Къде да отседнем в Трявна?

• 183 344
  • 787
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте , момичета ! От вчера сме в Трявна и искам да споделя първите си впечатления от престоя ни ...Отседнахме в къща " Борана " , която се намира в центъра на градчето ...Собствениците са много приятни млади хора , а къщичката е невероятна ...с външна градинка , беседка , в която е вградено барбекюто , абе с две думи чистичко и много уютно . А , вътре в освен стаята има и кухненско боксче , баня и стая оборудвана като механичка . От днес ни водят със синът ми , че сме на лечение в санаториума , но от утре ще ходим само на изследвания и процедури . Първите ми впечатления от отношението на сестрите и персонала там са много добри . Дежурна беше д-р Димитрова , много приятна и общива ...та тя ни прие , прегледа най-обстойно детето , поразпита ни за заболяванията му и ни назначи процедури и изследвания за следващите дни , но това са първите ми впечатления като цяло ...Наистина останах изненадана , защото се разочаровах малко преди да тръгнем като четох негативи от някои майки във форума ...Дори и самият санаториум не беше  мизерен - напротив беше много чистичко... А , природата е невероятна ! Въздуха горе около санаториума е страхотен ...има люлки и голяма полянка , борова горичка и е пълно с дечица ...Много е приятно ! По-късно ще споделя отново впечатленията си от престоя ни ...Лек и усмихнат празничен ден !   bouquet

# 136
  • Kozloduy
Здравейте момичета, и аз да споделя миналата година ходиме през юли в хотел "Сезони" много ни хареса храна обслужване  на много добро ниво, заслужава си да се посети.

# 137
здравейте,
някой има ли отзиви за къща Беки http://beki.tryavna.biz/
и мнение за басейна в Трявна ако имате ще съм много благодарна. Цени? водата дали е чиста? шезлонги дали има? детски басейн дали има?

# 138
Малко да побутна темата. От 1 юли ще бъдем в Трявна, но все още не съм избрала къде ще отседнем.  Колебая се между къща нинови и тревненска перла. Ще бъда с две деца - на 4 години и на 3 месеца и баба им и ще се ходи с каката до санаториума. Ако може да ми кажете кое от двете места е по-удобно и за санаториума и да е в близост до детски площадки и/или паркове. Пък и други предложения приемам Simple Smile Ходила съм в Трявна като дете и въобще не мога да се ориентирам, а в тези жеги не ми се ще да разнасям децата по слънцето, че да отидем до някои парк.  newsm78

# 139
Малко да побутна темата. От 1 юли ще бъдем в Трявна, но все още не съм избрала къде ще отседнем.  Колебая се между къща нинови и тревненска перла. Ще бъда с две деца - на 4 години и на 3 месеца и баба им и ще се ходи с каката до санаториума. Ако може да ми кажете кое от двете места е по-удобно и за санаториума и да е в близост до детски площадки и/или паркове. Пък и други предложения приемам Simple Smile Ходила съм в Трявна като дете и въобще не мога да се ориентирам, а в тези жеги не ми се ще да разнасям децата по слънцето, че да отидем до някои парк.  newsm78
Първата е по-удобна като местоположение, но до колкото си спомням е на оживена улица /пътя от Габрово/ и през тази улица е ж.п. линията -т.е. може би ще е шумно
Втората е на другия край на града - близо до гарата
Санаториума е на високо и извън града.
Тази къща я зная има чуден двор http://www.bgvakancia.com/offer/3056/, но е на същата улица като Нинови, т.е. същите неудобства
http://www.bgvakancia.com/offer/222/ -това е на старинната улица.
http://bghotelite.com/apartment-mountain-paradise.2508_bg-това е точно в центъра

# 140
Здравейте ,да споделя информация къде да не отсядате в Трявна.Миналото лято бяхме в странноприемница Зограф-хотелчето е на хубаво място, но вечерно време от механата в градината е страшно шумно- до късно,музика и викове.Добре че бяхме само 2 дни.

