Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 980
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
малко шведски новини по темата

един тийн  след поставяне на ваксина срещу св. грип развива сънна болест
може да заспи навсякъде и по всяко време
случвало се е даже и в басейн

момиче на 16 развива автоимунен хепатит
имунната система отхвърля черния и дроб
налага и се до живот да приема същите лекарства, които взимат и тези с трансплантации

ваксинираха масово и бременни
и май затова някои деца се родиха мъртви

имаше и още
като ги намеря отново, ще допълвам

Ако можеш да дадеш линкове със статаите за ги прочетем би било добре. Може също и самите заглавия да оформиш като линкове Wink

# 481
А на какъв принцип се разпределя генетичния материал при оплождане? Thinking
Ти ще кажеш какво казва нАуката. Simple Smile
Аз съм чела някакви обяснения, вкл. разни скачени гени и пр., но като гледам има доста неизвестни. Медицина не е равно на теория на вероятностите. Wink

Ако реагира майката, на какво ще реагира? Какво ще й предизвика имунния отговор? Детето няма антиген, то е отрицателно.
А ако реагира бебето, с какво ще реагира? Нали плодът има хуморален имунитет, дошъл от майката?
Искаш да кажеш, че бебето с Rh- няма антиген, който да предизвика появата на антитела срещу него, въпреки че майката е Rh+?  Сега пък хуморалния имунитет идвал от майката, а бебето няма нищо общо..  newsm78
Я пак, че нещо не ми става ясно - кой на кого реагира и защо?  Rolling Eyes
Кое точно предизвиква имунния отговор?

# 482
Ще ме накарате да върна да чета назад. Съвсем се обърках.

# 483
Цитат
Искаш да кажеш, че бебето с Rh- няма антиген, който да предизвика появата на антитела срещу него, въпреки че майката е Rh+?

Ей, разгеле newsm10

Имунния отговор се предизвиква от антигена. Който идва от кого и създава проблем в коя ситуация? Нали го учихме този урок вече baaa

Мила, за да има положително дете с отрицателна майка, бащата трябва да е положителен. Доминантният алел при майка отр. и дете пол. може да дойде само от бащата, защото не съществува в отрицателната майка. С какво ще го скачиш този ген, за да се появи в? help

# 484

Ей, ще ме простите, ама от 10 страници нАучни цитати аз така и не разбрах има ли смисъл от Анти Д или няма???

За всяка майка, която е Резус Д отрицателна, без значение какъв е бащата, се следи титъра на анти-Резус Д антитела, тъй като рискът не е оправдан да се прави инвазивно изследване на статуса на плода.

И как го следят този титър? Мен никой не ме е изследвал нито първия, нито втория път или поне не са ме уведомили...

# 485
Има смисъл, ако има риск. Терапия с анти-Резус Д "ей така, за всеки случай" е абсолютно необоснована.

Ненаатоа, ако сте отр. и сте го съобщила, а съпругът ви - пол. (а дори и да не е), трябва да са ви изследвали. Възможно е да не са ви питали, в България не се изненадвам от нищо. Ако не са ви изследвали със сигурност - бих казала с чисто сърце, че е подсъдъдимо. Това е задължително в адекватната пренатална грижа за Резус Д отрицателни майки.

# 486
Пак сте се разписали дивотии и играете по свирката на corrosion  Naughty

Цитат от любимата ми книга Как да отгледаме здраво дете въпреки докторите:

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
В медицинския факултет курсът по педиатрия продължава около три месеца, почти през цялото това време студентите учат от остарели учебници за отдавна изчезнали детски болести.

Те получават огромни количества предубедена информация за ваксините и нищожни знания по фармакология, макар че ги очаква перспективата в бъдещата им лекарска практика да „зарибят” с медикаменти...
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

# 487
Има смисъл, ако има риск. Терапия с анти-Резус Д "ей така, за всеки случай" е абсолютно необоснована.

Ненаатоа, ако сте отр. и сте го съобщила, а съпругът ви - пол. (а дори и да не е), трябва да са ви изследвали. Възможно е да не са ви питали, в България не се изненадвам от нищо. Ако не са ви изследвали със сигурност - бих казала с чисто сърце, че е подсъдъдимо. Това е задължително в адекватната пренатална грижа за Резус Д отрицателни майки.

Да, отрицателна съм, а мъжът ми е положителен. Първото ми дете беше с полож. резус, имах наистина тежко и кърваво раждане, купих си серум и ми го сложиха след това. Второто ми дете се оказа с моята група и резус.
Наистина не знам да са ме изследвали и не са ме осведомявали. Добре, че бях чела книжки. Laughing

# 488
Да ви споделя притесненията, които имам за едно много близко наше детенце  Cry То е на годинка и 10 месеца.Момченце.Още не говори, нищичко не казва само си бърбори на някакъв негов език, но никакви срички, нито мама, баба и т.т.Но това не е чак толкова притеснително.Безпокоя се от факта че забелязвам че не се обръща когато го викаш, може някой път да се обърне, но това е много рядко. Отделя се самичко, не търси контакт с другите хора, трудно можеш да му привлечеш вниманието,все едно  е затворено в себе си, доста си е ленивичък, може да си измисли някакво игра например да разглежда много внимателно луканките в чинията и това да го прави с часове без въобще да му омръзне, единственото което му привлича вниманието са рекламите и ги гледа като хипнотизиран.....Не го виждам и да се усмихва, много рядко.......Моя син е на 9 месеца и е много контактен,даже родителите му се учудваха че нашия син се обръща на името си още от 6 месеца. Просто коренна разлика между двете деца , а разликата им е съществена, имам чувството че  моя син на моменти разбира повече, с него можеш да си играеш, той се смее обръща ти внимание, а с другото момченце никаква игра, никакъв контакт. Много неща има още.Дано да си въобразявам.А толкова им бях ме говорили за ваксините, но никакво внимание! Каквото каже доктора това е закон!!! Дано аз да преувеличавам и да греша.......

# 489
Да ви споделя притесненията, които имам за едно много близко наше детенце  Cry То е на годинка и 10 месеца.Момченце.Още не говори, нищичко не казва само си бърбори на някакъв негов език, но никакви срички, нито мама, баба и т.т.Но това не е чак толкова притеснително.Безпокоя се от факта че забелязвам че не се обръща когато го викаш, може някой път да се обърне, но това е много рядко. Отделя се самичко, не търси контакт с другите хора, трудно можеш да му привлечеш вниманието,все едно  е затворено в себе си, доста си е ленивичък, може да си измисли някакво игра например да разглежда много внимателно луканките в чинията и това да го прави с часове без въобще да му омръзне, единственото което му привлича вниманието са рекламите и ги гледа като хипнотизиран.....Не го виждам и да се усмихва, много рядко.......Моя син е на 9 месеца и е много контактен,даже родителите му се учудваха че нашия син се обръща на името си още от 6 месеца. Просто коренна разлика между двете деца , а разликата им е съществена, имам чувството че  моя син на моменти разбира повече, с него можеш да си играеш, той се смее обръща ти внимание, а с другото момченце никаква игра, никакъв контакт. Много неща има още.Дано да си въобразявам.А толкова им бях ме говорили за ваксините, но никакво внимание! Каквото каже доктора това е закон!!! Дано аз да преувеличавам и да греша.......

Съжалявам , но ми се струва , че тревогите ти са основателни . Дано не съм права , но това са симптоми на аутистично поведение . Как се държи с родителите си ? Ако и на тях не реагира и не се усмихва  Rolling Eyes...

# 490

Съжалявам , но ми се струва , че тревогите ти са основателни . Дано не съм права , но това са симптоми на аутистично поведение . Как се държи с родителите си ? Ако и на тях не реагира и не се усмихва  Rolling Eyes...
Оххх за съжаление и аз за това се замислям.Усмихва се но  много рядко, когато той си реши.Друго което знам, че тези дечица с аутизъм не са силно привързани към майките си.Това го забелязвам при него, даже питах майката небрежно дали е така и тя потвърди.Има и някой неща, които ме успокояват например показва къде е телевизор, лампа, нос, показва песничката"хей ръчички", но това го показва от скоро, а не е мъничък толкова..Но това че не може да си и играе с някой, или да си играе с играчките по предназначение, само ги върти и ги разглежда.Просто все едно гледам сина ми как си играе с тази разлика че с него имаме обратна връзка.Може би е малък още и не трябва да  се вторачвам толкова.Не знам може пък по бавничко да се развива......

