Кърмене и цигари

• 6 042
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Виж Astreya_Viktoriya, както до тук са ти отговорили, наистина не е добре за детето да пушиш и да кърмиш - в кърмата преминават вредни вещества. Ако си пушила по време на бременността, също лошо, защото освен вредните вещества, детето страда и от ограничен достъп на кислород. Но до тук били каквото било. Времето назад не можеш да върнеш. Помисли конструктивно от тук нататък какво можеш да направиш за детето си, а и за себе си.
Да вметна, че съм бивш пушач, но за щастие спрях цигарите години преди да забременея. И от мига в който съм ги спряла, постоянно има периоди, в които ми се пуши. Дори понякога сънувам, че паля цигара. Какво правя тогава? Ами буквално нищо не правя, чакам да ми мине. И от много време така се чувствам чудесно.
Искам да ти предложа един по-различен поглед към проблема. Съществува престъпна практика (разбира се неофициална) в цигарите да се слагат синтетични наркотици, които засилват пристрастяването. Това разбира се никой не би го признал, но за мен няма друго обяснение как цигарите толкова силно и неумолимо ни бъркат в мозъка. По въпроса има игрален филм по истински случай, много го харесвам, с Ръсел Кроу и Ал Пачино - "Вътрешен човек". Това, което се е случило с теб и с други майки в твоето положение, е че против волята ви сте превърнати в "зомбита", които изпълнявате основната си функция - редовно давате парички за цигари. Същото пристрастяващо деиствие имат и хранителните добавки, които правят вредната храна толкова безкрайно вкусна и желана, но това е друга тема.
Искам да ти кажа, че си по-силна отколкото си мислиш и те уверявам, че можеш и да не пушиш и че животът е много по-хубав без цигари и за нас, и за децата ни. Успех  Peace

# 16
Аз спрях да кърмя newsm11.....знам 4е няма да чуя хубави неща за това,но не можах....Просто съм зле с нервите,голямата ми дъщеря е на 2г без десет дни newsm30,а сега бебето е на 2 месеца  ylinfant...Голямата изобщо не слуша...тя също е нервна,понякога се събужда  през ноща,бебето изобщо не слуша...не спи пла4е и не ми казвайте 4е е от кърмата защото спрях преди мессец а тя е все същата.Казват 4е второто дете е по кротко ама при мен и двете са ужас newsm45,особено това че имат малка разлика съвсем пречи!И така де не издържам и просто една цигара ми е спокойствието.......може би ще ме упрекнете но това е положението. smile3506....една цигара ме успокоява доста,а предпо4итам това отколкото от нерви да крещя по децата .И все пак благодаря за съветите и жниманието...сега пиша друга тема то4но за нервите Banghead

# 17
Аз спрях да кърмя newsm11.....знам 4е няма да чуя хубави неща за това,но не можах....Просто съм зле с нервите,голямата ми дъщеря е на 2г без десет дни newsm30,а сега бебето е на 2 месеца  ylinfant...Голямата изобщо не слуша...тя също е нервна,понякога се събужда  през ноща,бебето изобщо не слуша...не спи пла4е и не ми казвайте 4е е от кърмата защото спрях преди мессец а тя е все същата.Казват 4е второто дете е по кротко ама при мен и двете са ужас newsm45,особено това че имат малка разлика съвсем пречи!И така де не издържам и просто една цигара ми е спокойствието.......може би ще ме упрекнете но това е положението. smile3506....една цигара ме успокоява доста,а предпо4итам това отколкото от нерви да крещя по децата .И все пак благодаря за съветите и жниманието...сега пиша друга тема то4но за нервите Banghead

най-доброто което можеш да направиш

не те укорявам нито поощрявам, всеки сам си знае вътрешния мир - щом не можеш без цигари това е най-правилното, дано малката ти не боледува много след време заради тези изпушени от нея цигари, най-вече проблемите са на духателните пътища  Sad

# 18
  • София
Astreya_Viktoriya аз не бих кърмила и един ден ако пушех. Така че, мисля че правилно си постъпила. А за нервите какво да ти кажа.... и мен на моменти ми идва да запаля цигара (не пуша от 2г.4м.) Моята мацка в последно време е нетърпима, направо ме подлудява по цял ден, а ти с две направо не знам как се оправяш.  Hug

# 19
 Rolling Eyes благодаря за разбирането...и подкрепата Peace,колкото до децата и аз незнам как издържам,но определено в такива случеи се намесват някои успокоителни Mr. Green Не съм вярвала че ще стигна до там но наистина е тежко,особено ако и двете са лоши newsm78 КОлкото до разболявания..да ми е жива и здрава,много е добре до момента,дано все така да върви  Heart Eyes

# 20
  • София
Мисля че попринцип таи статия щеше да те окуражи повече http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1417.0 но не съм видяла темата навреме, за да ти я пусна Rolling Eyes
Заповядай в темата за майки на породени деца, ще намериш други в твоето положение, разбиране и поне виртуално ще ти удряме по едно рамо в трудните моменти Hug

# 21
Едва ли децата ти са лоши, аз съм с две, с разлика 2 години, каката е на 2,6 г., гледам ги почти сама, почти, защото имам една баба на 73 която ми е като трето дете. На моменти наистина идва много. Намери си начин да оправиш себе си, децата ще ти помогнат.

# 22
...колкото до децата и аз незнам как издържам,но определено в такива случеи се намесват някои успокоителни Mr. Green Не съм вярвала че ще стигна до там но наистина е тежко,особено ако и двете са лоши newsm78 ....
Няма лоши деца. Не прехвърляй топката в тяхната градинка, а обърни внимание на своята.
Дано да ти е по-леко оттук насетне.

# 23
Не съм съгласна с последните два поста. Има деца и деца. Някои са по-кротки и тихи, други са доста по-буйни и експанзивни. Жената едва ли си мрази децата, нито има идеята да им прехвърля каквато и да е вина. Просто когато си сам, нямаш помощ, децата са ти малки и по-буйнички...ми нормално е да не ти издържат нервичките.
Не съдя никого. Всеки знае себе си. Щом е решила да пуши, нека го прави. Браво, че е спряла да трови детето. Тя се осъзнава какво прави, видимо е. Направила е просто по-малкото зло. Браво за което.

# 24
Не съм съгласна с последните два поста. Има деца и деца. Някои са по-кротки и тихи, други са доста по-буйни и експанзивни. Жената едва ли си мрази децата, нито има идеята да им прехвърля каквато и да е вина. Просто когато си сам, нямаш помощ, децата са ти малки и по-буйнички...ми нормално е да не ти издържат нервичките.
Не съдя никого. Всеки знае себе си. Щом е решила да пуши, нека го прави. Браво, че е спряла да трови детето. Тя се осъзнава какво прави, видимо е. Направила е просто по-малкото зло. Браво за което.
благодаря...Имам друга публикация в която ве4е обясних че поне вече излизаме и нещата са малко по спокойни поне на вън....И за другите да отбележа че да моето момиче наистина е лошо,все едно си имам момченце,те нали са палави Simple Smile И разбира се че ги обичам..умирам за тях но съм човек все пак и нервите ми понякога блокират.....не е нужно да обяснявам,но  как биха реагирали родителите когато се карат на детето а то те гледа в очите и продължава да прави същото...аз му викам инат,все пак не мога да я оставя да прави каквото си иска нали?не и се карам за щяло и нещяло,да кажа предварително  Wink Само знам че тук от известно време аз се 1уствам по добре,почнах да свиквам с цялата ситуация,въпреки всичко гледам да викам ,,майната му,, и нервите сдържа повече,което е постижение за мен  Mr. Green излизаме,играем....в къщи играем правим бели и се караме ,но почнах да го приемам нормално  някак  newsm78 Колкото до цигарите си ги пуша..... Rolling Eyes но така или иначе не по много защото нямам време  Whistling благодаря на всички Ви  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт