Отговори
# 180
denis_d, благодаря за отговора   bouquet  За жен-шена се поразрових из нета и на английски има доста информация, включително и страничните ефекти.

Някой поръчвал ли е протеини от сайта? Напоследък доста тичане ми се събира и прогресивно отслабвам  Tired

Код за отстъпка: FOX207

# 181
  • София
здравейте на всички.по напред обсъждах те супи,та аз отдавна си търся като подправка сушени зеленчуци.Не зная как да търся,ако някой е ппадал на подобно нещо нека сподели,като държа да са само зеленчуци без Na глутамат.

код за 5$ отст-KOV097

# 182
Някой пил ли е тази бразилска билка? http://www.iherb.com/Paradise-Herbs-Cha-de-Bugre-60-Veggie-Caps/7214?at=0

# 183
  • София
здравейте на всички.по напред обсъждах те супи,та аз отдавна си търся като подправка сушени зеленчуци.Не зная как да търся,ако някой е ппадал на подобно нещо нека сподели,като държа да са само зеленчуци без Na глутамат.
  код за 5$ отст-KOV097

liliaaa,да те "открехна"  Grinning в нашите магазини отскоро са пуснали Вегета Натюр, оснвно съставена от изсушени зеленчуци, без мнононатриев глутамат, овкусители, оцветители.

Пинко,  преди години си бях купила от китайските магазини мононатриев глутамат, защото усилено приготвях китайски ястия в къщи, по-точно се учех  Simple Smile. Той представлява един бял прах без никакъв вкус,...ръсех го в ястията, но не мисля, че имаше някаква разлика във вкуса....според мен излишно се блъска във всички бульони, супи и т.н...просто трябва да се оправдае нечие производство.

Kод за отстъпка 5$   LAV475

Линк към безплатните мостри_код_LAV475
Таблица за препоръчителния дневен прием на омега-3 в мг

# 184
afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 animal037 За днес бях решил да направя лек преговор. Защото мина повече от година и половина откакто започнохме темата за:

Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло

Самата тема е тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.0

, а днес тук ще се спрем само на някои изводи.

И така:

Ненаситените мастни киселини (Ω-3, Ω-6, Ω-9) са много важни за изграждането, развитието и здравето на организма.

Съотношението на приеманите количества Ω-6 и Ω-3, трябва да е по-малко, близко до 3-4.

Олиото е съставено от 70 % Ω-6 (линолова к-на).

Зехтинът се състои от 70 % Ω-9 (олеинова к-на).

Източници но Ω-3 са рибеното и лененото масло.

Под въздействие на ензими някои мастни киселини се превръщат в простагландини, левкотриени и тромбоксани, които имат голямо значение за здравето на хората.

Производните на арахидоновата киселина (Ω-6) имат провъзпалитилен ефект.

Производните на ейкозапентановата к-на (Ω-3) имат противовъзпалителен ефект.

Производните на докузахекнановата киселина (резолвини) участват в изграждането на имунитета.

Ейкозапентанова к-на (ЕРА) и докузахексанова к-на (DHA) има само в рибеното масло.

Наличната Ω-3 масна киселина в лененото масло (алфа линоленова к-на ALA) се преобразува слабо (10 %) в ейкозапентанова к-на в организма.

Омега 9 мастните к-ни не участват в този баланс но са много ценни и повижават триглицеридите.

Докузахексановата к-на участва в изграждането на мозъка, който е съставен от 60 % мазнини.

Всички омега-6 мастни киселини бавно се преобразуват в арахидонова к-на (АА).

# 185
  • София
airi не мога да ти отговоря кое е по-добро за теб - едното /колагена / ти е структурен протеин /от Екстрацелуларната матрица/, а НА  ти е гела /образно казано / на  ЕЦМ
При теб колагена може да е в  добро състояние, а НА да е малко  - и обратно.
Ако си например постоянно на диети - определено колагена ще е застрашен и ще ти трябват повече протеини.
Индивидуално е.
НА поддържа в добро състояние колагена и еластина в кожата, подпомага и синтеза на колаген Simple Smile
За кожа - НА injuv / с разбита молекула / , за стави може и друга / която е на по-ниска цена/

Ето една сполучлива / и разбираема/ скица на Колагена и НА

Код за  5$  отстъпка  в  www.iherb.com:   YUL919

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 16:43 от denis_d

# 186
Благодаря Denis   bouquet
...не е за мен както споменах, аз се въздържам все още  Laughing...но ще предам ...поне!...пък да си решава!

# 187
Привет и от мен. Минах 30 г. и кожата ми от мазна взе да става суха. Мазах с Дав две зими, но тази се изприщих.... замених с Planter's  - още по- голямо изприщване... Сега съм спряла да се мажа, и ситните пъпчици взеха да изчезват. Можете ли да ми препоръчате анти- алергичен крем?

# 188
  • София
Привет и от мен. Минах 30 г. и кожата ми от мазна взе да става суха. Мазах с Дав две зими, но тази се изприщих.... замених с Planter's  - още по- голямо изприщване... Сега съм спряла да се мажа, и ситните пъпчици взеха да изчезват. Можете ли да ми препоръчате анти- алергичен крем?
Защо анти алергичен? Не понасяш бяла козметика? Някакъв дерматит ли имаш?
Ако е така - ти трябва лекар и специална козметика

Код за  5$  отстъпка  в  www.iherb.com:   YUL919

# 189
animal037 Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 afwitch Минах от IE на Firefox, че ми писна от номера!

Продължаваме..

Мазнините, които приемаме трябва приблизително да са:

30 % наситени
40 % мононенаситени
30 % полиненаситени.

Наситени са свинската мас, кравето масло, палмовото и кокосово масло.

Мазнините от животински произход съдържат и холестерол. Той е много важен, от него се синтезират всички хормони. Затова трябва да е в норма.

Мононенаситена мазнина е олеиновата (зехтин).

Полиненаситени маазнини са всички омега-3 и омега-6 мазнини.

Най-важното - избягвайте категорично маргарина и израза "хидрогенизирани растителни мазнини". Те съдържат т.н. транс-мазнини (транс- изомери на ненаситени мастни киселини). Канцерогенни са.

Най-много транс мазнини има не в маргарина по магазините, а в т.н. индустриален маргарин, който се продава на сладкарски предприятия за производство на кифри, вафли, торти и прочие.

Какви мазнини да ползваме в кухнята?

Доколкото кесията позволява, заменете олиото със зехтин - екстра върджин или помас, но не салатен! Така ще намалите приема на омега-6.

Със зехтин правете салати и ястия нагрявани до 100 градуса - манджи.

С ненаситени мазнини не бива да се пържи, заради процеса гликация - образуване на канцерогенни съединения между мазнините и въглехидратите.

Най-подходящи за пържене са кокосовото и палмовото масло. Аз съм много доволен от последното.

Кокосовото масло от сайта е хубаво за сладки.

Разбира се, може да се пържи и с мас или краве масло.

Относно лененото масло - освен, че се преобразува слабо в ЕРА, то има и друг кусур - съдържа фитоестрогени. Тово го прави неподходащо за деца, мъже и жени в менопауза.

Пийте и давайте на близките си рибено масло!

Едно изключение - гама линаленова к-на (GLA) -това е много полезна омега-6 киселина.

Съдържа се в маслато от пореч, касис и нискостеблена иглика. Въпреки, че е омега-6 тя е противовъзпалителна. Комбинирате я с рибено масло.

Стига за днес.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 17:02 от PinkPanther

# 190
Досега съм нямала проблеми - ползвала съм Авен, Рок, Дав. Реших, че вероятно е някаква реакция на кожата ми...

# 191
cveti__petkova - прощавай, пропуснал съм те...

За маслото от пореч - първо пиех на GNC от магазина им тук, после минах на NOW foods от сайта, Сега съм на Jarow.

Повярвай ми никаква разлика няма, всичките са добри.

А ти ме подсети, че някога ме сърбяха и дразнеха очите...

# 192
Здравейте, отдавна не съм се включвала в темата, но тайничко ви следя Simple Smile
Имам въпрос относно пратките пристигащи на митница. Готвя една поръчка, която е над 30$, но с отсъпката от кода пада под 15Е, демек не трябва да се начислява ДДС, та въпросът ми е дали от митница ще ме карат да плащам ДДС на реалната сума или ще вземат впредвид сумата която съм платила с отстъпката.
И ще съм също благодарна ако ми предложите нещо за разширени вени. От известно време чувствам напрежение в единия прасец, а като се заседя на работа по някое време дори се чудя къде да сложа крака, няма болка, просто дискомфорт. Нямам и обособени разширени вени, но най вероятно на там вървят нещата. Искам нещо профилактично,  за облекчение на напрежението. Спряла съм се на Gotu Kola или Butcher's Broom, но за по-сигурно реших да се допитам

# 193
PinkPanther, благодаря за отново подробната и ясна информация и за препоръките!   bouquet
Този джинджифил много ми хареса, доста евтинджос излиза, а за рибеното масло май се навих Grinning, сега ще допия лененото, че да не отива зян и после ще поръчам.
А от снощи чета с огромен интерес и темата за вълшебните ензими и много им се надъхах, като гледам са много подходящи при ставни проблеми, пък и имам едни полипи по гърлото, дето си ги влача от януари, виждат ми се перфектно решение.
Лека вечер и пак благодаря!

Код за отстъпка от 5$ в iHerb - LIB595

# 194
  • Тука, под липите стари...
Какво мислите са тази НА? Изкуши ме и съдържанието на MSM.
На Source Naturals, Injuv, Hyaluronic Acid беше свършила в момента на поръчката и затова взех тази, дано не съм сгрешила с избора.

Общи условия

Активация на акаунт