До Гардаленд през Милано Бергамо - моля споделете информация?

• 105 055
  • 873
  •   1
Отговори
# 855
  • Бургас
Ние бяхме октомври месец и от висене по опашки успяхме да минем на много малко места. За Мамута и Лабиринта примерно сме чакали по час и половина на опашка, като втората атракция беше абсолютно разочарование. От Мамута обаче още ми треперят краката Joy

# 856
През юни бяхме - единствено на Кунг фу пандата чакахме може би около 40 минути. Иначе навсякъде минавахме доста бързо. На най-екстремните обаче не сме се качвали. От 10 сутринта до към 16 успяхме да обиколим всичко останало, включително и детските.

# 857
  • София
И ние се завърнахме. В резюме: . Ние изпрахме Пескиера и изобщо не съжалявам за това. Прекрасно градче, много много ама много красиво. Обиколихме езерото с лодка (има под наем за 35 евро на час до 150 евро на час, но трябва по-рано да резервирате), ние избрахме да се возим на бърза моторница до Сирмоне, където е и известният плаж Ямайка. Бях подценила плаж на езерото, но се оказа много добро решение в жегите. Изобщо не сме планирали сафарито и aqua land, но за сафарито трябва кола под наем на информационният център в Пескиера ще ви дадат координати, ако решите сафари парк. Само една фирма отдава коли под наем в Пескиера. Иначе ако решите с автобус, то трябва да смените в съседното градче (пак ще ви обяснят)
Ние идвахме от Рим, като се придвижихме с високоскоростният влак italotrain от Термини до Пескиера. На връщане бяхме през Бергамо и ползвахме държавната железница, като за под 9 евро е билета, но се прекачвате на Бреша! (не на каквото пише на билетът). Влакът за Бергамо тръгва от Бреша, а на Пескиера този до Милано беше претъпкан. На нас любезен кондуктор ни го обясни, та на Бреша си седнахме като бели хора и финиширахме в Бергамо. Оттам срещу 3 евро на човек се предвижихме до летището, автобусите са на 15-20 минути.
Сега за паркът (предупреждавам, че сме фенове на екстремните атракции с дете на 11 години и над 140 см). Взехме fast pass за 16те атракции. Отидохме малко преди 10 с безплатният шатъл, гледахме откриването на паркът (готин танц признавам внесе настроение) и се придвижихме към атракциите. Първоначално се отбихме на Рапторът (адреналинът да ни събуди), но сутрин опашките са малки и не ползвахме фаст пасът. Така направихме и на Мамутът и за двете сме чакали по 5-10 мин макс. Натам вече всичко беше с бързата лента. По принцип нямате нужда на всички атракции от него, защото на много от зададените не се чака изобщо, но има някои, които са с по час чакане и спестява. Мога да напиша къде имаше голяма опашка и да си прецените дали да не вземете 10 любими вместо 16, но не мога да ви гарантирам, че при вас ще е така.
Ден 2 , решихме да се наспим и отидохме по-късно, вече бяхме обиколили и бебешките атракции с цел Леголенд аквапаркът. Обиколихме няколко атракции, на които не се чакаше на опашка много отново и в 14:00 се насочихме към аквапаркът. Тотално разочарование обаче. Той е за много по-малки деца.. за големите пързалки се чака по много, но пък се разхладихме добре.
Видяхме реклама на Caneva Aquapark, там си изглежда много по-хубаво. Лично бих препоръчала ден в Гардаленд с фаст пас и ден в Caneva.

# 858
И ние се завърнахме. В резюме: . Ние изпрахме Пескиера и изобщо не съжалявам за това. Прекрасно градче, много много ама много красиво. Обиколихме езерото с лодка (има под наем за 35 евро на час до 150 евро на час, но трябва по-рано да резервирате), ние избрахме да се возим на бърза моторница до Сирмоне, където е и известният плаж Ямайка. Бях подценила плаж на езерото, но се оказа много добро решение в жегите. Изобщо не сме планирали сафарито и aqua land, но за сафарито трябва кола под наем на информационният център в Пескиера ще ви дадат координати, ако решите сафари парк. Само една фирма отдава коли под наем в Пескиера. Иначе ако решите с автобус, то трябва да смените в съседното градче (пак ще ви обяснят)
Ние идвахме от Рим, като се придвижихме с високоскоростният влак italotrain от Термини до Пескиера. На връщане бяхме през Бергамо и ползвахме държавната железница, като за под 9 евро е билета, но се прекачвате на Бреша! (не на каквото пише на билетът). Влакът за Бергамо тръгва от Бреша, а на Пескиера този до Милано беше претъпкан. На нас любезен кондуктор ни го обясни, та на Бреша си седнахме като бели хора и финиширахме в Бергамо. Оттам срещу 3 евро на човек се предвижихме до летището, автобусите са на 15-20 минути.
Сега за паркът (предупреждавам, че сме фенове на екстремните атракции с дете на 11 години и над 140 см). Взехме fast pass за 16те атракции. Отидохме малко преди 10 с безплатният шатъл, гледахме откриването на паркът (готин танц признавам внесе настроение) и се придвижихме към атракциите. Първоначално се отбихме на Рапторът (адреналинът да ни събуди), но сутрин опашките са малки и не ползвахме фаст пасът. Така направихме и на Мамутът и за двете сме чакали по 5-10 мин макс. Натам вече всичко беше с бързата лента. По принцип нямате нужда на всички атракции от него, защото на много от зададените не се чака изобщо, но има някои, които са с по час чакане и спестява. Мога да напиша къде имаше голяма опашка и да си прецените дали да не вземете 10 любими вместо 16, но не мога да ви гарантирам, че при вас ще е така.
Ден 2 , решихме да се наспим и отидохме по-късно, вече бяхме обиколили и бебешките атракции с цел Леголенд аквапаркът. Обиколихме няколко атракции, на които не се чакаше на опашка много отново и в 14:00 се насочихме към аквапаркът. Тотално разочарование обаче. Той е за много по-малки деца.. за големите пързалки се чака по много, но пък се разхладихме добре.
Видяхме реклама на Caneva Aquapark, там си изглежда много по-хубаво. Лично бих препоръчала ден в Гардаленд с фаст пас и ден в Caneva.

Те моите не са много по екстремните и най-вероятно ще пропуснем някои . Та затова и се чудя дали си струва да ходим през деня или да се възползваме от вечерното посещение.

# 859
  • София
Ами то чакането е предимно на средно екстремните - Мамут, Вълкът, Атлантида, Колорадо боут, Джуманджи, Кунг фу Панда. Mоже би само вечерен с TIME-SAVER "TOP ADVENTURE 2.0" fast ще ви стигне, но ще е на бързо.

# 860
Ами то чакането е предимно на средно екстремните - Мамут, Вълкът, Атлантида, Колорадо боут, Джуманджи, Кунг фу Панда. Mоже би само вечерен с TIME-SAVER "TOP ADVENTURE 2.0" fast ще ви стигне, но ще е на бързо.

TIME-SAVER "TOP ADVENTURE 2.0" fast се плаща за всеки посетител по 34 е или за 4 човека ще 1 билет

# 861
  • София
Здравейте! Имаме свободен уикенд през август в Милано  и се чудя, дали в неделята да отскочим с обществен транспорт до Гардаленд. Мъжът ми и дъщеря ми (19 г.) обичат аква паркове, та се надявам да им хареса. Гледах на сайта, че билета е 44 евро, но като се опитам да добавя Fast pass и не ми го предлага като опция. Възможно ли е да липсва, понеже е неделя или аз нещо не съм видяла от телефона? Също така от Милано бързо ли се стига с обществен транспорт и да не е само да пътуваме и никакво време за забавления? Какво ще ми препоръчате? Става на въпрос за след 20-ти август. Предварително благодаря!

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 13:14 от veka

# 862
  • In transit
veka, от Милано с фреча (скоростните влакове), регионален или интерсити влак се стига за 1 - 1 1/2 часа до Пескиера дел Гарда, оттам с автобус до Гардаленд.

# 863
  • София
Pepi, на човек е. Ако ще го купувате, го вземете от сайтът, защото вътре в паркът е доста по-скъпо. Но абсолютно променя изживяването в паркът.

# 864
Някой ходил ли е в Гардаленд в началото на Септември? Ние сме му отделили 1 ден, за радост на малкото и искаме от парка да посетим Пепа Пинк забавленията, Flying Island, Jungle Rapids (с лодката), Fuga de Atlantide (пак с лодката). И вече ако остане време Monorotaia - панорамното влакче високо дето е. И накрая да имаме поне половин час за аквариума, макар, че разбрах, че е малък, но малкото не е ходило и ми се искаше заради нея да идем и там. Дали е много амбициозно за един ден предвид опашките.

Тая надежда, че началото на септември не е баш пика и ще има по малко опашки, но дали е така.... Simple Smile Благодарна съм за всяка информация/съвет в тази насока.

Rainy съветът в последния пост е за fast track accessa ли? Че и това се чудим.

# 865
  • До морето
Не е много и ще ви стигне времето. За Пепа Пиг почти не се чака, а за останалите е в рамките на 20 минути. Най - много време заминава при най- екстремните влакчета, на които явно няма да се качвате. Ние бяхме там в началото на август миналата година  - неделен ден, пълно беше с народ, но няма такива опашки като в Дисниленд, например. Освен това, голям бонус е и късното затваряне. Имате време да седнете, да вечеряте, да починете и после да напарвите и по още едно качване.

# 866
Boho chic, много благодаря, оптимистично ми звучи, ако пък наистина ни остане време и за хапване там вечер съвсем Simple Smile Ние мислим за делничен ен, понеделник за сега сме планирали. В Дисни наистина на някои места много се чакаше, но за късмет, където бяхме набелязали нямаше и в крайна сметка ми е останал хубав спомен. И там на по екстремните влакчета бяха най големите опашки Simple Smile

# 867
  • София
От всичко ще чакате на Fuga de Atlantide - т.е. добре е ако отивате в 9 с отварянето на паркът да се насочите към нея. За другите не съм виждала да се чака много. Вижте Colorado boats щом имате афинитет към лодките. За Колорадо и Анталнтида има single ride fast pass, та може изобщо да не чакате.

# 868
От всичко ще чакате на Fuga de Atlantide - т.е. добре е ако отивате в 9 с отварянето на паркът да се насочите към нея. За другите не съм виждала да се чака много. Вижте Colorado boats щом имате афинитет към лодките. За Колорадо и Анталнтида има single ride fast pass, та може изобщо да не чакате.

Мерси Rainy, така направихме, първо там отидохме и почти не чакахме. На малкото понеже за пръв път на такова нещо и й се стори екстремно. Всичко друго й изглеждаше лежерно Simple Smile

За лодките може доста да се намокри човек, аз бях от "късметлиите" на Рапид Джъмбо:) Но останалите си останаха сухи, така че е е до късмет къде си при завъртането. Добре, че си носех резервни дрехи. Много хора мъдро си бяха сложили дъждобрани на водните забавления Simple Smile

Иначе, наистина на най-екстремните най-много се чакаше, но ние не сме по тях.

# 869
Здравейте!
Обмислям да заведем децата средата на април в Гардаленд. Това удачен месец ли е? Малкия в момента е висок 130 см., дали ще може да ползва доста атракции?
Препоръчайте конкретно място за отсядане?
Както и идея за Сафари да отидем 1 ден, кола под наем да вземем или да ползваме техен бус?

Общи условия

Активация на акаунт