Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 12

• 31 341
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
Ниско е, но май и зависи с какво си по принцип. Пий вода, мисля и айран със сол помагаше. Може и блокче шоколад да хапнеш.

# 61
За диоптрите: аз също съм чувала, че до -5 рискът е нисък. Една офталмоложка, д-р Цонева, която била сред най-добрите, каза, че не състоянието на очните дъна, а на ретината е от значение за начина на раждане. А състоянието на ретината е пряко свързано с диоптрите  Wink Колкото по-високи, толкова по-уязвима е тя. Въпросната лекарка ме прегледа доста преди да забременея и даже ми препоръча ежегодно да си правя специализиран преглед, защото са ми много диоптрите и може да се наложи лазерна корекция. Друг офталмолог ми каза, че съм млада за тоя преглед. След месец ще отида просто да ме види най-близкия лекар и да каже "Да, за секцио си"и толкова, при мен няма шест-пет, още повече, ако бебето все още е с дупето напред.  Grinning

iv.elina, с плюсови диоптри може би няма да имаш проблем, но недей пропуска прегледа, колко му е, не отнема кой знае колко време.  Wink

abs , прегледът е рутинен, доколкото знам, т.е. не е нещо суперспециално, освен ако не си поискаш суперспециалния с леща на Голдман, а дори той се правел във всеки кабинет, който има договор със ЗК. Имах аз любима офталмоложка, но записването на час при нея е егати мъката и все много се чака, та ми писна - за този сега преглед ще си отида в поликлиниката.

# 62
Здравейте! Днес се чувствам прекрасно благодарение на вас. Вчера след като прочетох написаното от вас изпих един парацетамол и чай с мн мед и лимон днес се чувствам по добре.Толкова добре съм спала че сутринта не мога да стана.Отново благодаря за съветите който ми дадохте благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 63
Момичета, в кой месец коремът започва да натежава на гръбначния стълб? Имам проблеми с него и искам да съм подготвена  Sad
За главоболието мога да споделя само, че като разбрах, че съм бременна спрях кафето и почна главоболието. Сега не пропускам сутрешното кафе и за сега главата не ме е боляла така зверски както в началото.

# 64
пепе, радвам се, че си добре!
anbibian, аз също имам проблеми с гръбначния стълб, сколиоза. Корема ми не беше голям, но започнах да усещам неприятни болки едва в края на бременността. В средата на осми месец. Срещу главоболието помага и водата. Пий минимум 1,5 л дневно.

# 65
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
При ниско кръвно най-бързо действа соленият айрян.Докато го изпиеш и след 2-3мин. започва да ти просветва.Забелязала съм,че при шоколада действието е по-бавно.На мен вчера така започна да ми става зле,но определено не беше от кръвното.Поне така ми се струваше.И аз имам сколиоза,но за сега още нямам проблеми с гърба.

# 66
и аз  съм със сколиоза, но имам метални импланти в гърба, препоръчаха ми секцио с пълна упойка

# 67
За кръвното - точно айрян пих и помогна  Peace Иначе да с ниско съм си по принцип.

# 68
Пепе браво,радвам се че си добре,щом си наспала та даже и оспала  Mr. Green значи си ок.
Аз също съм с ниско кръвно.Нормалното ми е 90/70 или 90/60 , като е паднало не знам,но краката не ме държат.По едно време в 5 месец мисля,че беше за около една седмица падаше всеки ден в един и същи час.Сега от няколко дена пак така...11ч си знам.При мен кафето не помага,само сърцебиене имам от него,айрианчето е номер 1,а ако съм навън шоколадче с водичка.
За тежестта на гръбнака-аз сега съм 7ми месец,не съм усетила кой знае какво натоварване,само ако се заседя много на компютъра.

# 69
И на мен с пълна. И освен, че го препоръчаха и го направиха. И за съжаление виях дъщеря си 30 часа по-късно. А много ми се искаше да я чуя как изплаква, да я прегърна и да я поздравя с "добре дошла". Както и да е. След това вече 2 г и половина не сме се разделяли.

# 70
Добре де да ви питам кой решава дали със пълна упойка или епид. или спинална упойка?

# 71
Анестезиолога естествено. Ако нямаш проблеми, може сама да избереш. Ходих на предварителна консултация, но и предварително знаех, че ще е пълна.
гунди, ако имаш добра новина и тук да се поФалиш. Hug

# 72
Анестезиолога естествено. Ако нямаш проблеми, може сама да избереш. Ходих на предварителна консултация, но и предварително знаех, че ще е пълна.
гунди, ако имаш добра новина и тук да се поФалиш. Hug
Wink Wink оки  Wink Wink не ми се вярва много де, но да видим- все нещо има Wink Hug Hug
Добре де да ви питам кой решава дали със пълна упойка или епид. или спинална упойка?
ами лекарите, едната май я правят само за секцио, де само ако не се прави секцио, а пълна за какво?

# 73
(голям оф:) Ииии Гунди, ама да не би?  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug
Иначе най - често за секцио си ползват спиналната, мноооого е разпространена за всякакъв вид операции.

# 74
Значи общо взето предварително се решава от набл. лекар,защото със анестизиолога имаш среща,когато влезеш в болницата.Извинявайте за тъпите въпроси,но искам да си изясня нещата.Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт