НОЕМВРИйчето е палаво дете, но пък нека здраво да расте - 17

• 34 460
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Както е писала sinapova - дистанция му е майката.
Моята свекърва вижда Рая веднъж на месец и най-искрено се ядосва, че детето не я ще и не я познава. Ама пък и аз нищо не правя по въпроса, че да се опознаят. Че тя пък как ме ядосва като бях бременна .... ама бързо я върнах на мястото и (с помоща на мъжа ми, разбира се). И сега отношенията са хладновато-добри.
Аз на Кики на мястото (ако намери жена в Банкя, разбира се), бих и казала, че вече нямам нужда от помоща и.

# 661
Цитат
Аз на Кики на мястото (ако намери жена в Банкя, разбира се), бих и казала, че вече нямам нужда от помоща и.
Най-добре  Peace

Това с дистанцията у нас е повече от сигурна  Joy Joy Joy Докато, когато бяха малки каките не успявах да вляза в таолетната без някой да ми диша във врата (от домашните).
 Сега с малкия се гледаме тримцата с мъжа ми и това е направо перфектно. Може и да се натоварваме в грижите и да не сме излизали от векове на заведение, но пък нямам мрънкащи хора около себе си да ми правят напук и ако щете и с присъствието си  Joy Joy Joy
И си е супер  Whistling Whistling Whistling

# 662
  • София
Аз ще и взема Кроксове за да не си наранява пръстчетата, и са с дупчици и каишки на глезена.

Кики - явно така се казват обувките, които ние взехме вчера. Като гумено сабо. Много удобни изглеждат и са леки като перце. Подобни са на тези: http://www.charlesclinkard.co.uk/boys-c15/sandals-c19/crocs-croc … d-kids-mule-p5875

Колкото до яслата - дано Адинка скоро свикне, че да не се тормозиш. А пък за свеки...няма да коментирам, но си е за яд! Наистина колкото по-далече, толкова по-добре. И нашата рядко вижда Инчето и ми е много добре.

# 663
  • Варна
Здравейте мами  Hug
Кики, мила, съжалявам за историята със свекървата ти. Много неприятно. Моите свекита нали са на далече, далече, виждаме се 3-4пъти в годината и засега ни е добре. Но като се върнат ноември ще видим как е. Мен още ме боли от това, което направиха докато бях бременна, но се опитвам да го забравя, все пак са баба и дядо на детето ми. Лошото е, че съм злопаметна и съм сигурна, че ще го помня цял живот. Радвам се, че като търсихме апартамент не се съгласих да сме близо до свекитата и мъжо ме подкрепи. 20мин път с кола като растояние не е никак малко и съм много доволна от това  Mr. Green
Отказването от памперса - днес - ден четвърти. В къщи всичко мирише на пишано и акано. А аз си мислих, че детето ми често акало. Ама то и много пиша. Равносметката от днес - сутринта се изпиша в гърнето, след следобедния сън също, през деня - още 3 успешни пишания в гърнето, 1 напикани тренировърчни гащички като излязохме за 1 час навън и още точно 9бр напикани гащи и 1бр наакани в къщи  Shocked Хич не преувеличавам, ако щете вярвайте. Общо 15 пишания и 1 акане за деня. И хич не пиша малко като количество. То верно че пие много вода, ама какво е това нещо бе. Акото като по чудо беше само 1 днес. Радвам се поне, че днес най-накрая се опита да ми покаже по някакъв начин, че й се пиша. Не вика "пиш", ами "мамоооооо", ама го казва едно жално, жално. Ама днес няколко пъти го викаше докато вече пикаеше. Иначе само 4-5пъти го каза преди това, но пак е нещо. Ще видим утре как ще е. И като пикае как тече по тея крачоли, освен гащичките и панталонките обилно се намокрят и чорапите и остава прилична локвичка след себе си. Добре че в къщи е основно паркет, плочки и мрамор и направо минавам отгоре със стирката. Но утре сме при майка ми, а тя почти навсякъде е с килими, не ми се мисли какво ще става  Crazy
И излизаме за съвсем малко. Направо ми се е свила душичката. Накупих общо 5бр тренировъчни гащички, на 1ви юни сме цял ден на вън. Празник е все пак. Ще се опитаме да пишаме по градинките, дано имаме успех. Ако ни свършат резервните дрехи ще сложим за 2-3часа един памперс, какво да се прави.

