Тwilight/Здрач- тема 66 - Couple of years after the first bite...

• 40 210
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Така, след като се поуталожи мъничко еуфорията от вчерашния ден, да си кажа впечатленията от Вода за слонове.
Предупреждавам, че има доста спойлери, така, че тези от вас, които не са гледали Вода за слонове, може преспокойно да пропуснат километричния ми пост, който се заформя.
Като цяло филма на мен ми хареса, е има някои нещица, които според мен са като кусур, но…
Въпреки, че Робинското в мен крещи, поставям звездите на филма Роузи, Август и Якоб на едно ниво.
Роузи се справи блестящо,  игра превъзходно „тази стара пияница”  и беше все едно играе човек. Трябва да е била супер добре тренирана, че така да пресъздаде емоциите, които показа. А очите, когато Август жестоко я нарани с остена…… ох, как само пресъздеде болката, която изпитва. Супер, супер!
С Якоб бяха превъзходна двойка, личеше от километри колко много се харесват взаимно. И как само любвеобвилно го подкачаше, хи хи хи имаше и момент, където много явно се видя какво иска да му направи от кръста надолу.
Август беше  перфектния луд, как само неусетно се превъплащаваше от злия тиранин в любящ съпруг. Нямаше резки обрати в превъплащението му, като физиономии и жестове, хем леко, хем арогантно действаше и това много ми хареса. Не искам да оправдавам начина му на действие, но до някаква степен го разбирам. Циркът е неговия живот и дом и с цената на всичко иска да го запази. Би наранил, би убил, би минал през ада, но би направил всичко възможно да съхрани цирка и да бъде на върха.
Просто това беше перфектна игра на Кристофър.
Якоб беше супер душицата на филма, тооооолкова красив, ама то няма как и да е иначе като го играе Роб.  Как само сладичко говореше на пооолски, балсам за ухото, сърцето и душата.
Аз май съм една от малкото, които искаха  повече стар Якоб да има, но какво да се прави, режисьорска и сценаристка му работа. За мен стария Якоб от романа беше невероятен образ, за неговите 90 години имаше такъв дух и желание за живот, какъвто бих пожелала на всеки.
А Роб…… ех, Роб. Прекрасен си е и това си е. Добре се справи той. С изключение на момента, в който носеше револвера ( е, не му се отдаде тая сцена и предизвика усмивка на лицето ми) игра много добре. Този път даже екшън сцените ги направи много добре. За разлика от РМ този път и той млати и то много добре се справи с раздаването на крошета. Показа твърдост и ярост, различна от досега вижданите. В тичането и скачането също беше много прецизен. Нямаше го онова лъкатушене и пружиниране. Поупражнявал се е и това си личеше.
А такъв сладур беше като се излюпи от сандъка целия изрисуван, намазан и нагласен до неузнаваемост.
Другото, което ми направи впечатление, е че камерата беше фокусирана нарочно или не доста да показва Якоб в едър план и така да се види цялата прелест на сините очи на Роб. И друго, пак явно свързано с  камерата, не че той не е висок и снажен, но във филма беше още по-висок и строен.
Пусна и една две усмивки ала Здрач, но ако бях аз режисьора тези места щях да ги презаснема и бих морила Роб до припадък докато не покаже нещо друго. Но какво да се прави и това прощавам, явно това ще си остане негова запазена марка и ще ги виждаме и занапред.
Любовната сцена между Якоб и Марлена ми хареса. Беше нежна и на фона на страхотна музика, в този момент романтиката си беше на ниво.
Така, два са основните момента, които според мен са като кусур на филма. Първият е свързан с момента преди Якоб да попадне в цирка. Трябваше повечко драматизъм от Роб /Якоб, когато се луташе покосен от скръб след смърта на родителите си и загубата на родния дом.  Вторият момент е свързан с момента преди смъртта на Август, очаквах да видя повече зрелищност, повече паника и суматоха, все пак изгладнели лъвове, диви котки и тем подобни се бяха развилнели.  И в първия и във втория момент, които са слаби за филма, оператора е могъл да се постарае повечко.
Финалните кадри, как Марлена къпеше и се грижеше за децата, доволен от живота Якоб,  и особено черно-белите на самия финал бяха невероятно добре направени, страхотна ретроспекция на живота на Якоб и Марлена.
Тя пък беше хубава, на мен ми хареса, бях се попритеснила че ще бъде зле, на снимките от сета изглеждаше по-грозничка и по старичка до Роб. Абе можеше и по-добре, например, когато Август биеше Роузи да покаже повече жал и ужас от случващото се, или когато Роб дойде с ножа да пререже гръкляна на Август, можеше повече да поиграе с очите.
Хайде, разкостих филма.
За финал- посрещнах края на един много добър филм, направен по един страхотно добър роман с усмивка и удолетвореност, че съм чакала толкова дълго да го видя.

Цветя и много прегръдки за рожденичката!

Люс,  Честит  рожден  ден !!!!!

Бъди много здрава, много щастлива и много обичана и все така обгрижвана!
Остани си все така добра, усмихната, и положително настроена към другите хора!
Много успех и късмет занапред!

# 631
Мирка, Диди, вече съм размазана от кеф с такива прекрасни поздрави и пожелания  Hug Hug  Незнайно защо съм се ококорила от тъмно  Grinning  Много съм щастлива, че мога макар и от дистанция да си споделям с вас и хубавите, и тегавите моменти!

Диди, гледам и ти не си спала, затънала във Водата  Grinning И аз си превъртам филма в ума. Съгласна съм с теб относно забележките. С тази разлика, че аз от Рийз очаквах много повече. Направо изглеждаше като кака му, да не кажа леля му. По книгата имаха малка разлика в годините с Якоб. И аз  очаквах по-кипящ от живот и хора цирк, а на страхотната сцена с кулминацията, когато камерата редуваше близките планове на Якоб и Марлена някак усетих малко преразтегляне ала Забранения плод  Grinning  което не ми хареса. Може и да не съм права за това, ще видя на 2 ро гледане как ще е. Да, финалът беше красиво-разплакващо-нежно-тъжен

# 632
Люсиии, честит рожден денн Heart Eyes

Желая ти много много любов, здрачна, много здрачна  Heart Eyes
Много поводи за усмивки и празнуванееее  Heart Eyes Много целувки и прегръдки  Hug Hug Hug

Диди, като ти чета писанията и ми става толкова хубаво, все едно съм гледала и аз филмаа  Heart Eyes

# 633
  • Бургас
Лили,  Hug

Честит рожден ден! Много здраве и много късмет! Любов във всичките й измерения!!!
  Вече са ти подарили "всички" снимки на Роб, та да не се повтарям от мен това:

# 634
  • София
Честит рожден ден, Люси! Много любов и слънце в живота!

И след Водата мисля, че имаме нова РОБиня в компанията! Laughing  Laughing

# 635

И след Водата мисля, че имаме нова РОБиня в компанията! Laughing  Laughing

Е, ще се намери място и за нея, извоюва си го по безапелационен начин Grinning

но в действителност слончето е мъжко и......  става супер интересно:35:

# 636
 Joy Joy Joy  дааа  Диди, намекваш ли нещо  Grinning

Момичета, много ме зарадвахте с пожеланията, със снимките на нашите момчета  Grinning  Благодаря ви, много държа на компанията ви  Hug  Днес имах чудесен ден!

# 637
  • София
Не, бе, женско си е слончето. Даже мисля, че Роб не е казвал такива мили думи за никоя жена, каквито ръси по интервютата за нея.

Малко цитатче: "Много ми е тъжно, че трябваше да се разделя с нея. Тя има страхотна аура. Най-странното е че, въпреки огромния и ръст, около слоновете се чувстваш много одухотворен. В началото по цял ден стоях седнал около нея. Нито за секунда не съм се страхувал, че тя ще ме настъпи или ще ме нарани по някакъв начин. Тай е много любвеобвилна."

още мили думи - любов от пръв поглед е било с Тай май Wink

Малко от филма за тези, които не са го гледали, но се спойлират  … ат полския на Роб         

п.п. Ех, този филм....не ми излиза от главата... Crazy А какви бисери ръси мъжа ми по повод вод(к)ите, слоновете и Робърт Патинсън направо не е за разправяне, щом днес пиехме кафе и той поиска да му разказвам "Зазоряване'' смятайте до къде сме я докарали...ако и той вземе да стане роб на Роб ще се изям от ревност Twisted Evil  Mr. Green

# 638
само минавам да ви покажа нещо идиотско

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 639
Не, бе, женско си е слончето. Даже мисля, че Роб не е казвал такива мили думи за никоя жена, каквито ръси по интервютата за нея.

Малко цитатче: "Много ми е тъжно, че трябваше да се разделя с нея. Тя има страхотна аура. Най-странното е че, въпреки огромния и ръст, около слоновете се чувстваш много одухотворен. В началото по цял ден стоях седнал около нея. Нито за секунда не съм се страхувал, че тя ще ме настъпи или ще ме нарани по някакъв начин. Тай е много любвеобвилна."

още мили думи - любов от пръв поглед е било с Тай май Wink

Малко от филма за тези, които не са го гледали, но се спойлират  … ат полския на Роб        

п.п. Ех, този филм....не ми излиза от главата... Crazy А какви бисери ръси мъжа ми по повод вод(к)ите, слоновете и Робърт Патинсън направо не е за разправяне, щом днес пиехме кафе и той поиска да му разказвам "Зазоряване'' смятайте до къде сме я докарали...ако и той вземе да стане роб на Роб ще се изям от ревност Twisted Evil  Mr. Green

Сега да се срамувам, да не се срамувам ли  Joy... що бях останала с впечатление, че Тай е мъжко слонче, явно доста съм се подвела заради името- ТАЙ, ми че то си е мъжко, ако питате мен Joy

Ванче, я раздуй някой знаменит лаф за пиянството на Роузи Grinning

Агент Цве, къде си сега да си кажеш тежката дума, за пола на слона Grinning

Ако съм в грешка и огромно заблуждение, обещавам цяла седмица ден след ден да искам прошка от слончето и Роб Wink

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 22:57 от danir

# 640
Диди, и аз си мислех, че Тай е мъжки слон  Grinning  Нещо сме чели и двете явно. Ако Роб й казва "тя"  дали значи, че е "тя"   Joy   Не че е важно, но може да изясним Роузи какъв пол има или е унисекс   Joy

# 641
  • София
Dani, тя работата със слона стана "Ама, петела е женски, господине!" Joy Кой ще се завре сега под опашката на слона да го проверява? Joy
На мен лично ми е все едно, де - хубава роля направи животното - заслужава Оскар - крайно време е в Академията да се замислят по въпроса и да пуснат номинации за "най-добра животинска роля". Wink

Аз споменах вече някъде, че още в киното мъжа ми каза, че филма е "Уиски за слонове" Mr. Green "Аз - вика - не видях вода да му носят на тоя слон!" Laughing  Днес пък реши, че в българския пиянски вариант спокойно може да се казва "Водка за слонове", дето се вика - кой ще разбере с каква точно прозрачна течност го наливат слона. Wink и т.н.

Вижте сега, внимавам уж да не прекалявам със спамовете, с водата и с Роб, затова се изпарявам...

Оставям се на  спомените и звуците, когато ми настръхна косъма в киносалона..  .или   мелодията, която винаги ще свързвам с трейлъра на филма...

Лека! Hug Heart Eyes

# 642
Добро утро Grinning
Каня ви на кафе

и клюки…..

Какво правят и къде ходят в последните дни другите звезди от Здрач…

Ники на American Idol

Джейми на  National Movie Award

Официална страница на Джакс във фейсбук

Ашли на премиерата на Skateland

Джулия Джоунс на премиерата на Skateland

Ники и Пол МакДоналд заедно

Mайкъл Шийн и Рейчъл МакАдамс на премиерата на ‘Sleeping Beauty’ …  Кан. Още снимки.

Нови снимки на малката, сладка Дакота

Брайс и тя в Кан-снимки от премиерата на Restless

Новини за трейлъра на Зазоряване

Нови снимки на Келън

Ашли на разходка

Ники и Пол

Хм, така като я гледам, преспокойно може пак да се зажужи, че е бременна.

Ники празнува рождения си ден

Добре де, как може да празнуваш нещо, което още не се е случило дефакто, та тя е родена на 17 май!!!! Поне така пише в биографията й.

Хайде, сега малко и за Роб, не мога да го пропусна  Wink

Уолпейпъри на Роб

Нов стил по Бел Ами

Нова снимка от сета на Вода за слонове

# 643
Преди лягане минавам да кажа, че Тай е женско слонче... все пак е Робиняяяя Mr. Green Mr. Green

Целувкииииии  Heart Eyes

# 644
  • Бургас
Данир,  Heart Eyes и аз да кажа за Тай-тайландка е 1967 г. - наборка ми е и си е 100 % Робиня! Wink

Общи условия

Активация на акаунт