Изведнъж отказа да върви

• 3 137
  • 22
  •   1
Отговори
Малката ми дъщеря е на 2 години и 10 мсеца. Преди 15 дни една вечер каза, че не може да стъпва-боляло я коляното. Носихме я докато стана време за лягане, заспа нормално и на сутринта беше забравила.

Сега от два дни твърди, че я болят и двете колене и не може да върви. На моменти се съгласява да стане и да се придвижи донякъде, но почти я влача.Права не стои сама изобщо. Мислех,ч е се преструва или си измисля нещо, защото коленете не са подути или зачервени, освен това
тя си пълзи, катери се по дивана пълзешком, играе си, седнала по турски или дори върху самите колене. Днес обаче е съвсем зле-не иска да стане, преди малко се изпика върху дивана, за да не съм я влачела до тоалетната Shocked

Моля ако някой има идея на какъв специалист да я заведа, да сподели Praynig

П.С Личната твърди, че ще мине, неврологът-същото.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 19:07 от Bili

# 1
Нека я види ортопед.

# 2
В понеделник ще я заведем и на такъв. Преди малко пак я наблюдава личната лекарка- около 30 мин докато си играе.Според нея става въпрос за симулация, защото като останаха сами с баща си и докторката, детето започнало да върви, леко накуцвайки Rolling Eyes Пред мен не иска.

# 3
Дано е само симулация Hug

# 4
Все пак нека я види ортопед - поне за ваше успокоение.

# 5
Да, задължително ще я заведа, но се опасявам, че като види, че проблем в ставите няма,  ще вдигне рамене Confused

Започвам вече да си мисля най-страшни неща, да си припомням дечицата, за които сме събирали пари-как е започнало, къде са поставили диагнозата и изобщо...

# 6
Не се вкарвай във филми, най-вероятно са болки на растежа. Нормално за възрастта, но все пак лекар трябва да се произнесе. А и рентгенът си е ренген, да ме прощават джипито и неврологът.

# 7
Здравей,

Вероятно поведението на детето е в резултат на преживян стрес. При децата той понякога се проявява чрез регресивно поведение .
Обикновено такива поведения изчезват, ако родителите окажат силна емоционална подкрепа на детето.
Можете да се консултирате с детски психиатър.

# 8
Нашия голям (вече Laughing) син, също в тази възраст имаше такъв период ooooh! През деня бягаше и скачаше по плажа, а вечер искаше да го носим, отказваше да върви-бяхме в патова ситуация-е ли симулира или не Crazy Педиатъра и ортопеда казаха, че място за тревога няма..но ест. прегледа си е преглед Peace
Драсни после един ред как е малката; стискам палци всичко да е ок Hug

# 9
стискам палци всичко да е наред при детенцето Praynig

# 10
Здравей!
Синът ми като беше на 3г. и той имаше такива оплаквания. След един следобеден сън реши да стане от леглото и се свлече на земята, каза, че не може да ходи и го боляли колената. Въобще не можеше да си стъпи на краката. Но при него колената му бяха леко зачервени и топли. В спешното /беше неделя/ ни нахокаха, че детето се лигавило, казаха ни да даваме Нурофен, личната също не установи някаква причина.... На следващия ден обаче положението беше същото, не можеше да ходи и въобще да стъпва. Заминахме за София, препоръчаха ни да го заведем при д-р Стефанов-ревматолог в Медицинската клиника по детски болести. Там той го прегледа обстойно, направиха му пълни изследвания + рентген и се установи, че имал леки оттоци на коленните стави вследствие някакво недоизлекувано вирусно заболяване. Обясни ни, че дори и при някаква недоизлекувана настинка може да удари в най-слабото място - при нас в случая коленните стави. Изписа ни разни мазила и лекарства по схема и се оправихме, ходихме и на контролни прегледи...
Та това беше нашия случай и от тогава няма никакви оплаквания /да чукна на дърво!/
Хубаво е да ви види специалист за ваше успокоение!
Стискам ви палци и дано всичко е ОК!

# 11
Здравей преди 3 седмици на малкия ми син на 3г.6м. му се случи -2дни не можеше да стъпва,лазеше и го носех,но ние бяхме болни от грип и това било от грипа с болки в ставите, направихме му пълни изследвания,кръв от вената,урина, секрети от гърло и нос и т.н.,на 2я ден започнаха да играят на гоненица с батко му и почна да бяга.
Да не сте настинали нещо или от сливици също се получава,личната да ви направи пълни изследвания.
Преди 4 години на големия ми син му блокираха така краката за 1ден,бяхме на море и понеже стоеше по цял ден във водата и лазеше му изстинаха нещо ставите,направиха му в Бургас снимки,направихме изследвания за сливици и т.н.всичко беше наред до след обяд стана,но беше по-голям на 5г. и знаеше че ще си тръгнем от морето,т.е.имаше стимул.
Обещай и нещо,залъжи я да стане,купи и играчка,шоколад и т.н. ат изпробвай всичко,просто може да иска да я поглезиш,децата разбират.....
Пиши после какво става,,,,,...... 

# 12
Благодаря ви за отговорите(пиша от ника на сестра ми).
Утре ще я водим на ортопед, вече сме в София.Секретите от нос и гърло са чисти, кръв-всичко  в норма, остава рентгена. Започна да върви, но накуцва с левия крак силно...понякога пада Sad

# 13
Всичко ще е наред Hug

# 14
  • Бургас
Как са нещата? Какво ви каза доктора?
Дано всичко да е наред с малкото човече.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт