Помогнете да изберем име на моето бебче.

• 6 743
  • 101
  •   1
Отговори
# 45
Пак погледнах мъжките имена, кое на кого е. Няма ли свекъра ти да се зарадва повече ако е име, близко до неговото, с неговата буквичка, отколкото да е на твоя баща или на девера? Хайде да е на дядото - добре, ама да се настоява да е на девера, мноооого ми идва. Та пак да кажа Илиян, Йоан newsm78?
Познавам момче Григор, около 30 г. Имам определено добро мнение за него, макар като цяло го приемат за странник.

# 46
И аз се изказах за Григор надълго и нашироко, изцяло положително Simple Smile Май някъде на 2-а стр. беше.

# 47
  • Сопот, Пловдив
Извинявайте, проспала съм ги наистина положителните мнения за Григор.  Peace

# 48
Като се напъне мъжА да носи 9 месеца и да роди едно дете, тогава да го кръщава както иска #Cussing out
[/quote] newsm74
Според мен поговори с мъжа си все пак... Стамат... не си представям да иска да кръсти сина ви така. Едно време- айде, може и да не е било чак толкова зле, ама сега.....
За момиче и аз съм за Мария. Често срещано е, но пък си е хубаво- а и винаги е модерно, интернационално е. Момчешките имена, между които трябва да избираш не ми харесват на мен, не знам Naughty
Пожелавам ти здраво бебче, а името... може би като го погледнеш името само ще си дойде.

# 49
Изцяло подкрепям "изгрухтяващия"  Crazy пост на Уилма,въпреки,че не е за това е темата! Peace
Лошото не е когато взимаш решения, а когато не даваш на другия родител право на същото.
Peace

Григор ми звучи ужасно,правя и неприятни асоциации.Съседи кръстиха преди няколко месеца сина си Григор и бях втрещена от избора,хора разни! Peace
Дано се роди на Цветница (близо е до термина) и роднините решат да кръстят бебето с нещо цветно и свястно... Rolling Eyes

# 50
Честно да си кажа, като видях посочените в анкетата имена си помислих, че някои си прави шега...
обаче явно не е така.

За мен е напълно неприемливо да се лиша от възможността да избера името, което най ми харесва за детето си.
Да, мъжа има мнение, но не приемам, той да настоява, без да иска моето мнение.
Моят съвет е да помислите отново и двамата с таткото да намерите компромис и с буквите на останалите имена да си изберете име за бебето.

На мен Мария ми харесва много. Останалите имена, дори не мога да ги коментирам.

Успех и леко раждане!
 Hug

# 51
  • София
Мария за момиче и Мариан ако е момче, на същата баба.
Тези другите ще ме прощаваш но всичките са абсолютно ужасни.

Или някакъв вариант Вместо Григор да е Георги например.

# 52
Мъжките имена наистина са странни. Все пак да вметна, че познавам Иларион. Викаме му Лари Simple Smile Аз разбрах чак след 2 години познанство как въщност му е пълното име.

Името Божура го свързвам с разказа на Йовков.. тъжен разказ

# 53
  • Berlin
И аз гласувах за Мария - харесвам това име, а мъжките имена са ми малко груби и рядко се срещат вече.
Понеже не разбрах добре - роднините ти настояват да се кръсти бебето на тях иначе ще се разсърдят ли? И какво като стане така - няма да го виждат и толкоз, да се сърдят, те губят. Simple Smile Малко ми е крайно това, но чак натиск да се оказва за някакво име ... По-добре се съберете и пробвайте да обсъдите това, може да се опиташ да сложиш само 1вата буква от тези имена, а не дословно да повтаряш.

# 54
Малко нестандартно, но Божура много ми харесва. Е, съвсем отделен въпрос е, дали бих го причинила на детето си  Thinking От мъжките най- приемливо ми звучи Иларион, въпреки дълбоката си архаичност. Григор е адски противно, не стига че 'г' и 'р' в едно име, ами и двойна доза  Confused  Както е писано не веднъж напред в темата, истинския проблем тук, не е името на детето, а нещо съвсем различно. Ако бащата не беше инатлив и самовлюбен егоист, може би щеше да забележи, какво се готви да причини на детето си. И дано наистина това не е само началото на 'програмата'  Sad

# 55
Малко нестандартно, но Божура много ми харесва. ...
И на мен ми харесва...е,не баш много,но е готино!  Peace Аз и Стамат не го намирам за чак толкоз зле!  Rolling Eyes Предпочитам Стамат пред Петър,примерно... и пред Стефан,и пред Тодор! Mr. Green Нарцис  Peace

# 56
  • Пловдив
Божура е супер готино!
Различно, рядко срещано, нежно, бълг., има голям имен ден...

И да, бих си записала детето така.  Peace

Смятам, че не е редно да е само първата буква, ако ще е кръстено на някой конкретно, то или да носи името му, или нещо много близко...

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 15:03 от *Бенджи*

# 57
А Стоиловци в Пловдив много. Аз познавам 3ма. Може за това да не звучи странно. И аз го харесвам  Peace
Цяла сутрин си мислех в рейса, че и Иларион не е толкова зле.
Даже започна да ми звучи сладурско и си го представех, малък, с русички къдрички.  Crazy
Ако поседи темата още 2-3 дни и ще взема да мисля, че имената не са никак лоши  Sunglasses

# 58
  • Пловдив
Ако знаеш на колко хора им звучи странно...
Много са, да, но деца не познавам...

Даже са ме питали дали толкова са ни "натискали" да го запишем на свекъра и що не сме взели само първата буква и да го пишем Стив, примерно.... hahaha
А дядото даже не си харесваше името и се цупи, че не сме го питали и не искал внук му да се казва така...Ама вече си го харесва... Joy Joy Joy

# 59
...Ако поседи темата още 2-3 дни и ще взема да мисля, че имената не са никак лоши  Sunglasses
Laughing И при мен е така...обаче се нервя на таткото и напук не бих кръстила дете на тях,ако ще й 10 да родя!  Twisted Evil

Стоил и на мен ми харесва! Peace

Общи условия

Активация на акаунт