на всички!

# 614
...А за пробиотиците - на нас гастроентероложката ни изписа ПРотексин Рестор - доволно скъп пробиотик /26лв./ заради течното ако и слузта. Не знам дали съвпадна просто или наистина ни запече, но откакто го дадох 4-5 дена и Филип започна да не ака....
А аз така се кълнях в пробиотиците, но явно нещо се обърка, не знам
Протексина запича, това ми го казаха изрично.
Аз го давах по лекарско предписание след изписване от болницата, но направих връзка, че детето повръща само в дните след даване на пробиотика. Понеже се случваше да го забравя, в съответния ден не повръщаше. Спрях го експериментално и сведохме тези инциденти до единични.
сега заради разтройството го започнах отново и оп-паааааа пак започна да повръща. Така ми седи част от опаковката. Друг лекар ми предписа различен пробиотик като ми каза, че този Протексин бил боклук (цитирам), но неговата версия така и не я открих по аптеките.
Като цяло забелязвам, че в Токуда се скъсват да предписват Протексин-а.

Относно финансовата част, само за Колийф давам по 30лв всяка седмица. Луда работа, но като виждам, че детето е спокойно си заслужава. Биогаята и тя ми вървеше в доволно големи количества, защото слагам и на каката по малко.  Сега ми казаха да я спра за бебо, че утежнявала проблема с разтройството. Пак цитирам лекарката "тези пробиотици са нож с две остриета, еднакво лошо е дисбактериоза и пренаселване с бактерии".

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 11:39 от dobra

Общи условия

Активация на акаунт