Чува избирателно - трябва ли да се притеснявам?

• 2 226
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте,
Отдавна чета тук, но така и не съм се решавала да пиша... Може би защото не съм майка все още Wink Надявам се да получа малко информация от по-запознатите. Благодаря! Simple Smile
От известно време 4годишният ми племенник не винаги чува, когато му се говори. Не е проблем със слуха, многократно сме го изпробвали в какви ли не ситуации и сила на звука. Просто понякога сякаш не иска да слуша определени неща или пък си мисли за негови си неща и може три пъти да му повториш нещо, докато чуе и реагира.
Другото нещо е, че много често задава един и същи въпрос (може и с леки изменения) по 3-4 пъти и дори и всеки път да му кажеш "Да, така е", той пита отново. Понякога без глас оставам за 1-2 часа с подобни дискусии.
И колкото и да си говорим, че когато някой му говори или отговаря, трябва да слуша какво му се казва, полза няма...
А при вас случват ли се такива неща? Все си мисля, че вероятно е нормално за възрастта му и все пак се случва твърде често и не знам как да реагирам.

# 1
  • София / Пловдив
Всички "оглушават" избирателно  Laughing ако мине номерът!
Колкото до еднаквите въпроси - замисли се дали му отговаряш разбираемо за възрастта му например. Или пък дали си честна. Понякога знаят отговорите и "пробват" възрастните как ще отговорят  Wink

# 2
Винаги се старая да отговарям стрямо възрастта му Simple Smile И все пак не разбирам защо му е нужно неколкократно потвърждение за всяко нещо Simple Smile
Колкото до оглушаването "ако мине номерът" - това е ясно Wink
Не знам. Явно е период някакъв - просто като си се задълбочи в неговите си мисли и никой наоколо няма значение Simple Smile
Майка ми постоянно ни повтаря "Това дете не чува добре, трябва да се прегледа", обаче сто пъти сме го проверявали - когато иска, всичко си чува Wink

# 3
Другото нещо е, че много често задава един и същи въпрос (може и с леки изменения) по 3-4 пъти и дори и всеки път да му кажеш "Да, така е", той пита отново. Понякога без глас оставам за 1-2 часа с подобни дискусии.

Нормално е. Споко.  Peace

# 4
И моята дъщеря имаше такъв период, когато чуваше само когато си поиска.И аз се бях притеснила , че има някакъв проблем със слуха, питам я нещо по няколко пъти и най-накрая казва, все едно ме чува за първи път "А?Какво?". Един път съвсем тихичко попитах "Искаш ли шоколад?" , на секундата отговора беше "Да". Grinning

# 5
Съвсем нормално е. Синът ми също чува много избирателно, а и 89-годишната ми баба също  Wink Като не й изнася нещо е глуха, заради възрастта. Като шепнем, за да й спестим нещо да не се тревожи, всичко чува, и то през две стаи  Laughing
Синът ми повтаря въпросите нон стоп, когато отговорът е "не" и съответно не го удовлетворява. Продължава да пита едно и също с изнервящо постоянство, докато креснеш  Crazy

# 6
Нормално е, Ивайло също "страда" от избирателен слух Laughing
За да съм съвсем сигурна, че е това, съм решила да му направя замерване на слуха. Все пак има и трета сливица, та има малка вероятност да е дала някакво отражение на ушите, но не ми се вярва.....

# 7
  • София
Дъщеря ми даже съм я водила на УНГ специалист за това Simple Smile
Ако се притеснявате правите изследване.

За еднаквите въпроси според мен е нормално.
Дъщеря ми продължава с тези въпроси. Или забравя, че ме е питала. Или не ме е слушала с обясненията и решава да пита все пак отново Simple Smile

# 8
Не трябва да се притеснявате. Всички деца чуват избирателно.  Laughing

# 9
  • Варна
Не трябва да се притеснявате. Всички деца чуват избирателно.  Laughing
Мдааа, и аз така мисля. Дъщеря ми точно на тази възраст я водих на УНГ и правихме изследване на слуха  Crazy. Разбира се, няма никакъв проблем. Като се замисля и баща ѝ чува избирателно, та при нас трябва да е генетично  Joy.

# 10
  • София
Няма място за притеснение. Моите и двамата чуват "избирателно".

# 11
Благодаря на всички за отговорите! Simple Smile
Сега съм по-спокойна - явно не само нашето момченце чува, само когато си поиска Wink

# 12
Моят син чува само това, което му изнася Crazy. Ако му кажа, че може да играе на компютъра, той го е включил още преди да съм довършила изречението. Но да си изяде супата...все не е разбрал.

# 13
  • Варна
От същата "болест" страда щерката. Преди седмица и аз се
консултирах с лекар. "Бихме могли да й измием ушите от
ушна кал, но от това няма да започне да слуша" беше отговора. Wink

# 14
  • София, център
Вие за деца говорите  Mr. Green

Те възрастните чуват избирателно, та децата ли  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт