Кога и как започнаха да спят децата по цяла нощ?

• 23 033
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
Май темата"Кога и как започнаха да спят децата по цяла нощ?"се е превърнала в"Кога децата ви отказаха нощното хранене?"
Според мен едното няма нищо общо с другото,синът ми не яде нощем от 4 месечен,но още не спи по цяла нощ и не значи,че като се буди иска да се храни Peace.

# 166
  • Бургас
Нямахме и месец, когато се събудих една сутрин преди Михаела и се втрещих! Беше спала от 1:30 до 8! Викам си: Какво ли е станало, за да не стане цяла нощ да яде?! Поглеждам в кошарата и оставам още по-изумена. Девойката ми си гледка една шарка на обиколника и си се хили  Laughing
Веднага реших, че е проблем, а то се оказа нормално. Сега вече и по 8 часа пауза правим. Чак ме е страх да се похваля! Пу-пу! Ама за сметка на това се кърмим през 2 часа през деня да наваксваме... ама нощния сън е най сладък и не се оплаквам от дневното кърмене  Flutter

# 167
Нямахме и месец, когато се събудих една сутрин преди Михаела и се втрещих! Беше спала от 1:30 до 8! Викам си: Какво ли е станало, за да не стане цяла нощ да яде?! Поглеждам в кошарата и оставам още по-изумена. Девойката ми си гледка една шарка на обиколника и си се хили  Laughing
Веднага реших, че е проблем, а то се оказа нормално. Сега вече и по 8 часа пауза правим. Чак ме е страх да се похваля! Пу-пу! Ама за сметка на това се кърмим през 2 часа през деня да наваксваме... ама нощния сън е най сладък и не се оплаквам от дневното кърмене  Flutter

Хихи, и ние сме така - от средата на втория месец се кърмим честичко през деня, особено след 17ч съвсем на често търси гърдата (предполагам, за да посъбере повечко млекце за нощния сън) и между 18.30-20.00ч заспива докъм 6.30 сутринта, рядко се буди към 3-3.30 за кратко цокане. За късмет снощи се разбуди и повече не заспа, непрекъснато се унася, но се върти нервно с пръстче в устата. Чудя се дали може да е от растящи зъбки... Иначе облекчението да спи нощем е несравнимо. През деня почти не спи, предрема за половин час 2-3 пъти, но през деня се издържа, важното е през нощта да нанка. Simple Smile)

# 168
Май темата"Кога и как започнаха да спят децата по цяла нощ?"се е превърнала в"Кога децата ви отказаха нощното хранене?"
...

Mа това две различни теmи ли са били  fiuuuuuu Аз съ чудех как така една и съща теmа си сmеня заглавието по няколко пъти на ден  Mr. Green

# 169
Голямата ми дъщеря спря да се буди нощем на 5 месеца, а малката все още се буди абсолютно всяка нощ по 7-8 пъти.  Sad

# 170
  • Пловдив
Когато синът ми започне да спи от 21 до 7 часа, ако още съм жива и ако темата не е в архива, ще си обявя рожден ден за втори път (освен когато майка ме е родила) и ще вляза да ви почерпя виртуално newsm10

# 171

svetla, колко беше голямо момченцето ти? Simple Smile

# 172
Каката спи по цяла нощ от съвсем малко бебе, а мъника все още се буди по 10-тина пъти на нощ. На пръсти се броят спокойните нощти без събуждане.

# 173
  • София
Когато синът ми започне да спи от 21 до 7 часа, ако още съм жива и ако темата не е в архива, ще си обявя рожден ден за втори път (освен когато майка ме е родила) и ще вляза да ви почерпя виртуално newsm10
И аз, и аз!!!!!! Направо всичките ще ви събера и на живо ще ви почерпя!!!! Обаче... ако още съм жива  Wink

# 174
  • Пловдив

След 10 дни ставаме на 6 месеца.  Положението е ужасно. Има ранни зъби, да, дори 2 на брой, но аз не го приемам за обяснение, както е според лекарката. Преди това било колики, сега било зъби.

# 175
  • Пловдив
Не помня с каката да съм имала безсънни нощи от новородена дори! Тя не огладняваше и си спеше по цяяяла нощ.
Сега малките: девойчето спи, като приревава в съня си, младежа цяла нощ се върти, мрънчи, търси биби, вода, гуши.... и т.н. И аз мечтая да легна и да се събудя някоя сутрин учудена  Wink
 По другата тема:нощното ядене го отказахме малко преди годинката  Peace

# 176

След 10 дни ставаме на 6 месеца.  Положението е ужасно. Има ранни зъби, да, дори 2 на брой, но аз не го приемам за обяснение, както е според лекарката. Преди това било колики, сега било зъби.

ее, малко е още детенцето, а и ти имаш още сили, макар и да ти се струва, че вече си на ръба на нервна кризи.. първите 10 месеца си мислех, че ще се побъркам, но точно тогава някъде се случи така, че се адаптирах и сега не се дразня толкова от постоянните събуждания нощем!
Wink

# 177
  • София

ее, малко е още детенцето, а и ти имаш още сили, макар и да ти се струва, че вече си на ръба на нервна кризи.. първите 10 месеца си мислех, че ще се побъркам, но точно тогава някъде се случи така, че се адаптирах и сега не се дразня толкова от постоянните събуждания нощем!
Wink
Аз все още не съм се адаптирала и си мисля, че ще се побъркам... И сили нямам вече

# 178
На мен вече са ми навик, дори не мога вече да си спомня вече колко пъти се е будил през нощта. Стига да заспи кротко веднага след това. Има ужасни нощи ,в които заспива за 5 минути и аз тъкмо се унеса и той пак се събуди -. е тогава вече ме изтощава безкрайно.
Иначе ми хареса идеята да си обявим втори рожден ден.... присъединявам се! Simple Smile

# 179
  • Бургас

Чувала съм, че до около две годишна възраст непрекъснатият сън през нощта е труднопостижим. Как беше при вас? И правихте ли нещо специално, за да отучите децата от нощното будене или с времето това стана от самосебеси?

Детето ми започна да спи по цяла нощ, когато му изникнаха всички зъбки /на 2г и 3 мес./. Помня го с точност, защото едва тогава започна да спи по цяла нощ, аз- също. От раждането му до 2,3г цяла нощ не бяхме спали нито веднъж .... Понеже нямаше кой да ми помага и все аз будувах, спомням си, че си мислех, че много малко гадории могат да се сравнят с продължителното мъчение с липса на сън... Crazy
Нищо специално не съм правила. Стана от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт