Чува избирателно - трябва ли да се притеснявам?

• 2 226
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря на всички за отговорите! Simple Smile
Сега съм по-спокойна - явно не само нашето момченце чува, само когато си поиска Wink

Всеки чува избирателно, въпросът е доколко му се позволява. Понеже сега се изгражда поведението, помогнете му да се научи да чува повече, защото "нечуването" става навик и проблемът може да лъсне в цялата си величина, когато детето тръгне на училище - подобни деца създават проблеми както на учителите, така и на съучениците си и не са долюбвани като цяло.

# 16
И моя син страдаше от това ...да чува избирателно .И откачах ,когато повтарях нещо 100 пъти и само получавах ...АААА????.Да си призная и на лекар съм го водила ,не специално заради това ,но при един преглед ..реших ,че така и така сме там .....Сега ,зачитайки темата се замислих ,че май вече го нямаме този проблем.Явно ,като всяко друго нещо и това отминава с времето.

# 17
На шега казвам, че дъщеря ми е наследина "не чуването" от баща си. Боря се с този "проблем" и при двамата, като след първото "НЕ чуване" заставам пред тях поглеждам ги в очите, може и да си сложа ръка на рамото, за да ме погледнат и питам или казвам нещото. Дава резултат.

# 18
При нас има естествен механизъм - малката ме поглежда и казва весело " ъ ?".  Което го превеждам като "повтори го,хареса ми".

# 19
Щом детето няма физически проблем със слуха, не бих се притеснявала.
Бих помислила как да намеря общ език с него и когато му говоря да получавам вниманието му.

# 20
На шега казвам, че дъщеря ми е наследина "не чуването" от баща си. Боря се с този "проблем" и при двамата, като след първото "НЕ чуване" заставам пред тях поглеждам ги в очите, може и да си сложа ръка на рамото, за да ме погледнат и питам или казвам нещото. Дава резултат.

Точно щях да пиша на авторката, че все едно е описала моя мъж Joy
Обикновено, ако не получа отговор, казвам чу ли ме и повтори какво казах - това във възрастния вариант, а в детския и аз както беше споменато, заставам пред щерката, даже клякам и питам кое ушенце не ме е чуло, малко като на игра, но тя винаги знае, че говоря сериозно.

А за безкрайното повтаряне, може и гадно да звучи, но понеже това ме изнервя, просто й казвам да престане, защото по-различен отговор от този, който вече съм й дала, няма да получи Blush и при нас върши работа, веднага прави хитрата муцунка, т.е. разбира много добре ефекта от това което прави Wink

# 21
Не трябва да се притеснявате. Всички деца чуват избирателно.  Laughing
Мдааа, и аз така мисля. Дъщеря ми точно на тази възраст я водих на УНГ и правихме изследване на слуха  Crazy. Разбира се, няма никакъв проблем. Като се замисля и баща ѝ чува избирателно, та при нас трябва да е генетично  Joy.

Все едно аз съм го написала

# 22
Лелее, все едно чета за моя син.  Има ситуации, в които аз говоря, а реакция - нулева. Повтарям - пак нулева, потретвам - същото. Тотален игнор на моя милост  Mr. Green
И друго: "Мамо, в парка ли отиваме" - "Да", "В парка ли отиваме" - "Да" и така още 2-3 пъти, докато повиша тон и го попитам "Ушите за какво точно ти служат?!"  Mr. Green
В други ситуации отговорът "Да" не го устройва, задължително трябвало да кажа "Добре".  Grinning

# 23
  • София
И при нас положението е същото само, че х2  Mr. Green. Понякога се чудя тия уши само за украса ли са им Twisted Evil?!

# 24
  • София
Абсолютно нормално е. И аз чувам избирателно, а отдавна не съм дете. Twisted Evil

# 25
  • софия
Не трябва да се притеснявате. Всички деца чуват избирателно.  Laughing
Мдааа, и аз така мисля. Дъщеря ми точно на тази възраст я водих на УНГ и правихме изследване на слуха  Crazy. Разбира се, няма никакъв проблем. Като се замисля и баща ѝ чува избирателно, та при нас трябва да е генетично  Joy.

Все едно аз съм го написала
и аззззззз  Joy

# 26
При нас ситуацията от 2-3 г. се обърна наопаки. Питам нещо сина, той ми отговаря, а аз след малко вече съм забравила и пак го питам Mr. Green А мъжете не чуват, защото повечето не могат да правят две неща наведнъж. Моят като седне на компа или се зачете го питам по 3-4 пъти ще яде ли или нещо друго. Отначало се дразнех, ама като разбрах, че то си му е от физиологията и вече не се сърдя. Joy

Общи условия

Активация на акаунт