# 491

Да, отрицателна съм, а мъжът ми е положителен. Първото ми дете беше с полож. резус, имах наистина тежко и кърваво раждане, купих си серум и ми го сложиха след това. Второто ми дете се оказа с моята група и резус.
Наистина не знам да са ме изследвали и не са ме осведомявали. Добре, че бях чела книжки. Laughing

Да, добре че. Наистина.

Това е единственото, което "проповядвам" - да се информирате, не да се подигравате на патогенезата на тежко заболяване като ХБН (това е насочено към Мултимодал, не към въс). Ето нейното мнение по темата, заради което изобщо се включих в дискусията (което се надявам поне малко да е променила):

И аз съм отрицателен резус фактор. Първото ми дете е +. Нямаха ваксината налична и ми казаха да си я купя. Така се случи, че в срока в който трябва да се сложи не можах да намеря.
С втората бременност специално обсъдих това с доц. Димитрова и тя каза, че вероятността от проблем за бебето е около 15%. Дори и някои от тестовете за антитела да е положителен, се следят някакви си стойности и се взимат мерки. Второто ми дете се роди отново с + фактор, но този път ваксината я имаше налична и ми я сложиха.
Планирам и трето дете. Надявам се отново да нямам проблеми.

Чета ви, но се чудя какво да напиша.., и откровено си признавам, че тепърва се сблъсквам с информация по въпроса. Досега не ми се е налагало да търся отговори лично за себе си, а иначе знам, че масово се практикува поставянето на Анти Д гама-глобулини. Логично е да имам някои неясноти и въпроси, на които все още търся отговор, но.. особено ме впечатлява категоричността при изказването на тези хипотези:

- Твърди се, че е много вероятно смесване на кръвта на бебето и майката.

Реално погледнато такъв риск има при амниоцентеза, хирургична интервенция или отлепване на плацентата (като последното не влиза в графата 100%). Интереното е, че охлузвания, разкъсвания или епизотомия не са споменати като рисков факатор.  Rolling Eyes

- Имунната система на майката разпознавала клетките (с положителен фактор) на детето като чужди. Затова организмът и започвал производството на антитела, които се борят срещу чуждите (на бебето) клетки.

Аналогията с антителата, когато в тялото навлезе вирус или бактерия, е.. абе нямам думи! Като вземат да си изяснят какво всъщност означават повишените антитела, може и да се съглася..  Crazy  Няма начин бебето да е чуждо тяло, освен ако майката не го възприема така. Дали доц. Димитрова може да каже повече за тия 15% - какви са обясненията за останалите 85%, в които въпреки повишените антитела, всичко е ОК?  newsm78

- При последваща бременност тези антитела се запазвали и следващите бебета били атакувани от тях.

Излиза, че тялото на майката запомня бебетата като чужди тела и си е изградило доживотен имунитет към тях. Наистина искам да видя статистики за такова едно твърдение, толкова нелепо звучи. Та човек няма "доживотни" антитела дори към болести, които се твърди, че не повтарят..

- При последващо бебе антителата прониквали през плацентата, за да се борят с RH + клетки в кръвта на бебето и по този начин антителата на майката разрушавли червените кръвни клетки и бебето можело да бъде анемично.

Shocked  По-абсурдно обяснение не бях срещала. Какъв е механизмът на преминаване на антитела през плацентата, и ако изобщо съществува, защо така изведнъж възниква, и то след  безпроблемно раждане?

Има неща, които ме хвърлят в ужас, като това:
- За да се назначи адекватно лечение първо заболяването трябвало да се диагностицира.
Не съм допускала, че Rh- всъщност е болест. ooooh!

От цялото обяснение най-важното е, че: "Това е специално разработен кръвен продукт, който може да предотврати антителата при майка с Rh отрицателен фактор, за да не реагират на положителните Rh клетки:.

Източник: http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_612_0.html

# 492
  • Добрич
emka_80 Sad Много тъжно е това, което разказваш. Аз като майка на дете с аутизъм видях доста черти присъщи на тези деца, дано да греша, но и нашият син точно на тази възраст започна да се държи доста странно, да върти предмети, да се обръща рядко по име и т.н. Ако наистина сте толкова близки с родителите, намери подходящ момент да поговориш с тях да посетят психолог, който най-добре ще прецени дали детето има някакъв проблем и да се започне работа навреме. Колкото по рано се установи проблем  и се започне работа, толкова по бързо се преодолява състоянието

# 493
Последните две страници буквално ги отсвирих, честно.
И се обърках, чета отгоре-отгоре.

Явно от двама плюс родители може да излезе само плюс, това разбрах Rolling Eyes

# 494
Цитат
Искаш да кажеш, че бебето с Rh- няма антиген, който да предизвика появата на антитела срещу него, въпреки че майката е Rh+?

Ей, разгеле newsm10

Имунния отговор се предизвиква от антигена. Който идва от кого и създава проблем в коя ситуация? Нали го учихме този урок вече baaa

Мила, за да има положително дете с отрицателна майка, бащата трябва да е положителен. Доминантният алел при майка отр. и дете пол. може да дойде само от бащата, защото не съществува в отрицателната майка. С какво ще го скачиш този ген, за да се появи в? help

Чакай малко, за мен "този урок" не е bаааааа, защото обяснения от сорта не ми дават никаква представа защо едното различие в резус факторите води до поява на антигени, респективно антитела у майката, а обратния вариант не. Какво представляват тия антитела и по каква причина единия път ги има, а другия ги няма?

А също ми е интересно, че при двама родители с отрицателен резус фактор, по твоите сметки (от теория на вероятностите) излиза, че шансът за дете с положителен е нулев, а всъщност има и такива случаи, макар и редки. Rolling Eyes

Не виждам какво чудно има във въпросите, че копираш поста ми за 3-ти път. Ясно написах, че тепърва се сблъсквам с подобен род инфо и имам доста въпроси и неясноти. Та можеш ли да ми отговориш за какъв интервал от време антителата се запазват и дали при следваща бременност след по-дълъг период, примерно 8-10г. има вероятност да са спаднали от самосебе си? Установено ли е със сигурност при какъв титър антителата са в състояние да преминат през през плацентата и по какъв механизъм се случва това? И защо рискът при воторо дете на неваксинирана майка се смята за 15%, какво се случва с останалите 85%? А може би ще дадеш яснота по въпроса кое точно медиците намират за заболяване?  Rolling Eyes Аналогията на плода с вирус или бактерия - наистина звучи абсурдно..  Sick По този повод нещо за клетъчния имунитет ще ни информираш ли?

На теб не ти ли прави впечатление, че в общия случай повечето подробности из сайтовете, които трябва да информират, липсват? Виж само колко категорично е обяснено, сякаш е задължително да се получи цялата тая картинка... Затова имам навика винаги да си задавам въпроси и да търся отговори, при това из различни източници и неедностранни.

Ей, ще ме простите, ама от 10 страници нАучни цитати аз така и не разбрах има ли смисъл от Анти Д или няма???

За всяка майка, която е Резус Д отрицателна, без значение какъв е бащата, се следи титъра на анти-Резус Д антитела, тъй като рискът не е оправдан да се прави инвазивно изследване на статуса на плода.
[/i]
И как го следят този титър? Мен никой не ме е изследвал нито първия, нито втория път или поне не са ме уведомили...
Пропуснали са го, защото си изкървила при първото раждане и са решили, че ви се е смесила кръвта. А бебето имаше ли проблеми след това?

Ето малко инфо, където пише защо рутинното поставяне на серума не се препоръчва: http://www.nccn.net/~wwithin/rhogam.htm

REMEMBER this is a blood product.......pooled blood..........

Many issues here

1. A blood product

2. Necessary during pregnancy - Europe only gives after delivery; UK & US now give dose during pregnancy and after birth (money???)

3. Mercury in many Rhogams - if given during pregnancy problem for fetus

4. If baby Rh neg and Mom Rh neg - no problem for future births

5. If dad Rh neg and Mom Rh neg - more than likely baby Rh neg -

6 And there are women who have changed their RH status

You have to research MUCH on your own and come to your own decision

Общи условия

Активация на акаунт