''Юнчетата силни стават и здрави ритничета раздават''-тема 19

• 23 071
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
Сложих малката да спи и се "отбивам" за малко в темичката...

Засега малката е добре засега, цяла сутрин се опитва да ме командори и "макиажи" - т.е. мажи ме с вода с четката си за рисуване. Как не се научи да си играе сама ooooh!
А по едно време пъхна едно мече под блузата си и се заразхожда гордо, че и тя имала бебе  Wink
Така ми се излизаше днес, но пак съм затворник. Дано следобед поне успеем.

За размера на коремчетата - ами до конструкция е - по-високите мами, с по-широк таз осигуряват повече "удобства" на бебоците, а при ниски мами с тесен таз местенцето е малко и коремчетата стърчат напред - като при мен например. Честно казано искам да съм с по-малко коремче, че вече се бутам във всичко и скоро ще ми е трудно да се носим... Иначе аман от нетактични хора. Не знам дали е добре, че при мен контактите са почти сведени до "нула"... Confused

Чин, браво на вас! Секцио или не - важно е всичко да е благополучно и да се гушкате през юни Hug

Дидолинка - пробвай за запека с храна с повече "влакна", вкл. мюсли с кисело млекце, сурови плодове, тиква (аз правя крем супичка, печен крем от тиква) - има разхлабващо действие... отпишете белия хляб, поне за известно време... А може да попитате и за детски пробиотици, действат много добре на флората на червата и възпрепятстват развитието на вредните бактерии... ако намерите домашно кисело млекце още по-добре, че и лактобацилусите имат такова действие.

Даги - дано все така добре вървят при вас нещата..

# 46
  • Varna, München
Здравейте и от мен  Hug  Честита първа Пролет    Grinning

докато се наканя да ви пиша, и  Shocked какво да видя вече нова темичка си имаме   bouquet за Чин и браво за хубави новини от прегледа  Peace

Радвам се, че бебчетата са добре  Flutter

На рожденниците едно голямо  nbirthday със закъснение, но от сърце.  Hug

Ичката   loveuuu щастлив семеен живот, изпълнен с мн радости, прекрасни моменти, мн любов и успехи   bouquet една пухкава бебка през юни да ви весели и още повече сплоти  :h

При нас изгря най накрая това слънце, затова ви пожелавам един мн усмихнат ден изпълнен с положителни емоции

П.П. на мен тоновете ще ми ги мерят чак след 32 г.с. , тогава ще ми слагат колана на тумбака  Grinning

На всички болнички  мами и дечица бързо да оздравявате  Praynig Hug

# 47
Благодаря ви,милички!   bouquet Наистина вече му е ред да се поуспокоя и да гледам по-ведро на живота  Praynig
Хеберлеа,мерси за съветите  Hug Точно така ни каза и лекаря - без червени меса и бял хляб,много кисело мляко и салати,мюсли... и избягване на захарите и всички полуфабрикати!Дано твоето детенце да се оправя по-бързо!
Буболинка,така ме разсмя с това шмекеруване  Simple Smile Добре си го измислила,щом така или иначе не може по друг начин  Whistling
Чин,Даги -браво на юначетата,колко са пораснали!!!  Hug
Деска,сега прочетох за 7мм шийка  Hug ами то не остана,ще стискаш краката,няма начин,всички трябва да стискаме до края!  Mr. Green
Моя корем за последните седмици стана огромен,все едно съм в 9 месец с предишната ми бременност!  #Crazy Или преди ми е бил твърде малък,или сега е твърде голям,направо се плаша  ooooh! вече съм + 10,ям доста ограничено и подбрано,и въпреки това...
ПОзволих си да купя 1вите 3 бодита на бебка,нали вече съм в 7 месец  Blush Изкарах и част от дрешките на каката - ританки,блузки..та смятам да ги изпера,въпроса ми е с какъв прах за пране???  newsm78 Имате ли идеи освен познатия ТЕО БЕБЕ какво друго мога да ползвам?

# 48
Здравейте!Аз съм нова във форума. EmbarassedДо сега не съм писала никъде,в никой форум,но като чета вашите коментари и виждам,че се съветвате за доста неща. На мен това ми е първа бременност и честно казано доста се шашкам за дреболий,а пък и доктора ми не е от най-разговорливите,пропуска да ми даде доста информация.В седмия месец от бременоста съм и някъде от месец получавам леки контракций,започнах да пия но-шпа,по предписание на доктора но чесно казано не усещам голяма полза.Вземам ги вече месец ама все още особенно вечер си получавам втвърдяване на корема .Искам да питам дали някой има подобни проблеми ? А и също да попитам за запек дали някой има и как се справят с този проблем,тъй като аз не съм имала до сега проблем с това но от няколко дена и това ми пречи.Ще съм много благодарна ,ако ми дадете съвет.

# 49
didolinkata аз с малчо ползвах един Sano. Израелски е по спомен и беше най-доброто за времето си. Сега може да има нещо ново, не съм се интересувала

# 50
Здравейте
Радвам се за добрите новини при вас момичета Hug
При мен нещата не са много добре.В неделя си влязох в болницата за продължение на болничния и се оказа,че имам контракции.Нямах болки,но ме сложиха на система и ми биха инжекции три дена-спазмалгон и но-шпа.Не са ми изписвали нищо,но наистина от време на време коремът ми се втвърдява.Дали това може да се получи от стрес?Два дни преди да вляза в болницата на баба ми и стана зле(за няколко дни беше вкъщи)и изгуби съзнание,викахме бърза помощ и т.н.,а аз доста се изплаших,та предполагам,че може и от това да съм си докарала тези контракции  ooooh!
Пак сте изписали доста.Отивам да ви чета в старата темичка Wink

# 51
Здравейте  Hug
Честита ни нова темичка.Благодарим ти Чин  Hug
Честито на срещналите се с бебоците  Hug

Аз съм добре,но май доста измъчих бебето днес.Пътуването беше ужасно,така тръскаше-чак се удрях в тавана на бусчето  Sad Сега не спира да рита и то много силно

# 52
Ей, каква хубава тема си имаме. Чин е най-добрият домакин, никога досега не ни е оставяла с ненавременно направена или неукрасена тема. Човек не се замисля колко труд и време отнема това, докато не се захване сам с такива неща. Още веднъж: Благодаря bouquet!
За прането:
Знам, че е още рано, но пък с това слънчице отвън, се замислям дали да не изпера някой неща, че ей го времето лети си, лети. За перилните препарати:
- Тео бебе - няма го в Австрия;
- Сано - май само по поръчка го носят;
- Персил Сенситив или Persil hygienespueler http://www3.persil.de/pics/pi_content_hygienespueler.jpg;
- Denk mit на ДМ;
Аз се чудя между Персила и този от ДМ, ДМ-а излиза по на сметка, а и много го хвалят, та май ще се прежаля.
В Австрия за бебоци, препоръчват течните прахове, програма с добро или допълнително изплакване, сушене на слънце, но никъде не продават специално бебешки прахове. Даже препоръчват дрехите да се перат със съвсем обикновен прах - Персил, Ариел и т.н.
Май пак почвам да завиждам, все ми се струва, че ходите по-често на прегледи от мен. Ама какво да се прави, ще устискам до 7-ми април. Вчера ме изненадаха най-близките хора с неприятна новина, то си беше по-скоро коментар де и аз като се ошашках, взех и да не усещам бебо...заспах от умора рано. Мъжо седял буден до 1:00 часа и ми галел корема. Такова парти е имало, че се чудел въобще как спя. Днеска малкия ми е обърнал гръб и ме рита отстрани и отзад, което ми е много странно, как и в каква поза е застанал, ама щом му е удобно, аз няма да му преча.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 14:59 от Zizuna

# 53
Дидолинка - и аз сега чета по темата за бебешките прахове. Виж какво намерих: http://www.blizodobebeto.com/2008/05/14/chasatnamama/
Разучавам и за т.нар. сапунени ядки, които освен еко били и подходящи за бебета, но нямам още мнение и опит...

снек - добре дошла! За запека - доста сме го обсъждали, но това което писах горе на дидолинка, също важи и за големи

iani - възможно е стреса да е повлиял! При мен поне се отразява. Пази се от негативни емоции!

# 54
  • Sofia
snek, на мен лекарката ми каза, че в този период от бременността не помага вече само но-шпа, трябва и магнезий.

На мен за втори ден вече ми става зле по това време, гади ми се, в момента май и на главата ми е зле. Преди малко мерих кръвно 120/85, не знам дали това се води вече високо, а пулсът ми е 108.  ooooh! Лежа, ама не знам какво да правя, след час и половина съм на оглед отново и после на родителска среща, надявам се да ми мине дотогава, но още повече се напрягам, като знам, че имам ангажимент.

