Да вметна, че съм бивш пушач, но за щастие спрях цигарите години преди да забременея. И от мига в който съм ги спряла, постоянно има периоди, в които ми се пуши. Дори понякога сънувам, че паля цигара. Какво правя тогава? Ами буквално нищо не правя, чакам да ми мине. И от много време така се чувствам чудесно.
Искам да ти предложа един по-различен поглед към проблема. Съществува престъпна практика (разбира се неофициална) в цигарите да се слагат синтетични наркотици, които засилват пристрастяването. Това разбира се никой не би го признал, но за мен няма друго обяснение как цигарите толкова силно и неумолимо ни бъркат в мозъка. По въпроса има игрален филм по истински случай, много го харесвам, с Ръсел Кроу и Ал Пачино - "Вътрешен човек". Това, което се е случило с теб и с други майки в твоето положение, е че против волята ви сте превърнати в "зомбита", които изпълнявате основната си функция - редовно давате парички за цигари. Същото пристрастяващо деиствие имат и хранителните добавки, които правят вредната храна толкова безкрайно вкусна и желана, но това е друга тема.
Искам да ти кажа, че си по-силна отколкото си мислиш и те уверявам, че можеш и да не пушиш и че животът е много по-хубав без цигари и за нас, и за децата ни. Успех