Пъстроцветна пролет посрещна вече ЮНСКОТО човече! - № 17

• 33 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Привет и от нас Hug

Есма, представих си го Никола каква картинка е бил Mr. Green

Ние  също сме сред НЕприетите за ясла Confused ама здраве да е ... сега ще чакам класирането за чистата ясла, ако не ще търся частни ...

МЦ и при мен няма още и хич не ми липсва Wink

Гърдите незнам на какъв интервал се препълват, понеже моя малчо не им дава мира Laughing
Твърда храна хапва по около 100-ина грама максимум на ядене, като често се случва и да пропуска твърдата храна и да кара само на кърма. Водя се от него, когато иска твърда храна яде, когато не иска си суче доволно.

Марчелка, браво на Паф, че се е преборил бързо Hug

mama moni, аз все още не го пускам да пълзи навън, но и на местата, където излизаме няма и много условия за пълзене ... Може да му купиш наколенки и да го пускаш да пълзи, щом има голям двор
Болничките бързо да оздравяват Praynig Hug

# 646
  • Пловдив
В редките случаи когато прескача кърмене гърдите ми се препълват- значи приблизително 6-7 часа. А на сутринта и при мен- няма нищо- то от цяла нощ висене..... За пиене от шише- пробвах се тия дни да пие каши от шише, първо с успех, а сега като го види стиска уста и върти глава. С лъжичка иначе яде. Ще изчакам и ще пробвам пак. Може пък от зъба да е- днес изби и един горен, над единственото ни до сега зъбче и май ще е доста смешен- само с два зъба един над друг.
Искането да суче за сега се изразява в гушене в гърдите ми. А пък една нощ като беше гладен аз го хванах да го завъртя към мен, а той отвари устичка и тръгна да ми суче от ръката. Така веднъж тръгна да търси къде е зърното на възглавницата ми- беше се сгушил в нея и само го гледам как отворил устичката и търси ли търси......
Vanny6a , mar4Eal5 , J на радвам се, че са ви по-добре бебоците.  Hug
За ПМС- ами сега например като ми дойде просто си помислих, че днес всички много ме ядосват, даже не предположих, че проблема може да е в мен  Sunglasses
Хубав ден на всички!

# 647
  • Пловдив
Добър вечер!

Току-що разбрах за  имениците днес: Борис, Борислав, Борислава, Боряна, Борко, Борил

Нека се чувстват поздравени. И в този ред на мисли може би и Боил празнува, честито и на него. Живи и здрави да са всички и весел празник!       bouquet

# 648
Мерси, че се сещаш за нас, Ванюша. Не съм го мислила да празнува днес, но няма лошо да има още един повод за празник. Честит имен ден и на Борето на Милкуз (отдавна не са се чували newsm78 ), на Александър Борис на tenderseducer и на Боряна на mamita_desita.

Мартеа, и при мен бяха ужасни ПМС. Едва преди няколко дни разбрах защо ме гонеше такава свирепа депресия и неистов глад за шоколад в продължение на повече от седмица. В обичайна ситуация това състояние трае не повече от ден-два преди да ми дойде, сега беше ужасно. Иначе самият цикъл мина нормално - аз поне толкова се зарадвах, като разбрах, че причините за депресиите ми не са реални, а се дължат на това. Ще видим втория път как ще е, но мисля от рано да се подготвя, че това си е просто една обичайна депресия и да не й се впрягам.

С препълване на гърдите- и на мен не ми се случва. В много редки случаи, но може би 7-8 часа трябва да минат, за да почувствам леко напрежение. На мен обаче ми се струва, че на този етап вече няма смисъл да се дохранва с АМ. Децата си ядат и твърда храна и ако не им достига храната, ще поемат повече твърда храна.

Момичета, щях да ви питам, наясно ли сте с майчинството след годинката? Знам, че ако е записано детето на ясла, се губи майчинството, но какво се случва, ако се върнеш на работа и не е записано на ясла и съответно ако не се върнеш, и не е записано на ясла?

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 23:20 от Lulu25

# 649
  • Бургас
Лулу, ако се върнеш на работа получаваш 50% от майчинството си без значение дали детето ходи на ясла или не. Подават се някакви документи в НОИ, но не знам точно какви, трябва да питаш някой счетоводител. Ако не се върнеш на работа получаваш 240 лв., само ако детето е в къщи, дадеш ли го на ясла се губи правото на майчинство. Peace

Честито на вчерашните именници!   bouquet

За Милкуз и аз си мислех тези дни. Много отдавна не е писала, дано са добре!