Дидолинката, аз прах с нашия си обикновен прах - Ариел (по принцип ползвам Персил, но сега нямаше голяма разфасовка). И аз преди ползвах Сано, ок беше в общи, но пък не ми изпираше сокчетата от ябълка и на места наакано и някои дрехи си останаха на петна. Но не знам дали някой прах изобщо би ги изпрал...

Яни, доста кофти преживявания сте имали, дано си добре, баба ти също!

Да ви кажа една смешка с тия кореми - в офиса на майка ми тоалетната е супер тясна, вратата се отваря навътре и в общи линии се влиза на ребро. Вчера реших да я ползвам, намъкнах се някак вътре, но като тръгнах да излизам, пречи тоз корем, не мога нито да го глътна, нито да го преметна настрани, ще му се не види! Но с повече напън го изкарах навън. Обаче си взимам бележка да не ползвам тая тоалетна, докато не родя! Naughty

# 55
heberlea, имам приятелка, която е много ЕКО, дори ще ражда у дома. Тя пробва да пере с тези ядки и накрая беше много разочарована. Каза, че много от белите дрешки, били посивяли и не изглеждали изпрани. Иначе и аз се бях зарибила!

# 56
ЧИН, темите стават от хубави по-хубави! А малкият човек наддава доста добре! Нямам търпение утре и аз да разбера, че Палечка е пораснала Praynig

Момичета, нямам време, но ви желая само позитивни мисли и емоции- а на теб, ИЧКА- много семейно щастие и разбирателство!

# 57
Буболинка, какъв си сладур  Laughing
Клеопатра, аз ще раждам в АГ Варна, все пак е специализирана болница, има неонатологично отделение, за по-придирчив вкус има и вип отделение. Е, не е вип като частния МД, но все пак не е хотел, а болница.
Моето също е още е криво разположено в корема, но нито на жк, нито в АГ ми споменават още за секцио - има време да се обърне  Simple Smile
Цветич, купих си чашка за стерилна урина и още утре ще си пусна за всеки случай  Peace
И днес след като дълго висях по коридори и канцеларии в университета и накрая бях "отсвирена", видях една бременна студентка, спрях я, и тя ми даде повече информация за положението ни, отколкото всички до сега  ooooh! Утре вече  ще си подам молба да ректора и ще мина на олекотен режим, явяване на изпити с индивидуален протокол и удължаване на срока за дипломиране (дано! Praynig).
Яни87, може и от стрес да е, напоследък много имаме такива оплаквания. Дано ги овладееш и повече почивка. Peace
Шунка, какво да ти кажа - в АГ тоалетната в приемната е такава- аз последно в 4 месец едва се събрах, а на всичкото отгоре има и едни стръмни стълби надолу, та сега ще е мисия-невъзможна  Crossing Arms

# 58
Ичката честито.Бъдете много здраво,щастливо и сплотено семейство.   bouquet
Чин супер новини.Браво на детенце!
iani 87 според мен е много вероятно контракцийте да са заради случката.На мен в началото на 5ти месец ми съобщиха лоша новина   Sad в 1ч през нощта (беше наложително) и после имах контракции цяла нощ.Разбирам какво си преживяла,стресът е ужасно нещо.Дано всичко вече е минало и се успокой,за да пазиш бебо...станалото станало.  Hug
Тина Т сега компенсирай с лежане до края на деня и топло какао примерно пред тв  Wink
За праха за пране и на мен ще ми е интересно да чуя отговорите на опитните мами.Аз си мислех,че само Тео бебе е специален прах за бебета.
Друг въпрос към опитните имам и аз - момичета време ли е да се ориентираме да изберем педиатър.Сега само да го набележим или направо вече да си правим уговорки с него.И всъщност освен устна уговорка има ли друга процедура? Благодаря ви предварително  Hug

# 59
Здравейте и от мен в новата темичка и честита първа пролет   bouquet!

Аз нещо съм се смахнала  Rolling Eyes, вече четвърта книга чета за отглеждане и възпитаване на бебета и деца...еми вече взе да ми писва  Laughing!
Иначе съм добре, всичко е ОК и дано така да е за всички ни  Praynig!
Ана2, доста изчетох за кърменето и имам въпроси към теб...Може и да сте го коментирали  Embarassed, но ме интересува следното: по всяка вероятност ще раждам чрез секцио, което според мен означава, че първите дни ще приемам антибитик, нали така? Това означава ли, че ако имам коластра през тези първи дни тя трябва да се изхвърли? Още - помпата трябва ли да е стерилизирана, ако се използва само за стимулация на лактацията през първите дни  newsm78 докато съм на лекарства или докато сме разделени след операцията?

Общи условия

Активация на акаунт