При нас главоломно се развиха нещата. Имаме си бебе.

Не чакахме дълго - всичко беше по стандартния ред, стегнато и напоследък съвсем скоростно...яак не мога да се освестя какво става...
Делото ни беше днес и вече сме горди мама и тати на един малък бонбон.
Сега обаче имам конкретен въпрос относно любимата ни институция НОИ.
Аз имам право на обезщетение от НОИ за отглеждане на малко дете, защото нашият бонбон е на 1 годинка вече навършени.
Решението от съда влиза в сила на 5-ти Април.
След тази дата може да си взмеме сладура вкъщи.
Не открих точни указания, затова се обръщам за помощ.
От коя дата и с какво се доказва пред НОИ точния момент от който те започват да начисляват великото обезщетение от 240 лв?
Това ме интересува и за работотдателя...защото освен това съм на изпитателен срок до 17 Април...а искам да мина на постоянен договор и да хвана това обезщетение...А моя работодател прави малък компромис да ме изчака-защото искаше да не ми продължава договора.
Малко съм притеснена, разбира се...Искам да си изляза по майчинство по нормален начин, но и да хвана този 17 Април.
Имам и платена отпуска да взимам още...мога и с нея да играя: но определено деня на настъпване на събитието ме интересува
Коя е датата, която НОИ считат за НАЧAЛОТО за начисляване на обезщетението за отглеждане на малко дете до навършване на 2-годишна възраст?:
-Датата на влизане в сила на решението?
-Датата от която си вземем детенце от дома - четох, че от там давали някакъв документ, че си го взимаме?
-Датата на Удостоверението му за раждане?
Много благодаря ако някой ми отговори на този конкретен въпрос