Отговори
# 495
  • Варна, морето, сините вълни...
И ние се радваме на играчки може би повече от седмица вече. Инячи си пести усмивките и гуканията  Mr. Green Сутрин към 8-9 се събужда и не реве а помрънква ( направо все едно говори на въртележката над леглото). Слагам го на плота а повиване и ми се смее и гука. Е това е за деня, ако е на кеф може да има и още малко след обяд  Crazy
Е обаче много мрази да го слагам по коремче, трудно му е да си държи главичката и се изнервя милия.
На нас пък понякога ни се иска да го вземем между нас да си спинка (докато гледаме ТВ де) но не му харесва там, стои или в кошчето за кола или в легото си. Активната гимнастика още не ни е любима, обаче на кошчето му закачам играчки на дръжката  Peace
Галики Мони и той понякога много си върти главата и то супер бързо или пък както си суче и изведнъж се изтласква назад, много се плаша като прави така (че и не пуска зърното, имам чувството че ще го откъсне някой ден така  Joy)

# 496
hey-ya, Синфлорикс струва 160 лв, не Пентаксим. Аз няколко пъти казах,че при нас липсва Синфлорикс, Пентаксим имаме.
За акането-ние проблеми нямаме-акаме почти на всяко хранене, вчера сменях дрехи дори-до врата имаше единият път. Joy
елена, нямам от кого да взема везна, не ми се и купува-за кога да купувам, гледам струват поне 100 лв.

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 13:45 от огнена стихия

# 497
Добър ден и от нас  Simple Smile.

Честито на месечинковците днес!

Яребичка, Little Evil, сигурни ли сте, че проблемът с неакането е точно запек? Може и да се повтарям, но пак да кажа, че след шестата седмица за бебе само на кърма не е притеснително да не ака една седмица (а според тукашни лекари дори две  Shocked) и ако си ака кашесто, това не е запек и в такъв случай термометърът и средства от рода на Дуфалак са излишни Peace. А при прекалено дълги периоди на неакане лично аз бих се притеснила по-скоро дали му стига млякото  Rolling Eyes (макар да не е задължително, все пак е възможно, щом не ака). Ако акото е много твърдо, тогава несъмнено е запек. Ето една статия по темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1003

Теди, при нас до вчера имаше сняг и нищо чудно пак да завали, та пролетното почистване смятам да го поотложа Laughing , не бързам да прибирам зимните дрехи.  За играчките, Дани се заглежда, но оставя ли го сам да се занимава с тях, изкарва не повече от 15 минути и пак реве да го взема  Crazy.

Мими, честито за изпитите  Simple Smile. И ние сме от хранещите се нощем. И не е като да нямам кърма, напротив. С децата при нас положението е сходно с това при Растина - каката беше бебе-мечта, пък това малкото вместо да се интегрира в семейния живот, всичките ни интегрира в неговия собствен  Joy . Иначе и той сякаш по-бързо се развива. Та Амидалка (добре дошли и от нас  Hug) не е то до възпитание, просто децата са различни. Ако ми каже някой и на мен как да го накарам диването да си спи в леглото... ами той ще посинее от рев, мога ли да го оставя  Confused.

# 498
Здравейте милички,
минаваме да почерпим
БОБЧЕТО става на два месеца  Heart Eyes
Честито на адашчетата, на Йо три месеца и на техните майчета  Hug
Ние спахме до 12 часа, тати ни събуди със закуска-мляко за дреб и закуска за мама в леглото Heart Eyes Е вярно, че сандвичи  и кафе, но това може милото  Heart Eyes Имахме кошмарна нощ, нямахме ток и Боби пищя, беше го страх. Да не говорим, че яде разтворено АМ в студена преварена вода  Sick
Иначе и ние си говорим - :ААААГУ-пада на АААА главната част  Mr. Green все едно си отдъхва  Mr. Green
хайде до после, ние ще поизлезнем или с кенгуруто, или с дъждобрана
ЦУНКИ ОТ НАС  С БОБИ ОТ БОБЕНАТА ШУШУЛКА
Много хубави бебенца на аватарите  
Heart Eyes

# 499
Светле, права си, че децата са различни, ама как да му го обясня на моя хубавец... newsm78 Вече се чуствам виновна като ми каже, че аз съм си го напраила такъв ревльо и как през бременността уж само по форуми съм била чела- защо не съм научила от тях как да го възпитам още от малко, сега вече било късно и щял да ми дава за душата... Embarassed Вместо аз да мрънкам, че нямам грам време за себе си...ама живи и здрави - ревльо, неревльо - мой си е, не си го сменям за 100 послушни  Heart Eyes

Айде честит месечко и на малкия Боби Hug

# 500
Мими-джобното,честито за взетите изпити!  bouquetНощно време се храним към 3-4 часа само.

Амидала,аз лично не знам до кога могат да се сложат ваксините от 2-рия месец.Питай педито  newsm78.

Теди,аз пролетното почистване го направих буквално преди да родя!Сега не задълбавам толкова,защото нямам и толкова свободно време от госпожиците.
А за интегрирането-никакво приучаване към спане на спалната. NaughtyВсяко дете да си знае леглото! NaughtyИзключение има само при спането на дивана (обикновено в след обедните часове) за да може да спи каката.

# 501
Амидалка, тук тия двете ваксини ги слагат на навършени три месеца (първия прием), така че едва ли е проблем  и при вас да ги забавят.

