Дискова херния - 2

• 223 245
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
svetlana_ua,и при мен болките се усилват след физ.терапия,а след престой на бани..да не разправям.Аз все си мисля,че процедурите и мин.вода по време на рехабилитация ми идват множко.
Консултирай се с лекарите там.Може да спреш процедурите във физ.терапията и да останеш само на мин.вода в басейна. Hug
Аз получавам алергия от аулина,а мидокалма е голи

същата история ))
между другото, невролога и кинезитерапевта в софия ми казваха да не ходя на физио и мин.бани, защото пациентите се връщат със засилени  оплаквания.

Какво ще кажете за някой природен лечител -  мануален, който знае как и къде да пипа гърба? чувам разни имена, но са в провинция,  т.е. пак се опира до пътуване с кола. 

пожелавам  възможно най-добри емоции ))

# 586
здравейте отново

някой от вас да е пробвал тези продукти:
http://myflpbiz.com/esuite/home/foreveraloeveraproduct/Products.html

# 587
Точно така се поставят: Сряда Четвъртък Петък Събота
Не се държат в хладилник  Peace
Часът не е от особено значение, но се опитвай а спазваш частта от деня поне  Peace
Ефект е много вероятно да има  ooooh! Ако има, пий НСПВС.
УСПЕХ!

Какво ще кажете за някой природен лечител -  мануален, който знае как и къде да пипа гърба?

Това ще ти е най  голямата грешка  Naughty По добре да те боли и да търпиш, от колкото някой идиот да те прати на оперция  #2gunfire
Ти защо не се включи в групата във ФБ? Пратих ти покана  Thinking

# 588
Моя близка е ходила при някакъв лечител в Сливен.Аз бях чувала за такъв ,но  в едно сливенско село.Не е правил груб масаж,натискал я по някакви точки.Не е усетила рязко подобрение ,но се чувствала по добре след седмица.Имаше намерение да ходи още веднъж.
И аз не съм привърженик на мануалната терапия.Правила съм при няколко терапевта,но ефекта е бил още болки и шляпане с краче...Та ако ме пипне някой...... #2gunfire

# 589
направих курс с дискус, в момента съм в кюстендил - избрах го защото е по-близо до софия (заради пътуване с кола).
След 5 бр физиотерапия - ултразвук, магнит и интелект (уж против болки), 1 тангентор и няколко мин. вани  ..... -   спрях всичко, не се търпи... . А днес имах глупостта да се подложа на лечебен масаж - и  в момента, в 1 през нощта, се чудя коя бърза помощ да викам...

Как понасяте физиотерапия??
Правех физиотерапия  в Токуда (пак едвам 5 бр),  посетих веднъж и Невромедикус - прилагат лазери, инфрачеревни лъчи и още нещо -  въобще не ми се спомня за това...(((.

svetlana_ua, при мен физиотерапията действително (леко и временно) усилва болката, но същевременно почти веднага се усеща по-голям диапазон на движенията и, как да го кажа, известна „лекота“ в кръста. Вярно е обаче, че винаги я комбинирам с кинезитерапия, т.е. всеки ден по половин час упражнения с кинезитерапевт. Според мен в това е разковничето.
После две-три седмици след серията физиотерапевтични процедури още се чувствам малко по-„разглобена“ и малко повече и по-често ме боли от обикновеното, но след това се чувствам добре и мога да поемам сравнително сериозни натоварвания (от типа пътуване, много ходене и пр. - но винаги с колан при натоварванията).

Явно всичко е индивидуално, за съжаление изглежда наистина не ти се препоръчва физиотерапия, поне не на този етап...
Желая ти бързо отминаване на болките!

# 590
Ти защо не се включи в групата във ФБ? Пратих т оглеждах и покана  Thinking
[/quote]

Тишо, сигурен ли си? прати пак, плииз ))

имам едно предложение, писах го и на valpan - карловската роза ))
Предложението относно отделна тема във форума  - за балнеология и разни подробности, свързани с това -  евентуални болки, лекарства, температура на водата, загряващи кремове, начин за правене на тангентор, подводна гимнастика и прочее. Иначе се налага да се учиш буквално в крачка как се оцелява след професионалните грижи ((

и още за Кюстендил: неочаквано хубав - и то много -  град. Ако знаете, какъв чуден център имат, с паркове и градинки, дърветата са високи като небостъргачи, поддържано, чисто, ухае на липа и свежест. Няма навалица, има въздух, небе, зеленина.

Мила, чуден град (или поне центъра му).

# 591
OK! Ще пратя  Wink

# 592
  • София
и още за Кюстендил: неочаквано хубав - и то много -  град. Ако знаете, какъв чуден център имат, с паркове и градинки, дърветата са високи като небостъргачи, поддържано, чисто, ухае на липа и свежест. Няма навалица, има въздух, небе, зеленина.

Точно такива са и моите впечатления от
града. Не пропускай да се качиш и на
Хисарлъка.
svetlana_ua, аз не разбрах, ти къде
отседна?

# 593
svetlana_ua Ако все още си на санаториум, не пропускай да попташ всеки лехабилитатор който те подлага на водни процедури, каде е термометъра за да измериш водата. Температури над 34 - 35 градуса водят до моментално възпаление. Престой от 15-20 мин на температура на водата 38 градуса , може да ги усетиш буквално до 2 часа след това с усилване на болката. Термометър трябва да има и при тангентора, и при ваните и при басейна. Като на басейна са два , залепени за дълъг прът. Целта е да се премери температурата и на дъното и на повърхността на басейна.

# 594

[/quote]

svetlana_ua, при мен физиотерапията действително (леко и временно) усилва болката, но същевременно почти веднага се усеща по-голям диапазон на движенията и, как да го кажа, известна „лекота“ в кръста. Вярно е обаче, че винаги я комбинирам с кинезитерапия, т.е. всеки ден по половин час упражнения с кинезитерапевт. Според мен в това е разковничето.
После две-три седмици след серията физиотерапевтични процедури още се чувствам малко по-„разглобена“ и малко повече и по-често ме боли от обикновеното, но след това се чувствам добре и мога да поемам сравнително сериозни натоварвания (от типа пътуване, много ходене и пр. - но винаги с колан при натоварванията).

Явно всичко е индивидуално, за съжаление изглежда наистина не ти се препоръчва физиотерапия, поне не на този етап...
Желая ти бързо отминаване на болките!

[/quote]

Да, изглежда, всичко е индивидуално, но има и някои основни прилики, хубаво е да ги коментираме.
Иначе, трябва търпение и време,  редуване на процедури-почивка-движение-почивка.  Лекарите - натуропати препоръчват пречистване на организма, първо на дебелото черво, и нататък по азбучния ред)). Ензмите, натурални препарати за ставите и връзките, правилен хранителен режим, чиста изворна вода, дихателни упражнения и прочее - всичко, което повишава имунитета и тонизира. Животът в провинция, или на вила,  близо или в някой балнеокурорт -  определено  по здравословен от разните там замърсени ситита )    

Здраве на всички!

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 17:50 от svetlana_ua

# 595
svetlana_ua Ако все още си на санаториум, не пропускай да попташ всеки лехабилитатор който те подлага на водни процедури, каде е термометъра за да измериш водата. Температури над 34 - 35 градуса водят до моментално възпаление. Престой от 15-20 мин на температура на водата 38 градуса , може да ги усетиш буквално до 2 часа след това с усилване на болката. Термометър трябва да има и при тангентора, и при ваните и при басейна. Като на басейна са два , залепени за дълъг прът. Целта е да се премери температурата и на дъното и на повърхността на басейна.

Иване, да, проверявах, но както коментирахме вече , при различни хора реакцията е по-силна, или по-слаба. Най добре е  всеки да се ограмоти за рехабилитация и балнеология, за разни нюанси и детайли, ако няма  опитен физиотероапевт или рехабилитатор.

Благодаря ти за подкрепата
Здраве на всичи  Peace

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 17:38 от svetlana_ua

# 596
marianadi,изпразни си пощенската кутия  Simple Smile

# 597
Здравейте! ровя из сайтове и търся някакъв по-удобен стол. На уводната страничка на форума има този линк:
http://www.spinalis.net/index.php?option=com_content&view=ar … 135&Itemid=52

Преди време, някъде из форума обаче видях поста за един доста странен стол - с подпиране за коленете. Някой от вас да ползва такъв стол? моля, пуснете линка, ако го намерите из безкрайния форум.

# 598
http://apteka.framar.bg/30017028/неоставит-табл-620-мг-60  Този НЕОСТАВИТ ли имаш предвид?
marianadi, за това лекарсво имам предвид

# 599
  • Казанлък
http://apteka.framar.bg/30017028/неоставит-табл-620-мг-60  Този НЕОСТАВИТ ли имаш предвид?
marianadi, за това лекарсво имам предвид

jivito, не съм го ползвала,но понеже приемам други препарати от този тип,мога да ги сравнявам донякъде. В Неоставит съставките са хубави,но са доста слаби. В едно хапче има Глюкозамин сулфат 200mg,  Хиалуронова Киселина 30mg, Колаген Тип II 170mg. За калций не коментирам,това е отделна тема. Не е указано колко точно е хондроитин... На ден се пият 2 хапчета. Една опаковка от 31 лева ти стига за 15 дена.
За сравнение виж това http://www.iherb.com/Solgar-Glucosamine-Chondroitin-MSM-with-Est … ablets/22425?at=0
В дневна доза са включени 1500 мг глюкозамин и 1200 мг хондроитин и 700 мг сяра. Хиалуронова киселина може да се добави отделно. Един буркан от 20 долара стига за 3 месеца  Peace
Едно време и аз съм давала по 60 лева на месец за Флексодон А,но вече не!!!

Общи условия

Активация на акаунт