Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 12

• 31 347
  • 764
  •   1
Отговори
# 705
Цитат
Появили са ми се едни парещи мигновени болки от областта на пъпа надолу, стрелкащи едни такива, към влагалището. Без значение дали седя или съм изправена се появяват и исках да питам от какво са, ама пусто... Познати ли са ви?
Да и аз ги имам същите. Вчера се появиха за пръв път. Изцяло ново усещане. И аз се чудех какво е.
за крака не каза къде точно те боли

# 706
Цитат
Появили са ми се едни парещи мигновени болки от областта на пъпа надолу, стрелкащи едни такива, към влагалището. Без значение дали седя или съм изправена се появяват и исках да питам от какво са, ама пусто... Познати ли са ви?
Да и аз ги имам същите. Вчера се появиха за пръв път. Изцяло ново усещане. И аз се чудех какво е.

Извинявай, в коя седмица си? Не пише или аз съм се чалнала и не виждам?  Rolling Eyes
За болките - аз сега съм в 30-та седмица, тоест седми месец.Точно в този месец много усилено започна да ми расте корема, съответно и аз започнах да получавам такива болки.Обяснявам си го с разтягане на матка, кожа и т.н.Попитах те за седмиците ти, защото при всяка жена по различно време започва да расте корема ( и да се опъва кожата), та не е изключено и при теб прочината да е същата.

# 707
Цитат
Цитат
за крака не каза къде точно те боли

Гунди аз не разбрах, че мен питаш понеже май си цитирала друг.... Ами боли ме бедрото, четириглавия мускул. Болката прилича на такава от разтегнато сухожилие....не е постоянна, а само при извършване на определени движения.

Ир, точно - като леки пробоцквания, много краткотрайни.

# 708
flower_ не знам моята лентичка ли не се чете или на Ир (която определено има нужда от лентичка  Sunglasses. Аз съм в почти 33г.с. Не е от разтягането на матката. Тя май вече позабави разтягането си. Моят корем между другото расте адски нелогично. В 3месец ми беше по-голям отколкото в 5ти (беше се подул, предполагам от прием на хормони) . В края на 6ти срещу 7ми стана толкова огромен, че не можех да се навеждам. Сега в 8ми направо спадна и е едно мъничко коремче... даже си се навеждам без проблем.  newsm78 Бебето е добре, само е слязло много надолу...

# 709
Ок, това може би наистина да не е страшно, но може и да не е свързано с бременността?? newsm78 Аз те питах, понеже имам тромбофлебит , а той доста често се изразява при бременни и затова, да дам съвети... Hug

# 710
flower_ не знам моята лентичка ли не се чете или на Ир (която определено има нужда от лентичка  Sunglasses. Аз съм в почти 33г.с. Не е от разтягането на матката. Тя май вече позабави разтягането си. Моят корем между другото расте адски нелогично. В 3месец ми беше по-голям отколкото в 5ти (беше се подул, предполагам от прием на хормони) . В края на 6ти срещу 7ми стана толкова огромен, че не можех да се навеждам. Сега в 8ми направо спадна и е едно мъничко коремче... даже си се навеждам без проблем.  newsm78 Бебето е добре, само е слязло много надолу...
Хехех твоята лентичка се чете на половина ( само двойката се вижда), а на ИрПуц - изобщо не виждам.Това с растежа на корема винаги ми е било мн странно.Аз пък до 5-ти месец ще кажеш, че не съм бременна.После започна да се оформя едно леко бременно коремче.В шести стана малко по-голям, а сега ... имам чувството, че расте с минути.И понеже започнаха и болките откакто започна да расте корема - предположих, че е от това.
А за навеждането - не ми се говори.Приличам на цирков артист, когато тръгна да обувам чорапи или да събувам обувки... но ще търпя, какво да правя Simple Smile

# 711
Аз съм безлентова, да, щото съм потайна.  Mr. Green Flower, в 34-та седмица съм сега.
Болки от разтягането на матката при мен имаше първите месеци мощни, към края на пети поутихнаха, сега съвсем рядко усещам. Мислех, че е спряла, но явно има още накъде.

И моят корем растеше плавно и полека, а сега имам чувството, че с всяка навършена седмица щръква - ей така, еднократно, в петък. Въобразявам си, разбира се, но е забавно. Навеждам се като сумист - широко разкрачена.  hahaha

# 712
Гунди, ами да се надяваме, че не е свързано с това. Иначе нямам отоци (ако това е свързано)
Иначе аз също имах много силни болки точно в периода около 3 месец, когато матката излиза от таза... даже още не знам нормално ли беше това чудо, или преживях някакъв кризисен момент.
Ир моят корем също расте към края на последната седмица от всеки месец. Целия 6ти месец ми беше ужасно малък (като в пети) и последните два дена така мощно нарасна със стягания и втвърдявания, че влязох подобаващо в 7ти  Mr. Green (добре, че има някой, койото ме разбира, защото вкъщи не ми вярват  Laughing

# 713
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да попитам-възможно ли е със секциото да ми отстранят и миомния възел?

# 714
Да попитам-възможно ли е със секциото да ми отстранят и миомния възел?

Моя приятелка роди със секцио точно заради миома, която да отстранят в хода на операцията. Поне така помня, че ми беше казала преди това, а дали наистина са я махнали, не помня.

Килими, не ти вярват, щото само те гледат, ама не усещат.  Laughing Мен просто регулярно ме засърбява коремчето, въпреки че се мажа щедро и редовно, за един ден и толкова. И все пак ми е умерено голям засега, има още мегдан вътре.

# 715
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Благодаря ти и аз си мисля с един куршум два заека,че тя и без това в хода на бремеността расте.Само да се навие въпросния доктор.

# 716
Аз се сетих да питам нещо, което ме мъчи от едно известно време.И няма общо с чорапите и маратонките, за тях оправия скоро няма да има  Laughing
Напоследък като хапна примерно на обяд или на вечеря имам чувството, че корема ми става балон пълен с въздух.Подува се, тежи, чак не мога да ходя.Тежестта я усещам чак горе - до ребрата.
Всякаш храната ми натиска нещо си около диафрагмата.. и след половин час минава.
Някой да има подобни оплаквания?  bouquet

# 717
flower_ аз се чувствам по същия начин, в 15 седмица съм, коремът ми е издут като балон, на моите приятелки чак в 5-я месец им пролича, че са бременни, а на мен още сега ми личи, а иначе съм слаба само коремът ми стърчи, все едно съм глътнала топка

# 718
anbibian 
До колкото знам доста момичета в началните месеци се оплакват от това.Бях чела някъде, в тези седмици всичко е въпрос на хормони  newsm78
Единствения плюс на това неразположение е, че не можеш да се тъпчеш и да качваш кила безразборно  Crazy Но е доста неприятно все пак

# 719
И при мен беше така в началото.По принцип  късно ми пролича,но като хапнех веднага ставах бременна  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт