Лечение с протеолитични системни ензими (3-та тема)

• 137 056
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
Cioccolata - това е дозата, която предлагам за профилакика и за предпазване от простудни заболявания. При сериозни заболявания - рак, депресивни състояния се пият от 5 000 IU нагоре.

При СПКЯ въпросът е дискусионен -  Вит. D е много важен, но няма директно въздействие върху яйчниците. И може да се пие както 5, така и 7 дни.

Да, това е кофата, но в момента я няма на склад.

krisskata - схемата за глюкозамина и & е сутрин и вечер по едно.

NAC  няма хормонално действие и се пие непрекаснато, за предпочитане на гладно.

Разбира се, че препоръчвам и ти да пиеш метилкобаламин, много по-добър е.

cveta3 - много се радвам за вас! Heart Eyes

Смелостта ти да се довериш на ензимите, както и опита на alex  shu от миналата година ни даде едно отлично лекарство при проблеми с ушите от различен характер и възможност да избегнем травмиращи манитулации.

Целуни малката госпожица и от мен.
  bouquet

bg Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 animal037

# 526
Ами, аз сега пия 6 капки вигантол на ден. Като дойде тази поръчка, живот и здраве, си мислех да започна с по една капсула на ден, т.е. 5000 единици, с оглед най-вече на ставните ми проблеми, така че не става въпрос само за профилактика. А ако има бонус предпазване от вируси през зимата - нищо против Heart Eyes Или мислиш, че ще е много 5000/ден?

# 527
Cioccolata - познавам дами от форума, които пият по 5 000 и по повече...(в темата за вит. D)

А за настинките през зимата ти с разписвам с двете ръце...

# 528
  • в 1001-та нощ
Поздравления за чудесните резултати  Hug  bouquet

В този   план да се допитам и аз:моя приятелка има проблем с ухо (отит) и трябваше да се оперира, но отложиха, защото е бременна за след това, поддържа се с антибиотик  newsm78

newsm78 може ли да приема ензимите – бременна и с високо кръвно

# 529
Ако е наложително - може, ако може да изчака - да изчака. Или да прави гаргара със серрапептаза - така е по-бавно, но сигурно. Три пъти дневно с по една "слаба" серрапептаза.

По-безобидна е от антибиотика.

А кръвното трябва да се намали!

# 530
Пинки, би ли дал малко инфо за гаргарата. Само серапептаза ли? Колко в колко вода, колко често и т.н.?   bouquet

# 531
  • в 1001-та нощ
преди седмица усъмнах в кофти физ. форма, зачервено гърло, болеше

разтворих серрапептаза с малко вода - няколко глътки,  правих гаргара 3-4 пъти, пих ензими, коластра  newsm78 - пресякох драмата, не се доразбоях  Peace

а в дните преди това - мъжъ ми кара летен вирус (не стомашно-чревен), хвана малкия....и аз бях на ред, но не би  Peace

Пинко   bouquet благодаря - до колкото разбрах - да изчака  newsm78 аз предположих, че е по-добре да пие ензими, вместо антибиотик, но ще предложа гаргарата  newsm78  bouquet

# 532
a.l.e.n.a, браво, че си се справила с вируса в начална фаза. Мен ме хвана по време на годишния профилактичнен курс с ензимите, писала съм вече за това , беше само водниста хрема с главоболие и за капак -на четвъртия ден от хремата- се сдобих и с херпес на устата! Херпесът мина с триста зора  за още 10 дни- него мазах с панавейксал - не ми подейства да оздравее мястото по-бързо. Най- се повлия и то накрая при появата на коричка и падането и от пантогел- пантотенова к-на под формата на гел. В момента мястото, където е бил е по-червено ,може би заради новата кожа, но и леко ме опъва .
Относно имунната ми с-ма - грижа се за нея с добавки , обсъждани в другата тема. И все пак не ме беше хващал подобен вирус от близо година/ повече ги карам през лятото , може би заради работата ми в помещение с климатик, отколкото през зимата/.

# 533
Здравейте, на моя приятелка и откриха Хашимото. Четох по-назад в темата, че има доволни от ензимите, болни от Хашимото, но въпроса ми е дали може да ги приема, докато кърми или е по-добре да ги започне след като спре?

# 534
Имам известие, утре отивам да си взема ензимите.Но съм се заблудила че имам в къщи бромелайн,и не го поръчах.Днес,при претърсването открих наистина че имам/поръчвала съм го миналата година/ но от тозиhttp://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Bromelain-1000-500-mg-60-Easy-Solv-Tablets/165?at=0.
Пакета ще го взема съпругът ми,който има болки в ръцете/от китката до лакът/.Да го пие ли този бромелайн или да поръчам този,който препоръчватеhttp://www.iherb.com/Now-Foods-Bromelain-415-mg-180-Tablets/436?at=0? newsm78

# 535
Jana Ina - примерно три пъти дневно с по една "слаба" серрапептаза в 100-150 мл сок (вода).
Може и повече. След това сокът се изпива.

a.l.e.n.a - ензимите са далеч по-безобидни от антибиотиците.

Lorelei - и тук ще отговоря по същия начин - ако е наложително - да почва, ако не - да изчака.

Проблемът е, че няма достатъчно категорични изследвания, че  ензимите са напълно безвредни за детето. До сега няма известен случай на увреждане, но това не е достатъчно. newsm78

dillema - нека почне с какъвто има, а ти поръчай от другия. Главното му достойнтво е цената.

Ако става дума за тендовагинит - вит. В6 !

# 536
  • в 1001-та нощ
ами при това положение да опита вместо антибиотик с ензими

едиснтвено нямам идея как влияят на бременността и кръвното наляане  newsm78

# 537
Мисля и аз да изкарам един курс с ензими . За сега разбрах че са тези от трите линка които Пинко дава .Като здравословно състояние имам леко понижена функция на щитовидната жлеза, запек. Друго нещо ще ми препоръчате ли да взимам /аз си мислех и нещо за очите-някакъв лутеин/? Задължително ли е за постоянен прием както и витанмин Д?
Мъжът ми и той ще ме подкрепи , само че той има други здр.проблеми- леко завишен холестерол , кръвна захар на горна граница и понякога преминаваща и разширени вени.За него това с трите ензими достатъчно ли е за 1 месец?

# 538
soniapro - единственото, което мога да кажа е, че ензимите ще се отразят добре. В каква степен - ще видим...както при другите.

За запека няма да повлияят, там трябват пробиотици или фибри.

Лутеинът се приема заедно с астаксантин.

Витамин Д е силно препоръчителен, особено през есенно-зимния сезон.

И за тебе, и за мъжа ти един едномесечен курс ще е много полезен, после ще видим трябва ли да се пие неща друго.

Ензимите действат по заобиколен път, затова не се ангажирам с конкретни прогнози.

# 539
soniapro
Витамин Д е силно препоръчителен, особено през есенно-зимния сезон.

Ако поръчам от този който се препоръчва тук , дали ще мога да давам и на детето-11 г -той е от 5 000 IU или да взема някой друг?

Общи условия

Активация на акаунт