Пъстроцветна пролет посрещна вече ЮНСКОТО човече! - № 17

• 33 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Водих Елица на консултация на 10м 7800кг и 70см,има ли други дечица с такова тегло? Rolling Eyes

сега видях,че сте писали по горе Blush

# 331
На мен пък ми е интересно какво ще открият стокхолмските учени, ако изследват Ганчев и Слънчо Mr. Green Айде сега изяжте ме Mr. Green

# 332
  • С-я
Martea, от мн време мисля, че пускаш фитили за кавги.
Затова няма да коментирам темата с био и "био" храните. Само за инфо- на Ганчев кашите, които пусна на пазара, се произвеждат в завод на Нестле в Холандия.

# 333
мартеа, как не те е срам!!!!!! Wink

Мама Мони, дано да е това, скоро чакаме да се похвалите!

Днес пак текнаха сополи навън, продължаваме с капки  и това е. Иначе и аз правих на няколко пъти концентрирано чайче от лайка с мед и слагах. Ети, ти слагаш ли мед????

Добре че попитах за см, напоследък все с 1см расте моята малка кукла, гледах за средни размери и пише за момичета на 10 м -71.8 см, което ме успокоява. Но пък повечето давате такива мерки, че започнах да си мисля глупости и аз.
Ванюшка, ще видиш каква моделка ще си имаш след някоя година.
Аз винаги съм била слаба, даже кльоштава, че и структурата ми е особена, но ми е много гот, ям каквото ми се яде, не качвам никак лесно, но за сметкана това слабея лесно. и ако не ям редовно ще станана нищо.
След две раждания съм си пак 48-49 кг, с много мъки да задържа поне 1-2 кг от всяка бременост, но уви, май пак ще си вляза в обичайната форма, само дето едно  дупе и коремче трябва да постегна, но нали нямам навика да спортувам, не мога и да се захвана още.

Вчера Мади хапна от основното на кухнята, имаше грис за следобяда, и от него хапна половината.
Сега отивам за кухнята..

Лек ден на всички и да оздравявате и вие бързо!

# 334
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Ох, много болнички има пак! Да се оправят бързо всички!  Hug
Мама Мони а ушичките видя ли му лекарката, преди да заключи, че са зъби? Защото Стили имаше същите периоди и се оказа наистина от уши.
А нашите зъби...... не знам да се смея ли, да плача ли. Първото зъбче на Стили ми забоцка днес- след две нощи сън лепнат за мен, но.... расте накриво, по диагонал е някак си, или поне това се вижда. Лошото е, че сега като успях малко да погледна в устичката и второто май ще излезе криво  Cry За да е по-ясно - нещо такова са двете долни зъчета:
/ \

E, малко по-широк е ъгъла , но е факт, че ще са криви. Дали ще се оправят??
На 14-ти сме на консултация да видзим лекаря какво ще каже. Ужасно ми е гадно......
А пък  това за пюретата на Хип.....нямам думи! Стили основно от тях ядеше, сега вече от месец- два му готвя, а от готовите сме най -вече на Гербер и Сънвал. Но също и Хип. Ще се постарая да ги огранича до минимум.

Е, оплаках се, ще чакаме тия дни да се покаже цялото зъбче, да го видим колко кривичко ще е .  Cry

Още веднъж- оздравявайте бързо всички, а здравите- да си бъдат все така здрави!

# 335
Martea, от мн време мисля, че пускаш фитили за кавги.

е айде сега, кой го казва. Засрами ме, вярно Laughing

Само за инфо- на Ганчев кашите, които пусна на пазара, се произвеждат в завод на Нестле в Холандия.

именно.
Рая яде повече Ганчев, отколкото Хипп - повече, щото въобще не давам Хипп пюрета напоследък (3 лв и като не го дояде, не, благодаря), а на Ганчев давам едно плодово, от тези в кутийките, ябълка и банан - само такъв плод приема.
Най си е добре продукти от село и мама да готви... ама пък като падне някой радиационен дъжд... тюх, защо трябваше да сме 2011, и 2012 да е догодина, да му се не види.

# 336
Мама Мони,радвам се че е зъбче,поне на теб ти падна товара да се притесняваш за друго(аз се извинявам че си помислих че е друго нещо,но много се радвам че след обстоен преглед това се оказва).Идея си нямам как да цока детето,явно трудно изживява озъбването.Тя и мойта хапе яко,ама след като се е нацокала.

Лорка,ще помогне сиропа,как няма,ще се оправите,само дето времето е гадно и променливо и по-трудно минават вирусите.

Чери,не мога да помогна с петната,явно нещо ги провокира,ама какво?/?

На мен пък ми е интересно какво ще открият стокхолмските учени, ако изследват Ганчев и Слънчо Mr. Green Айде сега изяжте ме Mr. Green
Аз няма да те изям.Сигурно същите неща,защото Ганчев всичко внася отвън-и месо,и плодове и зеленчуци,май само тук ги бъркат буламачите(Извинете ме,но зеленчуковите са големи буламачи,все някакви яхнии,мусаки,всичко с домати),иначе плодовите има и без захар и са ок.Така че колко са Български-то се вижда.И щом и кашите се правят в друг завод,сто процента и суровините са чужди,то тогава пак спонсорираме ЕС.Иначе аз съм за БГ нещата.Но всеизвестно е че да се изнесе БГ продукция се искат 1000 сертификата,а да се внесат-Еми най-големите боклуци тук се внасят и пласират-едно нещо казвам само-боклуците Маги-всичко тук е с мононатриев глутамат,и рекламите са меко казано агресивно насочени към децата(децата да ги харесват и да ги искат)а в чужбина има и без глутамат.Оф,извинете ме,болна тема ми е храната вече.

# 337
Днес пак текнаха сополи навън, продължаваме с капки  и това е. Иначе и аз правих на няколко пъти концентрирано чайче от лайка с мед и слагах. Ети, ти слагаш ли мед????
Не съм пробвала с мед, свекърва ми ме посъветва да слагам чиста мас или масълце, ама аз не смея много-много. За това си караме на лайка и физиологичен разтвор + Тобрекса.
Офф, как ти завиждам за кльощавото, Роскааааа  Mr. Green Между другото, имам едни 4-5 килца, които мога да преотстъпя на драго сърце Simple Smile Сега съм захванала едно слабеене, дано до на лято приличам малко повечко на себе си, стискайте палци  Laughing

# 338
Оф,извинете ме,болна тема ми е храната вече.

и аз така, откакто имам деца.
Само дето вече е ясно, че няма нищо полезно. Месата са блъскани с хормони и антибиотици, рибата - с живак, в млякото няма мляко, плодовете и зеленчуците, ако не са фрашкани с пестициди и като цяло Менделеевата таблица, то поне са ГМО. Ако пък вземеш да си посадиш нещо в градинката, то пък вземе, та падне я киселинен, я радиационен дъжд.
Така че - принудени сме да избираме между вредно, вредно, вредно или вредно. Справка - Гала. На кафе. Ама то и кафето е вредно, бе Гала.
Айде наздраве, бон апети!

# 339
Ети, не си само ти мила, целия офис ми завижда. Сутрин се явявам със закуска. Колежките са само на кафе и цигара за да не качат някое килце.  На обяд имаме кетъринг, хапвам и него без да се церемоня. Следобяд някой реши да отиде до Мола, ха за тортичка, ха за нещо друго. Първа съм в зявакат. И като се прибера съм мъртво гладна. И тогава обилна домашно приготвена вечеря. Кой като мен и само 47 кг тогава.

За храната- май от всичко  остана  полезна  домашноприготвената храна, каквито и да е продукти в нея да слагаме, поне консерванти и каквито и там да са добавки , които слагат няма и заради които децата вече и здрави зъби нямат!

# 340
alexova , за сега  и аз съм като теб,ям си каквото си искам и когато си искам и не пълнея.От както се помня съм 52 кг. и да искам не мога да напълнея.Много се стопявам когато имам ядове.Единствено по време на бременноста напълнях много(+30 кг.) които свалих за месец някъде.Е,то май си е до ген.

Мама мони,дано бързо да му минава на детенцето ти.Ако е от зъбки,по леко и безболезнено да му избиват на душичката ти.

Така като се замисля съществуването ни започва с болка,първо при първата глътка въздух,после колики,зъбки,болести,пак зъбки.....

Пюретата вече не знам на кой да вярвам.Ние хапвахме Ганчев и кашите на Слънчо,а сега на ДК-пустия ми мързел.....да му готвя всеки ден,а и като съм пишман домакиня да мъча детето с буламачите ми.

# 341
................

Пюретата вече не знам на кой да вярвам.Ние хапвахме Ганчев и кашите на Слънчо,а сега на ДК-пустия ми мързел.....да му готвя всеки ден,а и като съм пишман домакиня да мъча детето с буламачите ми.

Засега готвя вечер за два дни напред /държа в хладилника, не смея за повече и да замразявам, пък и някои неща май си променяли вкуса след като се размразят... /. Предполагам става така и не се отразява на качеството и вкуса на храната, нали?  Rolling Eyes
Но... всички ме навиват за кухня  Rolling Eyes ... много се чудя. Може пък да опитаме за месец да видим как ще са нещата.

# 342
Засега готвя вечер за два дни напред /държа в хладилника, не смея за повече и да замразявам, пък и някои неща май си променяли вкуса след като се размразят...

аз готвя така - за два дни, но преди обяд - за същия ден и за следващия. Затварям просто в бурканче и го слагам в хладилника. На единия ден прибавям заешко на кубчета (такова имам домашно), на другия - давам без месо, като понякога слагам жълтък. От време на време давам за разнообразие 2 вида безмесни пюрета на Бебивита - едното с основа тиквички и царевица, другото с грах. Основното в манджите й са картофи, ориз, броколи, карфиол, моркови, тиква. Веднъж-два пъти в седмицата давам пюре с пиле или с пуйка на Гербер, за да разнообразя заешкото. В някои случаи давам по малко и от нашата храна, в зевисимост каква е.

# 343

аз готвя така - за два дни, но преди обяд - за същия ден и за следващия. Затварям просто в бурканче и го слагам в хладилника. На единия ден прибавям заешко на кубчета (такова имам домашно), на другия - давам без месо, като понякога слагам жълтък. От време на време давам за разнообразие 2 вида безмесни пюрета на Бебивита - едното с основа тиквички и царевица, другото с грах. Основното в манджите й са картофи, ориз, броколи, карфиол, моркови, тиква. Веднъж-два пъти в седмицата давам пюре с пиле или с пуйка на Гербер, за да разнообразя заешкото. В някои случаи давам по малко и от нашата храна, в зевисимост каква е.

И аз така мислех да правя, но не ме оставят да готвя  Laughing и затова вечер, когато татко й се занимава с нея.
И при нас основното е картофи, моркови, карфиол, броколи, ориз - разнообразявам с царевица, зелен фасул, тиква, пащърнак... ама как почиствате царевицата и зеления фасул от люспите и конците?  newsm78
Аз пък започнах 2 дни месно, два дни - зеленчуково, все още жълтък не съм давала.  Embarassed
Даже чак преди няколко дена дадох йогурт, досега всичко беше безмлечно, и кашите, и пюретата... и сега малко ме гризе съвестта дали не избързах.  Rolling Eyes
Давате ли подобни десерти и млечни продукти?

# 344
Давате ли подобни десерти и млечни продукти?

Maya, преди повече от 2 месеца нашата педиатърка ни предложи кекс и кисело мляко за едно хапване Simple Smile Та, почти от тогава давам кисело мляко, йогурт и други подобни Simple Smile
Започнах с йогурт на Хумана, но сега давам Данонино. Въведох и прясното мляко с пюретата на Ганчев, а с бебешките бисквити "Cicibebe" - целите яйца и млякото отново.
От 2 седмици сме на кухня. Истинско улеснение наистина, а и на Крис му харесва поне за сега.

Скорошно оздравяване на болничките и много слънчеви моменти на всички.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт