Отговори
# 585
  • У дома... някъде
Абе да ви попитам някой получи ли си еднократната помощ вече? И кога подадохте документите за нея?
ти кога подаде документи?
ние ги подадохме на 1-2 март и казаха , че до месец ще ги преведат, но още нищо няма.

да ви питам за косичките. взеха ли да падат? аз от няколко дни забелязвам на пелената, върху която спи, значително количество косми

Да!Напоследък и при нас има голямо количество косми по калъвката.Сменя си косичката явно. Peace
Много е студено днес,а как ми се разхождаше,не е истина просто. Tired

# 586
Забравих да честитя на всички за месечинките!!!

Ние пък си имаме плешиво петно на тила вече  Heart Eyes. Това е от непрекъснатото въртене на главата Mr. Green Много е смешен. Доста му пада косата.

# 587
Малее, малкия още "кърти" (спи   Simple Smile ) размазан в креватчето..пупупууууу  Mr. Green
 За очите ми стана интересно и аз да споделя...нашия малчо е със сини очи още- беше с по-тъмни,а сега по средата станаха даже по-светлички.
Косичката му също е доста светло кестинява и мъжО, който е с черна коса и тъмно кафеви очи, ми вика - тези сини очи и руса коса почват да ме притесняват  Mr. Green Аз също не съм много светла, само очите ми са зелени. В интерес на истината сега започват да се избистрят чертите му и прилича адски много на майка ми. Нито аз, нито сестра ми приличаме на нея, а бебо е пълно нейно копие  Shocked

Валерия, на нашия бебо определено почна да му пада косичката- оплешивява като голям мъж отдете страни. На бебето, с което се родиха заедно с Кико вече си е сменил цялата косичка и сега е като бръснато борче  Grinning

Благодаря за отговорите момичета  Hug

# 588
Писах, писах и..отиде  Mr. Green
Накратко - Яребичка, супер сииии!  bouquet И аз вече имама аватар
За режима на хранене сме като Евридика, но от днес пак е заискал да яде през два часа...да видим моментно ли е или не.
За спането - нашето бебче си спинка през деня по час и половина след някои от храненията, което ми се вижда нормално, то пък не може все да спи хайвана. А през нощта си се буди за храна и това е - когато реши ще спре сам...надявам се.
В момента майка ми или така наречената от нас с мъжа ми "Уй на баба" си говори с малкия - той й гука и обяснява нещо, много е смешен милия. Много засмяно детенце е, което много ме радва  Heart Eyes
Да не забравя да честитя на месечковците днес   bouquet
Имаше и още, но гладенето ме зове  Mr. Green

# 589
tinitam  welcome
anilevI, добре че каза да го загледам и аз този печат  ooooh! На мен ми пише 29.04 ... , а аз я чакам на 21.04. Ей сега ще ни затрият плановете  Sick Току що звъннах в нашето териториално ДСП и служителката каза, че това е последната възможна дата за превод, т.е. трябва да ги получа преди нея или най-късно на нея. Превода започвал от 20 число и зависело от наличностите на парите. Можело и на 21 да ги получа, но можело и на 29.
Моя синковец днес е много нервен. Люляме се, носим се, гушкаме се от 6.30 сутринта.
Още не е почнала да му пада косата, но пък той си се роди почти плешив  Mr. Green Даже доктора като дойде да ме види след секциото и вика "той с моята прическа  bowuu "  Laughing Предполагам, че едновременно с растежа и по малко пада, но ако прилича на батко си няма да има пълен гологлав период. Новата израства по-бързо, отколкото бебешкият пух пада.

# 590
Глупаво може да е ,но как си коригирате размера на снимките-в случая намаляме newsm78
Янче, аз си отварям снимката с Microsoft Office Picture Manager (Open with). После горе в ToolBar полето имаш Edit Pictures, щракваш върху него и в дясно ти се появява нещо като меню, в което предпоследното е Resize, избираш го него и после маркираш Percantage ot original width and height и вместо 100, примерно пишеш 60 и ти го намалява с толкова. Потвърждаваш операцията с ОК. И после си запази променената снимка с Save as някъде, че иначе може оригиналната да си я намалиш и оризилиш:)
Дано съм обяснила разбираемо:))

# 591
  • София
Здравейте отново. Ние въпреки всичко отидохме на разходка, но наистина е студено, то вятъра е студен, де ако не духа е много приятно. В парка обаче имаше осезаемо малко хора и почти нямаше майки седнали по пейките, всички се разхождаха. Аз направих опит да седна, но ми стана много студено и си тръгнах. Моя синковец също днес е много нервен, почти не е спал, не иска и да яде като хората, дано не сме го разболели и него. Сложих го в шезлонга до мен, а пералнята переше и той заспа  Mr. Green. Душицата ми той!

Булка Марулка, къде звъниш и какво казваш? В смисъл може ли и аз да се обадя и да питам кога да ги чакам?
Ани, нищо не пише  Sad. Пише само, че е изплатена еднократна помощ в размер на 600 лева! Дата обаче няма, а иначе документите ги подадох в деня, в който взех и акта за раждане на Явор 2.03.2011 година! Възможно ли е толкова да ми ги забавят? Това са си два месеца, баси малоумниците! Уж помощ, а то за какво ми е като ще ми я изплатят след толкова време и аз се чудя от кой вече да взимам пари назаем?! Извинявайте, ама нещо съм яхнала метлата тия дни и безпаричието допълнително ме дразни!
Уф  Sad...

# 592
Здравейте!  Hug Най- после и аз да мога да се включа спокойно по темите! Малкия вчера цял ден не спа и сега си наваксва.  Mr. Green Имаше много колики и сега като ви чета разбирам от какво! Ядох домати  Close и от тогава акото му се промени и 2 дни го скъса коремчето.  Sad
Честити месечинки на всички днес!   bouquet
За спането. През нощта си спи в кошарката, а през деня спи навсякъде другаде, но не и там- на спалнята, на повивалника, на шезлонга... Laughing
За храненето. Ние се храним през 3, 3,5, 4 часа, зависи. Ако спи дълбоко не го будя. Вечер яде последно в 9 след баня и после се буди в 3. Все още се храниме през нощта. Надявам се скоро да се отучиме. Иначе се наяжда само от едната гърда, пуска я и заспива. Рядко си дояжда и от другата. От нея изцеждам по 100-120мл. Предполагам, че ако количеството в двете гърди е еднакво значи изяжда по 80- 100мл., защото от гърдата от която е сукал доизцеждам по 10-20мл.
Иначе наддава повече от добре. За месец беше качил 1500г. В началото акаше почти на всяко ядене, а сега разреди и ака горе- долу по 3 пъти на денонощие.
За косичката. На Ивайло му остана само отзад, даже отгоре вече има нова.
За обличането навън. Обличам го с панталонки, боди, жилетка или якенце и шапка. Количката ни е с много дебел, ватиран чувал и няма нужда от друго. Но като беше много студено му слагах и едно одеалце.
Нас носа още ни тормози, не може да диша и много се мъчи, най- вече сутрин. Не знам дали не е от сухия въздух. Sad Пръскам, чистя с аспиратора, но няма ефект. Не знам какво да правя вече.
Стана много дълго, но си наваксвам.  Mr. Green
Малкия се събуди! Цунки!  Hug

# 593

hey_ya, аз подадох на 15 март и онзи ден звънях да питам - намерих си телефона в интернет - дирекция социално подпомагане по райони имаше телефони. Щом за Пловдив има в нета сигурно и за София ще има. Та нашите ми казаха края на април. Пак си е месец и половина, а не месец.

# 594
А с беибиаватара какво се прави след ъплоуд ,кое се копира

аха стана
супер си яребичка
чао че трябва да прибирам каката

# 595
Привет! Аз вече трети ден не мога да изведа бебешор на разходка и издивявам...но утре сме навън и това е !!
Аз да си призная доста тънко обличам бебо , но за това е виновен баща му! Докато беше тук постоянно го събличаше само по боди или ризка и аз свикнах така...а бебо как се радва да го разсъбличат...  Blush
Косицата определено си пада...то не че някога е била в изобилие, но вече си вървим към тотално оплешивяване  Crazy НО пак си ми е страхотничък  Heart Eyes
За еднократната...на нас не ни се полага...защото трябваше да сменим акта за раждане . когато тати дойде , за да може да си носи неговите имена...и с дубликат парички не се дават  Laughing то не че ще си отгледам детето с 250 лева , но ми се струва доста безумна практика  NaughtyТа си караме с многократните помощи от тати  Grinning
И вярно нашите бебоци са супер красиви!

# 596
hey_ya, казвала си в кой квартал си, ама аз не помня, затова виж тук към кое ДСП си и им звънни. http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=map_rdsp&map_id=22 Обясни им, че се интересуваш кога ще си получиш еднократната помощ. 90% съм сигурна, че отговорът ще е"не знаем точна дата, плащанията започват след 20 число" Това, че си подала март (1ви ли 30ти все едно) означава, че ще се изплатят след 20 число на Април. Да. Два месеца стават, ама на тях не им пречи тази работа. Бюджетните плащания са с месец назад. Плащат края на следващия месец задълженията си от предходния. Ако ще и камъни да падат. Това важи за всички държавни задължения. На жените там и да им се ядосваш смисъл няма, защото те наистина не знаят кога, нито могат да придвижат нещо да стане по-бързо. И аз ги чакам тези парички, за да имаме Великден, ама ...

# 597
И моят кътри казо залан в креватчето си вече втори час  Shocked Чак се притесних и го проверих дали диша, това не му се е случвало май откакто беше на 3 седмици толкова дълго накуп да спи през деня  Praynig Баща ми дойде и го приспа за 5 мин.на корема си/нали си е голям, на дребния много му харесва там да заспива/, даже и аз дремнах един час  Hug

Ама всеки момент го чакам да се събуди бесно гладен, ама мама е приготвила придвидливо маджата  Wink

Добре дошла на новата мама   bouquet Да взеат и някои от "старите", дето не са писали, да се обадят, е са добре  Hug

# 598
Въпросче?  Mr. Green А как мога да си намаля снимките, защото са много големи и не ми се получава!  Cry

# 599
Здравейте мацки.

Да ви сложа по едно фрапенце от мен.
Честито на месечинковците и на бащата на драйвърчето,да са живи и здрави.
Много съм била задръстена с това боядисване,но страх лозе пази, Rolling Eyes мерси за отговорите. Hug
Лори,дано да са напразни притесненията ти  Praynig и малкия Боби да не ви стряска повече,после пиши как е минало при ортопеда и при кого ходихте.
Яребичка да си жива и здрава,че ни светна.
 Юлето на Габи му давам и от двете гърди на хранене ,което трае около час.
Нашата косичка опада почти цялата и излезна новата.
И  нашата кака е ужас,а беше най-доброто и послушно дете,все едно кара пубертета,иначе много помага.
За еднократната-подадохме документите в началото на март и ни казаха,че ще ги превеждат в края на този месец.
Олеее ми то и аз всеки ден ям салата с доматки Embarassed,а нашите колики и те са доста силно изразени.

Общи условия

Активация на акаунт