Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 37

• 37 413
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
tara_lezhka ,  Hug аз направих същия паралел за разговорът на стълбището ! Peace Отново сам и изгубен , както в онзи тъжен момент !

# 421
Добър ден на всички!

gospojata  Hug, радвам се, че си се възползвала от линка. Статията е интересна, но копнато само така вече има друг смисъл.
tara_lezhka  Peace
Аз също виждам доста символика във филма, и с музиката, както казваш, и на стълбите и с убождането от розата, по нататък и със счупеното огледало.

Спорен и приятен ден на всички дами!

# 422
...
Бех: Защото е невъзможно [да говоря с теб]. Защото се срамувам. Срамувам се от себе си [...] Аз се страхувам да не те нараня. [...] Ах, Нихал! Ти не познаваш света. Не познаваш мен!
Нихал: Но знам, че те обичам! Също и че няма да обичам друг, до края на живота си!!!
Бех: Толкова си невинна. Ще те нараня ... [...]  Не искам да разбия сърцето ти!!!...

Едно просто и чисто признание в любов от страна на Нихал, което не може да не достигне до Бех. Той може да е всякакъв, но не е безсърдечен...

Сега “изчезвам”. Ако ми остане време ще чета и може би пак ще се включа...

Бех много добре познава жените ,себе си и състоянието до което докарва любовниците си.
Тежи му когато Елиф и Бих ги оставя с разбити сърца ,
 но  Нихал е РАЗЛИЧНА и Бех изпада в паника.
Тя  е не само по-важна от всички жени ,а  е по-важна и от самия него

# 423
# 424
  Здравейте,на мен момента с розата и убождането също ми направи впечатление.Сцената на стълбището/както и когато беше малко дете/ показва,че той е на кръстопът,както и тогава.В онзи момент чичо му реши съдбата му,а сега е обратното-той трябва да реши неговата и тази на детенцето му.Ситуацията му е направо трагична,ако питате мен,а освен този морален дълг,който чувства стои предателството му  и Бихтер и любовта им.Сякаш едва в снощната серия той започна да се опомня какво става,разумът и съвестта му проговори и влиза в битка с чувствата.На него му е много ,много по-трудно отколкото на Бихтер.Аднан направи много за нея,но е несравнимо  с онова,което е сторил за Бехлюл. Освен това той сякаш за първи път осъзна колко силно и дълбоко го обича Нихал и че това не е детска игра,както го е приемал досега. Осъзна,че държи сърчицето й в ръцете си и че тя очаква,много,да не кажа всичко от него,а той просто няма как да й го даде.Натовари го с очакванията си,със сериозността и тежестта на думите си,че няма да обича друг цял живот. Да,признанието й стигна до него,за да го отрезви и да го накара да проумее,че трябва да вземе сериозно и тежко решение.
    Бихтер снощи го разбра,почувства болката му и направи единственото възможно,което можеше,поне тя го освободи засега.Въпреки че не може да стои настрани от него и   и няма да се откаже,поне му даде малко въздух.
   За Елиф-притесни се,когато чу за опита й за самоубийство,но сърцето му не трепна за нея.Бихтер е съвсем друго нещо,а Нихал-да,тя е различна,защото е малката сестричка,която винаги е искал да пази и закриля и сега няма да може да я спаси от самия себе си,което ще я съсипе.

# 425

Cookie, не ни стряскай така.  Grinning А на всички вас, Честит Първи Април.   bouquet

# 426
  Славена,радвам се да те видя отново  Hug А статията е направо достойна за днешния първи април  Laughing
  Спирачката на Бех пред любовта му е огромното,да не кажа смазващо чувство за вина,отчайващото осъзнаване,че предаде Аднан,но не може и няма право да нарани и Нихал и да разруши единственото семейство,което някога е имал.Това го спира според мен,защото колкото и да обича Бихтер  другата страна на везната тежи не по-малко.Неслучайно накрая той ще избере да жертва нея,себе си и чувствата им.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 10:50 от charovnica

# 427
Много интересно-до преди 2 серии Бехлюл молеше Бихтер да го отърве от тази ситуация и от преследващата го Нихал, а сега едва ли не се вижда като неин партньор............  ooooh! Нещо не ми допадна този преход...............  Rolling Eyes
И трябваше ли факта, че "дъщерята на чичо" е влюбена в него да го ангажира по такъв начин?  newsm78  newsm78 Имаше изход и от тази ситуация, но сега е в "ъгъла", където сам се натика!  Tired
В момента Бихтер има по-ясни желания и цели от него............  Peace

Силвия-   bouquet И мен ме хвърли в размисъл!  Mr. Green

Имаше начин да не чувства вина, или поне -не толкова голяма!Да беше се откъснал от Зиягил, да стане самостоятелен, работещ и издържащ се сам.Чувството за вина пак щеше да го тормози, но не и както сега-да ****  жената на благодетеля си, и същевременно да яде хляб на масата му и не само........  Money Money Money

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 11:00 от biskit

# 428
  Ето защо е страхливец,когато Аднан го попита не трябваше да позволява да затъне съвсем така.Направи го само и само да не заподозре чичо му нещо.Ако беше опитал да се измъкне по-категорично Фирдевс стоеше там и наблюдаваше,просто нямаше да му даде да се измъкне. А Нихал- за него тя му е малката сестричка и той си я обича и не иска да страда,затова изпадна в тази дилема,не иска да я обиди и засегне.Допреди две серии въобще не осъзнаваше тежестта и сериозността на нещата.Ама и сценаристите така са го направили-всички обстоятелства действат тази връзка да стане факт-Хилми и публикациите,Бихтер притиска Аднан,Бех намери розата,въобще всички събития водят натам,волю-неволю.

# 429
Много интересно-до преди 2 серии Бехлюл молеше Бихтер да го отърве от тази ситуация и от преследващата го Нихал, а сега едва ли не се вижда като неин партньор............  ooooh! Нещо не ми допадна този преход...............  Rolling Eyes
И трябваше ли факта, че "дъщерята на чичо" е влюбена в него да го ангажира по такъв начин?  newsm78  newsm78 Имаше изход и от тази ситуация, но сега е в "ъгъла", където сам се натика!  Tired
В момента Бихтер има по-ясни желания и цели от него............  Peace

Силвия-   bouquet И мен ме хвърли в размисъл!  Mr. Green

Здравейте!  bouquet
Преходът и на мен ми се струва изключително прибързан, като съшит с бели конци...
Докато при Бех и Бих наблюдавахме зараждането на тяхната любов стъпка по стъпка във времето,  тук нещата се случват прекалено бързо и нереалистично. Заради няколко думи подслушани от Аднан се стигна до годеж, сватба и т.н. Прекалено захаросано...
И още нещо, човек когато е в апогея на една любов, малко трудно да забележи някого друг в калабалъка  Mr. Green, камо ли пък толкова бързо да започне да изпитва и чувства от този сорт.

# 430
Значи-Бехлюл няма избор!От една страна-Аднан, от друга Фирдевс!Горкия той!Как да откаже на някой?  newsm78 newsm78 newsm78
След няколко години го виждам със същия успех-многоженец, съпруг на поне 10 жени, защото по някакъв начин е длъжен на тях или на родата им-ей, така да не ги обиди!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ама и сценаристите така са го направили-всички обстоятелства действат тази връзка да стане факт-Хилми и публикациите,Бихтер притиска Аднан,Бех намери розата,въобще всички събития водят натам,волю-неволю.

Е, да-това е обяснението!  Peace

# 431
  Според мен всичко между Б и Н се развива много скоростно,за да се подчертае изкуственото начало на тази връзка,че тя не е резултат от взаимни и споделени чувства,а от нещо друго.Освен това Аднан и всички очакват като е казал,че я обича,нали,да си поеме отговорността за думите,т.е.годеж и сватба. А и не мисля,че Бех е започнал да чувства каквото и да е към нея,просто видя ситуацията в цялата й тежест и сериозност.Неслучайно имаше паралел между думите на Бихтер и Нихал и думите й за липсата на неговата смелост и че нищо от това нямаше да се случи,ако той бе по-различен,което си е самата истина.
  Аз Бех не го оправдавам,просто тълкувам кои емоции ,чувства и мисли го водят.Постъпките му са грешка след грешка именно заради слабохарактерността,нерешителността и страха му.

# 432
Имаше прекалено много моменти, в които трябваше да оправи нещата. Във всеки от тях той правеше най-лесното, мъчейки се да бъде най-безболезнено за всички. Допреди 2 серии мислеше, че може да се измъкне сух от водата. Сега вижда, че нещата отиват на зле и пак нищо не прави... е това ако не е страхливец ooooh!

Ако беше опитал да се измъкне по-категорично Фирдевс стоеше там и наблюдаваше,просто нямаше да му даде да се измъкне.

Какво би направила Ф,  ако той не бе дал дума. какво щеше да разкрие ?!Не би закопала така дъщеря си, най-малкото защото ще закопае и себе си... Confused

# 433
Абсолютно съм съгласна!  Peace Peace Peace Peace

# 434
 Според мен всичко между Б и Н се развива много скоростно,за да се подчертае изкуственото начало на тази връзка,че тя не е резултат от взаимни и споделени чувства,а от нещо друго.Освен това Аднан и всички очакват като е казал,че я обича,нали,да си поеме отговорността за думите,т.е.годеж и сватба. А и не мисля,че Бех е започнал да чувства каквото и да е към нея,просто видя ситуацията в цялата й тежест и сериозност.Неслучайно имаше паралел между думите на Бихтер и Нихал и думите й за липсата на неговата смелост.

charovnica, съгласна съм с всичко, но Аднан изобщо не му е поставял срок за изпълнение на обещаното  Simple Smile
Дори при техния разговор самият Бехлюл си остави вратички "нека първо да завърша, пък после и магистратура ....". То е от ясно по-ясно, че не изпитва любовни чувства към Нихал, но кое го кара да бърза (или може би това престои да видим скоро)

Общи условия

Активация на акаунт