Юлче чака Слънчо да го сгрей, весело му маха за "Здравей!"

• 25 017
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте мамета,виждам 4е сте влязли в нова тема аз тук не съм се вклю4вала.Ние ве4е сме здрави4ки,нямаме поражения от АБ/Панцеф/.Да  се опла4а моето дете спря  да ка4ва от 6-тият месец насам сме все 9.100 растем само на висо4ина ве4е сме 70 сантима Laughing но ина4е си хапваме доста лакомо от днес захраних с пиле облиза си пръстите Joy

Снимките на мал4уганите са страхотни.

# 151
  • София
dianadsd, № 9 пък е мойто чудо Ема и чумер-сериоз, ама това й е най-качествения фотос до сега.  Sunglasses Кефи ме малката банда Laughing

sandra78, ми то 9,100кг не е зле. Щеше да е странно ако продължава със същия темп да наддава.

# 152
  • Пловдив
Я да питам аз, майките на момченца,  до къде сте стигнали със забелването на пишока?
Аз до сега не съм го забелвала (имам предвид с натиск), а само при баня леко заголвам и почиствам. В резултат на това сме със съвсем малко забелено (колкото половината на нокът на малкия ми пръст) При последната ни консултация, педито предложи две неща:
1, Да го заведа на уролог и той да го забели (представям си за каква болка става въпрос)
2. Да ми изпише крем, с чиято помощ по-лесно ставало забелването. До тук добре, но крема е със кортикостероиди! И този вариант веднага отпадна....

Та съм пред дилема... какво да правя?  newsm78

# 153
noriscat аз не го забелвам и несмятам да го правя насилствено,ако не се възпали нещо освен.имам и един крем,но както разбрах в бг май го няма,аз мазах няколко пъти с него,но ми омръзна и спрях.тук почвали уж да ги мажат на две,три,че и четири годинки.лекарката ми каза да го мажа от сега,ако искам по–бързо/рано да се забели.иначе и той е само малко оголен отгоре,както ти описваш,но нещо не се притеснявам за това.
и на уролог не бих го завела,освен,ако не е закъсал много вече. (голямото дете претърпя тази интервенция,та имам и поглед върху събитията по време и след това.не,блаодаря)

# 154
  • Пловдив
Марита, ти до кога смяташ да изчакаш?  newsm78  То все някога трябва и това да стане, но...
Незнам нашето педи какво се е разбързала? Аз самата също не виждам смисъл от такава манипулация, освен ако не тръгне нещо да се възпалява... но за сега е ок.

# 155
именно! ако не се възпали или нещо от сорта няма изобщо да го пипам! той сам предполагам ще си го забели после.поне големия ми син и брат ми,които са на една възраст започнаха да си дърпат пишките много малки и знам,че това няма начин да не стане.иначе с крема може пак да почна да го помазвам,за д аподпомогна малко процеса,въпреки,че този крем нещо не ми вдъхва доверие,има петрол в него,ама пък разбрах от една приятелка,че всяка козметика,която не е био има петрол вътре,та незнам....
аз по принцип почти не използвам козметика за детето.само ако се подсече,а то рядко става и чааат–пат го мия с пяна за къпане.кожата му си е ок,та не с еналага да го мажа и след баня,но имам крем–олио на веледа,което мамма миа хвалеше напред.да много е хубаво,но като няма нужда и него не го слагам.

# 156
Моят разборник,хич не е от намусените деца,ама Див е успяла да го хване в единственият му сериозен момент.През цялото време се хилеше като репичка,на кой ли не Laughing
Ако някой се чуди кой от всички е Ал-дЯтито със сериозно отнесеният поглед и булдоговите бузи Heart Eyes

Пишката я забелих до край.Не смятах да го правя,но педи я дръпна малко,когато беше на 2 м,без аз да видя и в последстие тя взе да събира едни белички топченца.Та от страх да не забере,я забелих.

Днес времето беше чудно.Добре се разходихме,ама след вчерашният поход,май нямах особенно желание за разходки.

# 157
noriscat , пускала съм и преди мнението на д-р Бранков, завеждащ Детска хирургия в Пирогов: ФИМОЗА.

С баткото също не съм забелвала, защото както Марита е писала, когато си открият половите органи, особено около 2-3 год сами го правят, а ако не - през пубертета със сигурност. Wink Единствено придърпвам съвсеееем лекичко и измивам.

Azzzy,много в сладка Емаи въобще не беше сърдита, а разучаваща. Wink Дано скоро да се оправи проблемът с каналчето й. Peace

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 19:04 от AndyB

# 158
noriscat,
Веднъж забели ли се насила,после трябва да се повтаря отново и отново,защото има риск наранената кожа да зарастне още повече.
Ако нищо не пипаш(повече отколкото се получава естествено) най-вероятно нещата да се развият по най-благоприятен начин.

Доколкото знам,на запад тази процедура отдавна не се прилага,защото носи повече вреди,отколкото ползи.
Прецени си.  Peace

# 159
noriscat,
Веднъж забели ли се насила,после трябва да се повтаря отново и отново,защото има риск наранената кожа да зарастне още повече.

така стана с нашия батко и до край (а края е началото на пубертета) си имахме вс епроблеми с тази залепваща се пишка.сега той си я дърпа всеки ден Mr. Green (добре,ч еимам инфо поне като немога да съм наблизо).

# 160
noriscat, и аз не пипам пишока на Борко. Педиатърката ми се опита му го забели преди 4 месеца и в резултат на това не го е виждала по гол гъз от тогава. А го е пипнала, а съм ѝ плеснала някой шамар  fight

# 161
И аз не мисля да забелвам. Нашата педка каза, че до към 4-5 годишна възраст нищо не се прави. След това, ако детето не го е направило самО и ако има някакъв проблем, тогава се преценя, дали да се помага.
Като гледам племенника ми(на 5год.), как си подръпва пишката, смятам че сами ще се оправят.  Mr. Green

# 162
  • в 1001-та нощ
ние го забелихме - естествено и не насилно - още в първите месеци и нямаме такив апроблеми - при всяко къпане го почиствахме, педи каза, че има съвсем мъничко от едната страна за дозабелване  newsm78

# 163
алена,ето това за дозаблеване предполагам е отново залепено,както беше при нас! ами лекар го забели и после ръбчето все си беше неоголено добре! много съм се тормозела с това пишле и затова сега хич не го барам,а пък ,че това са им новите препоръки и на докторята мен хептен ме устройва.

# 164
  • в 1001-та нощ
ами не  newsm78 това, което е за дозабелване - ние не сме го дозабелвали и никога не  е било забелено; целта ни не  ебила да го забелим - при всяко къпане - сме почиствали беличкото и толкова  newsm78

аз да споделя още нещо ....нашият барабани ритмично - като има детски песнички - както си е на столчето - потупва с ръчички по масата в ритъм с песничката и върти крачета - от към глезенчето ....много ме изуми - прави го от няколко дни всеки път  Wink)))

по-рядко се случва да ръкопляска в ритъм ....

Общи условия

Активация на акаунт