# 141
Не препоръчвам Тревненската перла-спалнята е доста шумна от там минава потока от коли към града,доста е далеч от центъра за малки деца.Не работеше готварската печка,банята е в окаяно състояние.

# 142
гъбка, мами21, мерси за коментарите ви по моя въпрос. Днес резервирах къща Нинови, пък ще видим. Харесах още една - Боляри. Тя е на П. Р. Славейков, но нямаше места. Ще пиша като се върна дали е добре къщата в която ще отседнем.
Лека вечер на всички!

# 143
Вчера се върнах от Трявна, къща "Борова". Пиша, за да предупредя да не се прекара някой да отиде в тази къща! Компания от 8 майки сме, събираме се веднъж или два пъти в годината и ходим за по една вечер да разпуснем без мъже и деца. На доста места сме ходили с тези момичета, но на такова нещо не сме попадали. Хазяйката, около 60 годишна ни чакаше по бански на един шезлонг, пръснала вестници, цигари и всякакви работи на барбекюто, пийваше си биричка жената. То няма лошо, но чакаш квартиранти, платили седмица преди това. Хладилника пълен с нейни работи, "механата" - една маза миришеща на мухъл, непочиствана незнайно откога, съдове мръсни. Кошовете пълни с боклук, лелката изчезна някъде по едно време и си остави пепелника на един стол не изхвърлен. В печката имаше тава с някакво ядене и то печено някога. Събрахме се вечерта на барбекюто , пуснали бяхме ТВ-то на музикален канал, но и да го увеличиш до дупка пак не може да се вдигне шум, представете си Санг ли беше, не знам каква куча марка, знаете колко сила имат. Оправяме се за дискотека, гримираме се и по едно време идват полицаи да ни правят забележка. 100% лелката ги беше викнала, за да се изнесем от барбекюто й! На сутринта нямаше 9ч и се започна едно клопане и блъскане, за да ни събуди. Пак беше се разположила полугола на шезлонга и като се показахме троснато ни каза, че трябва да се изнасяме и да сме си оправяли сметките. Добре, че бяхме за една вечер, не може да се издържи там повече.

# 144
Не препоръчвам Тревненската перла-спалнята е доста шумна от там минава потока от коли към града,доста е далеч от центъра за малки деца.Не работеше готварската печка,банята е в окаяно състояние.

Искам да изразя категорично несъгласие с цитираното мнение.Два пъти сме отсядали в Тревненска перла по няколко причини.Голям,добре обзаведен апартамент,напълно самостоятелен. 2 спални,голям хол,хубава кухня и прилична баня. + 2 големи тераси.В съседство има малък парк,голям паркинг за автомобила,където винаги може да се намерят места.Да,на 15 минути от стария център е,но това въобще не ни е било проблем.Една вечерна разходка до там е много приятно изживяване в този чист и спокоен град. Много магазини наблизо ,през деня не ни е направило впечатление да е шумно,а вечер е тихо и приятно хладно в тези жеги. Въобще идеално място за семейства с деца,има нова пералня ,простири за изпраното,а печката е чисто нова,вентилаторна/това че не сте успели да я пуснете е Ваш проблем/.Хазяите са приятни, и като Ви посрещнат и дадат ключовете ще ги видите при напускане.Те живеят на друго място. А пък парите които ще платите са много изгодни за голямата площ която ще ползвате. Така че, препоръчвам това място. newsm10

# 145
Всеки си има право на мнение-аз като неспала цяла нощ от минаващия до прозореца на спалнята поток коли мисля,че съм по-достоверна  Laughing.
А и мъжът ми е инженер...чак пък да го затрудни пускането на една печка...жалко само за детето ,което остана без закуска.
Иначе Трявна е прекрасно място,прекарахме чудесно и бихме се връщали още много пъти, защото останаха много места които не можахме да видим.

# 146
Привет на всички. Миналата година изпратих нашите с големия ми син (тогава на 3,5г.) на почивка в Трявна. Избрах им "Престолът на Мария". Не знаех нищо за хотела, нямах отзиви, но снимките ме впечатлиха. Нашите останаха повече от очаровани от мястото и собствениците. Идеално е за деца, защото двора е огромен. Единственият недостатък, а за някои може би не, е липсата на механа. То механа има, но е на самообслужване. За тази година колкото и да търсех нещо подходящо да ги изпратя пак, все не попадам на нищо. Или условията са кофти за деца или ми искат някакви баснословни суми. Та днес се обадих и им резервирах пак там. Цените са повече от прилични - 15лв./възрастен, 10лв./дете над 2г.

# 147
Здравейте!
Имам удоволствието да ви пиша от Трявна. Първо да благодаря на всички ви за мненията, защото те ме ориентираха къде да си резервираме за нашата почивка.
Та така, ние отседнахме в къща за гости Трите щерки.  В апартамент Марина сме, всичко е прекрасно, точно както на снимките в сайта. Чисто и много удобно! На 10 минути пеша до центъра, по главната където има много магазинчета за зяпане Whistling Едната вечер си взехме готова храна от близкото заведение- не беше никак лоша а и на много добра цена, съжалявам само, че имаха само два вида основни ястия, които можеш да поръчаш / явно готвят като тип обедно меню/. Втората вечер хапнахме в механа Старата Къща. Очарована съм. Градината е приятна, прохладна, персонала адски любезен / моят синковец на 1 година си прояви магарийките и притенциите  Embarassed /, та ни изтърпяха и дори му ходеха по гайдата. Всичко, което си поръчахме беше вкусно и на добри цени. Да спомена и това, че менюто е доста богато Peace
За къщата само да добавя, близо е до ЖП гарата и автогарата, което води до известен дискомфорт, защото има шумове, но на нас това не ни влияе на почивката Wink Точно до къщата има съборена фабрика до колкото разбрах. Мисля, че другите на апартаменти терасите гледат точно към тази фабрика, което не е приятна гледка.
Нашата почивка е тип, прекарваме късните следобеди в Трявна а през деня сме по манастири и забележителности и за това къщата ни устройва максимално добре, за тези цени а и приятната и най-вече чиста обстановка Peace Peace Peace
Допълвам, че има дори ютия и дъска за гладене/защото аз си носех туристическа/, която се ползва от всички апартаменти, но на мен когато ми е потрябвала винаги е била свободна!

# 148
  • Бургас
Здравейте! Ние също сме решили да почиваме някъде около Трявна. Имате ли някакви отзиви за http://www.greenhillhotel-bg.com/ . Даже и телефон за връзка нямат в сайта,което ми е много странно.

# 149
Здравейте! Ние се завърнахме от Трявна. Добре си прекарахме. За къщата в която бяхме отседнали да кажа няколко думи (къща Нинови) - тя е точно до стария град, но на главна улица и до жп линията. Въпреки това ни е било шумно, тъй като нашата стая беше от другата страна. Къщата има голям двор, но за съжаление почти през цялото време беше слънчево там, а в тези жеги не беше препоръчително да стоим там. Малко беше мръсничко, и понамирисваше на мухал особено в шкафовете на кухнята. Но за тези пари - толкова. До къщата бяха стъпалата за санаториума, което беше супер, защото по пътя печеше жестоко. За почивка с малко дете както ние бяхме с бебе на 3 месеца - къщата не беше най-добрия вариант. За да се стигне до двора трябваше да минеш по едни стълби надолу по които аз не можах да прекарам количката. Освен това в стария град е доста неудобно за количките. По големите дечица си се возеха, но бебето построянно го будех от това постоянно лашкане. Заключение: другият път на квартира в новия град и с кола до санаториума, ако са големи жегите, както са сега.

Общи условия

Активация на акаунт