Марчелка, радвам се че сте добре! Hug

Есма и Радо е същия, много ми е смешен. Joy

За кърменето навън - от миналото лято не съм кърмила. То не ми се е и налагало де. Миналата година изобщо не ми пукаше, за тази не знам. Уж не съм от срамежливите ще видим. Wink

И сега да се оплача. Вчера Ради се обърна с проходилката.  Sad Падна назад на главата си. Еййй вярвайте ми място не мога да си намеря - толкова ме е яд на мене си. 10 мес. изкарахме без такова чудо и аз не знам кой ме накара да се обадя на свекито да я донесе. За щастие минахме само с уплаха, по-голямата на майка му естествено. но ми е много криво. Лекарката ми се скара защо изобщо сме взели проходилка. Най-лошото е, че вече Ради знае за съществуването й и си я иска. С нея обикаля на всякъде и сега като не може да пълзи и да се изправя, за вървене пък и дума да не става е страшно крив. Не иска на земята, не иска а ръце, как ще се оправяме не знам. ooooh!

# 650
Мария, много неприятно, добре, че само с уплаха се е разминало.

За Милкуз и аз си мислих тези дни, че нещо я няма напоследък.

Да споделя Рая какъв е дзвер - явно е забелязала истерията ми при нейно задавяне, което ни се случи вече няколко пъти. Като ме види да говоря по телефона или да върша нещо, при което вниманието не е основно върху нея, започва да кашля и да се дави. Аз, естествено хвърлям всичко друго и търча да я видя какво става, да я обръщам, ако трябва и т.н., при което тя спира да кашля и започва да ми се хили и ме гледа с един такъв лукав поглед. Същото прави, ако захапе нещо, което не трябва - хартия, дунапрен или подобни - един вид ми привлича вниманието върху забраненото нещо, което прави. Значи, всеки ден тая история се повтаря, косата ми побеля, значи.

# 651
  • Варна
Привет!

Мария, много неприятно! Добре, че е бил малкия дявол!  Hug

Мартеа, големи са хитрушковци! Павел преди покашляше да предизвика внимание, а сега отива до човека и започва да го "плаши" - слага си ръцете на лицето, маха ги и вика "БА".  Mr. Green

Моите гърди определено не се препълват като преди, до болезненост, но докато кърмя от едната другата продължава да си тече... съжалявам, че не си купих от многократните подплънки... що пари дадох за еднократни...

С ПМС проблем нямам, нито преди съм имала. Като изкючим глада за сладко, който понякога отдавам на това. Нервирах се на самия цикъл напоследък - като обилност и продължителност... надявам се и това да се нормализира.

Павел и вчера отказа обяда. Отваря устата, но всичко събира в бузите като хамстерче и не го гълта. Другите неща си ги яде без проблем. хм

# 652
Здравейте, момичета! Не съм се разписвала много отдавна.  Embarassed
При нас всичко е ок (пу, пу). Все още не сме проходили, но аз и не бързам, когато реши да се пусне сама - тогава.

Другата седмица е рожденният й ден и малко взех да се вълнувам, чак ми се струва нереално, че вече мина 1 година.  Heart Eyes

Все още се кърмим, но усещам, че отбиването наближава, суче само сутрин и вечер и то постепенно намаля времето (днес сутринта сука 1-2 мин.). Радвам се, че ще се получи от самосебе си.
Аз малко се притеснявам, че все още нямам лелка. Някой друг остана ли неоциклен?  newsm78
Края на месеца мъжа ми като се прибере, че отида на лекар, да ме види за всеки случай.
С храненето сме долу горе добре. Само обедите са мъка, но с 1-2 кутии пълни с джунджурии и играчки успявам да привлека внимание и да пробутам храната  Mr. Green
Сред фаворитите ни за храна е киселото мляко - яде по една кофичка  Shocked Аз незнам колко е нормално да изяжда и мисля да питам доки на следващата консултация.
Събуди се, изчезвам  ooooh!

# 653
  • София
Хайдееее, започват вълненията по първия рожден ден Crazy
Maya, Алекса също изяжда по една кофичка кисело мляко. Това не ме притеснява, защо не я кърмя, а и понякога й остават 3-4 лъжички и си извърта главата и не иска повече.
Момичета, които сте се заели с подготовката на Кръщенето искам да Ви попитам колко ви искат в църквата? Аз съм проверила само в една и ми казаха 60 лв без снимки или 80 лв със снимки. Вижда ми се малко множко, но ако навсякъде е така  ooooh! .
За ПМС - разбирам, че е това едва като ми дойде.
Алекса още не е проходила самостоятелно, но обикаля около леглото и столовете нонстоп  smile3540 . Все още не е пролазила. Днес за първи път ни донесоха детската кухня. Таткото се е разбрал да ни носят няколко дни да пробваме как е и дали ще й хареса, и после ще решим. Ще ни я носят до вкъщи 6 дни в седмицата. Опита доматена супа със сирене и й хареса. Ще видим следващите манджи как ще са Simple Smile .
Ако има болнички, стискам палци  fingerscrossed  да оздравеят бързо.
Хубав ден на всички!

# 654
Здравейте момичета, докато малката спи да помоля дайте идея за подарък на новородено второ дете - момченце на наши приятели   newsm78 Всичко ми е изскочило от акъла, пък и те има по - голямо дете (на 2,5г) имат доста играчки. Говорим за нещо до към 100лв, мислех си някакви дрешки за новородено и нещо друго,. ..помагайте...  Praynig Hug
Благодаря предварително...
За ПМС  не ми се говори  ooooh! ставам толкова крива, че мъжа ми милия първи тои си го обира.... като се усетя гледам да се контролирам , че иначе лошо...  #Crazy

# 655
Мама Заек, мисля, че цените са различни навсякъде за кръщене. Аз съм питала в три църкви и цените са съответно 65, 80 и 100лв (без фото).
Ние сме решили да кръщаваме Йоана на рожденния ѝ ден.

Мария, много неприятен инцидент, добре че сте се разминали само с уплаха.
Миналата седмица и Йоана регистрира първото си падане. Бяхме при майка ми, че си беше дошла в Бг за една седмица. Аз бях излезнала за малко и падането се случи при баба, били седнали двете на леглото и си играели и майка ми станала да остави една купичка на масата и само докато се завърти, Йоана вече била надолу с главата. Единственото поражение беше ожулен нос (на пода има мокет и Йоана като е паднала се е жулнала там), поревала е няколко минути и се е заиграла отново все едно нищо не се е случило, за разлика от баба ѝ, която три дни рева и се обвиняваше как е допуснала това да се случи, но какво да правим, явно са неизбежни такива случки, то тепърва има да падат, само дано да е без сериозни последици  Praynig.

За ясла - от НЕприетите сме и като гледам списъците, няма шанс и за следващите класирания  Whistling

Преди Великден пробвах ДК, записах я в една частна с доставка до вкъщи, но нещо нямаше голям успех с яденето и реших да поизчакам, след 2-3 седмици ще пробвам пак.

Ив, щом имат доста неща от по-голямото дете, май е най-добре да питаш родителите от какво имат нужда за подарък или пък да оставиш парички на бебчето пък те ще си решат за какво да ги използват.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 13:49 от ani_di

# 656
  • Варна
Цената на кръщенето в Лясковския манастир е 35 лв.  Peace По принцип като при всичко друго и тук варират цените в различните църкви от 30 до 300лв. Crazy

НИе днес направихме много хубава разходка. Паф изяде половин около бурканче от 190гр. елда със заешко без кандърми. После и плодово си хапна. Доволна съм.

Ани, добре, че само с това се е отървала сладката Йоанка!  Hug

# 657
  • София
Здравейте и от нас   Simple Smile
Честито на проходилите и на придобили нови зъбки,бързо оздравяване на болничките Peace
Марин е добре,има вече четири зъбки от долу и две от горе,тръгнали са и  кучешките,дано да излизат бързо WinkИ ние мислим да направим РД и кръщавка заедно,поне с един масрав Winkав да минем Laughing
Искам да питам по запознатите мами-Ако искам да ползвам и втората година майчинство,демек до 05.06.2012,а детето да тръгне на ясла май месец догодина,кога трябва да подам документите за прием?

# 658
  • София
Гергана, в ОДЗ-тата се тръгва само септември, не може да тръгне от май. За самостоятелните ясли не знам как е. За приема през септември се кандидатства същата година от февруари до април.

# 659
gergana26, за съжаление приемът в ДГ е основно септември Confused вероятността да се освободи място точно през май месец е много малка, да не кажа почти никаква Sad Но все пак може да пробваш да го регистрираш в системата и да направиш кандидатури сега (с цел да си запазиш по-ранна дата и да имате по-голям шанс) и примерно за първо желание да сложиш градина, която има нулев прием за родените 2010 година (така няма да ви приемат сега), а няколко месеца преди желанието ти да тръгне на ясла да си наредиш кандидатурите, както искаш и да участвате на текущите класирания, дано имате шанс да се освободи някое място и да го приемат, когато и където искаш Peace

MaYa, и аз съм неоциклена още, но аз и кърмя доста все още

Мария, ani_diHug важното е на мъниците нищо да им няма Hug

Общи условия

Активация на акаунт