Лечение с протеолитични системни ензими (3-та тема)

• 138 239
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте!От известно време чета коментари по темата,прочетох доста компетентни отговори и си мисля,че може би ще ми помогнете,ако дадете някакво мнение от личен опит на лабораторните ми изследвания: FSH-5.16 при реф.стойн. 2.9-12, Estradiol 148.4 при реф. стойности 18- 147 направени са на 3-ти ден от цикъла .Притеснява ме Estradiolа че е малко завишен. След като се порових малко из нета  и това което намерих  ме обезпокои:
  Естрадиолът играе ключова роля за оформянето на женското тяло. На него се дължи       натрупването на мастна тъкан на определени места по тялото. Участва в регулирането на менструалния цикъл и особеностите на сексуалното поведение при жените.
Естрадиолът способства активизацията на обменните процеси в костната тъкан.
Високите стойности на естрадиол водят до задържане на натрий и течности в организма

Източник: Естрадиол http://www.bb-team.org/articles/3993_estradiol#ixzz1UYHGXqTk

Искам да попитам има пакета от ензими / вече поръчани заради разширените вени които са ми проблемни / дали  ще   регулират и  естрадиола  или се налага и нещо друго да вземам

# 421
  • София
Следя с голям интерес всички теми водени от PinkPanther и благодаря за търпението и вниманието ,с което се отнася към всички,който имат желание да пробват нещо ново.
Имам въпрос, на който не намерих отговор и моля ако някой е запознат да ми помогне с информация.Може ли след направена лапароскопска операция и отстранена ендометриозна киста и последвало лечение със  Золадекс да се приема пакета ензими и след колко време от последната инжекция е удачно да се приложат?
Целта е подобряване на общото състояние и предстоящо инвитро.
Благодаря и лек и успешен ден на всички!

# 422
Пинки, здравей! Днес си поръчах ензимите и за да ми е пълноценно лечението, би ли ми казал какво друго да поръчам, че като дойдат ензимите да почвам всичко на куп... Wink Искам да лекувам тези болести
1. Инсулинова резистентност с наднормено тегло (бях писала вече, че пия Метформин 1000мг дневно)
2. СПКЯ със завишени мъжки хормони
3. Хроничен синузит и чести възпаления на гърло+сливици
4. Мигрена
5. Болки в ставите
6. Като цяло нямам енергия и мисля, че трябва да си подсиля имунната система
(7. Планирам бременност в близко време!  Grinning )
Ще се радвам, ако намериш малко време да ми отговориш! Благодаря ти предварително!  bouquet

И друго...бях ти писала какви комбинирани ензими вече си купих и пия. Мога ли да ги продължа и като дойдат тези трите, който днес поръчах (бромелайн, серапептаза и натокиназа)?
Допълвам, че пия фолиева киселина, витамин Б комплекс (заради Метформина), витамин Д (имах недостиг според кръвните изследвания), витамин Ц, цинк, магнезий, цитросепт.  Peace

# 423
Аз да се оплача- въпреки,че в момента пия комплекта ензими /+рибено масло+бораго+токотриеноли+вит.Д/, от 3 дни съм с хрема/воднисти сополи/ , кихане и главоболие . Смуча и папая за гърлото,макар да не ме боли.Налага се да слагам капки за нос от традиционната медицина,за да облекча хремата и да пия аспирин или парацетамол за главоболието.
Има ли смисъл да увелича дозата на ензимите - например серапептаза вместо 3 да взимам 4 х 120 000,макар вирусните инфекции да не се влияят от ензимите?

# 424
  • Sofia
Jana Ina ,
Като чета поста ти - доста сходни неща ни мъчат и вълнуват (т.7)  Grinning. Аз мисля да поръчам довечера (с картата на мъжа, че аз нямам) стандартната схема + допълненията от Пинко и ще докладваме заедно след месец - два...  Praynig надявам се положителни неща...

# 425
  • в 1001-та нощ
bgroza аз без да съм лекар  newsm78 си мисля дали няма да е подходящо и нещо за подсилване на имунната защита  newsm78 ако не е късно  newsm78 коластра  newsm78 или  Rolling Eyes

# 426
krisskata - аз не се наемам да се конкурирам с хематолози и ендокринолози, аз мога да ви бъда полезен по вълроси свързани с приложението на ензимите при някои заболявания. И ще гледам да не излизам извън тези рамки.

Относно пролактина - той  влияе на всички хормони, затова ми се иска да е максимално близо до златната среда.

Протромбиновото време е по-добре да го регулираш с рибено масло, а и ензимите ще го вдигнат.

Прочитайки темата си забелязала, че 3-4 жени неочаквано бързо забременяха след като почнаха ензимите. Освен удовлетворението от този факт, до сега няма задоволително обяснение.

И ти желая успех!

jana12 - възможно е естрадиолът да се нормализира, но не е сигурно. Бих предложил да изследваш тироидни хормони и пролактин, за да видим  какво вдига естрадиола.

И след това да почнеш ензимите (за да не изкривят резултатите).

А може просто да си естрогенов тип жена (с подчертана разлика талия/ханш). newsm78

Което не е лошо...

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 animal037

# 427
Пинки, моля те ми обърни внимание!  Hug Вече два пъти те помолих за коментар на моите болести с молба да ми препоръчаш добавки към ензимите... Wink

# 428
  • Sofia
Пинко - точно това ме впечатли най-много в постингите ти и ме запали (освен запознатостта ти с най-различни заболявания) - не абсолютизираш значението на ензимите за излекуване от каквото и да било; придържаш се към известните / изпитани факти и не отричаш нуждата от други видове лечения, когато това е необходимо.
Аз със сигурност не се заблуждавам, че ензимите ще решат напълно всичките ми проблеми и всичко необходимо ще следя и с лекарите, защото крайната цел е толкова желана, но точно от прочетеното от 1та страница на темата до тук смятам, че поне ще подпомогнат по някакъв начин организма ми да е по-подготвен за това  Peace

# 429
Trudi - няма нищо страшно да се пият веднага след интервенцията, независимо от инжекциите. Така, че почвай...

Jana Ina - имаш всички основания да почнеш пакета ензими. Това ще промени нещата.

Твоите ензими - не пречи да ги пиеш.

Синузитът ще се излекува.

За мигрената - магнезий (както си предвидила), но и крем Прогестогел (през лутеалната фаза).

Мини от фолиева к-на на метафолат, вит. D - около 3500 UI дневно, освен останалите добавки  и NAC (Н-ацетил цистеин) - 2 х 600 мг дневно.

И успех!

bgroza - не, няма смисъл. Очевидно тази вирусна инфекция не се повлиява. За съжаление няма данни кои щамове се повлияват и кои - не.

Jana Ina - спокойно, до сега не съм оставил никого без отговор!

Но пиша малко бавно... Sick

# 430
Пинки,    bouquet  bouquet  bouquet  !
Jana Ina - имаш всички основания да почнеш пакета ензими. Това ще промени нещата.

Твоите ензими - не пречи да ги пиеш.
Само не ми е ясно дали мога да ги пия едновременно с тези по-силните. Нали амилазата от смесените нещо пречела... Crazy

За мигрената - магнезий (както си предвидила), но и крем Прогестогел (през лутеалната фаза).
Какъв е този прогестогел?  hahaha Къде да го мажа?  Blush

Мини от фолиева к-на на метафолат, вит. D - около 3500 UI дневно, освен останалите добавки  и NAC (Н-ацетил цистеин) - 2 х 600 мг дневно.
НАЦ какво действие ще има в моя случай? Иначе фолиевата ми е мета и Д-то ми е силно дозирано... Peace
И успех!
Jana Ina - спокойно, до сега не съм оставил никого без отговор!

Но пиша малко бавно... Sick
Извинявай за настояването, но колкото повече четох из темите ти и исках да знам дали и при мен ензимите биха помогнали!!!  Wink
Между другото аз страдам от ужасни киселини от около година, защото ми се е появил камък в жлъчката. Четох, че бромелаинът предизвиква при някои момичета от темата също киселини. Как да противодействам на този ефект?  newsm78

# 431
Колко продължително време може да се пият ензимите? За профилактика - годините-20, но за хронични заболявания например колко максимално дълго се пият? "До излекуване" някак не ми звучи ясно и сериозно. Да речем за тиреоидит на Хашимото как ще разбереш излекуван ли е /традиционната медицина го приема за нелечимо заболяване/ и трайно ли е подобрението, ако има такова?

# 432
Jana Ina:

1. Амилазата не пречи, а се деактивира.

2. Крем Прогестогел  - от аптеката (~8 лв), по 4 см от тубата, на места с тънка кожа (прозират вени).

3.Както писах вчера, NAC има силно стимулиращо действие върху репродуктиивните функции.

За вит. D - не те разбирам... newsm78

4. За ензимите - надявам се. Но не съм в положението да обещавам...

кия - ензимите могат да се пият неограничено дълго. Докато ти писне или натежи на бюджета. Аз, например, след два месеца пълен курс продължавам с поддържаща доза - веднъж дневно.

От друга страна опаковките стигат точно за едномесечен курс.

Какво значи "до излекуване"... При синузит, например е ясно. При репродуктивни проблеми - също.

Когато питаш зо автоимунно заболяване, в случая Хашимото - изкарай един курс от един месец и си измери тироидните хормони. Ако си доволна от резултата - можеш да продължиш на поддържаща доза или да изкараш нов курс с ензими след 6 месеца, например.

Не забравяй, че през това време си практически здрава. Същото би било при други автоимунни заболявания.

А ако не ти звуча сериозно, съжалявам, падам си майтапчия... Mr. Green - Тогава чети само отзивите на другите съфорумци.

animal037 Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 afwitch

# 433
Имам 1 Наттокиназа на Др. Бест 90 капсули, която ми е излишна за момента. Получи се така, че Пинки ми препоръча да пия ензимите ударно 3х2, но после разбрах, че наттокиназата не трябвало да се взема повече от 4 бр. на ден и се оказа, че съм си поръчала повече. А известно време смятам да не пия нищо, понеже всички други ми свършиха. Ако има желаещ да я вземе, моля да пише.

# 434
Пинки, моля те, в никакъв случай не съм искала да те обидя! Толкова се възхищавам на знанията ти и усилията, които полагаш, за да ги споделяш тук и да помагаш  bouquetПросто исках да акцентирам на това, че не ми е ясно как се приема "до излекуване" при състоянието, за което питам. А и да си падаш майтапчия е чудесно Wink
А през цялото време докато взимам ензими, приемам ли си и Л-тироксина сутрин? Ако всичко е ОК дали може да се спре хормона? ThinkingИ как разбираме, че добрият резултат е от ензимите, а не от тироксина? Извинявай, ако не ти се струват уместни въпросите ми! Просто си ги задавам и ценя мнението ти, затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт