Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 834
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Джуличка  Hug
Така е - на много от листовките на ваксини пише "Ако забележите други странични реакции уведомете вашия педиатър!"

Аха, и като го уведомиш, и той като вземе да ти обърне внимание...  Tired
От девет кладенеца вода ще ти донесе Outta Joint, само и само да не падне по гръб, и да признае, че ваксините имат нещо общо.  Tired
Защото, както всички знаем: "Ааааа, изключено! Това няма нищо общо с ваксината, това е настинка/вирус/грип/алергия Outta Joint" и т.н. и т.н.
 Twisted Evil

# 226
Тя и нашата бивша доФтУрка все повтаря, че за толкова години не била виздала реакция от ваксина при дете  и аз все ч питам, моето за какво го брои, ако не за дете?

# 227
Прави са! Няма реакция от ваксина, не и веднага!
Но ако погледне същото дете след 5-10-15 години и ще види какво? Sad

Например мен да погледне, но ми бяха нужни години връщане назад, за да установя проблема ми на 17, след ваксина!

Не искам да ви плаша, но повечето, ако не абсолютно всички тук сме ваксинирани, а това никога не е на добре...

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 18:57 от chukchi

# 228
Не искам да ви плаша, но повечето, ако не абсолютно всички тук сме ваксинирани, а това никога не е на добре...

Мдам.., страшничко изглежда..  Confused

# 229
Запис в темата и освен това искам да попитам дали  някой от вас има повече информация за  Анти Д профилактиката, когато майката е с отрицателен Резус фактор. Ровя се сега из нета и чета, че май Резогам съдържал тимеросал. Някъде пише, че вече не слагали, но така и не можах да намеря еднозначна информация има ли живак или няма. Освен това попаднах на доста дискусии, че слагането на Анти Д инжекция (  не знам така ли се казва точно) по време на бременността (след 28 седмица) е излишно. Поставянето  и се налага след раждането на детето ако то е с положителен Резус. Първото ми дете беше с  Rh + и тогава ми сложиха Резогам по време на бременността и след раждането. Сега ми се иска ако може и ако не е наложително да си спестя инжекцията по време на бременността, особено ако има и тимеросал в нея. Ровя се да открия и някоя медицинска статия по темата дали профилактиката по време на бременността е наложителна , но не откривам. Ако някой би могъл да ми помогне с инфо  Grinning

# 230
...Освен това попаднах на доста дискусии, че слагането на Анти Д инжекция (  не знам така ли се казва точно) по време на бременността (след 28 седмица) е излишно. Поставянето  и се налага след раждането на детето ако то е с положителен Резус...
Въобще не е ставало въпрос да ми поставят инжекция по време на бременността. Докторът каза, че след раждането на детето, се установява неговият резус фактор и ако е /+/ се поставя такава инжекция до 72 часа от раждането.
Относно ползи и вреди от анти Д гама глобулина не мога нищо да кажа. Дано някой обясни, че и на мен ми е интересно.

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 12:53 от magi1111

# 231
  • София
Запис в темата и освен това искам да попитам дали  някой от вас има повече информация за  Анти Д профилактиката, когато майката е с отрицателен Резус фактор. Ровя се сега из нета и чета, че май Резогам съдържал тимеросал. Някъде пише, че вече не слагали, но така и не можах да намеря еднозначна информация има ли живак или няма. Освен това попаднах на доста дискусии, че слагането на Анти Д инжекция (  не знам така ли се казва точно) по време на бременността (след 28 седмица) е излишно. Поставянето  и се налага след раждането на детето ако то е с положителен Резус. Първото ми дете беше с  Rh + и тогава ми сложиха Резогам по време на бременността и след раждането. Сега ми се иска ако може и ако не е наложително да си спестя инжекцията по време на бременността, особено ако има и тимеросал в нея. Ровя се да открия и някоя медицинска статия по темата дали профилактиката по време на бременността е наложителна , но не откривам. Ако някой би могъл да ми помогне с инфо  Grinning
Този въпрос и мен ме интересува,дано някой има инфо.

# 232
И аз се записвам в групата на търсещите информация по въпроса. Аз съм с  отр. Резус фактор.
 Първото дете с отрицателен - не се наложи поставянето на тази инжекция.
При второто дете  с + фактор. Предложиха да си купя, понеже нямали в наличност. Не си купих и не сложих. Не планирам 3то дете. Още повече  имах съмнения за тази така наречена ваксина.

Все пак искам да знам, ако имам трето дете наистина ли е  опасно за него, ако е + резус фактор.

