Дискова херния - 2

• 223 252
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Не го отписвай толкова бързо/нерва/ GrinningУвреда означава ,че е болен.Колко болен и аз не знам SadЗатова са лекарствата -да го лекуваме. NaughtyХодиш ли на пети и на пръсти?Не си обяснявам при теб това горене,обикновено е тръпнене.И аз понякога усещам нещо подобно,една разлика ,но по скоро като,че ли моят е леден.Всъщност едно неопределено усещане.

# 571
Здравейте сладури!Днес ми дойдоха трите опаковки Дискус и искам да ви попита ,сега се чувства супер нищо не ме боли Praynig,но все пак да ги слагам ли или да изчакам когато имам болка!Благодаря ви!  bouquet

# 572
Здравейте сладури!Днес ми дойдоха трите опаковки Дискус и искам да ви попита ,сега се чувства супер нищо не ме боли Praynig,но все пак да ги слагам ли или да изчакам когато имам болка!Благодаря ви!  bouquet
Започвай ги,няма какво да се чака Peace

# 573
Здравейте на всички,
опитах се да изчета доста от мненията,но явно ще ми трябва много време.Моля,ако има някои с моите проблеми да сподели как се справя.
М.декември 2009г.ме заболя гърбът.болката беше локална,точно по самите прешлени.Слд като острата болка премина започнах вкъщи да си правя упражнения.Бях много стриктна и мобилизирана,тъй като усещах,че с упражненията се чувствам по-добре.впоследстви направих ЯМР във Варна и заключението е следното:
На ниво Th7-Th8- парамедианна протрузия вляво на диска,с компресия на дуралния сак.На ниво Th8-Th9- фокална медианна дискова херния с компресия върху дуралния сак.
Наблюдаваше се и едно леко изтръпване на целия ми десен крак,за което д-рите не можаха да намерят обяснение.
По-късно съм правила озонотерапия,с която имаше облекчение в зоната на гърба.Но тогава започна и едно тръпнене на дясната ръка,болка в рамото,за което казаха че е плексит.Тези симптоми отминаха във времето и аз тогава не им обърнах внимание.2010г. имаше една болка във врата ,която помислих че е от неразположение на спане,течение..
Докато преди месец тази година на ЯМР излезе,че имам проблем и на шията.
МР данни за начална спондилоза на шийни прешлени,медианна дискова херния на широка основа на ниво С5-С6 с компресия на миелона и бълджинг диск на ниво С6-С7.Суспектни МР данни за миелопатия на шиен миелон.
Резултата от ЕМГ-цервикална преднокоренчева увреда двустранно предимно за С-8-Тh-1
Тези инжекции  Дискус дали са ефикасни в моя случай?
Какви упражнения са подходящи за шиен и торакален дял?
Препоъчаха ми консултация с неврохирурзи в София-проф.Бусарски и д- р Динев.Моля за вашето мнение.Пия милгамма и ми казаха да си взема Неоставит.
Още не мога да си обясня от къде се появиха тези проблеми с гръбнака ми.Не съм претърпявала  падания,не дай си Боже катастрофа,нито съм упражнявала тежък физически труд.Мисля си освен липсата на добре развита мускулатура,дали липсват някакви съставки,изграждащи междупрешленните дискове  и от там да е причината?

Благодаря

# 574
  • София
Аз съм с ДХ на С5-С6 и С6-С7. Когато ходих преди време на консултация при Бусарски, Само погледна и каза, че втората е доста голяма, но да не бързам за оп. Когато го питах какво да правя - пробвай със санаториум. Това беше всичко.

# 575
Здравей sandrella,
ти имаш ли болки и изтръпване по ръцете?
Ползваш ли специална възглавница за спане,упражнения правиш ли?Питам тъй като диагнозата ми е съвсем отскоро,прочетох доста неща,но повечето съфорумци са с проблеми на лумбалните прешлени и се чудя на какво да обърна внимание.
Някой ползвал ли е НЕОСТАВИТ?Дали тези инжекции Дискус и ензимите ще ни помагат на нас?

Благодаря на отзовалите се

# 576
  • София
Имах болки постоянни около 2 години. Първите 6 месеца по-силни, след това слаби. Сега имам рядко обостряния и минават сравнително бързо. Близо година нищо не ме болеше, но сега наскоро имах болки за около 3 седмици. Изтръпване имам като спя вечер в/у ръката и постоянно се въртя. За изтръпването много ми помага милгамма. Спя на ортопедична възглавница, упражнения не правя. Първите 6 месеца пробвах много неща. Ходих в един възстановителен център с акупунктура, лазер, ток, вендузи, сухи екстензии с яка и т.н. Сега си чакам ензимите да пробвам и тях, дано стабилизират за дълго нещата.

# 577
  • Другата България
.
Някой ползвал ли е НЕОСТАВИТ?

Благодаря на отзовалите се
http://apteka.framar.bg/30017028/неоставит-табл-620-мг-60  Този НЕОСТАВИТ ли имаш предвид?

# 578
Аз започнах Дискус пък да видим! Praynig

# 579
  • Казанлък
Аз започнах Дискус пък да видим! Praynig
Успех!!! Simple Smile

Jivito, аз от години имам протрузия на ниво Th9- Th10. Имах няколко силни кризи и са много болезнени и неприятни,имах болки дори просто при дишането. Задължително опитай с физиотерапията. Аз като ходих на Павел Баня,споменах на докторката,че имам проблем и там,та каквото са ми правили на кръста,това са правили и за гръдния дял. Така 2 години,оттогава не мога да се оплача. Упражнения трябва да правиш също,освен общия комплекс и за шията и горните крайници. Много е подходяща подводна гимнастика също така.
Аз бих опитала с Дискус,а и с ензимите също. Все пак те имат влияние на прешлени независимо къде се намират(на кое ниво)
Все още нямам достъп до компютър и пиша от телефона,но ще потърся повече инфо при първа възможност.
Аз сега пия глюкозамин и хиалуронова киселина за ставите и кръста,а също така и бозвелия понякога. Чувстам се все по-добре,а и свалих няколко кила покрай плуването Simple Smile
На всички ви пожелавам хубави дни без болки!

# 580
Jivito, в началото е адски стряскащо, като изневиделица, питаш се - защо, откъде, накъде и прочее, Потиснато и объркано състояние.
Мен много ми помогна форума ))  Относно дискус - тъй като протрузии и хернии са при различни хора са на различни места, резултата също е различен. Но тъй като този препарат е създаден за тези проблеми - си струва да се опита. При някои първите инжекции са ужасно болезнени, при други - няма никакви проблеми - всичко е индивидуално, резултат - също))

Жалко, в БГ няма остеопати - специалисти, които се занимават с гръбнака. Търси добър мануален терапевт, търси литература по въпроса.  В Павел баня са специалисти, най добре да се ходи там май.

успех!

# 581
  • Казанлък
Svetlana, как са нещата при теб? Имаш ли някакво подобрение? Продължи ли с Дискус или се отказа?

# 582
Svetlana, как са нещата при теб? Имаш ли някакво подобрение? Продължи ли с Дискус или се отказа?

направих курс с дискус, в момента съм в кюстендил - избрах го защото е по-близо до софия (заради пътуване с кола).
След 5 бр физиотерапия - ултразвук, магнит и интелект (уж против болки), 1 тангентор и няколко мин. вани  ..... -   спрях всичко, не се търпи... . А днес имах глупостта да се подложа на лечебен масаж - и  в момента, в 1 през нощта, се чудя коя бърза помощ да викам... Тангентора ми се отрази по същия начин. Може би  в Павел баня по-разбират от това заболяване,  или  пък реакцията  при всички е индивидуална ...   

В момента  на празен стомах пих мовалис и лексотан (като миорелаксант),  ходя из стаята и чакам да ми подейства.  Имам аулин прахче, но досега не съм го взимала, и след опита с мидокалм не смея да експериментирам ..

Как понасяте мидокалм, аулин? Как понасяте физиотерапия??
Правех физиотерапия  в Токуда (пак едвам 5 бр),  посетих веднъж и Невромедикус - прилагат лазери, инфрачеревни лъчи и още нещо -  въобще не ми се спомня за това...(((.

# 583
svetlana_ua,и при мен болките се усилват след физ.терапия,а след престой на бани..да не разправям.Аз все си мисля,че процедурите и мин.вода по време на рехабилитация ми идват множко.
Консултирай се с лекарите там.Може да спреш процедурите във физ.терапията и да останеш само на мин.вода в басейна. Hug
Аз получавам алергия от аулина,а мидокалма е голямо изпитание за  стомаха ми...

# 584
Здравейте всички,
Моите дискус най-сетне пристигнаха.Искам да ви попитам как точно се слагаха.Един ден биеш,2 почиваш и на третия...или...И ампулите държат ли се в хладилник.И дали трябва да се слагат в един и същи час-само сутрин,или само вечер?Много ви благодаря предварително за отговорите.Стискайте ми палци да няма много силен обратен ефект,защото съм на нова работа и трябва доста да се старая.Желая на всички хубави и естетствено безболезнени летни дни...
svetlana_ua, на теб май не ти действа по принцип физиотерапията,според моето скромно мнение не е нормално да изпитваш всеки път такива болки,аз имам обратен ефект 2 дни,пия 2 аналгина и съм супер,а от мидокалма получих алергичен пристъп и ми биха урбазон в Бърза помощ.Понеже живея близо до Кюстендил и знам ,че там има санаториално лечение  от много отдавна и би трябвало да е на добро ниво.

Поздрави и много Hug Hug Hug от мен!

Общи условия

Активация на акаунт