Лечение с протеолитични системни ензими (3-та тема)

• 137 078
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • в 1001-та нощ
може би зависи от причината за кървене - от къде и как  newsm78

# 481
Задълбахте в плиткото...

Ензимите, най-вече наттокиназата, имат фибринолитично действие. Затова трябва да се внимава когато се съчетават с разреждащи кръвта препарати - Хепарин, Варфарин, Плавикс и такива, подобряващи съсирването - вит. К.

И пише - питайте Вашия лекар (който едва ли е чувал за тези ензими).

Аз ще ви кажа: Не пийте ензими заедно с Плавикс, Варфарин или  Хепарин, а също с вит. К!

Също така - спрете ги преди операция.  Друго няма.

Досега, над година и половина десетки жени пият ензими без всякакви проблеми.

Но за да не се притеснявате излишно, ви казах - спрете натокиназата преди цикъла.

После, като видите, че няма страшно, ще си я пиете без да ме питате...

Така че, успокойте топката.

А препаратът 5-НТР силно подтиска апетита и действа успокояващо.

# 482
Аз искам да попитам колко време след консумация на плод могат да се пият ензимите Embarassed Работата е там, че от години сутрин закусвам плод, а повечето дни после в 10 - 10,30 ч. и към 16 - 17 ч. пак ям плод. Първите ензими ги взимам преди закуска, но въпросът ми е дали може да си хапна плода към 10 - 10,30 и после към 11,30 да пия пак ензими Embarassed Логиката ми е, че един плод не е тежка храна като например пържола, нещо тестено или каквото и да било по-сериозно хранене. В разделното хранене пишеше, че след консумация на плод е достатъчно да се изчака половин час преди друго хранене - половин час бил достатъчен, за да се смели плодът. Но и да не е половин, а да е цял час след плод - достатъчно ли е като време преди прием на ензими?

Айде преди да има отговор, да си допълня питането: а след едно капучино колко време трябва да се изчака, преди да се пият ензими? 1 час стига ли? Embarassed

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 09:01 от Cioccolata

# 483
Здравейте!Нова съм във форума. Следя темата от доста време. Изчетох почти всичко по темата. От около 20 дни пия ензими.......искам да споделя резултатите...дишам по-леко, не усещам болки в кръста  Rolling Eyes  /имам дискова херния/........не съм си правила изследване на TSH от месец, беше на границата около 4,3, имам много леки изменения на щитовидната жлеза /двамата лекари казаха че изследванията ми са нормални Joy  и да се следя, като стане по-лошо ще се лекувам  Crazy/, триглицеридите също ми бяха завишени, както и завишен пролактин./надявам се да съм го изписала правилно/......смятам да си направя нови изследвания в края на месеца.........
Исках да споделя тази информация.....защото от около две години ми имам здравословни проблеми и лекарите казват че нищо ми няма......а започнах с топлите вълни, проблем с килограмите, кожата и т.н...... просто не съм аз..........Започнах да пия Еутирокс на своя глава, стигнах до 75мг на ден но косата ми взе много да пада /жена, на 42г./
Пинки, благодаря за информацията!  
Лека и усмихната вечер на всички от форума!

Последна редакция: пн, 22 авг 2011, 00:54 от Iva Iva

# 484
Cioccolata - Ехзимите, които пием са протеази - разграждат протеините.

В сочните плодове протеини няма. Значи могат да се ядат и заедно с протеолитичните ензими.

Iva Iva - поздравления за успехите! При пиене на ензими първо се усеща лекотата при дишане.

TSH трябва да го докараш и поддържаш под 2.1 за да си здрава.

Триглицеридите се влияят от това, какво си яла вчера - повече мазнини в чинията - повече триглицериди в кръвта.

Измери си нивото на прогестерона - на 21-ия ден. Заради косата и топлите вълни.

И включи непременно рибено масло.

Успех!

# 485
Благодаря за отговора! Simple Smile

# 486
Благодаря за пожеланията Пинки! От около година и половина се пробвам усилено да направя нещо за себе си! Но единственото което ми помогна малко бе селен. Да припомня започнах със следните симптоми: топли вълни, в лице ставам огнено червена с повод и без повод /лекуваха ме за розацея - 6 месеца с малки дози антибиотик тетрациклин, ефект никакъв/, качих почти 20 кг. за около 2 години от 48кг. станах 68кг.  Embarassed  друг много лош симптом бе че започнах ужасно много да забравям и да съм разсеяна, както и да се чувствам депресирана  Rolling Eyes
Преди около 20 дни си взех от България: серазим, бромелин, панкреатин и папая ензими.....и започнах по схемата...Пропуснах да кажа че първото което се повлия добре е парадонтозата, кървенето на венците - страхотен резултат, другия добър ефект бе дисковата херния...просото престана да ме боли /макар че имах големи пътувания което е предпоставка за доста седене на едно място и болки в кръста/. Заради високото ТСХ - 4,3 - 4,5 започнах да пия Л-тероксин преди около месец........но започна много да ми пада косата /преди не беше така, нямах такъв проблем/....Пинки, благодаря за съвета ще включа рибено масло......../иначе имам доста обширни хормонолни изследвания, всичко бе в норма....освен ТСХ-то.............

Искам да споделя за всички дами ...а и господа.....имах нещо което дерматолозите казаха че е розацея...и не излекуваха.....от както пия ензими....някъде от 15 дни нямам зачервяване по лицето и огнени пристъпи......което е невероятно.....за пръв път излизам без фон дьо тен., дори днес забравих да сложа и слънцезащите крем........обърнете внимание на това............ако съм имала възпаление на кръвоносните съдове каквото е розацеята се поизчистило...лицето ми не се зачервява както преди.....излизам спокойна без маска на лицето... Joy
това което от доста време не съм правила

Тия дни ще се опитам да си поръчам ензими от международния сайт...не съм си поръчвала до сега....пожелайте ми успех........./гледах за ензими в Париж и Амстердам....поне там където погледнах бе поскъпи от Бг/
Лека и спокойна вечер на всички в сайта!  Wink

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 01:38 от Iva Iva

# 487
  • в 1001-та нощ
пожелавам ти успех  Peace ако ти е първа поръчка - с код получаваш 5$ отстъпка - ползва се само при първа поръчка  Peace

# 488
Здравейте,
 Прочетох, че ензимите влияят благоприятно при фиброзни образования, а аз имам един фиброаденом на гърдата. Нямам време да изчета всички теми, може ли някой да ми препоръча какви ензими точно трябва да пия? Разбрах, че се пият преди ядене.
 Също искам да попитам дали ензимите могат да помогнат при ревматодоиден артрит- моя близка има това заболяване и искам да и купя, ако има смисъл разбира се!
 Благодаря Ви предварително!

# 489
  • София
Здравейте,
Отдавна съм във форума, а едва сега открих тази тема, много е полезна!  bouquet
Имам 2 проблема, ще се радвам да чуя мнение дали ензимите могат да помогнат:
- основно проблеми с кожата напоследък, от 2 месеца лекувам периорален дерматит без особен успех въпреки 2 добри кожни лекарки, досега ползвах крем Елидел /имуномодулатор/, втората иска да включа и антбиотичен крем Метродиназол, иначе взимам рибено масло по около 2 гр. дневно и 2 пъти Неорозал /вит. B2/. Освен този проблем имам и една екзема от около 3-4 г., която се влошава или оправя на периоди. Има ли нещо, което може да повлияе проблемите с кожата?
- имам фиброаденом в едната гърда, както и фиброкистоза в двете гърди, състоянието се повлия донякъде след дълго кърмене, сега гърдите ми са болезнени само в ПМС, между другото, имам и ужасен ПМС - много истеричен и нервен Confused
На 40 г. съм, напоследък качих 3 кг., обикновено съм 50 /сега 53 кг./, с едно дете на 4 г., имала съм нисък прогестерон преди да забременея и съответно пиех прогестерон, напоследък не съм изследвала хормони, има ли нужда според вас?
Благодаря предварително за помощта! Hug

# 490
m03 - да, ензимите разграждат фиброзни образувания. Но става сравнително бавно.

Бих предложил да изкараш един едномесечен курс и ако си доволна - да продължиш.

Ензимите помагат и при ревматоиден артрит, но се комбинират с вит. D и рибено масло.

Пакетът ензими ще го видите на последните страници на темата.

Olive - При всички проблми свързани с кожата трябва обезателно да се съчетават с прием на масло от пореч и вит. D. Заедно с това е добре да се приемат и ензимите без да се спират лекарствата.

Касто писах по-горе ензимите разграждат фиброзни образувания.

Относно тежкия ПМС, има някои неща, които биха те предпазили да запалиш къщата:

1. Масло от вечерна иглика (Evening Primrose Oil) - или споменатото вече масло от пореч (Borage Oil).

2. Вит. В6

3. Крем Прогестогел от аптеката - маже се само през лутеалната фаза - 4-5 см от тубата.

4. 5-НТР (5 хидрокситриптофан) - хармонизира настроението и намалява апетита.

Всички тези неща ги има изгодно на "оня" сайт.

Правенето на хормонални изследвания е винdги от полза, но аз с двете ръце се подписвам, че те ще покажат още по-спаднал прогестерон.

Горните добавки със сигурност ще облекчат положението.

bg Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 animal037

# 491
  • София
Благодаря, PinkPanter   bouquet, а кои точно ензими да взимам и в какво количество/пъти?

# 492
  • София
PinkPanther , а няма ли начин на първа страница да сложим пакета ензими и заболяванията, които повлияват?

# 493
Аз, ако правилно съм разбрала, ензимите са серапептаза, натокиназа и бромелаин.  Peace
Поне аз тези пия...

Пинки, дай нещо допълнително за екзема на лицето и разстройство! От две години се боря с екземата на лицето, а от както пия метформина след всяко хапване тичам към 00. Дори мисля, че вече ми липсват някакви хранителни вещества от толкова рядко щастие... Blush Тенк ю!   bouquet

# 494
Само да уточня едно нещо, и то на базата на личен опит, а и на прочетено в нета: витамин В6 действително спомага за увеличаване на прогестерона и удължаване на лутеалната фаза, когато се приема във високи дози - между 60 и 200 мг, но също така витамин В6 може да предизвика ужасно акне. При мен първите 3 месеца нямаше проблеми, взимах 60-70 мг дневно, после обаче увеличих на 80 - 90 мг/ден и месеци наред бях с ужасни пъпки по лицето и по шията, макар че цикълът ми беше определено по-добре от преди. Вярно, че аз не взимах само В6, а взимах В комплекс или милгама, където се съдържа и В1, и В12 , а акне се получава и от В12. Не знам как да прикача добре линк, но ето го: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/130553 Това е официална публикация, която потвърждава и наблюдаваното от мен - витамини В6 и В12 причиняват акне. Моята кожа се изчисти 1-2 месеца след като спрях витамините, така че акнето не е за постоянно, слава богу, но ако ги взимате във високи дози, не е изключено през този период да не можете да се гледате в огледалото (за мен беше кошмар Embarassed).

Общи условия

Активация на акаунт