Помогнете да изберем име на моето бебче.

• 6 755
  • 101
  •   1
Отговори
# 15
  • Ямбол
Мария за момиче и Стамат за момче. И Стамен ми допадна, Григор ми е малко ... ръбесто ...  newsm78

# 16
Почти съм склонна да приема темата за пързалка Peace
Мария - да Grinning, Божура -мммм, пак да, но... ,всъщност галеното Божа го харесвам Laughing
Григор го приемам във варианта Грегор, но вече е с по-чуждоземско звучене
Иларион, Стамат  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 17
Дано да е момиче и да го кръстите Мария Simple Smile.
Другите имена са ми неприятни. Стамат е просто суперархаично.

Сигурно ще го нося, ще го раждам, ще го гледам и няма аз да си избера името на детето.
Друг път
!

# 18
# 19
  • край морето
Мария или Григор.

# 20
Първо разберете пола, после помислете след 20 години като се представи това дете пред непознати как ще се почуства.
От изброените единствено Мария е добре.

# 21
  • Най-красивата страна
Мария или Григор.
Стамат и Божура са остарели имена .

# 22
Григор и Мария казвам и аз.

# 23
  • София
Аз много рядко се включвам с коментар, но сега не мога да се въздържа  Rolling Eyes
И трите мъжки имена според мен са просто ooooh!  Не мога да приема, че е възможно някой да ме ограничава и да ме задължава да се съобразявам при избора на името на нашето дете.  Дори и да имам най-доброто желание да е кръстено на някого (което изобщо не разбирам защо е толкова важно newsm78), при такива имена на дядовците не бих се съгласила да ги приема едно към едно  Crossing Arms
Според мен - мислете за производни.  Стамен наистина не е лошо и е доста близко...Другото, което ми хрумва е, че дори да е момче може да е кръстено на баба си Мария - Мариян/Марин например newsm78

Като компромис от предложените мъжки имена, все пак Григор ми се струва най-приемливо...За женските - категорично Мария Peace

Успех Hug

# 24
  • Пловдив
Сетих се и за Божил на баба Божана... Wink
Марин/Мариян също е добър вариант. И Стамен  - много ми харесва. Peace

# 25
Ще пиша само за да проследя развитието на тази тема... Тежко ти, булка, тежко ти...
Не гласувам, защото вариантите са "хвани единия, ъдари другия, честно! За 1:1 става само Мария, евентуално Григор. Но постановката на татенцето е основният ти проблем, а не името на детето.

# 26
... Но постановката на татенцето е основният ти проблем, а не името на детето.
Peace Това е едва началото на представлението... Crazy

# 27
Недейте така, жената си знае дереджето. Тези коментари с нищо не помагат. Мария е прекрасно име, Божура също не е лошо. Лошото е, че свекърът е с най-архаичното име от всичките. Стамат също е ужасно. Може би Григор е най-приемливо, ако мъжът й е съгласен - на галено Григо. Поне няма да му се подиграват толкова на детето като порасне. Но да кръстиш едно съвременно дете Иларион или Стамат си е цяло престъпление срещу детето - това са страшно архаични имена ....

# 28
Аз познавам един Григор на възрастта на дъщеря ми, не го намирам за необичайно име дори и сега. Викат му Гори, впрочем. Обикновено се умалява на Гриша, Гриши това име - от руски. Руският вариант на името е много хубав също: Григорий.
От Иларион бих настоявала за Илия(н). От Стамат - Стамен, от Божура - Божан(а).

# 29
Стамен също звучи ужасно Tired. И отново е остаряло.

Познавам Григор, казваме му Гринго Confused.

Общи условия

Активация на акаунт