ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 716
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Имаме ново ХЛ Калк.Фосф LM 1,предписано от нов хомеопат...Отчитам разлики от досегашното лечение и дано е за добро.Ще го пием 7 дни по веднъж.
Казах за ХЛ преди това и че скоро сме пили Фосф. същата потенция,каза че детето е много близо до типа Фосф.,но тя го отчита като Калкарея.Също,че не очаква почти никакви кризи при LM 1,а "отпушване" на носа(сополи),евнтуално лека Т,но в близките дни.

Но хайде да не ви занимавам с моите главоблъсканици... WinkВзех решение за промяна и се надявам да имаме успех!

# 121

Рових, четох..ама не ми стана съвсем ясно.Та да питам.Сина ми е определян като сулфор(тип?конституция? от двама независими хомеопата). Назначиха му изчистване със сулфор 200(предходни бронхеолита).В момента на началото на едноседмичния прием на сулфора детето беше здраво.На може би 3-4-5 ия ден вдигна температура,трудно повлияваща се на сваляне,ледени ръце , при топло тяло, червени уши, появиха се секрти от носа и конюнктивит бистри.Започнахме пулсатила 200 (15 дни веднъж дневно), на втория ден беше със обрив, спонтанно кръвотечение от носа( отговаря на доста от нещата писани за пулсатилата като конституция? тип?).Това доказване на конституционото лекарство ли е?Има ли практика такива да се дават с цел...профилактика, пречистване и то в тези потенции.Може би станах досадна с писането в темата ви цял ден....ама дете ми е:)
Кръвните му изследвания са от 5ия ден след температурата всичко е в норма....ама отнесохме антибиотика за жалост(започнали сме го, заради обрива скарлатиноподобен ,нормални са титрите се оказа ,но по -късно).

В хомеопатията не съществува такава концепция - "да дадем едно лекарство за да изчистим човек".

Всеки който прилага подобни схеми за "изчистване" е далеч от хомеопатията.

Единственият критерии за хомеопатично предписание е тоталността от симптоми на болестта на конкретния човек към момента да е подобна на тоталността от симптоми на конкретно ХЛ - тогава хомеопатът го предписва.

Истинските хомеопати не предписват лекарство за да "чистят", "засилват" и не знам си какво на организма. Такива, които "засилват" не са хомеопати и в най-лошия слчуай наистина могат да ви засилят, но в една друга посока...

В хомеопатията няма такава концепция като профилактично пиене на ХЛ.

По това което споделяте е видно, че предписанието на сина ви е в разрез с основни принципи в хомеопатията

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 20:30 от Nial

# 122
deveta_gluha И на моите деца са давали ХЛ с потенция 200,за "изчистване",но еднократно.Да не би, да си се объркала и да ти е казал 1 гранулка за месеца и след месец да се видите пак?А ти да си помислила всеки ден да се взима 1  newsm78

# 123

Имаме ново ХЛ Калк.Фосф LM 1,предписано от нов хомеопат...Отчитам разлики от досегашното лечение и дано е за добро.

Споделии ни за разликите, които отчиташ, ако искаш.

# 124
Nial, не си ли малко строг в оценките си? Ако картината е била на Сулфур, какво обяснение очакваш хомеопата да даде на майката? Ясно ми е, че симилимум не означава само точно подбрано л-во, ами и подходяща потенция.. Мен повече ме притеснява силното влошаване, (въпреки че няма как да се прецени дали лекарството е правилно подбрано), но очевидно има проблем, щом се стига до даване на АБ. И на мен ми е странно, че хомеопата, след проследяване, изписва друго ХЛ и пак в 200 С.., няма какво да увъртам..  newsm78

# 125
Тандонова, аз лично се радвам, че взе това решение. Дано има успех пълен вече!
И на мен ще ми е интересно да пишеш как вървите.

Александър, можеш да информираш модераторите да затрияти излишните постове в Информативната тема.

Аз пък да ви кажа, независимо дали е правилно или неправилно, след като съм "извадила" такива гадни симптоми при първи прием на нещо 200С, за следващото лекарство, независимо какво е то, ако пак е 200С, сериозно ще се притесня, но това съм си аз.

# 126

Nial, не си ли малко строг в оценките си?

Въобще не съм строг в оценките си.
Лишено от разумна логика е безогледното пиене на ХЛ, дни наред, без контрол от страна на хомеопата, защото той просто е решил да "чисти".

Добре е хомеопатичната общност да се очисти от такива индивиди, които с порочните си практики дискредитират хомеопатията.

Строг съм по отношение спазване на принципите на хомеопатията, разписани в Органон, в което намирам резон.

Ако картината е била на Сулфур, какво обяснение очакваш хомеопата да даде на майката?

Смислено обяснение, а не алабализми. Как да се повиши информираността за хомеопатията, сред потребителите на услугата хомеопатично лечение, когато дори лекуващият хомеопат разправя ала-бала? Може да отдели 10 минути и точно за толкова да обясни нещата по разбираем начин, лишен от мистицизъм.

Въобще не мисля по въпроса Sulph дали е правилното лекарство. Това мога да коментирам, ако познавам случая, а аз не го познавам. Мисля върху това, че се назачава прием на кое да е ХЛ, в потенция 200, ежедневно пиене, в продължение на дни, без контрол от страна на хомеопата.

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 20:44 от Nial

# 127
И аз се дразня като видя, че някой изписва л-ва да се пият по 'нам-колко-дни.. особено в средни и високи потенции! На мен, дори ЛМ като ми изпише хомеопата, иска да му звъня през 2-3 дни да докладвам, а ако има промяна - без оглед кога сме се чували последно.. Понякога дори за следващия ден си поръчва позвъняване от мен.

Ама колко са такива, особено в по-малките градчета? И като няма други наоколо - какво?
Може би не е лоша идея и пациентите малко да се образоват и да знаят кога точно е наложително да се обаждат, дори без хомеопата да им каже. Аз на първия хомеопат звънях даже и по няколко пъти на ден, може и да съм и досадила на жената, ама..  Embarassed

# 128
По бързото и меко оздравяване - без изпадане в тежки здрвословни кризи и последващите маса АБ и пр. фармацевтични продукти. Само с гОла вОда. Simple Smile

Ако настояват да оперират детето, а след хомеопатично лечение вече няма нужда, няма и да се замисляш. Когато видиш с очите си, или изпиташ лично, излекуването на тежка пневмония с 2-3 дози ХЛ, сама ще се убедиш.  А още по-убедително е, когато в един момент осъзнаеш, че разни оплаквания, които си имал преди, и са били почти постоянни откакто се помниш, просто вече са изчезнали. Wink

Е да, но всеки знае колко разли4но може да е и естественото разболяване: може да е бързо и меко, бавно и меко, първо да има рязко влошаване и бързо оздравяване - (примерно 39 градуса Т и на другия ден нищо), да има влошаване и лека-полека да оздравее, по бавни4ко, но се оздравява.

Така 4е аз наистина не виждам как за себе си бихме могли обективно да разграни4им дали ХЛ е помогнало, или си си оздравял от самосебе си. Ето на това отдавам, 4е много хора гълтат осцилококцинум против грип без предписание и неправилно, оздравяват естествено, и после си мислят, 4е осцилококцинума им е помогнал, и 4е тука се преувели4ава за съществеността на правилното прилагане на хомеопатията. Което е окей за грипа, но при по-сериозни заболявания?!

Другата страна на монетата е когато при ле4ение се влошаваме:

Трябва да има по-обективен на4ин 4овек да си прецени сам дали влошаването е нормално. И по-добри школи за хомеопатите! ето например слу4ай, в който хомеопат допринася за смъртта на собственото си бебе, като се опитва да го излекува от екзема, но екземата се задълбо4ава, и не взема мерки...  Sad

http://www.smh.com.au/news/national/baby-gloria-the-hunt-for-tru … 194117959740.html

Сега, аз ако отида на хомеопат, по4на да се влошавам, а хомеопата ме убеждава, 4е това е нормално, къде са границите на "нормалното" ? Как разбираме кога се касае до влошаване заради процес на излекуване, или просто ле4ението не действа и се влошаваме.

# 129

И аз се дразня като видя, че някой изписва л-ва да се пият по 'нам-колко-дни.. особено в средни и високи потенции! На мен, дори ЛМ като ми изпише хомеопата, иска да му звъня през 2-3 дни да докладвам, а ако има промяна - без оглед кога сме се чували последно.. Понякога дори за следващия ден си поръчва позвъняване от мен.

Ей това е хубаво да се прочете от повече хора и от онези които разправят, въз основа на онова
което са прочели да пиша, че видиш ли аз съм бил единствен, който практикувал така.

Ето, аз не съм ти хомеопат, пък се оказва, че имаме едно виждане за това как трябва да се предписва и каква да бъде връзката с пациента. Ето на, не съм единствен  Grinning

# 130
Благодаря за отделеното внимание. Явно ще търсим друг лекар, ако може препоръчайте за София. А детето беше здраво, това беше изписано с цел...знам ли и аз вече ..профилактика,изчистване .За жалост не е грешка, на рецептата си пише сулфур 200 една седмица, пулсатила 200, 15 дни веднъж дневно ,после 15 през ден..и май месец контролен преглед..... и да аквасорс...Simple SmileУспех на всички с хомеопатите ви. Надявам се и аз скоро да намеря нашия:)

# 131
Благодаря за отделеното внимание. Явно ще търсим друг лекар, ако може препоръчайте за София. А детето беше здраво, това беше изписано с цел...знам ли и аз вече ..профилактика,изчистване .За жалост не е грешка, на рецептата си пише сулфур 200 една седмица, пулсатила 200, 15 дни веднъж дневно ,после 15 през ден..и май месец контролен преглед..... и да аквасорс...Simple SmileУспех на всички с хомеопатите ви. Надявам се и аз скоро да намеря нашия:)

Колко пъти да напиша, че в хомеопатията няма такова нещо, като предписание на хомеопатично лекарство на общо основание с профилактична цел или с цел изчистване?

Моля, ако възнамерявате да се лекувате с хомеопатия - почетете малко,
за да разберете какво е хомеопатия и какво не е.

Тук в този форум има тема ИНФОРМАТИВНО ЗА ХОМЕОПАТИЯТА, както и теми ВЪПРОСИ КЪМ ХОМЕОПАТИ.
В момента, сме в тема 14, върнете се назад и прочетете тема 13, 12.

Ще "изгубите време" в четене, но ще сте наясно и ще може да изберете хомеопат,
който наистина практикува както трябва.

В страница 1ва, на настоящата тема, отговр #2 може да откриете имената на хомеопатите, които по мое скромно мнение практикуват съгласно принципите на Органон, т.е истинска хомеопатия. Разбира се, че има и други, но аз не познавам всички  Grinning

Хомеопатичното лечение, няма нужда от аквасорс.
На мен подобно "лечение" ми прилича повече на "как да вземем повече пари от човек"...пък той на края пак да се разболее и пак да се стигне до АБ, въпреки напъните на "хомеопата".

# 132
Бегемот, доколкото аз разбрах от линка, екземата му е била последният проблем на това бебе....Друг е въпросът за хом.лечение Peace при бебето.

# 133
Е да, но всеки знае колко разли4но може да е и естественото разболяване: може да е бързо и меко, бавно и меко, първо да има рязко влошаване и бързо оздравяване - (примерно 39 градуса Т и на другия ден нищо), да има влошаване и лека-полека да оздравее, по бавни4ко, но се оздравява.

Така 4е аз наистина не виждам как за себе си бихме могли обективно да разграни4им дали ХЛ е помогнало, или си си оздравял от самосебе си. Ето на това отдавам, 4е много хора гълтат осцилококцинум против грип без предписание и неправилно, оздравяват естествено, и после си мислят, 4е осцилококцинума им е помогнал, и 4е тука се преувели4ава за съществеността на правилното прилагане на хомеопатията. Което е окей за грипа, но при по-сериозни заболявания?!

Другата страна на монетата е когато при ле4ение се влошаваме:

Трябва да има по-обективен на4ин 4овек да си прецени сам дали влошаването е нормално. И по-добри школи за хомеопатите! ето например слу4ай, в който хомеопат допринася за смъртта на собственото си бебе, като се опитва да го излекува от екзема, но екземата се задълбо4ава, и не взема мерки...  Sad

http://www.smh.com.au/news/national/baby-gloria-the-hunt-for-tru … 194117959740.html

Сега, аз ако отида на хомеопат, по4на да се влошавам, а хомеопата ме убеждава, 4е това е нормално, къде са границите на "нормалното" ? Как разбираме кога се касае до влошаване заради процес на излекуване, или просто ле4ението не действа и се влошаваме.

Ами смятям, че е важно всеки човек, който се лекува с хомеопатия, да бъде достатъчно "образован" и да знае какво точно е важно да се каже на хомеопата. Хреми, кашлици и пр. симптоми на самата болест, не са толкова важни, колкото ИНДИВИДУАЛНИТЕ симптоми и усещания, които той е получил от болестта. Хомеопатите знаят симптоматиката, с която се характеризира заболяването, но картините могат да бъдат в много широки граници и да се покриват от много лекарства. Важно е примерно да се опише типа на болката, кога се появява, какво я облекчава.., всички съпътстващи разлики от нормалното състояние на здраве, както и всичко индивидуални особености, които присъстват или отсъстват и имат силна проява в конкретния момент. Изобщо сведенията, които се дават от пациентите са от особена важност, при това се различават много от тези, които се дават на традиционните лекари.

Не знам какво друго да ти кажа освен, че със сигурност, човек който е усетил лично хомеопатичното излекуване, няма начин да не го разпознае. Бях достатъчно зрял човек преди да се сблъскам с хомеопатията, знам и помня как съм се чувствала, лекувайки се с традиционна медицина. Колкото и прагматично да ми звучиш, каквито и доказателства да ми изложиш, повярвай ми - нямаш шанс да ме убедиш, че греша.  Peace

За индиеца с починалото детенце не знаех, но съм чела други подобни тежки случаи. Някои от тях медицината е отписвала и са били спасявани. А и не забравяй, че дори да беше лекувано с традиционни методи като най-силните АБ, гаранция никой не може да даде. Хомеопатията не е панацея! Никой не очаква, че ще бъде върнат, ако е тръгнал по пътя към отвъдното..

# 134

С риск да си навлека гнева на тук пишещите хомеопати, ще дам съвет за още един разговор с вашия хомеопат. Уточнете една седмица ли пише или първа... Дори хомеопата да е предположил какво ще е следващото л-во, това не означава в никакъв случай да го вземате без да сте се консултирали по телефона с него и той да прецени дали и кога.

Хомеопатите понякога грешат, като смятат че пациента знае някои неща от самосебе си.. и поради това пропускат да му съобщят някои подробности...

Nial, опитай се да не бъдеш съдник.  Peace
Извинявай за откровеността..   Embarassed

ПП. Аквасорс произвеждат хранителни добавки, които някои намират за ползезни, но всъщност нямат общо с хомеопатията. Peace

Общи условия

Активация на акаунт