Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 978
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Последните две страници буквално ги отсвирих, честно.
И се обърках, чета отгоре-отгоре.

Явно от двама плюс родители може да излезе само плюс, това разбрах Rolling Eyes
Тц. Може и минус, понеже е рецесивен гена за минус.
От двама с минус, може само минус, освен, ако не мутира. За последното в момента шансовете се увеличават след Фукушима (черен хумур).
Проблем е само отрицателна майка с положително дете. Детето има резус фактор, към който майката образува антитела.
Това разбрах аз.

# 496
E ние сме два плюса, де.. Rolling Eyes И още повече, че е доминант Thinking

# 497
А аз разбрах, че 2+2 рядко е 4. Wink

# 498

Зависи от алелите. Справка - грахчетата на Мендел. Simple Smile

Rr (майка хетерозиготна +) Х Rr (баща хетерозиготен +)------> RR(+) Rr(+) Rr(+) rr(-)
RR (майка хомозиготна +) Х Rr (баща хетерозиготен +)------> RR(+) RR(+) Rr(+) Rr(+)
Rr (майка хетерозиготна +) Х RR (баща хомозиготен +) ------> RR(+) Rr(+) RR(+) Rr(+)

# 499

Нищо, че сте два плюса... То едва ли ще го обясня така, че да го разбереш, но + не означава точно +  Laughing  В смисъл, всичко е по двойки и един + всъщност може да е комбинация от + и -
Например:
Ти: +- (в случая плюсовете са доминантни и те се изразяват, т.е при изследване се открива, че си +)
Мъжът ти: +- (същото)
Детето ти в този случай може да е ++, +- и -- , като в първия и втория случай го водят с положителен, а във втория с отрицателен резус...

Ако ти си ++ и мъжът ти е ++, то тогава детето може да е само ++, щото няма отде да вземе - ...

Ся ясно ли е...   Laughing

# 500
С аритметиката е лесно, ама излиза, че не е баш така на практика..  Simple Smile

# 501
Цитат
Какво представляват тия антитела и по каква причина единия път ги има, а другия ги няма?

reverance

Не мога да повярвам, че за 40-ти път пиша едно и също, но ще го напиша...

Майката е Резус отрицателна. Тя има два рецесивни алела, които значат - няма да се синтезира едикакъв си продукт. В случая този продукт е съответния антиген. Наличието на два рецесивни алела води до отсъствие на антиген върху еритроцитите на майката.

Детето е Резус положително. То има два доминантни алела или един доминантен и един рецесивен, без значение. И в двата случая (Rr, RR дете) фенотипната изява е: ще се синтезира този антиген и ще се презентира върху еритроцитите.

В случай, в който майката е отрицателна и има досег с кръвта на бебето, имунната й система реагира както би реагирала на произволен антиген. С включване на имунен отговор и създаване на имунитет - и преди да ме питаш какво е това, моля те, напиши "adaptive immune system" в Гугъл или гледай онази лекция на смешния индиец, за да разбереш механизма. В създаването на имунитет серумните антитела са следствие.

В другия случай - майката е положителна, а бебето - отрицателно, при досег на кръвта на бебето с тази на майката, няма реакция на имунната система, защото еритроцитите на бебето нямат антиген, който да предизвика у майката реакция. Същото е с кръвопреливането на еритроцитна маса от кръвна група О към други кръвни групи. По повърхността на еритроцитите на хора с кръвна група О няма антигени (аглутиногени), които да свържат свободно плуващите анти-А или анти-Б (или и двете) аглутинини в серума на приемателя на кръвта. Затова и хората с кръвна група О са универсални донори. По тази причина при Резус Д отрицателното бебе и Резус Д положителната майка няма проблеми от този тип.

Цитат
А също ми е интересно, че при двама родители с отрицателен резус фактор, по твоите сметки (от теория на вероятностите) излиза, че шансът за дете с положителен е нулев, а всъщност има и такива случаи, макар и редки.

Начинът да стане това е да възникне мутация. Може да има такива случаи, но те са патология.

Цитат
Та можеш ли да ми отговориш за какъв интервал от време антителата се запазват и дали при следваща бременност след по-дълъг период, примерно 8-10г. има вероятност да са спаднали от самосебе си?

Титърът на антитела спада от само себе си, ако майката не се среща с антигена. Тук играе роля активната имунологичната памет, която се осъществява от Б и Т клетки. При повторна среща с антигена, майката започва бурно да синтезира анти-Резус Д антитела, благодарение на тази активна имунологична памет.

Цитат
По този повод нещо за клетъчния имунитет ще ни информираш ли?

Защо така тенденциозно? Нещо невярно или нелогично получила ли си като отговор от мен? Или необосновано? Да си чула някъде псалм, в който възхвалявам ваксините или рутинното администриране на каквото и да е? Не разбирам абсолютно автоматичното отхвърляне на всичко, което казвам, само защото не поставям пред теб свободни съчинения на тема вредата от ваксините, а давам конкретни данни и информация - без значение коя страна подкрепят тези данни и информация. Също така не разбирам абсолютно автоматичното приемане на всичко, което четеш по цитираните от теб сайтове.

Колкото до рутинното поставяне - твърдо съм против рутинно поставяне. Твърдо съм за поставяне при наличие на съответните клинични индикации, за които вече изписахме много, защото последиците са страшни.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 22:09 от corrosion

# 502
corrosion, наистина няма смисъл да се повтаряш, защото не съм малоумна. Добре разбирам написаното от теб, но пак ти казвам, че не става ясно защо САМО в случаите с отрицателна майка разликата в резус факторите води след себе си поява на антитела.  Защо този антиген не се синтезира или се синтезира и в какви количества? Как реагира майчината имунна система и каква е причината тя да атакува вътреутробния си плод и дали във всички случаи? Изхождам от позицията, че плода е едно цяло с майчиния, поне докато бебето не се роди. Аналогията ми е с автоимунните заболявания, за които обясненията на традиционната медицина не са много по-различни, но реално не дават отговор защо това се случва. Има някакви обяснения за механизмите, които обаче не изчерпват всички вероятности. Иначе отдавна ми стана ясно, че антителата трябва да се следят и да се реагира адекватно. 

Цитат
А също ми е интересно, че при двама родители с отрицателен резус фактор, по твоите сметки (от теория на вероятностите) излиза, че шансът за дете с положителен е нулев, а всъщност има и такива случаи, макар и редки.
Цитат
Начинът да стане това е да възникне мутация. Може да има такива случаи, но те са патология.
Нелепо е всички мутации да се приемат като патология, само защото няма обяснение за тях.

# 503
Ей така кажете, де Laughing Сега схванах Laughing Аз съм прост човек, на мен с четири реда най-лесно се обяснява.
Нещо като цвета на очите се получава, нали така? От двама с кафеви може да изскокне и синьо, нищо, че светлото е рецесив...

Не знам за мутации и патология, но аз съм второ поколение с липсващи два горни зъба (резците до предните, просто няма зародиши, затова ми е рядка оградата... до двата предни имам направо два кучешки.... Crazy) На голямото дете вторите пораснаха, ще видим малкото след няколко години дали е наследило липсата...

# 504
Добре разбирам написаното от теб, но пак ти казвам, че не става ясно защо САМО в случаите с отрицателна майка разликата в резус факторите води след себе си поява на антитела. Защо този антиген не се синтезира или се синтезира и в какви количества?

Защото този антиген не съществува в отрицателата майка. Няма го. Това е. Не се синтезира. При срещата с него майката реагира, както реагира при среща с какъвто и да е друг антиген, ако искаш - инфекциозен агент: презентиране чрез антиген-презентираща клетка на Т-хелпер и така нататък, казах, напиши 'adaptive immune system' и виж целия чудовищен механизъм.

Ако майката е положителна, този антиген й е познат, тя го синтезира - той приъства върху еритроцитите й. Организмът й няма причина да реагира срещу позната клетка. Не се включва имунен отговор към Резус Д антигена.

Цитат
Как реагира майчината имунна система и каква е причината тя да атакува вътреутробния си плод и дали във всички случаи?Изхождам от позицията, че плода е едно цяло с майчиния, поне докато бебето не се роди. Аналогията ми е с автоимунните заболявания, за които обясненията на традиционната медицина не са много по-различни, но реално не дават отговор защо това се случва. Има някакви обяснения за механизмите, които обаче не изчерпват всички вероятности. Иначе отдавна ми стана ясно, че антителата трябва да се следят и да се реагира адекватно.  

Майката и плода са едно цяло за майката - на емоционално ниво Wink Но са различни организми. Носят различен генетичен материал.

Цитат
Нелепо е всички мутации да се приемат като патология, само защото няма обяснение за тях.

Казвам, че единственият вариант да се случи нещо подобно, е да възникне мутация. Под патология имам предвид, че не се случва в норма. Не съм срещала такива случаи нито на практика, нито на теория, нито на хартия. Вместо да дискутираме патологията и не-патологията, моля те, дай ми данни за такъв случай, ще ми е интересно да прочета (това не е саркастично).

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 23:14 от corrosion

# 505
Не знам за мутации и патология, но аз съм второ поколение с липсващи два горни зъба (резците до предните, просто няма зародиши, затова ми е рядка оградата... до двата предни имам направо два кучешки.... Crazy) На голямото дете вторите пораснаха, ще видим малкото след няколко години дали е наследило липсата...

Аааа, не знам... От висша математика не разбирам нищо, а зъбите са много, не е като да сметнеш един + и един -   Crazy

# 506
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Совите не са това, което са....

# 507
Защото този антиген не съществува в отрицателата майка. Няма го. Това е. Не се синтезира.
Е, нали аз ТОЧНО ТОВА питам - защо го няма и защо в другия случай го има и в какви случаи може да предизвика проблем? Simple Smile
Цитат
Майката и плода са едно цяло за майката - на емоционално ниво Wink Но са различни организми. Носят различен генетичен материал.
Не е само на емоционално, детето носи част от нейния генетичен материал. И докато бебето е в утробата, то не е чуждо тяло. Ако генетичния материал е изцяло несъвместим, бебета не се раждат, въпреки че реално никой може да не е стерилен.

Цитат
Казвам, че единственият вариант да се случи нещо подобно, е да възникне мутация. Под патология имам предвид, че не се случва в норма. Не съм срещала такива случаи нито на практика, нито на теория, нито на хартия. Вместо да дискутираме патологията и не-патологията, моля те, дай ми данни за такъв случай, ще ми е интересно да прочета (това не е саркастично).

Аз нямам данни за изключенията, не се занимавам професионално с това. Но приемам, че щом са посочени, значи някой има, макар и да са много редки случаи. Не намирам никаква логика да се споменават, а да ги няма, а и не виждам това какво променя в общия случай, т.е. мотив за лъжа. Ако аз бях с Rh- бих потърсила повече инфо за посочената хранителна диета, и ако има вероятност да повлияя на статуса си, бих опитала. 

# 508
Не се синтезира, защото я няма генетичната информация, която кодира антигена - който е белтък, все пак. Няма доминантел алел -> той няма фенотипна изява. Няма синтез.

Майката и детето са абсолютно различни организми. Това, че имат сходство в генетичния материал, не ги прави един организъм. Нали затова съществува плацентата?

За това дали плода е чуждо тяло, десет пъти ти казах, напиши adaptive immune system в Гугъл, изобщо не е трудно: Tolerance of the fetus by the maternal immune system: role of inflammatory mediators at the feto-maternal interface http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC305337/

Pregnancy and the immune system: between tolerance and rejection.
Thellin O, Heinen E., Institute of Human Histology, University of Liège, 20 Rue de Pitteurs, B-4020 Liège, Belgium. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12581692
... In front of this tolerance, mechanisms exist ensuring rejection of the conceptus by the mother (spontaneous abortion) through rupture of one or more tolerance mechanisms, notably in stress situations endangering the mother. Thus outcome of a pregnancy is dependent on efficiently working tolerance mechanisms, and rupture of such mechanisms can lead to rejection. The balance of influence leading either to tolerance or rejection is under control of internal (maternal and fetal) and external (environmental) factors. Rejection, if triggered, mainly occurs through immune-induced inflammation, tissue degradation and coagulation. ...

Нали това си говорим, нали плода не трябва да е чуждо тяло, нали затова Резус несъвместимостта М-/Д+ се превръща в Резус болест, ако майката се сенсибилизира към еритроцитите на плода.

Цитат
Аз нямам данни за изключенията, не се занимавам професионално с това. Но приемам, че щом са посочени, значи някой има, макар и да са много редки случаи. Не намирам никаква логика да се споменават, а да ги няма, а и не виждам това какво променя в общия случай, т.е. мотив за лъжа. Ако аз бях с Rh- бих потърсила повече инфо за посочената хранителна диета, и ако има вероятност да повлияя на статуса си, бих опитала.

Разбирам, че нямаш данни, а потърси ли из журнали и публикации? Аз не мога да приема на доверие наличие на дете с положителен Резус Д при двама отрицателни родители, съжалявам. На теория може би е възможно да възникне някаква мутация, но не съм видяла описан подобен случай. Потърсих.

Цитат
Не намирам никаква логика да се споменават, а да ги няма, а и не виждам това какво променя в общия случай, т.е. мотив за лъжа. Ако аз бях с Rh- бих потърсила повече инфо за посочената хранителна диета, и ако има вероятност да повлияя на статуса си, бих опитала.

Аз от своя страна не намирам логика да е описана подробно една болест, заедно с патогенезата й (в случая - фетална еритробластоза) и не виждам мотив за лъжа от страна на хиляди проучвания, лекари и милиони майки, че тя наистина съществува и има неприятни последици.

Колкото до диетата, ако една майка не е достатъчно наясно - а тя не е задължена да е - трябва да потърси добре и да си използва главата, когато взима решения. Всеки сам избира кого да приеме за авторитет. Не всички са учени, имунолози, биохимици и пр. Затова и така бурно апелирам към търсене на достоверни източници.

Диетата може би няма да навреди, но няма да превърне човек от RhD- в RhD+ и това е категорично. Ако се е случвало някъде, на някого, с огромен интерес бих прочела case study по темата (това пак не е саркастично).

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 00:43 от corrosion

# 509
Да ви споделя притесненията, които имам за едно много близко наше детенце  Cry То е на годинка и 10 месеца.Момченце.Още не говори, нищичко не казва само си бърбори на някакъв негов език, но никакви срички, нито мама, баба и т.т.

И на мен ми прилича на аутизъм... Sad Иначе това за говора не е плашещо. Детето на моя близка, което е на 1 год и 7 м., не казва никакви смислови думи или срички. А е и момиче. Но това си е конкретен случай.  На мен ми стана интересно за рекламите, че и моят син се захласва по тях откакто е навършил 7-8 месеца. Дали има някакво логично обяснение? Аз си мисля, че е заради музиката и шаренията. Казаха ми и че, честотата на излъчване била друга и децата усещали  newsm78. И още нещо: Според вас нормално ли е дете на 1 годинка да познае по пътя къде отива и да си каже при това?

Общи условия

Активация на акаунт