# 664
elvirka, ves аман от тия сополи ама няма как ние преди заедно със зъбите имахме постоянно.
elvirka а за концерта не те ли валя дъжд?! Относно мазило за Гоги имах предвид не за синина, той направо се обели на асфалта и въпроса е че стана коричка и като пада коричката после с какво да мажа че е по-светло да не остане белег, може да се втелявам но за първи път ни се случва точно така да се удари
Кики то си е за ядосване, ама обръщаш гръб и това е, а пък Адинка че ще свикне ще свикне дано бързо да се намери някой да я взима, че не сме по близо да помагаме.
CRLN и ние сме на зъбкова диета, и да отбележа че си имаме още един зъб и един пробива! А колко е кисел и как се е залепил за мене, преди мама не казваше а сега и в тоалетната сме заедно
Нея това с гърнето ми се вижда като непостижимо геройство, и да ми се посмеете какви са тия тренировъчни гащи.
Относно срещата за 4-ти юни, може ако искате да я отложим за следващата седмица 11-ти юни, да се съберем повече мами, макар че пак ще има заети, Борисовата си я знаем а като час ще го измислим.

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 23:11 от Alissa

# 665
  • Варна
Нея това с гърнето ми се вижда като непостижимо геройство, и да ми се посмеете какви са тия тренировъчни гащи.
Ето това са:
http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/trenirovachni-gashtich … 2-14kg-mauve.html
Някъде ги водят и преходни гащички. Има и на Бамбино Мио, но ми казаха, че техният отвор на крачетата бил по голям и пропускали. Идеята им е навън когато детето се напиша да не се нацапат дрехите, но детето да усеща влагата, за да иска само да се изпишква извън гащите.

# 666
  • София
Кики, ама как и се ядосАх на твоята свекърва .....  #Cussing out
Да знаеш, тая жена има късмет, че е попаднала на снаха като тебе. Хем се обещава, хем друго върши  #Cussing out Ама да и се беше паднала снаха - да я навре сега на кучето в г..., че да види.
Ай, ше и се не знае  #2gunfire

Тя Кики нищо не може да направи все пак не е нейна майка, но виж мъжът и къде спи ?!?

Тоѝ моя мъж верно спи! Днес трябваше тоѝ да я вземе около 18ч. Confused но се обадил на секървата да я помоли тя да вземе Ади към 15.30ч. по молба на лелките. Е, аз побеснях, щях да си измъча детето до 18ч но нямаше да я дам. Но според него тоѝ така и показва, че няма мърдане (на бабата). Shocked Да се смееш ли , да плачеш ли?!! Питам го дали все пак е реагирал на постъпката им, тоѝ казва: Разбира се. това че не си присъствала като сме се скарали, не значи че съм мълчал. А колко хваща "дикиш" неговото недоволство е друг въпрос.

Весе Точно това са Кроксове. Но тези, които си дала много скъъъъъпиии бее! Леелеелл! Mr. Green
Аѝде да не ви занимавам, че утре пак в 5.30ч трябва да се става!
Целувки! Heart Eyes

# 667
ДОБРО УТРО!!!

# 668
  • Пловдив Белащица
Кло, благодаря за закуската. А как имам нужда от кафе (3в1 де). Забравих да си купя сега от магазина докато водих каката на градина, а днес не ми се очертава да излизам на кафе, че малката нещо е с температура. Ще трябва да отскоча после, че то и не спах цяла нощ да давам лекарства и да бърша с мокри кърпи.

Тия кроксове/ гумените обувки с дупките много запарват крачетата. Освен това като влезе и малко прах и като се изпоти крака и ноктите стават приятно черни отдолу и отстрани и няма изчистване. Ама то това да е проблема. Най-вече че спарват много. Сега за края на пролетта са удачни, ама за жегите после не много.

Нея, спокойно, на прав път си. Те първите дни повечето чишкат много на често. Имам чувството, че като почнат да чишкат и като им потече по краката и те се стряскат и стискат и затова така на често. После поразреждат, но пък гьоловете стават по-големи.

Алиса, питай в аптеката за кремче. Аз мажа с Гентамицин по съвет на последната аптекарка, още като паднат и се жулнат преди да се е обелила коричката. Преди ползвахме едно друго, ама му забравих името.

# 669
Добро утро момичета Hug

Вчера му биха на Мишко Пентаксима и педи за тази доза каза да не чакам дали ще вдигне Т. а направо да дам Нурофен.Е дадох по обяд към 13:30ч. като се прибрахме след консултацията спа си човечето следобедния 3 часов сън и два часа след като се събуди почна да киселее и стана топличък.Не съм му мерила Т. но не мисля че е била много висока.Обаче така ме е страх от тези ваксини че си му дадох пак Нурофен.Заспа си за ноще сън човечко и към 3ч. се събуди топъл мерих Т. не беше висока но той толкова ревеше и киселееше че пак му дадох от сиропа. SadИ това беше третата и последна доза която може да се даде за 24 часа.Свали Т. но трудно заспа,чак към 5ч и нещо.Спа до към 7ч. без нещо.И после киселя киселя...викам си няма как да му дам Нурофен поне до обед,не е в висока Т. ще се приспим.Направих му Ам не пожела да пие.Пак трудно заспа и сега нуна но от време на време стене...оф егаси и ваксините. ooooh! И сега се чудя да звъна ли на педи,колко време е нормално да има Т. да си го тъпя ли така кисел..ама то за мен ен е проблем ама той ми се мъчи.Досега е понасял добре ваксините и не помня вече какви неща като реакции може да има след ваксинация.То пък и ниска Т. не е добре...абе егасимус. no

Не ми се включва сега по другите въпроси..минах да ви споделя и да се оплача.

# 670
  • в ябълковата градина
Здравейте, не съм писала от много отдавна.
Gulia sam.
На последната консултация трябваше да ни бият пентаксима.
Сложиха ваксината и чак в къщи гледам в картона, че пише Инфанрикс.
Разбира се, се ядосах много, защото не ми каза преди да я постави, нито ме предупреди, че нямат евентуално пентаксим, за да я купя от аптеката.
Джи-пи-то ме уверява, че била същата, само едната била английска, другата френска.

На друго дете да са слагали Инфанрикс?

# 671
  • София
Привееет...

Кики - просто такива намерих в нета, за да уточним за това ли става дума. Иначе нашите са 20 лв  Simple Smile
Ние ги взехме за вкъщи да ходи, докато намеря джапанки, че да не й се запарват крачетата от чехличките й. Иначе за навън си има отворени сандалки, с които ходи. Аз съм фен на отворените обувки и лятото трудно мога да си затворя крака, ако ще и да вали, та и нея така ще я тренирам  Simple Smile
Но тези кроксове не смятам, че са много подходящи за плажа, защото ако влезе през дупките пясък ще трябва да се събува детето, че да се махне.

Алиса - Инчето на два пъти беше паднала лошо - по нос и по брада. На брадата положението беше много кофти - стана ужасна кора, която се обели на втория ден и пак стана кора. Засега мястото е червено, но си мисля, че ще мине...

Леле Нея като чета и направоооо ме отказваш. Не че съм си го представяла по-различно, но незнам. Аз нали се дуех на Усоето, че ще я пробвам и преди 1 юни, защото беше почнала да казва "ако" малко преди да го свърши, но спря като се върнахме. Аз на това разчитах...Сега казва "ако" само на гърнето като го види  Laughing Аз я пробвах веднъж да я сложа, но тя не пожела изобщо да седне...много сложна работа значи.

Мия - мисля, че около 24 часа може да е продължителността на температурата от ваксина...Ех тези ваксини значииии  #Cussing out Бързо да му мине на Мишко  Hug
Давай му течности да пие - сокчета, ала бала...милото Мишле!

За срещата само казвайте кога. И тая събота мога, но ако е следобедна.

Грушенка - на всички деца слагат вече Инфарикс, а не Пентаксим.

# 672
Здравейте! Искам да попитам сега на 1 годинка и 6 месеца дали се взима кръв и урина за изследване и защо тази ваксина Инфарикс не е за предпочитане пред Пентаксима? Трябва ли да си купим ние от него?

# 673
Здравейте! Искам да попитам сега на 1 годинка и 6 месеца дали се взима кръв и урина за изследване и защо тази ваксина Инфарикс не е за предпочитане пред Пентаксима? Трябва ли да си купим ние от него?
Който иска си я купува, който не иска си бие Инфарикс . Казват че са съвместими една с друга.
Аз не мисля да вземам Пентаксим ще ползваме новата...

# 674
Ето ме отново,сега съм по спокойна..не че съм се паникьосвала,по точно ми беше гадно да го гледам.Не съм от паниките..ама никога нищо не се знае..както и да е.

Преди половин час заспа милия,след като свали Т. Еми дадох му Нурофен,сутринта след като писах той нали нунаше ама простенваше,а то какво вдигнал Т. пипнах го гори.Вдигнах го сложих му термометъра,пък се сетих че трябва да мине време след като се е събудил.Ама той гореше и ревеше,ми дадох му Нурофен егасимус.И след това час и половина на ръце,той вчера(забравих да го спомена) влизайки в кабинета почна да мрънка и почнах ли да го събличам да го преслуша леле като ревна ..незнам защо така.Досега не сме имали проблем преди три месеца на консултацията си влезе сам с усмивка..а сега защо така...та като се беше стресирал вчера и вчера следобяд като вдигна Т.и само се гушеше че само да мръднеш да го преместиш и се вкопчваше с ръчички и с крачета и ревеше.Та така и сега след Нурофена аха да искам да седна на шезлонга и веднага се вкопчваше и ревеше още по силно..ей час и половина ревеше почти неперкъснато и не ми даваше да седна...сякаш го беше страх да го оставя.Както и да е сега нуна няма Т.а аз четох в нета че до 30часа след боцкането може да е много кисел и да има Т. Няма вече да му давам Нурофен освен ако не реве много и не е висока Т. Макар че само ние майките знаем как се издържа хем даа не давам Нурофен ако е ниска Т. че да се бори организма,хем гледаш как детето се мъчи..пфууу хич хич не е лесно да си майка..и преди съм го знаела,но сега като имам дете вече го усещам с пълна сила.
А м/у другото ние този Пентаксим не сме го плащали.Вчера като ревна в кабинета,докато го песлуша,после мерилки и теглилки и накрая и пишлето му дърпа(каза че всичко е наред) и за капак и ваксината..еми не се сетих да обърна Фнимание че не ми е искала пари за тоя смотан Пентаксим.

Ох и на всичкото от горе останах без работа...и сега трябва на ново да търся..и те така..да ми е весело нали тези дни сто неща на куп..ама да сме здрави пък и това ще мине.

Кикчо  Heart Eyes Hug има една поговорка на чужд груб и сто тояги са малко..само това ще кажа. ooooh!

Дам това с гърнето и на мен ми се вижда сложна работа..ми той май още не осъзнава като го питам има ли ако в гащите..уж гледам разни обяснения да давам..амъъъъ..да видим само да мине "ефекта" от ваксината да се прибвам да го дресирам.. Crazy ако не до първи клас с пампи и точка

хайде да сръбна едно кифе че изтрещях леко.. ku-ku

Общи условия

Активация на акаунт