Къде да отседнем в Трявна?

• 183 175
  • 787
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Чак сега откривам тази тема. Искам да споделя и моите впечатления от Трявна. Трета година ще отсядаме в Балабановата Къща. С две малки деца сме също много боледуващи. Водим ги там когато можем, а също и в Сандански. Трявна ми е любимо място, не ми омръзва. А за Балабановата Къща само положителни отзиви имам. В старата част на града се намира, тихо, чисто  е и има обзаведена кухня с възможност за приготвяне на храна. А в Балабановата гостилница как готвят ммммммм Simple Smile И не на последно място цените за нощувки са страхотни и отстъпките които правят собствениците също. Условията са като в хотел.

# 256
Здравейте и от мен. Днес се прибрахме от Трявна, а вчера обядвахме в "Балабановата къща". Кухнята наистина е много добра, единствено имам забележка, че беше доста студено в ресторанта /бяхме на втория етаж/. Отначало геройски съблякох палтото си, но много скоро отново се облякох. Направи ми впечатление, че почти всички маси бяха заети, може би затова чакахме точно един час да ни сервират, след като ни взеха поръчката. Като качество на храната обаче всичко беше ОК.

# 257
  • В.Търново
Това,че заведението е било пълно,не е оправдание,че сте чакали 1 час да ви сервират.Това означава,че работи малко персонал в кухнята,не може да се пести от персонал... Rolling Eyes

Мислим за два,три ден на пролет да отскочим до Трявна.Аз и малкия често боледуваме и ще ни се отрази добре!  Simple Smile

# 258
Ха ха, rosinauzunova, може би това е трик, за да огладнеят достатъчно клиентите, та всичко после да им се вижда вкусно  Laughing Шегувам се, но наистина не бива да се допуска от утвърдено, доколкото разбирам заведение да пробва търпението на клиентите си.

# 259
  • В.Търново
Лятото бяхме в Трявна за един ден и седнахме в Лозата,имаше и други клиенти,поръчката ни я донесоха много бързо,приготвеното беше вкусно и топло.

Сега не знам на къде да се насочим,към хотелче в градчето или някой къща в околностите?

# 260
  • В.Търново
Всъщност къде е по-добре да отидем,заради въздуха,малкия има проблем с бронхите,в Трявна или Априлци?Кое ще ми препоръчате?

# 261
Всъщност къде е по-добре да отидем,заради въздуха,малкия има проблем с бронхите,в Трявна или Априлци?Кое ще ми препоръчате?
Ако искате да правите процедури в Трявна.Ако искате чист въздух в Априлци. Peace

# 262
  • В.Търново
Не е за процедури.Значи може и към Априлци да се насочим. Simple Smile

# 263
Всяка година ходим в Трявна, а миналата 2 пъти за по 1 седмица заради децата. Винаги отсядам в Калина палас. Предлагат едни фамилни стаи и са много удобни за мен. В едната един възрастен с дете, в другата също така. Нямам никакви забележки относно хотела, но имам познати, които не са били доволни- или от хигиената, или от обслужването в ресторанта. при мен не е имало проблем- всеки ден чистеше камериерката, а това ми е важно. Тази година пак ще ходим- предполагам май месец.

# 264
  • Китна Тракия
Някакви отзиви за хотел Ралица? С две деца сме и искам да сме по-близо до старата част на града

# 265
Не съм отсядала в хотел Ралица, отзивите ми са на база разходка из хотела за разглеждане на стаите на хотела и ареята около него - басейнче, полянки отзад и т.н места подходящи за игра /и аз съм с малко дете/. Като цяло - мястото е ок, отзад зад хотела има страхотна поляна за игра и специална дървена къщичка. Ресторанта и терасата към него изглеждаха прилично /но имам отзиви, че закуската е оскъдна/. Има открит басейн и детски такъв - изглеждаше чист. Единственото нещо, което категорично не ми хареса са стаите - чисти са, баните също реновирани и чисти, НО има една остатъчна натрапчива миризма на застояло и мухъл, която ме отблъсна.... Още повече ако се посещава Трявна с цел терапия на белодробни заболявания - ами при тази миризма на мухъл и застояло, и старите прашалясали завивки ....
На мен база за сравнение ми е Калина Палас /където отсядаме/ и имайки предвид там, условията за настаняване в Ралица са  една идея по увехтяло, неподдържано и неприветливо.

# 266
  • Китна Тракия
Благодаря!!!   bouquet Да, идеята на посещението ни е чистият въздух за децата, така че Ралица в такъв случай отпада. Ще си помисля за Калина Палас Wink

# 267
  • Варна
Аз харесвам Ралица и не съм усещала миризма на мухъл; може в някоя стая да е имало нещо, но определено не е във всички Simple Smile А закуската сутрин на терасата на ресторанта е неразделна част от удоволствието "Трявна" за мен Simple Smile
Всъщност, ако ходя до Трявна, винаги проверявам първо Ралица

# 268
Ходим в х."Ралица" от много години и също не съм долавяла миризма на мухъл.
В хотела винаги е било приятно топло и с достатъчно занимания за деца.
Прави ми впечатление,че има определено захабяване и нужда от реновиране.Нивото определено е по-ниско,отколкото преди години и според мен,не съответства на цените.Затова започнахме да ходим в къщи за гости.А и предпочитаме да закусваме с мекичета в центъра  Simple Smile

# 269
  • София
Здравейте и от мен! Тъй като видях, че темата е с насоченост към свежия и чист въздух, искам да ви споделя за едно приказно място на километър и половина от Трявна. Това е малко селце, същевременно и архитектурен комплекс Добревци. Стига се по асфалтиран път. Достатъчно близко е до града и същевременно много спокойно и със съвършено чист въздух! Ние бяхме в къща за гости Двете брези и останахме очаровани. Много мили съдържатели, има кухненски бокс на всеки етаж - така че може да си приготвяте храната сами.
То, всъщност къщите са две. Simple Smile Навън има две барбекюта, затревен двор и пясъчник. Има кабелна. Има механа с камина, отвън също има камина.
От Добревци се тръгва към Боженци, може и до Кисийци. Е, още е малко хладно, но, за по-нататък.
Simple Smile
Цените мисля, че са добри - зимния сезон им е по-скъп и мога да дам пример с апартамента от хол и спалня - цена 85 лв. Двойната стая е 65 лв. Ние бяхме есента на тези цени, казаха, че за летния сезон са по-ниски. Но, ако ви интересува, може да се свържете с тях. Знам, че имат сайт. Simple Smile
Но където и да сте в Трявна - изборът е добър!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт