ИКЕА! ИКЕА! - Тема 9

• 110 965
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ами аз съм оценила качеството на ИКЕА, знам какво е качеството и на Айко, Арон и сие.   Ще продължа да си купувам от ИКЕА.

# 646
# 647
Според мен хората не са разочарованите, че нещата не са евтини.  Разочаровани са от разликата в цените между артикулите в българската ИКЕА и тези в еропейските.  Peace
Няма някакво единно ценово равнище по страни. Разбира се, аз не съм си играла да сравнявам цените в целия каталог/сайт, с българските хептен. Но преди време някъде из форума бях мернала линк за детско столче, най вероятно в гръцката за 10 евро. В австрийската беше 20, като същевременно цените на останалите артикули в никакъв случай не са два пъти по високи.
Други са предимствата на Икеа-иновативния дизайн, възможността за голям ценови диапазон, практически неограниченото комбиниране, лесното сглобяване, 10 годишната гаранция. Има книги, посветени на бизнес модела Икеа, така че няма смисъл да си мислим, че можем да открием по топла вода.
Последно еи тези чашки купих, внесоха ми лятно настроение на масата. И са много удобни за тези, които като мен не обичат тесни и високи чаши за вода/ безалкохолно.

# 648
Да, ИКЕА не е просто магазин за мебели. Според мен много хора имаха погрешното очакване, че магазинът ще продава едва ли не за стотинки. Да, не е свръх евтин, но не е и скъп - има от всичко. Не знам колко е по-евтино в Солун, но някакси не вярвам да можеш да спестиш чак пък толкова пари, при положение, че трябва да сложиш и пътя дотам и обратно. Паралел с Испания и Англия също не е уместен, тъй като доста стоки са много по-евтини там, а стандарта и заплатите са много по-високи. Не знам, явно хората са имали някакво супер различно очакване за ИКЕА. Аз лично се радвам, че те ще имат свой магазин тук, чакам с нетърпение да го разгледам, особено дребните стоки и декорации, които са на наистина ниски цени. Мисля, че цените им са нормални поне от това, което виждам в каталога. Все пак паралел между дизайна на мебели Явор и тези на ИКЕА ми е трудно да направя Simple Smile

# 649
# 650
До вчера се вайках, че отварят Икеа, а на мен нищо не ми трябва, но днес вече имам списък  Laughing

Цените не ми се виждат по-различни от гръцките, а и друго не съм очаквала, та в тая връзка не съм изненадана.

# 651
  • софия
Вече нямам търпение да отворят. Тази година след морето минахме през Солунската, ама нали съм блейка и забравих, че в Гърция в неделя ни-кой не работи, та само минахме през паркинга. А се бях наточила и за кюфтенца.

# 652
  • гр. Шумен
Ами аз съм оценила качеството на ИКЕА, знам какво е качеството и на Айко, Арон и сие.   Ще продължа да си купувам от ИКЕА.
Аз може ли кротичко да попитам - как го оценявате това качество? По какви критерии?

# 653
Аз може ли кротичко да попитам - как го оценявате това качество? По какви критерии?

Съвсем кротичко ще ти отговоря.... Живея в трети апартамент.... ползвала съм продукти на:
Арон, Айко, Икеа, частни мебелни фирми, ИталСофа, мебели Явор и още, но не се сещам в момент.

Аз кротичко ще попитам теб: Смяташ ли, че нямам база за сравнение и опит с продуктите??

Забравих... И в момента дообзавеждаме и селска къща.

# 654
  • Варна
Чудесен е каталогът, най-вече заради това, че е на български. Аз съм разочарована от цените, защото очаквах да са не по-високи от тези в Румъния. На пръв поглед, кухните в БГ Икеа са 20% по-скъпи от румънската, затова ще си пазаря оттам. Даже и транспортът ще ми излезе по-евтин.

# 655
  • гр. Шумен

Съвсем кротичко ще ти отговоря.... Живея в трети апартамент.... ползвала съм продукти на:
Арон, Айко, Икеа, частни мебелни фирми, ИталСофа, мебели Явор и още, но не се сещам в момент.

Аз кротичко ще попитам теб: Смяташ ли, че нямам база за сравнение и опит с продуктите??

Забравих... И в момента дообзавеждаме и селска къща.

Друго имах предвид, а именно какви са критериите - външен вид, материал, конструкция, покритие и т. н. Сиреч какво гледате като оценявате качеството като потребители. Не се заяждам. ЗАщото много теми, много нещо за ИКЕА, и не знам как определени потребителки са решили, че мебелите им са некачествени и на какво отгоре го определиха.

# 656
Току-що прочетох в сайта на в-к Труд,че следващата Икеа ще бъде във Варна.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1023465

# 657
Друго имах предвид, а именно какви са критериите - външен вид, материал, конструкция, покритие и т. н. Сиреч какво гледате като оценявате качеството като потребители. Не се заяждам. ЗАщото много теми, много нещо за ИКЕА, и не знам как определени потребителки са решили, че мебелите им са некачествени и на какво отгоре го определиха.

Извинявай... писнали са ми форумските заяждания.  По принцип в ИКЕА както и във всеки друг магазин има по нискокачествени, но и по високо качествени. Но добрата среда е все пак на доброто качество (издръжливост и изработка) с много добър дизайн (външен вид) и на много прилична цена за всичко това.

Има едни масички по около 10 евро (тук не ги знам колко ще са). За детска стая са перфектни, не са къпи, изглеждат добре и няма да ти е жал да ги хвърлиш когато децата ги скапат. Серията Мамут е уникална и е на много добри цени, на фона на детското обзавеждане в другите магазини.

Стола им Поанг е с доказано качество от деситилетия. Във всеки магазин слагат един Поанг на машина, която го тормози нон стоп (все едно сяда човек) за да покажат колко е издръжлив.

# 658
Току-що прочетох в сайта на в-к Труд,че следващата Икеа ще бъде във Варна.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1023465
Тюх, на мен преди няколко години ми бяха казали, че ще има Икеа съвсем близо до
Пловдив, но явно са ме подвели.
 Дано не свършат нещата, които искам да си взема (до началото на октомври). Отдавна
си мечтая за помощната маса Малм (май Гуш я имаше червена), един скрин от същата се-
рия, етажерки Били, шкафове за антрето, едно малко бяло килимче за детската и евентуално щорите-пана Laughing.

# 659
  • Варна
Aз не знам дали ще отварят Икеа във Варна, но може и да стане, щом в нито една от зоните за доставка не фигурира нашия град... Whistling

Поне три пъти се взирах да не би да съм пропуснала, но - не.
Не знам как да го разбирам това, дано да е недоглеждане, примерно може да са ни объркали с КаВарна... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт