Любители на котки - тема 49

• 47 006
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Между другото, не мога да не отбележа, че една седмица след кастрацията, Миша е по-любвеобилна, гальовна, виреща опашка и мъркаща отвсякога...  Heart Eyes Направо не е за вярване, беше такова диване. Simple Smile Дали наистина кастрацията успокоява животните и ще си остане все така миличка?

# 271
  • на брега на морето
Котьо, Один е останал само неосиновен, имаш  шанс Simple Smile

Ох, Тедка, никога няма да взема котка Sad Имам зайче, старо е, напоследък е все омърлушен и киха. Та едно коте направо ще му докара такъв стрес, че... А и като чета колко боледуват, кастрации. Не мога да преживея всичко това.

Лунен сън, като гледам големия портокал на масата се сещам, че ние не пускахме нашия котак върху масата заради микробите и космите, защото баща ми имаше остър колит. Но в замяна на това той си крадеше мръвки от чиниите, когато се хранехме - протегне лапка с извадени нокти, забоде месото и го изяждаше. Естествено, че никой не му се караше. Научихме се дори преди хранене да си преглеждаме храната за косми и чинно ги отделяхме отстрани. Отначало беше гадничко, но свикнахме.

# 272
  • София
И ние да се представим, че докато се наканим и  само ви четем станахме големи
Тук наш Лео е само на два месеца и е само 750 грама

а тук е сега на 5 месеца и половина и вече тежи 2.8кг - нормално ли малък котьо да тежи толкова много newsm78

# 273
  • Козлодуй
Нормално е според мен,моят Гари на 6 месеца(направи ги преди 2 дни) тежи близо 4 кила Grinning Много е хубав Лео Heart Eyes

Гарко е абсолютен глезан(той затова толкова ревнува в момента),не можах да го науча да не се качва на масата.Козината му е хубава и не се скубе засега(пу-пу).За сметка на това сивушката се скубе доста.Нея ще се постарая да възпитам,макар че никак не умея да съм строга...Пък покрай нея и Гари може да се отучи,кой знае Grinning

# 274
  • София
Ох успокои ме  Grinning Значи отменяме  диетата на момчето  Laughing

# 275
Добре дошли на новите попълнения   bouquet

# 276
  • тъгата в мен
Защо сега така ни притесняват?Някакви коментари,момичета?
п.п.
Много хубави котета Heart Eyes

# 277
  • Варна
Ужас. За тази болест съм чувала по Animal Planet. Все пак не ми стана ясно котките застрашени ли са? Защото в заглавието се споменават, но по-надолу в текста не.

# 278
Ужас. За тази болест съм чувала по Animal Planet. Все пак не ми стана ясно котките застрашени ли са? Защото в заглавието се споменават, но по-надолу в текста не.
Тъкмо до сега четох за тази болест и се поизплаших доста, както живея до Марица, тук комарите са на ята. Да и котките са застрашени, може да се третират профилактично, но първо трябва да се направят изследвания дали животните ги имат тези паразити.
Един мъничък данък и от мен. Извинявам се за качеството, снимани са с телефон, фотоапаратът ми е в принудителна почивка.

Hug за всички котачета и мацета, много са красиви всички!

# 279
Защо сега така ни притесняват?Някакви коментари,момичета?
п.п.
Много хубави котета Heart Eyes

И котки, и кучета могат да бъдат засегнати. Лечението е много трудно, изхода в голяма част от случаите е летален. ИМА ВАКСИНА! Пренася се от комари и затова е особено важно за хора, които живеят в райони с блата/реки/езера и други подобни да се замислят много сериозно за ваксината. Знаете колко е лесно да се вмъкне комар вкъщи, опасността е реална дори за напълно домашни животни. ПОнеже предните страници стана въпрос за намаляването на ваксини, специално за моите котета избрах да не сложим тази, защото в цялата ни област няма регистрирани случаи на болестта, освен един куч, който е прихванал на почивка.

Дидитка, най-често всъщност се предава чрез дълбоко ухапване. Накратко, ако сложиш ваксината и Богданка случайно се изгуби, ако я намери някой и занесе в приют, може да я евтаназират преди да си я открила заради ваксината. АКо не сложиш ваксината, вероятността да  се зарази, да попадне в приют и там да я естаназират преди да си я намерила е вече виждаш пропорционално доста малка. АКо все пак избяга и успее някак да се зарази, но я намериш, със срванително минимални ограничения в начина на живот тя пак ще живее дълъг и пълноценен такъв.

savinaci  не мога да преценя съвсем идеално, но каквото виждам от снимките, котачето е с хубава, масивна костна структура като цяло, и затова ви натежава сигурно Grinning Най-вероятно ще стане доста едър (не дебел Naughty) масивен котарак, хубавец (не знам дали сте го взели за чистокръвен британец или не, но при тях това е характерно за породата)  ПОнеже и аз имам едно едрококалесто, но и лакомо прасенце, най-лесния тест е със плешките - когато кот е в изправено състояние на 4ри крака, плешките точно зад главата на гърба трябва да се очертават  - при котка с оптимално тегло те нито ще стърчат, нито ще се губят, ще са леко очертани под кожата подутинки. Започнат ли да се губят в тлъстинки и шкембенцето да виси като ходи - диета.

Lunen_sun да вие честито новото попълнение!

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 17:34 от MissNellie

# 280
  • София и Морето от време на време
Момичета, да не Ви шашкам, ама тия снимки с червеите съм ги виждала, ама при човек. На видео, свързано с паразити - ето го за любознателните: http://www.vbox7.com/play:42cb05c1 (нарочно не го вграждам).

Предупреждавам - не е за хора със слаби нерви - месеци наред настръхвах, като се сетех за него.

Потресаващо е направо, но пък не трябва да се паникьосваме и вманиячаваме, защото иначе трябва да превъртим. Важното е, че вече има апаратури, с които тия гадини могат да бъдат избивани, ако не дай си боже ни се случи.

Трябва да знаем какви са пътищата за заразяване и максимално да ограничим възможностите. Реалността е, че буквално от въздуха може да се зарази човек, дори и да е вманиячен на тема чистота. Така че гледайте по-леко на нещата - няма смисъл да се стресирате - стреса срива имунната система и ставаме по-лесно податливи на всякакви нашественици.

# 281
Това са моите 2 гордости Джулия, на близо 6 г.

и Лъки, която не знам кога е родена, но няма годинка -

# 282
Теичка , много са ти хубави момиченцата!
Как се разбират?

# 283
Ауу, Теичка, много пухени, бе! Heart Eyes
А ситните косматковци по-горе мейн куун ли са? Онези дето стават огрооомни? По колко ли ги дават? Много е сладък Один, пу за мене!

# 284
Благодаря ви момичета ! Двете котета не живеят заедно. Голямата Джелка е при майка ми, а малката е при мъжо и мен. Но другия месец си взимам голямата, тъй като се местим, а и баща ми не я иска вече, след като го оперираха от полипи в носа, и той горкия си мисли, че е от нея... Срещала съм ги, когато Лъки беше малка, но Джулия й хъскаше много, което ме учуди, тъй като като малка беше доста дружелюбна. Да видим как ще ги събера... Лошото при мен обаче е , че Джулия не е свикнала да живее навън, а сега май ще й се наложи. Мъжо не понася животни вкъщи.  Много ми е гадно да си мъча любимото същество (котката ми), но нямам избор... Дано се справим !

П.С. Навън имам предвид извън къщата в друга постройка и на двора, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт