ОКТОМВРИйското юначе иска вече да седи и мама с поглед да следи!

• 24 853
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • Stavanger,Norway/ Varna
Мила, варианта с киселото мляко го обмислям да се случи към годинката чак. Просто гледам от сега да създавам на децата хранителни навици, сред които е ранната и лека вечеря. Йована, например вечеря най- късно в 6 вечерта, най-често към 5:30. Затова искам да преместя кашата, която е по- тежка за сутрешно ядене, а вечер да давам по- лека храна. Киселото млкяо ми се вижда хем леко, хем пък хранително, за да й държи ситост през нощта. Смятам на годинка вече да я отбивам, както направих с Йована, просто за да ни е по- лесно на нея и мен. Иначе ще е мъка с моите смени и нейната градина.

# 496
Аз какво ли толкова се радвам, че има парички, като за 1 ден ще заминат  Sad
Мишанка, как беше този сайт за яслите, аз също се регистрирах, ама не се сещам как беше.

# 497
Здравейте Wink Бобче аз давам сутрин млечна каша след това зеленчук на закуска пак давам каша или плод и за вечерта мляко.Като кашите, които давам са млечни.

# 498
Бобче, естествено ще го направиш както вярваш, че е добре.
Ако кисело мляко е нормално да вечеряте, значи супер.
Аз, след годинка особено, обаче очаквам Нико да яде от нашата вечеря, а тя колкото и да е лека, не е кисело мляко.  Laughing През деня не ядем топло и единствено за вечеря се предлага месо, зеленчуци, варива, риба, ориз и пр.
На година Мила се беше отбила, но аз си и давах мляко преди лягане, като това продължи до доста късна възраст.
Каша вечер никога не съм давала, за мен кашата си е сутрешно ядене - за повече енергия.  Peace

# 499
  • В сърцето на моите съкровища...:)
skorpion4e, http://kg.sofia.bg/  Hug Заповядай!

# 500
Oпа, маминки, добро утро Simple Smile

Аз искам да попитам нещо, колко от вас ще дават дечицата си на ясла преди да навършат 2 годинки ? И във всички градове ли важи правилото, че деца се приемат в ясли само на есен ? Тук във Варна например приема на деца е само от септември до ноември, т.е. както нашите деца са родени октомври, значи мога да го пусна нашия младеж или на една годинка или на две......много гадно бееее....ааааааа  #Cussing out

хмммм аз явно хич не съм наясно , мислех че това се отнася само за ОДЗтата, а в яслите и градините приемът е ежемесечен.сега ме хвърли в размисъл и ти.Тъкмо се споразумях с татито да не го пускам на една годинка и обещах да е към лятото , пък то......

опааааааа - не се бъркам бе , сега се поразрових"Обявяването на списъците с приетите деца се извършва:

* в самостоятелните  ясли класирането е ежемесечно на 20 число /или първия работен ден след тази дата/, като списъците с приетите деца се обявява в сайта на Община Варна и на видно място в детското заведение. В едноседмичен срок от обявяването на списъците, родителите на приетите деца писмено декларират записване/отказ за прием в съответната ясла."

Мишанка - страхотене  Нестор, мн усмихнато дете
Оффф как го мислите от сега , кой какво вечеря , как да нагодите децата според това което вие ядете , пък аз хич не съм се забързала.
за мен кашата си е сутрешно ядене - за повече енергия.  Peace

и аз така мисля

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 11:07 от tini_pini

# 501
Да, Ева ще тръгне на ясла преди 2 годинки със сигурност, стига да ни приемат. От януари 2012 г., когато ще е почти на 1 г. и 3 м. би трябвало да тръгне по наши планове. И на мен ми е жал, но няма начин.
Бобче, Моника тръгна на ясла точно на 10,5 месеца. Нямаше никакви проблеми. Много ми е готина тя, много безпроблемно и готино дете. Никога с нея не съм имала грижи.

# 502
Тини и ние мислихме да стане на година и половина поне, но ходих и на място питах тук до нас в едно ОДЗ, за първа група, което си е ясла, приема е само на есен.......на пролет или лято няма прием  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Имаме си само една баба, но тя няма да иска да го гледа и.....варианта е само един, ясла.....за жалост няма да успяваме да се справяме само с паричките от тати и смешните 240 лв.  Sad

Уфффф само ако беше жива майка ми, така ми липсва в такива моменти,  щеше да ни моли да й го водим да го гледа, но....свекито не е такава......предпочита само за час-два да му се порадва и толкова Sad

# 503
Добро Утро!  bouquet

Гледам за ясли говорите аз хия не съм на ясно..... newsm78 а и не съм се интересувала, но скоро трябва да го направя, скоро се запознах с една мама дето вика че щом се вземело ЕГН на детето трябвало да се записва ако разбирасе искаш да го даваш на ясла #Crazy луда работа

вчера ходих и взех столче за хранене
ето го:
много е удобно и функционално

Хубав ден на всички
и честити месечинки на бебоците родени на днешната дата Peace

# 504
  • Русе
Почерпка за нашето пораснало момче Simple Smile Честити месечинки на всички мъници   bouquet

# 505
  • Русе
Момичета имам питане ,на бебо на едната ръка му се появиха пъпчици около дланта на едната ръка ,незнам дали е възможно да е от храна ,защото само там има няколко пъпчици на друго място няма или пък да е от червеното конче което съм му вързала  newsm78

# 506
веси- има разлика между ОДЗтата и чистите ясли .И аз съм ходила в ОДЗ и знам , че е така както казваш, но за яслите можем да се вредим и по-късничко

брасто- столчето е страхотно

Тук май опитва да изпече , но има страшно гъста мъгла и се чудя да го изведа ли мойто хремавото чудо.Ама да не се засили таз гадна хрема

# 507
веси- има разлика между ОДЗтата и чистите ясли .И аз съм ходила в ОДЗ и знам , че е така както казваш, но за яслите можем да се вредим и по-късничко

Всъщност Тини, сигурно си права, аз само за ОДЗ съм проверила.....аз защото искам да е в ОДЗ затова....но ще проуча и яслите Simple Smile

# 508

Всъщност Тини, сигурно си права, аз само за ОДЗ съм проверила.....аз защото искам да е в ОДЗ затова....но ще проуча и яслите Simple Smile
и ние искахме в ОДЗ , за да няма дупка , нали като станат на 3 год ги изписват автоматично и после трябва да се чака до  септември , октомври за да го вземат в градина, но при октомврийчетата няма да има този проблем.Затова се навих и на чиста ясла

# 509
ние не сме писали отдавна, ама няма нищо особено около нас. захранени сме от около 10-тина дни, яли сме тиква, картоф и морков досега. днес мисля да му дам малко ябълково пюре, че пак си акаме на 2-3 дни, ама му е малко зорно сега с новите храни и дано ябълковото пюре малко да му помогне.
връщам се да ви чета, че хич не ми е останало време. после може да се изкажа "компетентно" по темите...  Laughing
ама ако може да попитам междувременно за съвет за хотел във варна, ще ходим с малкия с татито и един чужденец другата седмица във варна за няколко дни, та да помоля мамите да препоръчат някой хотел, може би ще е добре да е към морската близо или центъра, че докато татито са по работа, ние да може да се разхождаме... много ви благодаря предварително, може и на лични да не спамя темата допълнително.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт