Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ИКЕА! ИКЕА! - Тема 9

 • 106 332
 • 741
 •   1
Отговори
 • Мнения: 19
Добре дошли в новата тема.  HugПожелавам ви много нови търсения и идеи! Реализирайте ги с усмивка!

Предишни теми:

Икеа 1
Икеа 2
Икеа 3
ИКЕА! ИКЕА! - Тема 4
ИКЕА! ИКЕА! - Тема 5
ИКЕА! ИКЕА! - Тема 6
ИКЕА! ИКЕА! - Тема 7
ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8


Асортиментът на стоките е еднакъв 95% във всеки един магазин ИКЕА по-света.


Благодарности на mamaT за информацията за румънската ИКЕА.

НЕ нощувайте в хотел Фамилия в Русе. Индустриална зона, курви размахват ръце в загадъчни пози и разни коли спират и ги качват, гипсокартонена сграда и гипсокартотено обслужване. Мъжът ми за малко да влезе у съседите в опита си да убие една муха, която май оцеля... Ако я беше натресъл мъжката... не знам... вероятно щяхме да срутим етажа.
Объркахме пътя на отиване само веднъж и то чак към края. Навигацията в Румъния стана хахо... само "преизчислява" и дава команди като завий на ляво... на дясно... на ляво... веднъж-дваж нареди да се върнев в пътя, а няколко пъти беше на косъм да изхвърчи през прозореца. То още не е късно, защото и в България дрънка глупости - в Търново настояваше да изкачваме 67% наклон с камиона, после се ядоса, че не я послушахме и ни забута в една улица без изход. Изпадна в истеря - наложи се да я изключим, за да си намерим хотела.
В Румъния говорят румънски! Табелите им са само на румънски, надписите навсякъде са само на румънски, упътването в Икея е само на румънски,  и изобщо не е никак приятно в Румъния да не знаеш румънски. Иначе говорят английски усмихнати и искат 7 леи за гевреци... То вярно, че нас ни имат за най-бедни в Европа, ама 3 кинта за гевреци... не сме толкова гладни. Но това  е друг случай.
Икеа е хубав магазин, а около него има още по-хубави магазини, но един ден не стига за всичко. Напазарихме си разни работи, пихме кафе в Старбъкс у съседнио МОЛ и си купихме шоколад. Топъл, ама като си го стоплим вкъщи.
Обратно... само през Букурещ и никога по околовръстното. Първо - няма го околовръстното. Второ - и да го намерите, то е толкова мръсно, че все едно го няма. Трето - ТИР-ове един след друг и скоростта е нищожно ниска. Не си струва. А нощем си е направо отврат. И най-интересното е, че навигацията много държи да те прати в центъра на Букурещ, а ние този път не я слушахме... а трябваше.
Изтървахме отбивката за Гюргево само веднъж...
Преди да влезем в Б-я станахме свидетели на странно явление. Колона автомобили и ТИР-ове със светещи сигнални лампи превозваха огромни части - нещо като адронния колайдер, поне както аз си го представям. Табели нанай... и се объркаха. Направиха няколко обиколки и си заминаха... А един огромен ТИР ни изпревари с бясна скорост и след това най-уверено се надъни в паркинга... точно преди караулките. Извъртя страхотен обратен завой, намаха се в тревата, даде на заден и заприщи адронния колайдер насред мисията... Цирк и то извън България. Е, доста близо, но все пак извън... Не го застреляха, но май бяха на път да го сторят.
В Б-я ... веднага се появиха онези коли, които ти мигат отзад и те минават с 200.

Авантюра си е това пътуване...
Сега за желаещите да се опнат в ИКЕА малко цифри.
минаване през моста кола - 14 лв. камион - 70 лв.
обратно минаване кола -34 леи, камион - 56 леи.
винетки кола 11 леи, камион - 14 леи. дневни винетки...
пари се обменят в МОЛ-а до ИКЕА при курс 3.7 леи за 1 евро. В Русе банките не продават леи, а бюрата дават доста неизгодни курсове. На мен ми излезе 1.89 леи за лев, при курс 1.91 леи за лев. Бива.Благодарности на Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal за информацията за солунската ИКЕА.

Old Sport
Влезане в Гърция през Кулата по Е79 - като цяло се кара само и единствено направо, в един момент пътят се разклонява наляво и надясно (няма направо), вие хващате наляво. После има вариант веднага да минете надясно (почти веднага след като сте хванали наляво, затова карайте възможно най-вдясно) и там да следвате табелите за пристанището (съвсем наблизо е) - в един момент ще видите сградата на пристанището (стара, дълга и красива) и там хващате наляво.Карате покрай морето и само направо.Ще минете и покрай Бялата Кула.
(Другият вариант е да не отивате до пристанището, а да карате през центъра, но има адски трафик...) След дълго каране направо би трябвало вече да сте излезнали от града и наоколо да има само магазини за коли, сервизи и прочие такива неща. Там се оглеждайте за табела Cosmos (това е огромен мол и съвсем наблизо е ИКЕА). Има и една хилава табела на ИКЕА - ако я забележите, тръгвате надясно както сочи. Ако не - като стигнете Космос, следвате табелите и тълпите от коли и там вече питайте на бензиностанцията. Трябва да минете покрай един градински център и увеселителен парк със замък и виенско колело. Горе-долу оттам се забелязват табелите на ИКЕА (пада се зад увеселителния парк). Това е пътят за летището и Халкидики.

За да не влизате в града, следете табелите за летището и Халкидики и се придържайте към дясната лента (или поне средната). Видите ли тебелата,хванете надясно и след това само направо поне 20 минути.Много е натоварено (това е околовръстното), но се кара бързо. В един момент ще видите табела пак надясно за Халкидики и летището.Врътката там е,че надясно се отбива и към центъра на Солун.Т.е. надясно веднъж и веднага след това пътят пак се разклонява и трябва да държите лявото платно и да внимавате да не се понесете към центъра на града.Не е трудно да се ориентира човек,стига да знае.
Оттам нататък не е трудно,кара се само направо предимно покрай магазини за коли и сервизи.Следи се за табела към Космос/Икеа надясно и другото е обяснено по-горе.

В Солун мога да препоръчам само хотелче в града, срещу ЖП гарата - към 50 евро е стаята със закуска. Хотелът се казва Rex. Хубавото там е,че има и безплатен паркинг малко встрани зад хотела.


bib.bib
Перея - това е курортно селце на юг от района на Икея, след летището. До него се стига по-бързо отколкото до центъра на Солун от Икея. Добра идея е да се спи там, ако се съчетават плаж и Икея - има семейни хотели и доста таверни.
Иначе има доста хотели наистина в района на гарата. По мое мнение по-добрите са на улицата, която минава пред гарата в посока център - половин до километър и половина от гарата към центъра. Съветът ми е да се направи резервация в Бг агенция, ако отивате за първи път. В големите агенции познават на пръсти района и хотелите и ще дадат адекватен съвет + няколко евро по-ниска нощувка от цена на рецепция.


west_end
Преди Солун поемате по магистралата за Халкидики, заобикаляте почти целия град.
След отбивката за Каламария, завивате вдясно в отбивката за Thermi. Минавате покрай JUMBO, на светофара вляво и на крайбрежния булевард ще видите Икеа.


naomi_bal
В Солун, по пътя за летището, в близост до огромен шопинг мол, наречен Mediterranean Cosmos.
Минава се по околовръстното на Солун (няма нищо общо с околовръстното на София), от дясно ще видите мола-Mediterranean Cosmos и като следвате табелите за летище Македония ще намерите и Икеата. На един от светофарите пътя за летището е направо а за Икеата ще трябва да завиете надясно. Табелите за Икеата са малко малки и ако карате по-бързо може и да ги пропуснете, но табелите показващи пътя за летището са големи и няма как да ги пропуснете.Ако някой има корекции и/или добавки по-горните описания на mamaT и Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal нека да ми пише на лична, за да мога да редактирам постинга. Ще е полезно за всички интересуващи се.  Peace

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 18:41 от soya-fen

# 1
 • Русе
 • Мнения: 3 711
С голямо удоволствие тук Simple Smile.

# 2
 • Мнения: X
Хайде да дочакаме нашата   bouquet

# 3
 • Мнения: 1 530
Хайде и аз тук! Благодаря за новата темичка!   bouquet
Истина е ,че Икея ще вземе хляба на много производители,но и клиентите са си в правото да търсят по-ниски цени за добро качество и разнообразие .
Пазарна икономика,какво да правиш.......  Peace
Всеки случай,разбирам страховете на госпожата от края на предишната тема

# 4
 • ENGLAND
 • Мнения: 3 845
И аз вместо запис. Дано в края на тази тема вече се показват покупки от българската Икеа.

# 5
 • France
 • Мнения: 717
Ще направя важно уточнение: пишеше мъжът ми, от страна не на производител на мебели, а като управител на производствена фирма. Възмущението му идва не от качеството и дизайна на Икеа, а от тяхното, почти, принуждаване компаниите производителки да работят почти без пари. На него са му предлагали, но той е отказал...Затова и цената на продуктите им е толкова ниска. Но, т.к. не е за това темата, предлагам да приключим дебата.
И за да свърша по-ведро, ще споделя, че и аз очаквам с нетърпение откриването на магазина. Дано, само че, да не го напълнят със залежала и не дотам хубава стока, както обикновено става в Бг....

# 6
 • Мнения: 527
 Party Аз все се надявам, че ще стане по-рано от 15.09!

# 7
 • Стара Загора
 • Мнения: 3 859
Записвам се и аз да следя новата тема.
Благодаря Simple Smile

# 8
 • Тракийка в Софийското равно поле....
 • Мнения: 438
Записче  Blush

# 9
 • Мнения: 156
може ли някой да сподели опита си с оплаквания, повдигнати към икеа? по-конкретно имам предвид, ако на някого му се е случвало да направи оплакване свързано с дадена закупена стока, или обслужването, или несъответствие на цени? по какъв начин служителите на магазина се справят с възникнало оплакване?

# 10
 • София
 • Мнения: 693
     newsm51

# 11
 • Мнения: 3 215
може ли някой да сподели опита си с оплаквания, повдигнати към икеа? по-конкретно имам предвид, ако на някого му се е случвало да направи оплакване свързано с дадена закупена стока, или обслужването, или несъответствие на цени? по какъв начин служителите на магазина се справят с възникнало оплакване?

Ами справят се идеално - приемат върнатата стока без никакъв проблем стига да си пазиш касовата бележка. От друго не ни се е налагало да се оплакваме за щастие  Peace
Това вместо запис от мен  Peace

# 12
 • Мнения: 1 530
може ли някой да сподели опита си с оплаквания, повдигнати към икеа? по-конкретно имам предвид, ако на някого му се е случвало да направи оплакване свързано с дадена закупена стока, или обслужването, или несъответствие на цени? по какъв начин служителите на магазина се справят с възникнало оплакване?
При нас се случи веднъж да върнем едно шкафче,защото се оказа ,че е одраскано от едната страна.Смениха ни го моментално ,без каквито и да е уговорки.
За Икеа -Атина става въпрос.Всичко можеш да смениш мисля  newsm78,то тука си има и такъв закон,до две седмици от покупката......

# 13
 • София-в сърцата на моите деца
 • Мнения: 1 561
Те и тука връщат ...по закон може.. Peace

# 14
 • Мнения: 3 215
В Солунската сме връщали много пъти различни неща и често много по-късно от две седмици след покупката - така, че в това отношение нямат грешка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт