Цветолечението на д-р Бах - 5

• 76 873
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Сина ми в момента е с пневмония и се наложиха инжекции.
След първата инжекция вчера, катогорично отказва да ходи или да прави каквото и да било друго.
Цял ден стои седнал или в ръцете ми, отказва дори да стъпне на краката си.
Обяснявам си го с уплахата от инжекциите - за първи път му е.
Какво мога да му дам?

# 691
Сина ми в момента е с пневмония и се наложиха инжекции.
След първата инжекция вчера, катогорично отказва да ходи или да прави каквото и да било друго.
Цял ден стои седнал или в ръцете ми, отказва дори да стъпне на краката си.
Обяснявам си го с уплахата от инжекциите - за първи път му е.
Какво мога да му дам?

първо от Спешните капки
Rock Rose за паниката, е компонент на Спешните, пък ако се налага и положението се проточи - тогава Mimulus, Aspen

# 692
Благодаря много.
Мисля да направя без консервант, а да капна направо в шишето с водатата му.
Колко да сложа за деня?

# 693

Карамел,
стандартното е 4 Х 4, демек 16  Mr. Green
но не се притеснявай и повече да са, няма предозиране.
можеш да му напръскаш по няколко капки на стъпалата, чорапките или в обувките

http://bach-remedies.hit.bg/Bach_kids.htm
има за четене, ако си го пропуснала сайта  Peace

Hug

# 694

http://bach-remedies.hit.bg/Bach_kids.htm
има за четене, ако си го пропуснала сайта  Peace

Здравейте на всички които пишат тук и помагат Hug. И аз имам нужда от помощ Simple Smile, прочетох на няколко места за капките, четох и от сайта посочен  в цитата и определих няколко вида капки за моят син. Но тъй като съм абсолютен лаик в тази област искам накратко да кажа какъв му е проблема и аз към какви капки съм се насочила като ще помоля за мнение, дали са подходящи и ако има още нещо което пропускам да ми кажете.

Синът ми е на 3г и още не говори - не изобщо да не говори, но много малко за възрастта си (използва около 100-на думи, като само 20 правилно произнесени, изречения не прави). Относно разбирането - изпълнява команди и смея да твърдя, че разбира изречения с две действия, но наблюдавайки други деца на неговата възраст е явно изоставането му в тази насока. Отделно е много нервно, мрънкащо и тръшкащо се дете. Та за всичките тези негови проблеми се насочих към Cherry Plum, Chicory, Chestnut Bud и Wild Rose - защото като се опитам да го уча на нещо (редене на пъзели, вгнездяване...) много бързо се отказва и му омръзва.
Сега четох пак, май ще трябва и Agrimony да давам newsm78, оф объркавам се вече Rolling Eyes.

Предварително благодаря ако ми отговорите    bouquet

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 09:43 от mibobo

# 695
Здравей mibobo
Chestnut Bud- ако запаметява по-трудно,с повече обяснения и повторения
Chicory-ако обсебва за внимание някого конкретно,мрънка и недоволства

Cherry Plum-ако буйства и е неконтролируем в някои ситуации

Предполагам,че си направила консултация със специалисти,за твое успокоение.

За мен Агримони и Шипка не влизат в това,което си описала.
Агримони е душата на компанията,веселяк въпреки всичко,дълбоко подтискайки собствените нужди.Шипка е  предаден,отпуснат, безволеви човек.

А и съм провърженик на по-малко на брой цветове в комбинацията.Това са личните ми усещания,някой ако желае да се включи Peace

Успех   bouquet

# 696
Трапезица много ти благодаря за съвета Hug.
Правих консултация с логопед преди половин година, каза да изчакаме до 3г, сега ще правя пак. И при педиатъра ни сме на консултация и с нея ще говоря пак защото преди време говорихме и тя каза, че може да е нервно дете защото не говори newsm78 и не се разбираме добре, но просто искам да започна да действам в някаква посока.

Agrimony го видях за разсеяност и за това си го помислих, а за Wild Rose четох, че се дава при слаб интерес, апатия. Той не, че е апатичен....но не мога да го накарам да правим нещо по-дълго от 5 минути.
Аз и за това се допитвам до вас, защото не съм много наясно Rolling Eyes.

# 697
Момичета, някой има ли наблюдение върхи тези Спешни капки:
http://www.dr-bach.bg/bg/application/index/kombinirani_eliksiri_ … ri_shok_i_panika_

Сякаш има разлика в състава с тези /да речем/:
http://aspenbg.com/rescue-remedy-10ml-p-17.html

Днес ги видях в една био аптека и ми стана любопитно с какво и дали се отличават от другите капки, та са със значително по-висока цена.

# 698
Повет, Гарвански лук, Склерантус, Хелиантум, Слабонога, Дива ябълка, Джанка
Clematis,Star of Bethlehem,Sclerantus,Rock rose,Impatiens,Crab apple,Cherry plum

На пръв поглед разликите-био,Рескю-то е "вдъхновено" от др Бах-болднатите не влизат в оригиналната рецепта.Не съм ги срещала до сега.На каква цена са?

Видях,че предлагат готови комбинации за различни ситуации.Аз лично не съм привърженик на готовите комбинации,по причината ,че всеки индивидуално реагира на различни дразнители.

# 699
Без няколко стотинки 30 лв. Laughing

Аз така или иначе ги грабнах спешните капки, защото тези дни ще имам нужда от тях и ще споделя как са се държали.

И аз си помислих същото - вдъхновени да, но не и по оргиналната рецепта.

# 700
леле,те двойно по-скъпи  Shocked Сигурно заради био-то
 във feelunique.com  20 мл са 7 паунда( ок.16,80 лв) с безплатна доставка до БГ.

# 701
Аха.
Златни направо. Rolling Eyes

Аз всъщност исках още нещо да попитам вещите, но се отплеснах.
Как мислите се променя действито на Спешните капки с този променен състав?

# 702
Здравейте  Simple Smile

Включвам се и аз с въпросче Laughing

Искам да направя комбинация от няколко есенции, който да са подходящи за жена на около 52г., която е в менопауза от около 3г. Има топли вълни, повишен апетит, наднормени кг. и болки в ставите.

Спрях се на Crab Apple за непоносимостта си към собственото си тяло и Sclerantus за топлите вълни... На прав път ли съм newsm78

Благодаря Heart Eyes

ПП. Моите есенции са от тези на д-р Пашкулев, доволна съм Simple Smile

# 703
не съм от "вещите",ама като сме се разбъбрили -
Според мен Склерантус премахва нерешителността,дава по-голяма увереност ,ако трябва да направиш избор.Чисто физически симптоми-гадене,при бременност ,пътуване-от лашкането насам-натам.
Киселицата ....тя по принцип нали е за изчистване,нещо в този смисъл-дезинтоксикация,очистване( физически,психически),един вид "да не залепне за теб" това,което се случва.
...да попитам вещите, но се отплеснах.
Как мислите се променя действито на Спешните капки с този променен състав?

Лакримоза, според мен трябва да наблегнеш на това,какъв човек е жената като характер и емоции,в контекста на симптомите. Peace

# 704
Трапезица, много ти благодаря за бързия отговор  bouquet Ок, ще видя какво ще измисля, много вероятно пак ще пиша тук Grinning

Общи условия

Активация на акаунт