Та кажете вашите кулинарчета как са. Какво готвите заедно? За деца от всякаква възраст

Имам го сниман с една престилка, меси тесто
Да не каже някой ден снахата, че не съм го учила...
Гледам да не му убивам мерака и като имам време и нерви го подканвам да се включи. Не е задължително да е в готвенето, но да си направи плодова салата, да си нареже плодовете, да обели краставицата за салатата и т.н. Помага и с миенето на чиниите, сам си казва когато иска. Добре се справя с тях. Сипва ми сместа за палачинките в тигана, разбърква яденето, държи миксера, или добавя продуктите, дава ми продукти от хладилника и т.н. Все дребни неща, но все е нещо.
Според мен това също си е вид култура в човека, макар и кулинарна. Вярвам, че поощрявате мъниците, за да остане техният интерес към готвенето постоянен. Мен като малка никой не ме е привличал нито да му помагам, нито да участвам в готвене, помагане или поне рязане на продуктите. Затова сега, когато вече баба я няма, много вкусни рецепти си ,,отидоха,, с нея и сега питам и разпитвам понякога в темите за това или онова.
. Винаги, когато правим торта, е голям празник за нея, казва, че има рожден ден. Независимо каква е тортата
При пълнения пипер добре се справя с натъпкването на сместа в пипера. Пицата- слага където, каквото и попадне. В действителност е на всяка манджа мерудия, рядко не е до мен, когато готвя. Дори на моменти, когато е сърдита и казвам: хайде да правим заедно еди какво си (без значение каква манджа) и тя веднага се включва. 
Ама какво можем да ги оставим да правят сами, без наша помощ?
Зависи колко е голямо детето. Моята скоро смятам да я пробвам с шоколадовия сладкиш с майонеза - тук няма какво да сбърка. Аз само ще контролирам от страни. Или качамак да приготви, със сиренце, ама пък ме е страх от печката.
. От както стана стабилна т.е. 14-15мес е на стол до плота и "помага". В началото беше голямо мазане, сега се справя много добре като за възрастта си. Завива сладки с пълнеж, чупи яйца, бърка с миксера, реди продуктите в/у пицата. Точим заедно и обикновено в такъв ден, след това вади пластелин, има си точилка за него и "тренира", за да може както казва тя "следващият път ще се справя сама"
.