Въпрос до зъболекарите от форума!

• 308 280
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря Ви! Много притеснително ми прозвуча, но е възможно да не сме разбрали какво казва точно лекарят...

# 226
Задължително ли човек трябва да си махне мъдреците, или съществуват опции за лечение на тези зъби?

# 227
  • София
Зависи какво лечение,кариес или умъртвяване

# 228
Нямам кариес на зъба, но получих инфекция около него. Зъболекарят предлага да го извади веднага, но не ми спомена нищо за тази инфекция.  Месец по-късно не чувствам никаква болка или дискомфорт и затова се чудя дали е наистина необходимо да се извади зъба.

# 229
  • София
Ако мястото се възпалява на интервал по-кратък  от 6 м. , е препоръчително. Иначе зависи от пациента,доколко е склонен да търпи на болка,  мястото може да се възпали  пак и след години , т.е не нужно веднага да се вади ( ако няма и друг проблем разбира се )

# 230
Здравейте.
Преди около месец паднах и си разбих устата. Имах болка в единия кучешки зъб. За около седмица болката изчезна. Но от 3 дена след като стана студено зъбът ми стана много чувствителен към топло и студено. За първи път усетих лека болка от студа навън. Сега болката е търпима, но я има. И не е постоянна.  Дали ще отшуми или трябва да посеятя зъболекар?

# 231
  • Варна
Здравейте.
Преди около месец паднах и си разбих устата. Имах болка в единия кучешки зъб. За около седмица болката изчезна. Но от 3 дена след като стана студено зъбът ми стана много чувствителен към топло и студено. За първи път усетих лека болка от студа навън. Сега болката е търпима, но я има. И не е постоянна.  Дали ще отшуми или трябва да посетя зъболекар?

Моят съвет е да посетите зъболекар още следващата седмица. Възможно е да е нещо съвсем дребно заради травмата, но е по-добре да се установи със сигурност.

# 232
  • София
Да,и е най-добре да се направи ЕОД-диагностика с ток,която да установи,дали зъбът няма сериозни увреждания на пулпата и дали не трябва да се лекува ендодонтски.

# 233
Здр вчера водих сина си, който е на 7 г и 9 м за силанти, и стоматолога ми каза, че има много дълбока захапка, която задължително трябва да се лекува, най - добре с брекети, защото с др апаратчета сменяемите имат дълго продължително лечение....какво можете да кажете за дълбоката захапка налага ли се обезателно да се лекува, ако не до какво ще доведе?Благ предварително

# 234
Здравейте !
Има ли някъде списък със стоматолозите в София които работят по програмата за силанизиране на зъбите при децата ?

# 235
здравейте и аз имам въпрос към зъболекарите Simple Smile Удачно ли е да си избеля зъбите ,след като имам пломби на предните зъби( естествено като ги подменя веднага след избелването)?

# 236
  • ...на безопасно
Здравейте !
Има ли някъде списък със стоматолозите в София които работят по програмата за силанизиране на зъбите при децата ?

http://www.oralnaprofilaktika.bg/

# 237
# 238
  • Варна
здравейте и аз имам въпрос към зъболекарите Simple Smile Удачно ли е да си избеля зъбите ,след като имам пломби на предните зъби( естествено като ги подменя веднага след избелването)?

Можете спокойно да си избелите зъбите и след 10 дни да си смените пломбите.

# 239
Здравейте! Бих искала да задам въпрос за умъртвен горен предкътник, който е с голяма пломба по средата, направена преди около 5 -6 години. При профилактичен преглед ми беше предложено поставяне на коронка, тъй като имало реална опасност след време този зъб да се счупи (реално от него са останали двете странични стени). Въпросът ми е в такива случаи има ли друг варант за подсилване на зъба, или най-сигурният е поставяне на коронка?

Общи условия

Активация на акаунт