# 502
Честито на всички бебенца с месечинки!!!

Мими, браво за взетите изпити!!!
Ние също се храним нощем, обикновено като заспи в 8-9 часа и прави дълга пауза от по 5-6 часа и се буди в 3:00 и после в 6:00. Не ми пречи, той сам ще си изгради режим, преди ядеше на всеки 2 часа и през деня, и през нощта. После сам мина на 3 часа с по-голяма пауза вечерта. Нощно време си спи в леглото, взимам го при мен само сутрин към 7, защото той се е наспал, а аз не и детето си иска внимание Heart Eyes
Пролетното почистване го отлагам за сега.Чакам майка ми да излезе отпуска и да ми помага.
amidala13, мисля си че е малко рано за възпитание. Нито едно бебе не прави на пук на родителите си, те просто искат внимание. Има бебета, които реват повече, други по-малко. Според мен, възпитанието трябва да започне по-късно. Ако го оставиш да реве, с "възпитателна" цел то просто няма да разбере защо Rolling Eyes Така че кажи на мъжа ти, че си имате най-хубавото ревливо бебе и да свиква с тази мисъл Mr. Green Hug

# 503
здравейте!
честити 2  и 3 месечинки на всички имащи повод да празнуват
Да споделя: от 5 дни не спим нощем/ както и денем/ преди ядяхме в 22,00 после в 5,00 ил и6,00 ч. а от 5 дни през 2 часа. Tired С доки решихме че не ми стига кърмата и пробвах да я дохранвам ама така и си изхвърлих половин кутия фризивом/защото повръщаме много/- не иска да яде добавка и това е - решение явно и стига хранат , но продължава да реве и се къса и не спи -пробвахме и други капки никакв ефект за силните колики.И сега от петък давам от тези "Колик таблет" два пъти на ден и май намаляха коликите , но спането все още е през 3 часа през цялата нощ. Имали и други бебеоци които са направили същото защото немога да си го обясня и ме съветва доки да не храня нощем а да давам само вода. newsm78

# 504
  • София
Честити месечинки на бебчетата, а на Мими поздрави за взетите изпити!
За пролетното почистване и аз малко по малко си подреждах докато бях бременна, а баткото сега докато беше на село изпрах всички дебели дрехи и завивки. Прозорци не знам дали ще мия - това ми е най-омразното нещо, следващото е гладенето. Иначе с другите неща ще се оправям през седмицата, защото като са си вкъщи мъжа и баткото повече ми пречат. Вчера изчистихме двора, че беше много мизерен, къщата ще си я чистя аз като съм сама.
Много ми се ще да изляза навън, но гледам духа, а и е 11 градуса. Побърквам се обаче в нас и най-вероятно ще изляза. Ние всички сме на път да се разболеем и много се притеснявам за Явор.
Май все пак ще ги изведа!

hey-ya, Синфлорикс струва 160 лв, не Пентаксим. Аз няколко пъти казах,че при нас липсва Синфлорикс, Пентаксим имаме.

Така е, извинете!

# 505
Мими,честито за взетите изпити.  bouquet
Пролетното почистване- мама вчера ми го свърши...  Mr. Green
Теди,още с баткото имах идеята- бебето в креватчето...Бързо обаче си промених мнението- предпочетох да се наспивам,пред това да го възпитавам от тази възраст.Сега бебето,като се събуди да яде,направо си остава при нас...
Беба,незнам защо си останала с впечатлението че като се почнат ваксините,не могат да се отлагат...Могат,че даже и да се сменят примерно с Инфанрикс....
И по този повод,Огнена не може ли да изчакате малко и да я биете като я има?

# 506
Не знам, ще се консултираме утре с педката. КАза го като алтернативен вариант. Между другото четох в листовката,че Синфлорикса, както и Превенар, могат да се слагат и по-късно, просто не 3,а 2 дози. Не знам защо задължително са приели варианта с трите дози. Бил най-добър,ама не значи,че няма и други варианти. Тя и нашата педиатърка една умряла...няма други в нашият град.

# 507
Оо,тя и нашата педка го спомена като вариант за Пентаксима...Тя предпочитала,всичко да си върви по схемата....ама можело и да се изчака...Ами,нямам намерение да плащам за нещо,което ми се полага...Особено ме издразни другата докторка,която беше случайно в кабинета "Щом циганите можело да си я купят,и ние сме можели" #Cussing out Мога,ама няма.С баткото купувах Инфанрикса,ама защото така исках.Сега ми се полага по каса,няма да плащам. Crossing Arms
И междудругото,не смятам,че като по-големи ще понесат по-леко ваксината-даже напротив.Смятам,че колкото са по-големи,толкова по-трудно...ама това си е моето мнение..

# 508
Катерица, в английските книги пише точно това - от 3 месец ако искате да отучите от нощно хранене - давайте вода.
"Предтавете си, че имате ресторант, работещ 24 часа и супер обслужване. Кога ще се откажете от тази услуга" и после пишеше - "сервирайте му студена пуйка", хехе, т.е. вода, за да не му хареса и сам да се откаже.

Пак за спането в кревата - малчо си беше забрял нощес ръката в юрганския плик на мъжО. Вероятността това да стане клони към нула - но ето факт - не ми беше минало през ума. Сутринта - косъм по бибата. Затова - реве, не реве - в креватчето. Явно при нас е опасно вече.

Амидала, аз много мразя да чувам как на някой бебето било ангелче, а нашето зверче. Всички бебета плачат. Не се връзвай!

# 509
  • София
Пак за спането в кревата - малчо си беше забрял нощес ръката в юрганския плик на мъжО. Вероятността това да стане клони към нула - но ето факт - не ми беше минало през ума. Сутринта - косъм по бибата. Затова - реве, не реве - в креватчето. Явно при нас е опасно вече.

Това е основната причина да не го взимам да спи при нас, а и той не е от ревливите Слава Богу! Мъжа ми спи като пън и не усеща нищо и много ме е страх да не го затисне нещо та за това - в кревата! Ако мрънка нещо взимам го, гушкаме се малко (без да спиме) и после обратно!

Общи условия

Активация на акаунт