Математически турнири - 9

• 54 800
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Никъде не прочетох, че е ходил в тоалетната, когато загуби от Топалов Joy

# 691
 Laughing Laughing Laughing Laughing
Но са си ценни съветите. Дидева, ако й харесат, може да ги сложи в първия пост на нова тема. Човечетата да си ги припомнят преди състезание. Simple Smile Все пак не им ги казват тези неща майките, а математици.  Grinning

# 692
  • Русе
съветите са много добри

# 693
Още ли няма резултати от ВМС за София?  Thinking

# 694
  • София
Резултати имаше още на 21 април на сайта на СМБ - секция Изток.

# 695
  На 21.04. платих таксата за Шумен и изпратих заявка. Днес получих отговор с разпределението по зали за индивидуалното и отборното състезание. Включени сме в сборен отбор с още 3 деца от различни градове.
 Хубав ден на всички!

# 696
  На 21.04. платих таксата за Шумен и изпратих заявка. Днес получих отговор с разпределението по зали за индивидуалното и отборното състезание.
И аз свърших същото на 21 април, но все още не съм получила разпределението, а разбирам че няколко човека вече разполагат с него. Да започвам ли да се притеснявам или да изчакам поне до утре?  Thinking

# 697
  На 21.04. платих таксата за Шумен и изпратих заявка. Днес получих отговор с разпределението по зали за индивидуалното и отборното състезание.
И аз свърших същото на 21 април, но все още не съм получила разпределението, а разбирам че няколко човека вече разполагат с него. Да започвам ли да се притеснявам или да изчакам поне до утре?  Thinking
И аз получих разпределение още същия ден, в който изпратих заявката - вчера. Нашите деца са 3 и не са ни дали четвърто. С трима ли ще участваме в отборното? Мярнах някъде, че отбор се прави от 4-ма, а не ДО 4-ма... newsm78

# 698
Obsolete, кой е този сборник? Страхотни съвети...

# 699
Нашите деца са 3 и не са ни дали четвърто. С трима ли ще участваме в отборното? Мярнах някъде, че отбор се прави от 4-ма, а не ДО 4-ма... newsm78

Отборът може да бъде и от трима. Все пак това не е щафета, където за всяко дете има дефинирана конкретна задача. Тук отборът като цяло получава задачите и децата си ги разпределят както намерят за добре.

Ето и един пример от 2008 година: http://www.pmg.icon.bg/index.php?page=turnir&action=akp2007otbori4

# 700
Дидева, ако й харесат, може да ги сложи в първия пост на нова тема. Човечетата да си ги припомнят преди състезание. Simple Smile Все пак не им ги казват тези неща майките, а математици.  Grinning
Направо се почувствах объркана!  Crossing Arms
 Хем съм майка, хем съм почти математик, хем от повтаряне на тези правила ( без да знам, че и други хора ги препоръчват) имам пришки по езика!  Joy Само за тоалетната и решението не съм много съгласна. Имам емпирични доказателства, че именно там се раждат много оригинални решения!
Правилата са страхотни! Непременно ще са на първа страница, ако аз пускам следващата тема.
Пратих един е-мейл на организаторите, за да ги питам защо още не съм получила разпределение. Дано да ми отговорят. Confused

# 701
Obsolete, кой е този сборник? Страхотни съвети...

Сборникът е този. Съветите са хубави и е забавно да ги четеш, но не знам дали са чак за първа страница. Още повече, че някои от тях са приложими за състезания от типа на олимпиадите (3-4 задачи за 4-4.5 часа), а не за тестове.

За Шумен - ако някой отбор е непълен, обикновено го допълват със свободни електрони. И е често срещано именно такива отбори да печелят състезанието (за справка - Дидева Simple Smile)

# 702
А теорията и задачите са много добре написани - ясно и кратко. Много е готин сборника.

# 703
Резултати имаше още на 21 април на сайта на СМБ - секция Изток.
Благодаря, Master!
Ние се помотаваме, детето моли да проверим...
А и чичко Гугъл не дава директен резултат  newsm78
По-назад в темата съм пропуснала дадения линк, обаче, като ми посочихте датата го открих.
Синчето е на второ място.  newsm44  action032

# 704
Наистина страхотни съвети! Не че повечето не съм ги повтаряла често , но едно е да каже мама, друго е да са написани в книга (сборник) от истински математици.
Затова ги разпечатах, но математикът каза - Знам, аз така правя!
Ех, всичко знаят тези младежи...Wink - точно моят бързак да ги спазва и да се концентрира...
Но не мога да не призная, че в 1 и 2 клас беше немислимо да се говори за такива съвети,  в 3 клас имаше наченки на спазване на някои от тях, а в 4-ти клас мисля, че наистина има напредък. И не знам доколко математиката ще остане важна за него занапред,  но тези състезания наистина учат на много неща, освен на математика.

Общи условия

Активация на акаунт