# 233
  • София
И аз съм отрицателен резус фактор. Първото ми дете е +. Нямаха ваксината налична и ми казаха да си я купя. Така се случи, че в срока в който трябва да се сложи не можах да намеря.
С втората бременност специално обсъдих това с доц. Димитрова и тя каза, че вероятността от проблем за бебето е около 15%. Дори и някои от тестовете за антитела да е положителен, се следят някакви си стойности и се взимат мерки. Второто ми дете се роди отново с + фактор, но този път ваксината я имаше налична и ми я сложиха.
Планирам и трето дете. Надявам се отново да нямам проблеми.

# 234
Хайде и аз в темата.

# 235
И аз съм отрицателен резус фактор. Първото ми дете е +. Нямаха ваксината налична и ми казаха да си я купя. Така се случи, че в срока в който трябва да се сложи не можах да намеря.
С втората бременност специално обсъдих това с доц. Димитрова и тя каза, че вероятността от проблем за бебето е около 15%. Дори и някои от тестовете за антитела да е положителен, се следят някакви си стойности и се взимат мерки. Второто ми дете се роди отново с + фактор, но този път ваксината я имаше налична и ми я сложиха.
Планирам и трето дете. Надявам се отново да нямам проблеми.

Чета ви, но се чудя какво да напиша.., и откровено си признавам, че тепърва се сблъсквам с информация по въпроса. Досега не ми се е налагало да търся отговори лично за себе си, а иначе знам, че масово се практикува поставянето на Анти Д гама-глобулини. Логично е да имам някои неясноти и въпроси, на които все още търся отговор, но.. особено ме впечатлява категоричността при изказването на тези хипотези:

- Твърди се, че е много вероятно смесване на кръвта на бебето и майката.

Реално погледнато такъв риск има при амниоцентеза, хирургична интервенция или отлепване на плацентата (като последното не влиза в графата 100%). Интереното е, че охлузвания, разкъсвания или епизотомия не са споменати като рисков факатор.  Rolling Eyes

- Имунната система на майката разпознавала клетките (с положителен фактор) на детето като чужди. Затова организмът и започвал производството на антитела, които се борят срещу чуждите (на бебето) клетки.

Аналогията с антителата, когато в тялото навлезе вирус или бактерия, е.. абе нямам думи! Като вземат да си изяснят какво всъщност означават повишените антитела, може и да се съглася..  Crazy  Няма начин бебето да е чуждо тяло, освен ако майката не го възприема така. Дали доц. Димитрова може да каже повече за тия 15% - какви са обясненията за останалите 85%, в които въпреки повишените антитела, всичко е ОК?  newsm78

- При последваща бременност тези антитела се запазвали и следващите бебета били атакувани от тях.

Излиза, че тялото на майката запомня бебетата като чужди тела и си е изградило доживотен имунитет към тях. Наистина искам да видя статистики за такова едно твърдение, толкова нелепо звучи. Та човек няма "доживотни" антитела дори към болести, които се твърди, че не повтарят..

- При последващо бебе антителата прониквали през плацентата, за да се борят с RH + клетки в кръвта на бебето и по този начин антителата на майката разрушавли червените кръвни клетки и бебето можело да бъде анемично.

Shocked  По-абсурдно обяснение не бях срещала. Какъв е механизмът на преминаване на антитела през плацентата, и ако изобщо съществува, защо така изведнъж възниква, и то след  безпроблемно раждане?

Има неща, които ме хвърлят в ужас, като това:
- За да се назначи адекватно лечение първо заболяването трябвало да се диагностицира.
Не съм допускала, че Rh- всъщност е болест. ooooh!

От цялото обяснение най-важното е, че: "Това е специално разработен кръвен продукт, който може да предотврати антителата при майка с Rh отрицателен фактор, за да не реагират на положителните Rh клетки:.

Източник: http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_612_0.html

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 09:09 от multimodal

# 236
Мулти, чета го това и....   newsm78  Thinking Crazy
Просто не мога да приема как си вярват тези хора!

То дето си вярват, ами опитват да "обяснят" това на всички неориентирани и ако питаш мен се справят доста добре.

Нищо, аз ще забия поредния пирон в ковчега на съвременната медицина с Are vaccine safe и тогава.... "нека който има очи да види и който има уши да чуе!"

edit: опс, бях объркал адреса в линка по-горе Wink

edit2: смених изцяло адреса за по-бързо теглене

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 13:12 от chukchi

# 237
Моята инфо по темата с Анти Д е същата като на green_dawn. Риск има в някои случаи само и той далеч не е толкова голям, колкото масово се пише и говори. Правят се изследвания и се вземат мерки, ако има нужда. Иначе и 1% да е риска, когато е за твоето дете, е като 100%, така че темата не е за подценяване.
Обаче имам приятелка коята яко пострада след като все пак реши да сложи Анти Д препарата, въпреки че не е фен на ваксините. Едва се отръва от разни нечовешки обриви (с класическа хомеопатия).

# 238
Във връзка с коментираните "способности" на съвременната медицина да си кажа "пресен" опит: малкият почна да хърка като заспи в началото на март, без др. проблеми. Отидохме при личната, каза, че малко са му уголемени сливиците, но можело и така да са си по принцип, обаче за всеки случай - "Ангин хил" /хомеопатично/. Отидохме при друг педиатър - каза, че нищо му няма, ще отшуми без каквито и да е лекарства. Нашата ни прати на УНГ, който каза, че няма нищо на сливиците, но "носната лигавица е удебелена", т.е. - алергично. Отивам на своя глава при моя алерголог (много добър човек и специалист), който каза, че "нещо е минало през малчо", но ще отшуми и нищо видимо няма, както и стана - преди няколко дни постепенно нещата затихнаха. Та питам аз ако си бях натъпкала детето с всички илачи (три броя - само УНГ-то даде за пиене и капки, едното Фенистил) ей така, без да има нужда, на кой, освен на мен, щеше да му пука за понатровеното детенце, при това БЕЗ НУЖДА!?!? Пази, Боже, от доктори Praynig

# 239
Ровя се сега из нета и чета, че май Резогам съдържал тимеросал. Някъде пише, че вече не слагали, но така и не можах да намеря еднозначна информация има ли живак или няма.

Since 2001, no RhIG has been manufactured with thimerosal.

Анти-D имуноглобулините Rhesogam, RhoGAM, Rhesonativ и българският Анти-Д Имуноглобулин - НЦХТ не съдържат Thiomersal и други живачни съединения!

Освен това попаднах на доста дискусии, че слагането на Анти Д инжекция (  не знам така ли се казва точно) по време на бременността (след 28 седмица) е излишно.
...
Ровя се да открия и някоя медицинска статия по темата дали профилактиката по време на бременността е наложителна , но не откривам. Ако някой би могъл да ми помогне с инфо  Grinning

По втория Ви въпрос - моля това да прочетат жените с отрицателен резус фактор - в много страни анти-D имуноглобулин се прилага точно по схемата, която посочвате (28 гестационна седмица + до 72 часа след раждането).
Отделно от това анти-D имуноглобулин е необходимо да се приложи за превенция на Rh-алоимунизацията (преминаването на Rh-положителни еритроцити от плода в кръвообращението на Rh-отрицателната майка) и при усложнения на бременността на Rh-отрицателната майка като спонтанен или предизвикан аборт, извънматочна бременност, инвазивни процедури (хорионбиопсия, амниоцентеза, кордоцентеза), коремни травми и много други.

Дали точно при Вас е допустимо да се пропусне профилактиката с анти-D имуноглобулин по време на бременността зависи от Вашата подробна медицинска история, понякога са необходими допълнителни специални изследвания и с оглед на сериозността на хемолитичната болест на новороденото (ХБН), консултациите по форуми са крайно неуместни!

По този сериозен въпрос се консултирайте с акушер-гинеколог или със специалист по трансфузионна хематология.

Колко много са особеностите, които трябва да се вземат под внимание за превенция на ХБН, е описано тук. Статията е за трансфузиолози, но и там са пропуснати някои детайли, например относно ХБН при ABO-кръвногрупова несъвместимост, която се среща по-често от ХБН при Rh-несъвместимост, но протича по-леко от нея.

От форума - този пост е публикуван преди почти 7 години:

Цитат
Sign Exclamation Преди 9 месеца изживях същото, но поради Rh несъвместимост. При нас билирубина скочи в тавана още на 36-тия час от раждането. Скочи ама буквално, няма да пиша стойности, за да не уплаша майчетата  Cry Стана оранжев като портокал, спеше непрекъснато. Не можех да го събудя за да го нахраня, а имаше сукателен рефлекс  Laughing За щастие или за нещастие бях подготвена преди раждане за несъвестимостта ни със съпруга ми, бях прочела това-онова...но, действителността ме блъсна в трета глуха. Взеха ми го на 40-тия час от раждането и го сложиха на фототерапия и глюкоза. Редуваха системи в главичката, в ръчичките и крачетата. Очила също, нямаш си на идея добре, че не си при него да го гледаш. Аз бях денонощно, въпреки че бях в частна клиника не дадох на акушерките да му сменят памперса и да го хранят. Научих се да го правя внимателно да не прекъсна системата.
Кръвоносните съдове са толкова крехки, че пропускаха, той се подуваше от течността, ставаше като боксьорче, с подути оченца...Само глюкозата не беше достатъчна, след многократни изследвание добавиха човешки белтък, а също и кортизон за да може да се справи мъничкият черен дроб.  
Няма да пиша повече, изживявам го отново.
Благодаря на Господ, че попаднах на истински лекари.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 18:26 от Persona

Общи условия

Активация на акаунт